Fórum témák
» Több friss téma |
samsung ht-ds400 fej típusa tudna nekem ebben valaki segíteni hol lehetne ehhez beszerezni fejet esetleg valami helyettesítő fejet előre is köszönöm !!!
Szia!
Például innen beszerezheted,bár ennyiért nem biztos,hogy megéri.Nézelődj még a neten,lehet valahol rátalálsz olcsóbban is.AH30-00055A - néven keresd.
Köszönöm szépen de már nem lehet tőlük ilyet rendelni már probáltam kifutó termék azért köszönöm!
Hopsz! Valóban nem kapható már.Ez valamiért elkerülte a figyelmemet.Egyébként meg vagy róla győződve,hogy fejhibás?
Igen szerintem csak az lehet ! Néha viszi a lemezeket néha nem ! Mikor milyen napja van meg ezt kérte a tulaja hogy cseréljem le! Köszönöm a segitségedet!
Sziasztok Boldog új évet mindenkinek!
Van egy hyundai dvd lejátszóm ami nem ad képet valamiért! Lejátsza a filmeket hangja is van csak képet nem ad. Bellül nem látszik semmi égés vagy hasonló! A pontos típusa DV-3806B Ha valakinek van ötlete mit kéne kicserélnem azt előre is köszönöm!
Lehet, hogy csak beallitasi problema, Progressive scan modban van. L
Nem tudom h van e rajta egyáltalán ilyen beállítás! Egy másik dvd-t ha rákötök a tévére akkor AV-n egyböl bejön ha a hyundai-t kötöm rá fekete minden! Régen nem kellett semmit állígatni rajta ezért gondolom h valami elszált benne! :/
Tavvezerlovel konnyen elallithato, visszaallitani mar nehezebb, de megoldhato. Olvass vissza, valahol leirtam a muveletet.
Vissza olvastam (45-46 oldalon), a hiba jelenség meg egyezik! Akárhova dugom a video RCA-t sehol nincs kép, scart csatin se kép se hang, de a Main RCA kimeneten van hang! Egyedül S-video-t nem néztem mert nincs olyan kábelem de gyanitom azon sincs!
Én arra gondolok, hogy nem e a video RCA kimenetnél levő kondik közül száradt ki valamelyik!? Csak van ott kb 15-20 kondi! :/ (Sajnos nincs hozzá kézikönyvem és kép nélkül meg nemtudok a menüben állítgatni!)
Valamelyik RCA csatin kellene osszetort kepet kapnod, onnan lehetne elindulni.
Component video out y kimenetén a fekete alapon szürkésfehér nonfiguratív alakzat látható ami mozog felfelé! Ebből még nemtudok kinézni semmit:/
Az jo, mert ez a jelenseg, tehat nem alkatresz hiba. Itt kell ugyeskedni, valami allokepet osszehozni es a menuben megkeresni a video beallitasokat , ott tudod kikapcsolni a p.scan-t. En AV Bemenettel rendelkezo monitoron szoktam, meg lehet csinalni, kicsit korulmenyes.
És hogyan álljak neki az állókép keresésnek? A filmet leállíotottam és megnyomtam a setup gombot ,ez a kép látható :/ (valószínű ,hogy beléptem a menübe mert a kép sokkal világosabb árnyalaton vibrál)
Lemez nelkul, csak a menut kell keresned, video beallitasokat! Allokepet a monitoron lehet beallitani, ha engedi...
Idézet: „Igen szerintem csak az lehet ! Néha viszi a lemezeket néha nem ! Mikor milyen napja van meg ezt kérte a tulaja hogy cseréljem le!” Végülis csak amiatt kérdezem,mert nem biztos,hogy kizárólag a fejcsere jöhet szóba mint egyetlen javítási lehetőség.A hozzászólásaidból nem sok minden derült ki,ezért nem tudom,hogy eddig mennyire próbálkoztál a hibakereséssel,azt ugyanis nem szabad figyelmen kívül hagyni,hogy ilyen beolvasási hibáknak sok esetben egyszerűbb okai is lehetnek,amelyekre az ember elsőre talán nem is gondolna.Hogy csak felhozzak erre egy-két példát,akkor én elsőre mindjárt az optika tisztításával kezdeném.Itt végülis arról kell meggyőződni,hogy az objektív lencse felületén nincs-e valami szennyeződés,ha van,akkor azt el kell távolítani.Elképzelhető kontakthiba is valahol (pl.szalagkábel törés, roszzul érintkező csatlakozók,forrasztási hibák,stb...).Le kell ellenőrizni a tápfeszültségeket is,hogy megfelelnek-e az előírtaknak és hogy mérhetőek-e folytonosan.Továbbá az esetek többségében fókuszálási problémák is szoktak jelentkezni,többnyire ez is korrigálható különféle módon.Ha ezeken a lépéseken túl vagy,és minden szóbajöhető lehetőséget kizártál,akkor ezentúl lehet gyanakodni a lézerdiódák gyengülésére.Egy utolsó lehetőség ként még ez is orvosolható,a lézeráram megnövelésével.Azt azonban tudni kell,hogy ha egy lézerdióda a megengedettnél nagyobb áramnak van kitéve,az jelentős élettartam csökkenést vált ki rajta,tehát ez a lehetőség sajnos nem nyújt hosszútávú megoldást.Végül még annyit,hogy az OPU (fejegység) lézerdiódáinak helyes működését úgy ellenőrizhetjük a legegyszerűbben,hogy megfigyeljük miként történik az olvasási folyamat egy CD illetve egy DVD lemez esetén.E két tömöriítési technológia kiolvasására ugyanis más-más hullámhosszú fényt alkalmaznak,ezért két fényforrásról,azaz két különálló lézerdiódáról van szó.Ebből kiindulva tehát,ha a hibajelenség csak az egyiknél észlelhető,akkor innentől kezdve egyértelművé válik az adott lézerdióda meghibásodása.Hát röviden ennyit szerettem volna összefoglalni... Üdv!
Végig tekertem a tv-n a keresőt de nemtaláltam sehol egy kis részlatet sem a menü képéből... de egy másik fórumon találtam egy ugyanilyen dvd-t ugyanezzel a problémával és ott valaki azt javasolta h: "Ha másképp nem megy: memória IC ki,kiüríteni(FF)visszarakni,és kész is"
Csak ez még nekem kevés mert melyik a memória IC és ha kivettem hogyan üritsem?
Csak a tavvezerlovel probalkozz! Tavezerlo gomjai kozott van N/P? Ez pal ntsc kcsolo, ezt valtva lehet hogy stabilabb kepet kapsz a menurol. Video beallitasokat kellene megkeresned es ott lesz scart, rgb, stb valasztasi lehetoseg. Ha megvan a keszulek hasznalati utasitasa, erdemes megnezned ezen pontokat. Segithet, akar vaktaban is visszaallitani, mivel ott lathatos a lepeseket....
a DVD távirányítón van P/N gomb de azt hiába nyomogatom csak az elmosodott kép mintázata változik, semmivel sem jobb kép... a tv nek meg nincs ilyen gombja...
És már írtam h sajnos nincs kézikönyvem hozzá!
Idézet: „melyik a memória IC és ha kivettem hogyan üritsem?” Egy kis 8 lábú (SOIC-8-as tokozású),általában 24C.... jelzésű smd IC-ről van szó,amelyet a vezérlőprocesszor környékén kell keresned.Az EEPROM tartalom törlése csak programozó segítségével lehetséges,de ha ez nem áll rendelkezésedre,akkor cseréld ki az EEPROM-ot egy újra,a végeredmény ugyanaz lesz. Üdv!
Szia találtam egy olyan IC-t amire ráillik a leírásod ,de azért mutatom h hol helyezkedik el a masinán bellül nehogy rosszat cseréljek
(a felirat rajta: ATMEL414 24C16AN ST27A)
Probad monitoron, ahol kepfreki es a sor is allithato, igy stabilabb kepet kapsz es lathato lesz a menu..
Igen,ő lesz az.
Csak honnan szerzek pont ilyen IC-t, első körben "google" nem segített! :/
Kezikonyv szerintem letoltheto hozza. Probalj rakeresni, egyszerubb mint IC-t cserelhetni. El is szurhatod az egesz keszuleket egy ilyen beavatkozassal. Nekem mindig sikerult visszaallitani, max. 10 perc kis tirelemmel megoldhato.
Nekem nincs monitorom hozzá amin setleg több dolgot lehetne állítani! csak egy régi DAEWOO tv-m (Kb 10éves)! Laptopra meg nem hinném h rálehetne kötni! :/
Ja és próbáltam kézikönyvet letölteni de angol változatot sem találtam ,sőt semilyet sem találtam... XD A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2013
Talán majd másod körben Bővebben: Link,Bővebben: Link
De ha esetleg van a közeledben egy szaküzlet,akkor előbb ott próbálkozzál. Üdv! A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2013
Sziasztok!
kaptam egy Philips LX3600D típusú házimozit. A gép annyit csinál, hogy standby módban picit sípol a táp. bekapcsoláskor feléled, majd pár másodperc után ismét visszaáll standby-ba. Feszültségeket kimértem, rendben vannak. találtam egy leírást, ebben benne van minden, ez alapján méregettem ki a tápot. Bővebben: Link Miért állhat indig vissza standby-ba a gép?
Szia!
Nézd meg,hogyan alakul a feszültségszint a 7255-ös pozíciószámú tranyó (BC847B) kollektotán az előtt,és az után,ahogy a készülék visszaáll stby-ba.
Helló!
Megnéztem. Standby-ban kollektoron 100mV, bekapcsolva 9V. Egy dolgot elfelejtettem tegnap. Mielőtt vissza áll standby-ba a kijelzőn ki is írja, hogy standby majd utána kapcsol ki. |
Bejelentkezés
Hirdetés |