Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házimozi javítás
 
Témaindító: bark, idő: Aug 24, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 8
(#) bensepeter válasza proba hozzászólására (») Máj 18, 2012 /
 
Köszönöm, gyors megyek is és ellenőrzőm
(#) bensepeter válasza bensepeter hozzászólására (») Máj 21, 2012 /
 
Sajnos a bizti az jó Multiméterrel vizsgáltam és az jó, nincs szakadás.
Mi okozhatja azt hogy egyáltalán nem mutat semmi jelét annak hogy áramot kapna. Hol ott a bizti utánig mérve kap feszt. utána jönnek a tekercsek egyenirányító stb...
azoknak nem tudom hogy kellene mérnem a jóságát.
Kérek bárkit aki tud nekem segíteni, tegye mert nagyon rossz így nélküle. Előre is köszönök mindent.
(#) bensepeter hozzászólása Máj 23, 2012 /
 
Valaki segítsen!
(#) tucsok válasza bensepeter hozzászólására (») Máj 23, 2012 /
 
Szia! Innentől kezdve a távjavítás lehetősége megszűnt.
Senki sem akarja hogy szakértelem nélkül 310V-os puffer feszültség körül matassál. Ide már szakértelem kell! Vigyed el szakemberhez! Üdv Laci
(#) CHZ válasza bensepeter hozzászólására (») Máj 23, 2012 /
 
Annyit még kipróbálhatnál, hogy kikapcsolt állapotban az összes diódát kiméred, DMM-rel. Ez a mérés veszélytelen, komolyabb méréseket én sem javasolnék.
(#) horvatok hozzászólása Jún 6, 2012 /
 
Sziasztok!
Van itthon egy 5.1-es hangrendszerem, amiben a főszerepet a subláda kapja, ugyanis a láda hátulján vannak a hangszóró drótok aljzatai, RCA bemenetek stb...
Egyik nap miközben üzembe volt helyezve a rendszer (áram alatt volt) a kisfiam átkapcsolta a hátulján a Feszültséget 230V-ról 150V-ra (ugyanis van egy ilyen kapcsoló is). Észrevettem, hogy valamit csinált, mert nem szólt tovább a rendszer, csak a Subwoofer búgott.
Gyorsan odamentem és áramtalanítottam. Visszakapcsoltam a Feszültséget a 230V-ra, és elindítottam, hogy szól-e. A kicsi hangszórók rendesen szóltak, egyedül a subwoofer-em búg csak folyamatosan amint áram alatt van. Éreztem az égett szagot. Gyorsan szétkaptam a hátulját és a panelokon semmi hibát nem találtam. Nem égett el ott semmi. Egyedül csak a Sub Hangszóró volt forró.
Lehetséges az, hogy a Hangszóróm égett el, és csak azt kell cserélnem? Mit vizsgáljak meg ilyenkor? A panelok tényleg sértetleneknek tűnnek. Honnan tudhatom meg, hogy a hangszóróm-e a hibás vagy sem?
Köszi a válaszokat előre is!
(#) proba válasza horvatok hozzászólására (») Jún 7, 2012 /
 
Tippelném ,a végfokozata is halott.Kösd ki a hangszóró egyik felét.Kapcsold be az erősítőt ,érintgesd vissza a lekötött vezetéket ,ha nagyot pattan a hangszó akkor a végfokozat halott.A hangszórót egy elemmel ki tudod próbálni alapvető működésre.Egy pillanatra hozzáérintve a ceruzaelem két végét ,pattannia kell.Ha ha szépen mozog a membránja, már csak a helyén derül ki a hibája.
(#) zolika60 válasza proba hozzászólására (») Jún 7, 2012 /
 
Nem lehet, hogy aktív az a sub? Szedd szét nézz bele.
(#) horvatok válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 7, 2012 /
 
hát a ládában csak egyetlen 6 ohm-os 40w-os Sub mélyhangszóró van.
az lenne a kérdésem, hogy hány ohm-os hangszórót tehtek bele? 6 ohm-os volt benne, de ekkorából 6,5"-os (165mm) -ból csak 8 Ohm-osat tudok beszerezni, meg van itthon nekem egy 4 ohm-os?

Melyiket tehetem bele a 8-asat vagy a 4-eset?

Köszi
(#) horvatok válasza proba hozzászólására (») Jún 7, 2012 /
 
Kikötöttem a hangszórót, áram alá helyeztem, és amikor hozzáérintettem a zsinórt akkor volt egy pici szikra és egy gyengébb pattanás, majd egyenletes búgás...
(#) proba válasza horvatok hozzászólására (») Jún 8, 2012 /
 
Első körben végfok csere szerintem.A szikra abszolute semmi jót nem jelent.A hangszóró is esélyes,mert ha szikrázott akkor határozottan pattannia kellett volna.A membránja kézzel könnyen mozog? ceruza elemre kitér/pattan ?
(#) zolika60 válasza horvatok hozzászólására (») Jún 8, 2012 /
 
Akkor valószínű a végfok csere. Ha a hangszórót cseréled a biztos megoldás a 8 ohm. 4 ohm csak akkor, ha a végfok bírja. Ehhez tudni kéne mi van benne.
(#) Jaanii hozzászólása Aug 21, 2012 /
 
Sziasztok! Adott 1 ORION HT800HC típusú 5.1-s házimozi rendszer, amelynek az első bal és első jobb hangszórója nem szól én a végfokra gyanakszom mivel a hangfalak működnek, ha másik kivezetésre rakom őket. (egy nagyobb vihar után vettem észre a problémát de nem tudom, hogy valóban ez okozta e a hibát mivel előtte nem használtam 1 darabig) a kérdésem az lenne, hogy jól gyanítom e a hiba okát és valaki tudna-e segíteni akinek volt már hasonló gondja hasonló típusú lejátszóval.
(#) gege95 hozzászólása Okt 23, 2012 /
 
Sziasztok, van nálam egy házimozi erősítő (LG LH-D6245) a hibája, hogy bedugom, és a táppanelből éles sipolás jön folyamatosan, és az előlapi led sárgán/pirosan villog össze vissza. egy kis idő elteltével be lehet kapcsolni, ekkora elhalgat a sípolás. Ez még nem is lenne nagy baj. a nagy gond innen jön, ha DVD/CD módban van a cucc, semmi baja nincs, viszont ha AUX vagy Rádió módba van akkor el kezd sípolni a tápegysége megint. Járattam, 2 napja megy kis megszakításokkal, teszi a dolgát, csak az a baj, hogy sípol és elég idegesítő, Neten próbáltam rákeresni egyik oldalon írták, hogy a Táp Kondi van elszállva, lehetséges, hogy az a baja?
(#) bajuszrichard hozzászólása Nov 18, 2012 /
 
Sziasztok van egy sony DAV-S550-es házimozim és az a problémám vele ,h az audió CD-ket nagyon nehezen olvassa mindegy ,hogy eredeti vagy írott! Amióta megvan azóta ilyen csak eddig nemfoglalkoztam vele! Beteszem a cd-t nagyon lassan felismeri ,h audio cd aztán ha el is indul akkor is akadozik! DVD vagy mp3 kifogástalanul megy! Ha van ötletetek előre is köszönöm!
(#) Factis hozzászólása Nov 18, 2012 /
 
Üdv. Problémám merült fel a fent nevezett házimozi tápegység részével. Lényeg a lényeg, hogy mikor költöztünk, bedobozoltam, semmi probléma nem volt, utána mikor már a másik házban kicsomagoltam és bedugtam egy szép nagy durranás fogadott. Gyorsan szét is szedtem, láttam, hogy három optokapu közül az egyik elszállt (Szó szerint), és a biztosíték kiment. Én hiú reményekkel fogtam, kicseréltem az optokaput és a biztosítékot, remélve, hogy működni fog, ezek után a másik biztosíték is kiment. Ezek után néztem meg alaposabban az áramkört és láttam, hogy nagyobb probléma van itt.

Tehát:
5M0365R névre hallgató IC is elég szépen kisült
Emellett találtam még egy kondenzátort is ami elég szépen elszállt.

Nos, ezek beszerezhető alkatrészek, az IC-t olyan 6-700Ft körül láttam.
A kérdésem az lenne, hogy mit nézzek még meg körülötte, mert ha ezeket az alkatrészeket beszerzem, beforrasztom, utána megint kisül az egész, akkor kidobtam a kukába a pénzt. Annyira nem értek ezekhez a dolgokhoz, egy minimális tapasztalatom van csak. Ezek után még ellenőríztem a 220-as kábelt, amin felfedeztem, hogy kissé megrágta az ebem, nem tudom, hogy ez lehetett-e a probléma. Az eszköznek megtaláltam a szervízkönyvét neten, ahol minden egyes alkatrész, kapcsolás, nyák stb.

Itt vannak a képek:
LINK

Itt pedig a szervízkönyv:
LINK

Remélem azért még menthető a cucc, mert nagyon jó kis vas.

A segítségeteket előre köszönöm.
(#) Factis válasza Factis hozzászólására (») Nov 18, 2012 /
 
A képekért elnézést kérek, elrontottam, itt vannak:
KÉPEK
(#) proba válasza Factis hozzászólására (») Nov 18, 2012 /
 
A szekunderben bármely alkatrész gyanús lehet ,elkók,az ic-vel soros ellenállás,dióda...A szekunderben zárlatos dióda,az opto tápágán lévő kondenzátor (esetleg a többi is) .Ahogyan mondanák minden gyanús ami nem gyanús.
(#) simi21 hozzászólása Nov 21, 2012 /
 
Üdv mindenkinek.Van egy Fuego tipusú házimozim,és az lenne a probléma hogy a 2db 4A-es biztosítékot kicsapja.A trafójának szekunderén 5 kivezetés található.1föld,2db 14voltos,illetve 2db 8 voltos kimenet.A két 8 voltos kimeneten szinte semmi feszültség nemjön ki.Mikor rámérek multiméterrel a föld és a 8 voltos kimeneten diódavizsgálóval akkor sipol,az a gyanúm hogy zárlatos lehet.Szerintetek?
(#) dubmk3 hozzászólása Nov 25, 2012 /
 
érdeklődni szeretnék hogy van nekem egy SONY STR-DE415 házimozi erősítőm és valami miatt bekapcsoláskor 2-3 mp-ig működik de nem szól és utána leblokkol minden és kiírja hogy PROTECT, lehet hogy valami forrasztás baja van vagy kiment egy IC ha esetleg valaki tudja hogy mi lenne a problémája esetleg el tudná küldeni e-mail-ben a ksanyi8810@freemail.hu-ra mert elég ritkán vagyok fent ezen az oldalon. előre is köszönöm.
(#) proba válasza simi21 hozzászólására (») Nov 25, 2012 /
 
Elégé ritka a transzformátor zárlat.Ami multival egyébként is eléggé körülményes lenne kimérni.(hacsak nem a tekercsek között.) A bizti verés inkább végfok hibára utal.
(#) H.krisztián77 hozzászólása Nov 26, 2012 /
 
Sziasztok van nekem egy system fidelity ht-r405 típusú rádiós házi mozi erősítőm, már nálam van 3 éve és most az a hiba jött elő, hogy csak akkor szol ha teljesen fel tekerem a hangerőt de akkor is éppen csak hogy hallani. Szerintetek mi lehet a baja ?
(#) SzAndras00 hozzászólása Nov 26, 2012 /
 
Üdv Urak!
Van egy Panasonic Sa-Ht 340 házimozis erősítő, ami ha a cd-hez "nyúl", akkor leveri a biztosítékját. Ha a sokeres szalagkábelját lehúzom, akkor a többi funkció működik. A DVD-n a következő feliratok vannak:
EA28HO6A1
REP4012
RJB3118A
Gondolom, ez nem javítható, Pana márkaszervizen kívül lehet ilyet venni valahol?
Köszi előre is: András
(#) DjTomboy hozzászólása Feb 8, 2013 /
 
Sziasztok!

Van egy LG LH-C6230 videó/dvd lejátszós házimozi szettem. A következő a probléma vele: bekapcsolom, és nagyon hamar (1 percen belül) lefagy. Addig eljut, hogy berakom neki a lemezt, de a beolvasásnál lefagy. A kikapcsoló gombra reagál, tehát ki tudom kapcsolni, de ha újra bekapcsolom, akkor szinte egyből kifagy, még a lemezt se tudom kivenni belőle. Ha hagyom kihűlni, és hidegen kapcsolom be, akkor egy picit megint megy, meg akkor a tálcát is ki lehet nyitni. Hangot egyáltalán nem ad ki, még akkor se, ha bekapcsolás után egyből rádióra kapcsolom (még fagyás előtt). Ha teljesen felhangosítom, akkor is csak halkan zúgnak a hangszórók.
Szétszedtem, és azt tapasztaltam, hogy az alábbi első képen pirossal megjelölt IC nagyon felforrósodik. A többi szinte hideg ehhez képest. Alul belinkeltem a service manual-t. E szerint és a panelen a felirat szerint IC706 a neve, és KIA7805 a típusa/száma.
Vajon ha kicserélem ezt az IC-t, akkor jó lesz, vagy még más baja is lehet?
Illetve nem is vagyok benne biztos, hogy az IC a rossz, de akkor mi lehet a rossz? Azért gondolom, hogy nem az IC lehet rossz, mert ha a második képen (a kép a service manual 52. oldaláról van) bal fölül lévő csatlakozónál (PN701) rámérek a 6-os vagy 7-es pontra és bármely gnd-re, akkor majdnem megvan az 5 volt. Kb 4,95-4,97 nem emlékszem pontosan, de nem ingadozik.

A másik kérdésem az lenne, hogy gyárilag a hűtőventillátort hova kell bekötni?

Előre is köszönöm a segítséget!

Képek + service manual: Kép1 - Kép2 - service manual
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
(#) jeantrevor hozzászólása Márc 16, 2013 /
 
Sziasztok! Van nekem egy LG LH-T250-es házimozi szettem.
Hibajelenség bekapcsol, de hang nincs!
régebben többszöri ujra bekapcsolás után a hang visszatért.
Szétszedtem, és készítettem az általam gyanúsnak vélt részről fényképet.
Ebben kérnék segítséget, hogy ezek okozhatják a fent említett hibát.
Üdv.
(#) Clerky hozzászólása Márc 25, 2013 /
 
Sziasztok
Lenne egy olyan problémám hogy van egy Philips HTS 3154-/12 típusú Házimozim És az erősítő része valamiért beadta a kulcsot bármely funkciót is használom más hangot nem ad ki csak folyamatos búgást . Hasonló problémám már volt a keverőmmel az garanciás volt és azt mondták egy ic ment tönkre benne . Ennél is lehetséges ez vagy mi lehet a probléma?
(#) RockFonok hozzászólása Ápr 10, 2014 /
 
Sziasztok!

Van egy házimozim YAMADA Dolby 5.1-es rendszer H8220 beépített erősítő 1x15W 5 x3W Frekvenciaátvitel teljes: 44-20000Hz fa mélynyomó 20W Csatlakozók: 5.1/stereo Rá van kötve a hifi re ami 80W kicsit fel teszem a hangerőt a hifin és a torzítanak a házimozi hangfalai és a mélynyomó olyan hangot ad ki pattog mint ha repedne, De a tv is ugyan ez van, a mélynyomó nem mindig mozog jóban csak akkor ha hozzá érek. Szerintetek mi lehet a hiba érdemes megcsináltatni kb menyi lenne a javítás. Remélem tudtok segíteni előre is köszönöm!
(#) magellan4 hozzászólása Máj 11, 2014 /
 
Sziasztok!
Lenne egy Sony STR-DE445-ös erősítőm. Utóbbi időben olyan hibát kezdett el csinálni, hogy csak abban az esetben szólt recsegés nélkül, ha a hangerő le volt véve majdnem teljesen, és a bemeneti jel is nagyon alacsony volt. Ilyenkor viszont hangosan szólt. Amint feltekertem picit valahol a hangerőt elkezdett torzítani és recsegeni. Valameddig csak néha néha jött elő ez a hiba, de működés közben nem jött elő a hiba, csak ha így indult el.

Aztán egy poti kivezetés miatt szét kellett szedni az előlapot, és onnantól folyamatosan ezt csinálja.:/
Az 5.1 es bemeneten kívül az összesen, az optikain is.

Valakinek van valami tippje, mi okozhat ilyen fajta hibát?
(#) VIM hozzászólása Máj 12, 2014 /
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy LG DA3630 házimozival kapcsolatban, aminek a tápegységével lehetnek a problémák, mert a készenléti LED-je sem világít. Ha valaki el tudna igazítani a tápegységgel kapcsolatban, hogy merre induljak az "ellenőrzéssel" a méréseket illetően, illetve milyen tipikus meghibásodás okozza ennek a kapcsoló üzemű tápegységnek a működésképtelenségét. Első ránézésre nem találtam "púpos" kondenzátort csak a C906, graetz utáni kondenzátor szigetelése tűnik domborúnak de azt nem a belső nyomás okozhatta. A kimeneteken nem tudtam mérni egyik stabilizált feszültséget sem (+5V, +12V,-12V stb.), gondolom a nagyfeszültségű oldallal vannak a gondok. A segítséget előre is köszönöm.
(#) zozo1990 válasza VIM hozzászólására (») Máj 24, 2014 /
 
Hasonló a helyzet nálam is, csak nálam a biztit vágja le.... de se púpos kondi, se semmi más. Nem lehet hogy esetlegesen az egyenirányító híd ( ha van benne ) okozhatja a hibát? Nézd meg hogy vesz-e fel áramot egyáltalán. Ha igen akkor a híd után nézd meg hogy van-e valami benne.. ha ez is megvan, akkor mennie kéne, csak nem kapcsol be....
Lépésről lépésre kéne megnézni..... másként nem mehet szerintem a hibakeresés..
Következő: »»   3 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem