Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás
 
Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   61 / 84
(#) bnet hozzászólása Jan 5, 2013 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy LG 188HS merevlemezes DVD felvevő javításához.
A hibajelenség: bekapcsolás után a Please Wait feliratnál tovább nem megy, a DVD író megmozdul, de a HDD nem. Se kép, se hang.
Olvastam már az előző hsz-ekben megoldást (elko csere miegymás), viszont se szerszámom/műszerem, se hozzáértésem nincs hozzá. Ezért keresnék valaki hozzáértőt Budapesten, aki segítene megnézni, megjavítani.
bnet@freemail.hu

előre is (és utólag is) köszi a segítséget!
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 5, 2013 /
 
Sikerült megcsinálni, működik, de a hiba oka kérdéses. Olvastam róla, hogy ha nem érzékel egy hangszórót, akkor is lekapcsol standby-ba. Viszont érdekes módon az összes rá volt dugva és mégsem ment. A végfokot kivettem, és anélkül elindult, nem állt le. Levettem a hűtőbordát, hogy lássak is valamit, ekkor vettem észre egy kis füstnyomot. Egy smd kondi tűnt el nyomtalanul, szerencsére rajz alapján beazonosítottam, viszont ez csak egy kis 100n-s tápszűrő kondi volt. Pótoltam, összeraktam és ment. De nem tudom elhinni, hogy ez lehetett a gond. Inkább valami kontakthiba, ami miatt nem érzékelt egy hangfalat.
(#) Hodinka válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 5, 2013 /
 
Szerintem is inkább egy körberepedt forrasztás áll a dolgok hátterében.Most,hogy kicsit megpiszkáltad,talán egy időre helyreállt,de nagy a gyanúm,hogy ez ennyivel még nem ért véget,bár ne így legyen! A szűrőkondi elpukkanása is elég érdekes,mivel ez így spontán módon nem jellemző az smd-kre. Egyébként így utólag melyik volt az?
(#) Ricsi89 válasza Hodinka hozzászólására (») Jan 5, 2013 /
 
A 3-as végfok IC mellett a 2327-es 100n-s kondi tűnt el nyomtalanul. Csak füstnyomokat és kormot találtam a helyén. Elég érdekes megoldásúak a hangfalak csatlakozói is, a vezetékek csak hozzá vannak szorítva az érintkezőkhöz, még ott is lehetett a kontakthiba. tehát hibaforrás van bőven, ami miatt leállhat.
(#) otthonpc20 hozzászólása Jan 6, 2013 /
 
Sziasztok!
Segítséget kérnék van egy Videoton DCU2101-A típusú dvd lejátszó, hibásan került hozzám, nem volt kijelzés és a fej kiment a lemez szélére de a mozgató motor forgott tovább. 4 db 1000uf-os kondi púpos volt 1 a tápban 3 a vezérlő panelen. Ezeket cserélve működött a készülék, de kb 3 perc múlva a 8550-es tranzisztor forró lett és vissza jött a előző hiba, mikor lehűlt megint kb 3 percig jó volt. Tranzisztort cseréltem, de a hiba maradt. Jelenleg ha lehűl sem működik.
Tudnátok segíteni hogy mi lehet a hiba?

Előre is köszönöm
(#) matyusz válasza otthonpc20 hozzászólására (») Jan 6, 2013 /
 
Üdv.
Én még ott kiszáradt elkókra tippelnék. Vagy ki kéne mérni ha vannak ott egyendiódák, hogy azok jók-e. Persze a helyes polaritásra nagyon oda kell figyelni.
(#) otthonpc20 válasza matyusz hozzászólására (») Jan 8, 2013 /
 
Köszönöm a segítséget, átnéztem a kondikat, találtam még egyet ami kiszáradt. Kicseréltem, most működött hosszabban de hang nincs és ha dvd-re van kapcsolva miközben megy a film kiírja, hogy "az USB eszköz nem támogatott", de nincs az usb -ben semmi. kb fél óra után az előző hiba megint visszajött. A diódákat még nem néztem, már nem akartam ma még egyszer szétszedni.
Lehet hogy az új kondi is megadja magát?
A hang hiba mitől lehet? Előtte jó volt!

Előre is köszönöm!
(#) Droniusz hozzászólása Jan 9, 2013 /
 
Sziasztok!

Van egy Orion 5000M DVD lejátszóm és lejátszás közben van mostanában olyan szépséghibája, hogy a bal felső sarokban folyamatosan van pár kocka ahol a szét van esve a kép. Ez balról jobbra mozgó képnél statikusan rá ragad egy időre a film többi részletére, majd visszatér a normális kép és maradnak a kockák a sarokban. Bocsi a képek minősége miatt, remélem kivehető. Valakinek van ötlete hol keresendő a hiba okozója?
(#) Gabó hozzászólása Jan 10, 2013 /
 
Javításra kaptam egy hyundai dvd lejátszót. Valószívűleg táp hibás, mert a 12V helyett csak 10-11V mérhető a + és - ágba is. Terhelve és terheletlenül is. A 22uF400V os kondin 320Vot mértem diódák megnézve jók. Az összes kondi cserélve újra, 105 fokosra. Merre mérjek tovább?
A hibajelenség az, hogy a betett dvd-t elkezdi pörgetni, olvasni, de a dvd nem forog fel eléggé. A táp is ingadozik ilyenkor.
(#) CHZ hozzászólása Jan 11, 2013 /
 
Motor hibás, nagy valószínűséggel. Lemezt forgató motort kösd ki, forgasd meg 10V körüli feszültségről, közben WD40 bele.
(#) matyusz válasza otthonpc20 hozzászólására (») Jan 13, 2013 /
 
Üdv.
Így nem tudom megmondani, de szerintem az össze kisebb elkót akkor cseréld szerintem ott a körben és nagyon figyelj a polaritásra 10Ft/db szerintem megér annyit hogy nem szeded meg rakod össze 600x. És óvatosan forraszd, hogy ne érjen hozzá máshoz. A feszeket is meg kéne mérni, talán máshol is lehet még bibi. És mindig legalább olyan fesz értékű kondit rakj be vagy nagyobbat a kapacitás ugyan akkora legyen mint a gyári. Lehet még a tápban egyendióda vagy a panelon rossz, vagy zéner.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2013
(#) Droniusz válasza Droniusz hozzászólására (») Jan 17, 2013 /
 
Bocsi ez lemaradt. A kép hibát csak USB-b keresztül produkálja divx filmekkel. DVD lemezről gond nélkül megy a film.
(#) transzformátor hozzászólása Feb 5, 2013 /
 
Sziasztok!
Kérlek, segítsetek nekem!
Problémám akadt egy Panasonic DVD-S42-vel, volt már róla szó a topicban:
itt
A problémám szinte ugyanaz, áramfelvétel alig, a standby led nem világít, bekapcsolásra nem reagál.
Én kicsit tovább jutottam, mint az előző srác, méregettem a feszültségeket, majd amikor a mérőfejet a trafó egyik primer ágához érintettem, beindult a készenléti állapot, a nyomógombbal be lehetett kapcsolni, működött a készülék. Ezek után ezt minden alkalommal eljátszotta. Tehát adok egy "lökést" a tápnak, és beindul. Az IC nálam nem melegszik.
Most már viszont kezdek megőrülni, minden alkatrészt megnéztem, minden mérve jó. Gyakorlatilag mégsem működik.
A primer oldalon a két létező elkót (a 2x10µF/450V pufferelkók kivételével) kicseréltem. Az indítóellenállást (68kOhm) megmértem, jó. Diódák mérve jók. Semmi nem melegszik, mérve minden jó. A szekunder oldalon az elkókat nem kezdtem el kicserélgetni, elviekben jónak kell lenniük, hiszen működik a táp, csak nem indul be. Feleslegesen nem szeretnék alkatrészeket cserélni, nem az enyém a készülék, célom a legolcsóbb javítás.
Kérlek, segítsetek nekem, itt elakadtam.
Előre is köszönöm!
(#) CHZ válasza transzformátor hozzászólására (») Feb 5, 2013 /
 
Szia!
Táp IC is okozhatja a problémát.
(#) transzformátor válasza CHZ hozzászólására (») Feb 5, 2013 /
 
Szia!
Köszi, igen, végül sikerült kinyomoznom, hogy az én esetemben is az IC adta meg magát.
Köszi a választ!
(#) zaza99 hozzászólása Feb 7, 2013 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Philips DVP3380/85 javításához. Lemez behelyezés után negyedet fordít a lemezen, az olvasófej háromszor elmegy a lemez közepéig majd alaphelyzetbe és kiteszi a"H" betűt. Tápegység 11.53V és 5.17V-ot ad ki.

Köszönöm.
(#) Caspi hozzászólása Feb 11, 2013 /
 
Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy van egy régebbi fajta Orion DVD 5000 HC tipusu lejátszóm amit frissíteni próbáltam illetve új firmwaret rakni rá, és behalt.. bekapcsolom nem világít.. semmit nem csinál. Javítása lehetséges? És ha igen akkor, hol? Vagy otthoni barkácsolás lehetséges-e? Előre is köszi a válaszokat!
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013
(#) zdavid hozzászólása Feb 17, 2013 /
 
sziasztok! Van egy dvd lejátszóm nem olvassa be a lemezt, tudja valaki mi lehet a probléma? Előre is köszönöm!
(#) bubuszoft hozzászólása Feb 26, 2013 /
 
Sziasztok

Adott dvd író fej egységének beazonosításába kérném a segítségeteket. A fejen 501601301254 kód szerepel és egy 5c16001301254 milyen típus lehet, csak ehhez a típushoz gyárthatták? Lehet szerintetek belerakni más típust is? A lejátszó egység paneljén RL-05A és 6870R7892AB olvasható.
Kompletten árulta annó az LG de annak vége, nem lehet beszerezni. ezért vagyok most meglőve. A lézer felgyullad, éa be is pörgeti a korongot, de ismeretlen lemeznek hozza föl. Azért nyitottam új fórumot, mert ez csak erre a típusra érvényes adatok, és ilyen hibával nem láttam még fórumot.

Kérlek segítsetek!
Nagyon jó kis készülék, sajnálnám kidobni!
(#) subwoofer220 hozzászólása Márc 5, 2013 /
 
sziasztok!
Van egy LG LH-D6235D DVD lejátszóm és a számítógépre szeretném rákötni.
De van egy kis bibi!
Nincs meg a távirányítója és nem tudom átkapcsolni AUX-ra!
Azért fordultam hozzátok mert hátha van egy profi hozzáértő aki megmondja a megoldást.
Előre is köszönöm!

Ee.jpg
    
(#) subwoofer220 hozzászólása Márc 6, 2013 /
 
Vagy próbáljak meg egy univerzális távirányítót???

Help
(#) Balthoromeo hozzászólása Márc 7, 2013 /
 
Sziasztok!!!

Segitséget kérnék,van egy Philips dvp 3040 lejátszóm,sajnos akármilyen lemezt teszek be csak azt irja hogy bad disc,a tisztitólemezt pedig fel sem ismeri,valami ötlet?
(#) CIROKL válasza Balthoromeo hozzászólására (») Márc 7, 2013 /
 
Kuka az segit rajta !
(#) Balthoromeo hozzászólása Márc 7, 2013 /
 
Értem,a neten még olvastam valamit,de a menüpontban nem találom a beállitások(preferences)pontot?ezt vissza lehet valahogy állitani?
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2013
(#) Gibi89 hozzászólása Márc 23, 2013 /
 
Üdv Mindenkinek!

Nem éppen Tv hiba- de úgy gondoltam, hogy itt is találhatok megoldást.
A Problémám a következő: van egy DVD lejátszóm (házi mozi szett) nem egy világmárka Euromarkt DVD-3602 a típusa- remekül működött máig.
Beteszem a lemezt a tálcába-> kiírja a szokásos "Load" szöveget->viszont nem történik semmi nem lép a következő "modulra" vagyis nem olvassa be a lemezt.
Hozzáteszem irott saját DVD-ket teszek bele- de eddig lejátszotta mindig nemhsizem hogy ez lenne a baja,
Amit hallok a "load" közben ilyen "daráló" effektus mintha darálná benne a lemezt az olvasó vagy nem tudom.
Ötlet valakinek? Valakinek volt már ilyen problémája?? mit nézzek meg benne??? Első ránézésre nem füstölt el semmi.

Előre is köszönöm a segítségeteket!
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2013
(#) mugab válasza Gibi89 hozzászólására (») Márc 24, 2013 / 1
 
Koszos optika, megragadt optika mozgató, elfáradt optika tartó rugó...
(#) (Felhasználó 51715) hozzászólása Márc 28, 2013 /
 
Sziasztok!

Van egy Medion MD42167 típusú hordozható DVD lejátszóm ami csak fehér képet ad, de a betett DVD-t lejátssza.
Azt a tanácsot kaptam, hogy a csatlakozásokat nézzem meg, mert azok szétcsúszása szokott ilyen hibát csinálni. Minden egyes csatlakozót átvizsgáltam, de azoknál látszólag nincsen hiba, mindegyik a helyén van, ki is mértem.
A panelokon nincsen nyoma égésnek, és ennyiben nagyjából ki is merült a saját tudásom. Tudna valaki segíteni, hogy merre induljak tovább a hibakeresésben, ha egyáltalán javítható a cucc?

Előre is köszönöm.
(#) matyusz válasza Gibi89 hozzászólására (») Márc 30, 2013 /
 
Üdv.
Hát ha ilyen "egyik pillanatról a másikra" szerűen csinálta, akkor valószínűleg a lemezt forgató motor adta meg magát. De persze ez nem szabály lehet a fej is az ami megadta magát pl.: az opto.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2013
(#) waland hozzászólása Ápr 6, 2013 /
 
Sziasztok!
Hozzám került egy remek "márkás" ATD hordozható dvd lejátszó, ami nem olvas be DVD-ket, csak CD-t. Már próbaként kapott új olvasófejet, de miután nagy nehezen működésre bírtam (le volt rajta forrasztva három szál, amiről a gyárin le volt tisztítva a cin), ugyanazt csinálja, mint a régivel. Mi lehet még hiba?
(#) Szpisti hozzászólása Ápr 30, 2013 /
 
Sziasztok!
Van egy 9"-os DK Digital DVP400T hordozható lejátszóm.
Minden funkciója kitünően működik (SD kártya, USB, DVD, ).
Sajnos pont az nem jó amire nekem szükségem lenne, a video bemenete.
Persze amíg meg nem piszkáltam az is működött .
Az infra vevőjét kivettem, és megpróbáltam kb. 10 centire kihosszabbítani a hátsó oldalára, mert egy kottatartón üzemelt volna szöveg/kotta kiíratás céljából.
Nem vette a távirányítót, majd mikor visszaforrasztttam, már onnan sem működik.
A baj csak az, hogy az AV In/Out üzemmódot csak távirányítóról lehet váltani, a kezelő panelről nem.
Azóta vettem egy 36 kHz-est bele, azzal sem ok. De gyanítom lehet hogy 56k-s kell bele.Ezt viszont addig nem rendelnék amíg nem biztos a szükségessége.
Van valakinek tippje, hogyan tudom megállapítani , milyennel menne?
Ha a távirányítót szétkapom, tudok ott mérni valami frekit ezügyben ? (egyébként a távir. működik, mert megnéztem fényképezőgéppel.
Köszönöm előre is!
ps. most hogy leítram, megnéztem a távirányítót belülről, és találtam egy rezonátort, amire azt írták:NSB455J.
Akkor ez tényleg 56kHz-es vevőt igényelne?
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2013
Következő: »»   61 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem