Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Köszönöm a gyors választ, pedig már kezdtem azt hinni, hogy storno az egész
Sziasztok egy kezdö kérdésem lenne: mi a különbség az olom aksi töltő és a ceruza aksi töltő között persze a feszültségen kivül???
Alapvetően kétféle akumlátor létezik, attól függően, hogy milyen típusú az elektrolit. Létezik savas, és lúgos akumlátor. Savas akumlátornál leggyakrabban ólom elektródákat használnak, és az elektrolit kénsav vizes oldata. A lúgos akumlátoroknál az elektródák valamilyen föld fémekből állnak (vas, cink, ezüst, kadmium, lítium stb), és az elektrolit valamilyen lúg, kálium, vagy nátrium. A kényelmesebb használhatóság érdekében az elektrolitot sokszor zselésítik, ill egy stabil hordozóval felitatják. A zárt akumlátoroknál sokszor alkalmaznak depolarizátor anyagokat is, amelyek a képződő gázokat megkötik.
Szia köszi de nem erre vagyok kiváncsi hanem hogy a töltő miben különbözik mert szeretnék egy töltöt késziteni ami esetleg mind a kettőt tudja tölteni.
Hali
Minek a betűrövidítése az F ? pl: R=resistance=ellenállás
Mindenféle akumlátort áramgenerátorral kell tölteni. Az akumlátoroknak típustól függően más, és más a töltési végfeszültsége, és a töltőárama. Ha olyan töltőt készítesz aminek beállítható az árama, és a töltési végfeszültsége, akkor azzal bármilyen akumlátort fel tudz tölteni. Akkor már csak az a feladat, hogy felismerd, hogy milyen típusú akumlátor, ill akupakk van a kezedben, és annak megfelelően állítsd be az áram, és feszültség értékeket.
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2012
Jaj nem fizikailag hanem elektronikailag.
Van egy nyák-om és hiányzik róla egy alkatrész és oda van írva hogy F1.
F=fuse=biztosíték.
Szerk.: A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2012
Most hogy mondod!
Miért nem van egy akkutöltőn lassú és gyorstöltés. Szerintem logikus hogy az ember a gyorsa fogja használni. Káros az akkumulátorra? (ha túl gyorsan töltik)
Köszönöm!
(hogy nem jutott eszembe)
Sziasztok!
Van egy dögcédulám amiről az izzadság lehozta a galván bevonatot. Először azt hittem csak korrózió elkezdtem takarítani. Közben jöttem rá hogy bizony lejött a bevonat és alatta vörösréz van és ezt apám is megerősítette mert a katonaságban is így volt! Ezüstre gondoltam hogy rágalvanizálok. Mint írtam ez vörösréz. Milyen oldat kéne nekem ami ezüstöt tartalmaz? Esetleg Debrecenben valaki nem tudna nekem eladni kis mennyiséget vagy egy bolt ahol lehet kapni? Gondolom egy ezüst pénz éppen jó anódnak! Még arra gondoltam hogy úgy készítenék egy kis névtáblát hogy nyákból kimarom amit akarok és elkezdem galvanizálni valami olcsó anyaggal. Amikor már elég vastag lett valamivel valami vegyszerrel leszedem az epoxis üvegszálas anyagot hátulról,. Gondolom csak a a gyantát kell megoldani mert az üvegszál akkor jön magától. És folytatom a vastagítást. Amikor már eég vastag és merev lett bevonom valamivel amivel akarom és kész. Tervezésnél vagy helyeket tennék a betűk közt hogy gondolom ott is vastagodik vagyis szélesedik és egy kerete lenne ami magába fogja a betűket. Szerintetek ez működne így? ) Üdv!
Sziasztok!
Van nekem egy AC 25V-os adapterem ha ezt egyenirányitom és pufferelem akkor hány volt lesz belőle?
A DC feszültség az AC feszültség gyökének a kétszerese lesz!
Inkább a gyök2 szerese.
Tehát 25*gyök2 vagyis 25*1,41=35V A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2012
Hát, nem. Az egyenfeszültség a váltófeszültség csúcsértéke lesz, üresjárásban. Az pedig a váltófeszültség effektív értékének gyök kettő szerese lesz.
Csak azért kérdeztem mert nics multim hogy ki mérjem akkor venem kell 40 Voltos kondikat.
Az attól függ, milyen az egyenirányítód. Ha egyutas, akkor a puffer kondinak a csúcsfeszültségének kétszeresére kell méretezni. Csak ha kétutas, vagy híd egyenirányítót használsz, akkor lehet a csúcsfeszültségnél valamivel nagyobb.
10000µF 35V-os kondim van ez biztos hogy nem jó.
Sziasztok. TL431-el tudok stabil 12-14VDC-ből 1,5-1,6VDC-t csinálni? A táp 12V-os akkumulátor és egy lcd hőmérőnek kéne a táplálás. Az lenne még fontos, hogyha az akku fesz csökken pl 10V(tudom az már káros az akkura, de ez már amúgy is halott, elengedi az áramot)akkor is meglegyen az 1,5-1,6V tápfesz a műszer számára.
Hello!
Kissé dezinformáltad Golem-et. A kérdés nem az egyenirányító zárófeszültségére, hanem a pufferkondenzátor feszültségére vonatkozott.. üdv! proli007
Uraim,lenne egy láma kérdésem.Szeretnék kettő darab panelmérőt http://www.tme.eu/html/HU/panelos-meromuszer-lcd-kijelzovel/ramka_3...y.html beépíteni egy akkumulátor töltőbe,egyet a feszültség egyet az áram mérésére.A kérdésem az lenne,hogy a két műszer táplálása lehetséges e egy azonos tápfeszültségről,ami a többi áramkörtől teljesen leválasztott,vagy mindkettőnek külön-külön leválasztott,egymástól független táp kell.Köszönöm a választ!
Szia van egy épületgépész anyag ami egy on-ezüst bevonatot hoz létre hő hatására. A neve degufit és rézforrasztésnál szokás alkalmazni illetve én is ezzel szoktam a nyákot nonzni és tökéletes. Ha kell van gépész rokon Debrecenbe megoldhato hogy találkozz vele.
Üdv Kovács
Erre gondolsz? Hogyan viszed fel a nyákra? Hőlégfúvóval, vagy pákával?
http://www.argep.hu/trend/DEGU/Degufit.html
Szia elvileg nincs akadálya de ha mégis akkor alapbol olyan trafot vegyél ami két secunder tekercsel rendelkezik és a végére felraksz egy egy gratz hidat éaz jolvan. De mint jól látom szereted az elektronikát, nem olcsobb de egy siker élmény mikor megcsinálod a kapcsolást tudom ajánlani a ILC7107 topicot, én is megcsináltam Alkotó kapcsolását és tök jó érzés volt mikor beinditottam és müködött (kb 1500 Ft ) és siker élmény.
Igen erre degufit 3000 (10 év ép.gép. szakma) és ugy szoktam alkalmazni hogy felviszem ecsettel és utánna forrasztopákával végigfuttatom. Van benne valami sav is és elösegitti az on felhordását, gépészettnél kapilláris hatást hoz létre.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |