Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ICD2 - Kérdések - válaszok

Témaindító: mspike, idő: Júl 19, 2005
Lapozás: OK   8 / 33
(#) potyo válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 13, 2007 /

Alkatrészek felrakásával párhuzamosan az összes vezetéket vékonyan ónnal befuttatni. Tart ameddig tart, de utána biztosabb a működése.
(#) fenolftalein válasza potyo hozzászólására (») Okt 13, 2007 /

Kedves potyo!!!!! a linkeden található oldal agyig vírusos ez direkt van vagy csak véletlen egy a sok közül: Bővebben: Linkhttp://www.f-secure.com/v-descs/trojan-downloader_js_....shtml
(#) potyo válasza fenolftalein hozzászólására (») Okt 13, 2007 /

Valami megfertőzte az összes index.html fájlt az oldalon. Mindez ma 03:36-kor történt a fájlok dátuma szerint. A többi fájl úgy nézem, sértetlen. A rendes fájlokat visszamásolni nem probléma, inkább az a kérdés, hogy mi fertőzte meg, és főleg hogyan? Ha van valakinek ötlete ezzel kapcsolatban, kérem privátba jelezze!
(#) gulasoft válasza potyo hozzászólására (») Okt 13, 2007 /

ha megnézed már írtam neked két napja, hogy az oldaladra beriasztott az avastom, tehát régebbi az a fertőzés.
(#) potyo válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 13, 2007 /

Akkor csak a főoldalon levő index.html volt fertőzött, most meg az összes, és mind ma 03:36-os módosítási idővel.
(#) gulasoft hozzászólása Okt 16, 2007 /

Megcsináltam egy új nyákon a kapcsolást, mert a régit már szétforgácsoltam mir működésre bírtam, és megint előjöttek a problémák.
A Power led melett ég a vpp és a vdd led is. Ha jól gondolom, akkor valamelyik kapu ic kapcsolja be őket, tehát annak a környékén lehet a gebasz, vagy maga az usb vezérlő nem indul el ilyenkor?
Csak azért, hogy merre keressem a hibát.
(#) gulasoft hozzászólása Okt 16, 2007 /

Potyo:
Kéne a 16877A-hoz a hex file, az fent volt az oldaladon, de ugye az most megsemmisült. Fel tudod tenni valahova, vagy át tudod küldeni a gulasoft@gmail.com-ra?
Ha valaki másnak is megvan, akkor küldje már el pls., nem tudom Potyo milyen időközönként néz be ide.
(#) gulasoft válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 16, 2007 /

Megkaptam, köszönöm.
(#) szdavid válasza potyo hozzászólására (») Okt 17, 2007 /

Ezt hívják injection-nek (JS, HTML, MYSQL stb). A módozatairól és a védekezésről a prog.hu-n van egy társalgótéma (én nyitottam).
(#) potyo válasza szdavid hozzászólására (») Okt 17, 2007 /

Megtaláltam a témát, talán lesz valami megoldás is. Addig az oldal (remélhetőleg nem sokáig) szünetel.
(#) golyo01 hozzászólása Okt 18, 2007 /

sziasztok, én tegnap épitettem meg a potyo2 ICD2-t. ezt a hibaüzenetet kapom.

a debuggernél kiválasztom az ICD2-t, connect, download ... és utánna ezt kapom, ime a teljes lista a csatlakoztatástól.

Auto-connect not enabled - Not connecting (Try enabling auto-connect on the ICD2 settings pages.)
Connecting to MPLAB ICD 2
...Connected
Setting Vdd source to target
ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x90, read=0x0)
...Reading ICD Product ID
Running ICD Self Test
... Failed Self Test. See ICD2 Settings (status tab) for details.
MPLAB ICD 2 Ready
Downloading Operating System
Connecting to MPLAB ICD 2
...Connected
Setting Vdd source to target
ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x90, read=0x0)
...Reading ICD Product ID
Running ICD Self Test
... Failed Self Test. See ICD2 Settings (status tab) for details.
...Download Operating System Succeeded
MPLAB ICD 2 Ready

Mi lehet a baj?
köszi a segitséget
(#) golyo01 hozzászólása Okt 18, 2007 /

most tanulom a PIC-et és még nem értek hozzá
(#) potyo válasza golyo01 hozzászólására (») Okt 18, 2007 /

A Debugger-->Settings-->Status oldalon alul mi nem tetszik neki?

Az Invalid... üzenet azt jelenti, hogy nem ismerte fel a cél chipet. Ha nincs rádugva, akkor is ez az üzenet.
(#) gulasoft hozzászólása Okt 18, 2007 /

Potyó ha kiveszem a két pic-et az áramkörből, akkor is a power a vpp és vdd led ég egyszerre. Az quartz tuti jó, mert már átraktam a amásikból.
Ha berakom a chipeket akkor másodpercenként mejelenik az usb felismerés, majd eltűnik, tehát az reseteli megát az eszköz. Ilyenkor milyen hibát keresek?
(#) golyo01 hozzászólása Okt 19, 2007 /

ezek az értékek normálisak? a self test miért nem megy végbe? köszi
(#) MPi-c válasza golyo01 hozzászólására (») Okt 19, 2007 /

Mondjuk, ha nem adsz táplálást a cél (target) PIC-nek, akkor kb. ezt írja. A Settings - Power fülön kapcsold be a "Power target circuit from ..." szöveg előtti jelölőnégyzetben a Vdd-t!
(#) golyo01 hozzászólása Okt 19, 2007 /

ok köszi, majd du. kipróbálom, mert most melózok és nem hoztam be magammal.
(#) golyo01 hozzászólása Okt 20, 2007 /

MŰKÖDIK! csak be kellett pipálnom köszi a segitségeket. ezután majd jön a programozás....
köszi mégeszer mindekinek
(#) MPi-c válasza golyo01 hozzászólására (») Okt 20, 2007 /

Jó munkát!
(#) Benczus válasza potyo hozzászólására (») Okt 21, 2007 /

Szia Potyo!

Szereztem egy gyári ICD2-t. Mikor rádugtam a gépemre, települt a korábban említett Loader is. A csatlakozás így az MPLAB-bal rendbe is lett, OP-t le is tölti. Lehet, a PICekbe égetett programok nem jók és ezért nem ment nekem a kapcsolat?
A PIC-ek progiját a te leírásodból töltöttem le.
Van valami ötleted, tanácsod?

Üdv.

Zsozso
(#) potyo válasza Benczus hozzászólására (») Okt 21, 2007 /

Pillants már bele, mert szerintem abban még a Cypress CY7C64613 chip van, nem a PIC18F4550!
(#) Benczus válasza potyo hozzászólására (») Okt 21, 2007 /

Szevasz!
Így van. A loader ezért kell neki ezek szerint?
(#) potyo válasza Benczus hozzászólására (») Okt 21, 2007 /

Igen. Valahol előbb már írtam, hogy abban nem volt benne fixen a program, hanem amikor rádugod a gépre, akkor töltődik le az USB-n keresztül. Nincs benne Flash programmemória, hanem sima RAM van benne a program számára is, meg egy kis bootloader, ami feldugáskor indul. Valahol a CY7C64613 mellett kell, hogy legyen egy EEPROM is a nyákon, amiből az azonosítót olvassa, hogy a gép felismerje, hogy ez most egy ICD2.
(#) gulasoft hozzászólása Okt 22, 2007 /

Egy volt kollégám tanácsára lemostam fogkefével meg körömlakklemosóval a nyákot, így eltűnt róla az összes gyanta, és fémtiszta lett. Nagyon szépen lehett látni rajta mindent, bár igazából nem láttam rajta rövidzárat, pár kritikusabb helyen megkapartam.
Feldugtam, és láss csodát elindult, felismerte az mplab, és a setupban minden teszt pass lett, azaz jó.
Viszont, sehol nem jön ki belőle 5V, csak 4.8V. Ez mitől lehet?
(#) potyo válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 23, 2007 /

Valószínűleg nemis megy bele 5V, valamint a kimeneti 5V-ot kapcsoló tranzisztornak is van maradékfeszültsége, az is levonódik.
(#) gulasoft válasza potyo hozzászólására (») Okt 23, 2007 /

Bekötöttem az összes drótot mlrc,vdd,gnd,data,clock és elindult a tesztpanel, úgy látszik annyira mégsem érzékeny a pontosan 5V-ra.
(#) gulasoft hozzászólása Okt 24, 2007 /

Belőttem mplab-ban mindent a debughoz mégsem megy, pedig beírja a kódot is, megcsinál mindent csak épp olyan üzenetet kapok debugnál, hogy a elvesztette a kapcsolatot, majd pmlab ready és minden működik kivéve a debugot.
Valaki le tudná írni lépésről lépésre hogyan lehet eljutni odáig, hogy az első sor f7-től ne álljon fejre?
(#) golyo01 hozzászólása Okt 24, 2007 /

sziasztok! én is hasonlóan jártam. PIC16F877 el gyakorlkok. felprogramozzam monden ok, de a debug módba egyszeren nem haljalndó belépni! mindig ezt irja ki a mikor futtatom debug módban mi lehet a baj?
(#) potyo válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 24, 2007 / 4

Miután kiválasztottátok az ICD2-t debuggernek, újra kell fordítani a programot, és újra beégetni. Ezután már el fog indulni.
(#) gulasoft válasza potyo hozzászólására (») Okt 24, 2007 /

Hát én szerintem megcsináltam, de úgy sem.
Be lett állítva release helyett a debug, még írta is, hogy fordítsam újra, mondtam neki build all-t, aztán program-ot, és már ott írta pirossal szerintem a debugba nem tud belépni dolgokat, de azt csak egy pillanatig mutatta, azután ráállt az első érdemleges sorra, és az előző üzenetben említett sorokat írta.
Biztos elrontottunk valamit ezért kéne lépésről lépésre leírni, mert Én tegnap egy órán keresztül próbáltam belőni, és nem ment.
Következő: »»   8 / 33
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem