Fórum témák
» Több friss téma |
Ehhez minek kell c kód? Sima step dirrel kell vezérelni.
No, csak sikerült a motorvezérlő működtetése.
Most szükségem lenne PWM jelre. 628A PICet használok. Csinált már valaki ilyesmit? Egyáltalán a Flowcode-dal meg lehet ezt oldani, yagy ITT kell már a C kód? (ha jól tudom számlálóval és egy komparátorral lehet megoldani, de ez csak az elmélet, amit olvastam).
Szia! pwm-et kb 1 lappal visszább kb 5 példával szemléltetve olvashattad volna ha használod a keresőt vagy legalább a lapozást. És igen ha akarsz használhatsz c kódot de ehhez az egyszerű dologhoz elegendőek a beépített komponensek is..
Köszi. Valóban nem értem még oda az elejétől kezdtem olvasni.. de attól tartok ennyit képtelenség végig olvasni.
Kedves Hozzáértők!
Tapasztaltátok már az 5.2-ben hogy egy ADC (kb. az ötödik a sorban) felrakása után tönkremegy az INT1 működése? Befordítva, beírva csak azt látom hogy az INT1 folyamatosan lefut (növeli a változó értékét)... Brrr... Lehet hogy van erre is javítás... Egy hétig legeltem az ADC komponens javításának megtalálásán...
Szia Próbáld meg felfrissíteni 5.4 re, rengeteg frissítést tettek bele lehet hogy ez is javítva lett!
Bővebben: Link
Szerintem az ADC-el nem volt gond, a button makró volt hibás, annak van javítása.
Biztos nem vref alapu merest hasznaltal... Azert nem talalkoztal a hibaval.
18F4620-on kísérletezgetek.
Ebbe a hibába futottam bele... Lényeg: ha vref-et használó adc-nél ezen a vezérlősorozaton nem olvasta be rendesen az értéket, illetve nem számolta ki rendesen. Bővebben: Link És a megoldás... A hiba tehát ismert és javított lett az 5.2-ben csak lassan találtam meg. Az 5.4-ben meg már benne van az új és működő PIC_CAL_ADC.c. (#1280462)Ez a másik hiba szintén 4620-on jött elő nekem. Itt egy működő programhoz egy újabb db ADC komponenst hozzáadva az INT megbolondul és folyamatosan lefut. (hazaérek felteszem a kódot is) 5.4 re frissítve is produkálja a hibát - az INT1 az érintett és az AN1-AN2-AN6-AN5-AN4 felrakásáig működött helyesen majd a AN11 felrakása után kezdett folyamatosan lefutni. Persze szimulátorban jó.
Itt vannak a programok...
Hiba: Ha az AN11 bemenetet aktiválom akkor az INT1 aktívvá válásakor nem egyszer fut le a megszakításban meghatározott makró hanem folyamatosan. Amíg a kapcsoló lenyomva van. (Mindegy hogy leeső vagy felszálló ágra aktív az INT)
Bár most veszem észre hogy a jó verziónál is az INT hatására 2-ször fut le a makró egyszer mikor leesik a szint egyszer mikor felfut.
Amit megjavított hogy optót tettem a kapcsoló és a PIC közé
Addig is milyen c kódot kellene beszúrnom hogy a jól működjön? Lessem ki a jól működőnek a c kódjából?
Mit lehet ilyenkor tenni?
Szőke kérdés de hát az vagyok.
Sziasztok kis segitségkérés ismételten. Szereztem egy 12f675-öt és szeretném az egyik lábat feszmérönek használni a töbit pedig ledkimenetelnek. A kérdés hogy hogyan állitsam be a bemenetelt a mésik pedig a fizikai rész hogy hogyan éitsem fel a bemenetet. Tudom hogy nem ezzel kéne kezdeni de a diszlexiám miatt a kész dolgokbol tudok tanulni.
Köszönettel Kovács G
Szia! Ha jól nézem ez valami autós feszmérő akar lenni.
Én úgy csinálnám hogy az autóban max 15 volt lehet de mivel bármi lehet így én 20 voltot vennék alapnak! a pic max 5 voltot tud mérni tehát kell elé egy fesz osztó 20/5=4 Tehát 4-es fesz osztó kell ami azt jelenti hogy a pozitív és a adc láb közé 3x értékű ellenállás kell az adc és a test közé 1x (x= az ellenállás értékével ami lehet 1k ohm) de ha kisebb akkor áramot kell számolni! A számításnál pedig 20=255 ekkor méri a maximumot a pic 8 bites módban, tehát 1 volt =12,75 egység 10 volt = 127,5.
Szia
Egy kicsit alakitottam a tiédet
Szia ez nem auto hanem egy etetöhajó és két 6V-os aksi van sorbakötve tehát a max fesz. 13.6V de igazábol nem baj ha negyobb feszt is tudok mérni mert legalább univerzálisabb. KÖSZÖNÖM
Köszi csak van egy kis bökkenö, nekem csak 4.akárhányas verziom van és nem tudom megnyitni
Az baj nekem meg csak ez van 5.4
Szia !
Vref+ így jó lett ! Köszi
Kedves Hozzáértők...
Az Uintegert ugyanúgy tárolom az eprom-ban mint az Integer-t? És a ULong-ot (Long-ot)?
Szia siker köszönöm
Hello!
Megakadtam. Azt hiszem értem az elméletét a Timer számlálónak, de a gyakorlatban nem működik nekem a dolog. A következőt szeretném: A Timer1 konkrét időnként (mondjuk legyen 1 ms) adjon nekem egy megszakítást. Ilyenkor egy váltózó növekszik, és ha az eléri a 1000-et, akkor folytatódik a program, így vártam 1 secet. Ugyanakkor ha valami másnak csak 0,1 sec kell, akkor az csak a 100at várja meg. Próbálom beállítani, de nagyon nem olyan időközönként villog, mint ahogy szeretném. (sokkal lassabb). Tudna nekem valaki segíteni, hogyan mit állítsak a Flowcode-ban, hogy a Timer1 pl 1ms-enkét fusson le?
a timer1-be nem a kiszámolt idő kell, hanem 65536- idő
Ugyanis ha nem annyit írsz, csak akkor megszakít, ha átfordul, azaz eléri a 65536-ot. A másik, hogy olyan megszakítást csinálj, ami 100 után megszakit, és az növel egy másik számlálót, ha az eléri a 10-et (1000) akkor mehet a másik rutin is.
Nos:
A valóságban kb 3-4et villog másodpercenként. A szimulációban ha elindítom akkor világít vagy 10-12-20 másodpercig (ki sem tudtam várni). A kód pedig úgy néz ki, hogy a project optionsban az van beállítva, hogy 4 Mhz. A kódban pedig ha jön amegszakítás, akkor a váltózó (most) 0-t számol (vagyis mindig elvégzi a led-cserét). Nem értem. Mondjuk nincs külső oszcillátorom, a belsőt szerettem volna használni. Ezért a Configure Chipben azt állítottam be, hogy INTOSC I/O-t állítottam be. Lehet hogy ezzel van a baj? Valamit nagyon benézhettem, mert most a projst beállításokban átraktam 1 Mhz-re, és nem lett lassabb villogás. Foxi63: ez csak egy 8 bites számláló, szóval csak 255ig megy. A váltózót számlálós dolgot pont így csinálom, ahogy írtad. Csak kéne tudnom pontosan mennyi idő alatt jár le a 255.
milyen pic?
A timer 1 mindegyikben 16 bites szerintem.. Ha a configben belső oszcillátor van beállítva , attól méfg ha jól tudom be kell állítami 8 vagy 4 Megára szoftverből is alapból 250kHz de tényleg kéne a száma is....
16F628A.
Hülyén írtam le. Az első TIMERt használom, ami a 0-dik persze (bocsi). [bár most kicsit elbizonytalanodtam....) A belső oszcillátort jól állítottam be? (erről sehol nem találtam infót, hoyg ha nem külsőt akarok használni, akkor mit kell). És az órajelet jó helyen piszkálgatom (a project optionsban)? |
Bejelentkezés
Hirdetés |