Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   422 / 1171
(#) sandrosdj hozzászólása Okt 16, 2012 /

Egy másik témában leírtam, hogy mi a baj a LED-es villogóval, már csak azt kellene tudni, hogy milyen alkatrész kell még hozzá.

Olyan alkatrészt keresek, amely csak a mély hangokat (alacsonyabb frekvenciát ~8-100Hz) engedi át.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2012
(#) malvin hozzászólása Okt 17, 2012 /

Milyen alkatrész van ebben?
Van ugyanis egy "profi" által megbuherált kaputelefon, amiben ezt a funkciót egy beépített, jóval kisebb, négylábú valami látja el, ami viszont lassan és bizonytalanul kapcsol (egy másik kaputelefonhoz kapcsolt ilyen eszközhöz viszonyítva). Ezért szeretném azt kicserélni.
(#) bbatka hozzászólása Okt 17, 2012 /

Sziasztok!

A KC315A típusú tranzisztorról keresek valami adatot. Főleg a lábkiosztása érdekel. Kihívásból már órákat eltöltöttem keresgéléssel, de feladom. Tesla gyártmánynak gondoltam, de szerintem a Tungsram gyártotta a rajta lévő embléma alapján. Ha valamelyikőtöknek elérhető közelségbe vannak az adatai kérem hogy ossza meg velem. Előre is köszi.
(#) doki1980 hozzászólása Okt 17, 2012 /

Üdv Mindenkinek!
Kérnék egy kis segítséget tőletek. Honnan tudnám letölteni egy momert 5857 típusú digitális mérleg "panel" rajzát?
Nagyon fontos lenne, előre is köszönöm aki tud segíteni.
(#) kadarist válasza bbatka hozzászólására (») Okt 17, 2012 /

Szia!
Esetleg nem KT315A-ról van szó?
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2012
(#) bbatka válasza kadarist hozzászólására (») Okt 17, 2012 /

Szia!

Nem , KC315A .
Rádiótechnikás újságokban néha felbukkant. Lábkiosztást még nem láttam róla.
Rejtélyes egy tranzisztor.
A tokozása olyan mint a BC182 -é.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2012
(#) kadarist válasza bbatka hozzászólására (») Okt 17, 2012 /

Esélyes, hogy a BC315 analógja lesz. A bekötés a linkben.
(#) bbatka válasza kadarist hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Köszi a linket. Én is valószínűnek tartom a BC315 -el való egyezést. Már korábban keresgéltem a BC315 adatlapját , de a lábkiosztását úgy emlékszem nem találtam. Délután leellenőrzöm. A bázist be tudom azonosítani.
(#) Directors hozzászólása Okt 18, 2012 /

Sziasztok!

Ez mi lenne pontosan? Én feszültségstabilizátornak tippelném de nem tudom melyik lehetne a bemenete és a kimenete.

PA180245.JPG

(#) nedudgi válasza bbatka hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Diódamérés állásban minden kivezetést lehet azonosítani:
A bázis az a kivezetés, amelyikre lépve mindkét másik lábon félvezető átmenetet tudsz mérni. Ezt a vezetékek felcserélésével meg lehet ismételni, ha nem találsz olyant. Ha akkor találsz átmenetet, amikor a pozitív érintkező van a közös kivezetésen, akkor NPN, egyébként PNP.
A maradék két kivezetés azonosítása: a maradék két kivezetésre csatlakoztatod a műszert. Ha ujjal összekötöd (testellenállás) a bázis és a kollektort, akkor áram fog folyni. Ha nem folyik, a polaritást változtasd meg.
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2012
(#) nedudgi válasza Directors hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Nem feszültségstabilizátor, hanem DC-DC konverter.

tem3.pdf

(#) kadarist válasza bbatka hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Ott van a linkemben a bekötése, nem kell keresgélned.
(#) bbatka válasza nedudgi hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

A bázis beazonosítását ismerem és használom. A Kollektor és Emitter megkülönböztetéséről, kiméréséről eddig két dolgot találtam.
Az egyik hogy BE átmeneti réteg vékonyabb mint a BC átmeneti réteg. Előszedem a 20éve nem használt Szovjet gyártmányú mutatós műszerem. Azzal talán tudok ellenállás különbséget kimérni.
Másik módszer az áramerősítési tényező mérés. Helyes lábbekötés mellett adja a legnagyobb erősítést.
A tiéd a harmadik módszer.
Az a helyzet hogy az egyik szomszédomtól kaptam egy fagyis doboznyi tranzisztort. Legtöbbön még rajta van a felirat, de akad olyan is amiről már lekopott. Igazi kihívás mert igen öreg darabok. Legtöbb még Germánium. Persze az összes bontott.
A tranzisztor paraméterek mérésével kapcsolatos anyag keresgélésével már sok órát eltöltöttem, de olyat nem találtam amelyikbe minden össze lett volna gyűjtve.

kadarist

Köszönöm ! Pont azért írtam a lábkiosztásról ,mert az általad linkelt anyagba benne van. Előzőleg , hosszú gyártmánylistákban csak a paramétereit találtam meg.
(#) bbatka válasza bbatka hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Méregettem a KC315 tranzisztorjaimat. A lábkiosztása egyezik a BC315-el, de egyébként nem egyezik meg azzal. A BC315 PNP. A KC315A NPN. A mutatós műszerrel méregetve néhány kis áramú hasonló tokozású tranzisztort azt látom hogy az EB átmenet ellenállása nagyobb mint a CB-jé. A különbség nagyon kicsi.
A KC315A tranzisztorjaimból 4db. áramerősítését megmérve 80,120,140,180 értékeket kaptam. Szóval nem egy világbajnok.
(#) HA3GX hozzászólása Okt 19, 2012 /

Sziasztok,

ez milyen alkatrész? к561ие8
Talán 4017?
(#) kadarist válasza HA3GX hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Ha a K176IE8-ra gondolsz, akkor igen. Bővebben: Link
(#) dokidoki hozzászólása Okt 19, 2012 /

Sziasztok!
Valaki felismeri, hogy miféle szerzet lehet ez az alkatrész? (mellékelt kép) Örököltem egy dobozzal, és furdal a kíváncsiság, hogy mi lehet ez. Rákeresve semmi hasonlót nem találtam.
Köszönöm, ha van valakinek valami infója, és megosztja velem.

DSCF1668_.jpg

(#) HA3GX válasza kadarist hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Szia,

amit linkeltél oldalt, az szerint CD4017A = К561ИЕ8, szóval az amire gondoltam. Amit még írtál: K176IE8 (ez is ugyanaz lenne?)
(#) kadarist válasza HA3GX hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Ugyanaz mindkettő. Én az orosz i-t latin i-vel írtam, ez ne zavarjon meg.
(#) morzsa15 hozzászólása Okt 19, 2012 /

Üdv!
Ezek mega fáradósak lennének vagy mikro?
(#) morzsa15 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Hát én is nagyot néztem volna .. és ennek 5 lába van az hogy van?
(#) granpa válasza kadarist hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Szervusz István!
Nézegettem, amit linkeltél; orosz helyettesítő(azonosító) oldalt, és azt kérdezem: tudsz valamit arról, hogy miért 176, vagy 561, vagy 155 a főszámuk. Időrendiség (régebbi), vagy MOS (CMOS), vagy mi a fene?
Próbálkoztam én az orosz oldalakkal, de valószínűleg gépkezelési tudatlanságból nem sokra mentem (a cirillt még jól olvasom, néha még értem is, oszt mégse megy). Van néhány darabom, ha kinyomoznád mi az; köszönöm. KR580IR82, KR559IP2, K155TL1,-IE7,-LR1,-TV1. Latin betűvel írtam; van cirill, de nem tudom használni.
Szia: Kálmán

(#) morzsa15 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Akkor más értelme nincs az 5 lábnak?
(#) zolika60 válasza morzsa15 hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Nincs.
(#) kadarist válasza granpa hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Szia!
Volt az oroszoknál több megnevezési revízió is, ezért a régebbi, de ugyanolyan belsővel rendelkező típusok más név alatt szerepelnek, mint az újabb gyártásúak. De ebben a konkrét esetben tokozásbeli különbségek vannak.
(#) granpa válasza kadarist hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Köszönöm! Az ismeretlen IC-k ügyében írtam két Kárpát-aljai kollégának, de mostanában nem látogatják a fórumot (várok, hátha előkerülnek).
(#) kadarist válasza granpa hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Az ismeretlen IC-kre pár perces keresés után adatlapi szintig jutottam. Az első egy mikroprocesszor, a többi pedig TTL digitális IC.
(#) granpa válasza kadarist hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Köszönöm! A KR580IR82; 18(20?) lábú (nincs most előttem), tehát más. Egyszer régen találtam valami orosz oldalon olyat, hogy a 8282 jelű 8 bites számlálóval azonos(v.hasonló?), de nem emlékszem, és nincs meg a cetlim. A többiről volt sejtésem(TTL), de melyik-mi(-vel azonos, vagy hasonló). Pl.Texas, vagy más gyártmányokra gondolok; mint K155LR1=7450?
Hogy lehet adatlapi szintig jutni; hátha nekem is sikerülne. Oszt nem kérdeznék annyit, hátha fejlődőképes vagyok még.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2012
(#) kadarist válasza granpa hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Elnézést, nem processzor, hanem buffer regiszter. Túrni kell a netet és több orosz keresztrefencia-kereső is segít. Kereső. Az eredeti változat típusának ismeretében már könnyű adatlapot találni.
(#) erdgab válasza granpa hozzászólására (») Okt 20, 2012 / 1

Szervusz!
Ha megengeded én válaszolnák a kérdésedre.
KR580IR82= 8282, KR559IP2=DS8640, K155TL1=SN7413,-IE7=SN74193,-LR1=SN7450,-TV1=SN7472
Bekötésre nem tudom azonosak e.

A melléklet is sokat segíthet,talán másoknak is.
Következő: »»   422 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem