Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár kapcsolási rajz

Témaindító: .Kopasz., idő: Nov 8, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Rober_4 hozzászólása Ápr 17, 2012 /

Én ezt a bekötést csináltam meg pár hónapja, nagyon elégedett vagyok vele!
Bővebben: Link
Mondjuk nekem a húrlábi és a nyaki hangszedő az dupla és csak a középső single, de így is nagyon jól szól, és sokféle hangzást tud. A hangszedők távolságával is jól be lehet lőni a hangszínt, a fázisfordítós állásokhoz. Én kihagytam, az egyik fázisfordító kapcsolót, mert logikailag fölösleges, meg nem fért el a gitárban. Illetve annyi még, hogy két pickupnél külön kellett szedni a ház földelését, a tekercsektől, de ez viszonylag egyszerűen megoldható volt. Nálam semelyik állásban sem zajos.

A fehér gitárból lett a sárga:
Bővebben: Link
(#) kereszke hozzászólása Nov 6, 2012 /

Helló.Arra lennék kiváncsi hogy lehet multiméterrel hogy jó e a gitár elektromos része.Tud ebben vki segíteni?Köszi.
(#) Rober_4 válasza kereszke hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Lehet.
Egyszerűen a jack dugó felől mérve szeretnél következtetéseket levonni, vagy a gitárt megbontva rámérsz a pickupokra és a potikra is? Mindkettő lehetséges. Az első esetben azért nehezebb a dolgod.
Egy hangszedő ellenállása kb 4,7kohm, a kapcsolókat kapcsolgatva méred, hogy vezetnek-e zárnak-e. A test madzagot ellenőrzöd, a húrokkal érintkezik-e? Meg még sok mérés logikusan...
(#) kohlern hozzászólása Aug 11, 2013 /

Sziasztok!

Van egy Aria XL-DLX elektromos gitárom a hídnál EMG 85-el, a nyaknál és középen az eredeti PU-k vannak. A terv az, hogy az EMG 85 felkerül a nyakhoz, a hídhoz megy egy EMG 81, középre pedig egy Seymour Duncan Blackouts AS-1N.

A jelenlegi elektronikát teljesen ki akarom cserélni a következőre:
- a hangerő push/pull poti lesz, mely lehetővé teszi a nyak/híd kombinációt nyak pozícióban ill. nyak/közép pozícióban mindhárom PU megszólalását
- jelenleg egy kapcsolóval válthatok a két tone között. Ezt kicserélem egy potira, a középső poti lesz a bridge tone, a másik pedig a middle/neck tone
- a kapcsolónak keresek másik helyet, mivel a Seymour Duncan Blackouts típusokon van egy jumper, mellyel két mód között lehet váltani: moderate és high-gain
- ha befér két elem, akkor kipróbálom a 18V mod-ot

Csatoltam a több rajzból általam összevágott verziót, vélemény? A két kondenzátornak milyen értéket és milyen fajtát ajánlanátok? Érdemes a middle/neck tone, vagy jobb kihagyni középső PU-t?

Köszönöm a válaszokat!
(#) picasso77 hozzászólása Nov 17, 2015 /

Sziasztok Gábor vagyok!Szeretném a segítségetek kérni mert gondba vagyok egy push pull hangerő poti bekötésével!Van egy Seymour Dunkan sh4 hangszedőm amihez adtak push pull bekötési rajzot is de a rajz bekötése alapján még sem felezi meg a hangszedőt!Tudna valaki ebben segíteni!!??Köszönettel!Üdv.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem