Fórum témák
» Több friss téma |
De így nem fog rajta át menni az áram? Csak ez ugye 230 és nincs kedvem vele játszani..
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012
Szia! Az 1-10nF os kondenzátor nagyjából 3M-300kohm nagyságú reaktanciát (ellenállást) képvisel 50Hz-en. Ez nagyon kis szivárgó áramot enged át, gyakorlatilag semmit. Arra figyelj, hogy a feszültségtűrése megfelelő legyen!
Találtam egy ilyen kondit
47K 275v x2 MCY/HTCC GPF sárga színű
Ebből a sok adatból csak az x2 felel meg a számodra, mely jelzi, hogy váltakozó árammal terhelhető. A 47k jelentése 47000pF, azaz 47nF - túl nagy. A 275V feszültségtűrés sikítva elmegy ugyan, de 400V-os lenne az igazi.
Minden esetre, ha kipróbálod végzetes hiba nem történhet. Legalább hallod, hogy innen származik-e a pattanó hang. A kikapcsolt állapoti fogyasztás a 47nF-nál tényleg mérhető lenne, bár a vele soros trafó tekercs még csillapít rajta azon felül is mint amit david91 kolléga kiszámolt. Átfutottam pár Elektrotanyáról letöltött gyári készülék kapcsolási rajzát, onnan vettem kondenzátor paramétereket.
Na találtam egy másikat adatok:
472M x2:400v y3:250v A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012
Nem tudom a 472M megfejtését. Javaslom Kondenzátor kérdés témában érdeklődj.
És akkor melyiket tudom használni kapcsolóhoz?
Tisztelt Fórumtársak!
Nagyon megköszönném ha valaki elküldené az általa megépített 7294-es erősítő tápegységének rajzát illetve tanácsokat a táp építéséhez. Illetve az is érdekelne hogy ki milyen előfokot ajánl a kapcsoláshoz. A válaszokat előre is köszönöm
Szia! Rod Elliott (ESP) olyan szépen lerajzolta, hogy azt mellékelem.
Általános tanácsok Király Tibortól. A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2012
Köszönöm szépen a gyors választ biztos hasznos lesz.
szerintetek egy BEAG AET 250 trafójáról elmenne ez a kapcsolás? az eredeti kézikönyve azt írja hogy teljes kivezérlésen 190W-ot fogyaszt az aet 250.
Eddig is két AB osztályú végfok volt rajta, ezután is az lesz. Az igénybevétele a hangsugárzó impedanciáján múlik, és azon, mennyire vezérled ki.
Tehát mondjuk 8 ohm-on elég pufferelésel bírná a sztereo 7294-es kapcsolás teljes kivezérlését?
Az a legtermészetesebb! Lehet 4 ohm-on is járatni 60-70W csatornánkénti teljesítménnyel. Onnan már a torzítás úgyis megugrana.
Köszönöm szépen a segítséged remélem sikeres lesz az erősítőépítésem.Esetleg egy jó előerősítőés hangszínszabályzót tudsz hozzá amivel szépen szólna?
Az erősítő elég érzékeny ahhoz, hogy egy hangerő és egy balansz potenciométerrel szabályozd, ha hangkártyáról, vagy CD-játszóról hallgatod. Gyengébb források számára használhatsz elé 2-4-szeres erősítésű műveleti erősítőt.
Mindezt egyben, hangszínszabályzással kiegészítve NE5532+LM1036-tal így ajánlom elkészíteni. Megépítve így fest.
Köszönöm a gyors segítséget! Nagyon sokat segítettél nekem az elindulásban.
Üdv mindenkinek!segitséget kérnék!a napokban kiprobáltam egy hidalt tda7294-es panelt,ami 8ohm-ba tökéletesen müködött! de 4ohm-ba recsegö hangot ad ki!ez terméyzetes jelenség,vagy a hiányos panel az oka(az elözö gazdája a 2200uf 50v kondikat lesporolta rola"igy használta") a válasz elöre is köszönöm!
Szia! Gyakori kérdést tettél fel, alig telik el hónap, hogy valaki meg ne kérdezze. Hídra ne köss 8 ohm-nál kisebb ellenállású hangszórót!
Köszönöm a gyors válszt!probáltam a hozzászolások közt megtalálni a választ,de sajnos nem sikerült!amugy 8ohm-ba tökéletesen szol!volt nagyon sok gyári végfokom,de ez a pár ezer forintos kis szerkezet,meglepöen jol szol! köszönöm!
Sziasztok!
Menyire lehet bízni a TDA 7294 beépített rövidzár védelmében?
Ha lehet így mondanom semennyire!
Én személy szerint még nem égettem le Tda 7294-et.Ha tulmelegszik a chip akkor limitálya a kimenetet szóval ha rővidre zárod akkor felmelegszik a tok és belép a védelem.Én ugy tapasztaltam jól műkődik.Véletlenűl ősze érintettem a kimenetet és csak rángatta a trafót(vagy 3másodperc)Hogy tovább birta volna nemtudom.Nekem jók a tapasztalataim edigg.....
Ha szigeteletlenűl teszed a bordára és jó a hő átvitel akkor elmegy 4ohm-on is(csak kell szigetelni a bordát a főldtől mert - tápfesz lesz rajta).Amugy ha lecsőkented a tápfeszt +-25v...+-30V simán kell menyen 4ohm-on.Igaz 8ohm-ra ajánlott a hid.A recsegés természetes tulmelegszik a tok és belép a hővédelem
ÉN már kb 6-7 tda-t robbantottam/tettem tönkre idén.de lehet mind az enibam volt
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2012
Nekem tda 7293-al van rosz tapasztalatom.Mind meghalt amenyit őszeszereltem.Lehet hamisak voltak egydarabig műkődőtt utána anyi.Még +-25V-ot sem birta.Vagy 6db ment igy elAzóta nem is foglalkozok veleRobantottál?Pedig ezek nagyon strapabiróak,gondoltam is éppen hogy letesztelek 1-et menyit bir meg hogy birja a rővidzárat.Vagy hamis az ic-d vagy nem jól raktad ősze vagy zárlat keletkezik valahol.Minden esetre ez nem természetes
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2012
Úgy sikerült robbantani, hogy fordítva atta rá a tápfeszt nemfigyeltem eléggé.
Kedves fórumtársak!
Affelől szeretnék érdeklődni hogy ez a tápegység kapcsolás megfelelne-e a sztereo 7294-es meghajtására illetve hogy a biztosítékokat jó helyen helyeztem-e el és milyen értékeket adjak neki. |
Bejelentkezés
Hirdetés |