Fórum témák
» Több friss téma |
Értelek. Van én nekem ithon egy250 VAes trafóm 12 24 28 és 48volt feszültséggel. Szóval akor egyutas egyen irányítással is működik ? Vagyis ki próbálható ?
Igen.
Már többször próbáltam szimmetrikus táplálású erősítőt megfelelő trafó híján ezzel a módszerrel.
Régen ez a trafó tekerés nem volt gond ingyen jutottam huzalhoz meg vasmaghoz is most meg egyik sincs már vagy is ha huzalt meg veszem nem érdemes kinlódni vele vagy 2napot, meg szerintem nem is olcsób. Már azon is gondolkoztam hogy van egy másik trafóm 400va es le szedem a 12voltos szekunderját és meghajtom 1.5MCU műanyag réz vezetékkel
ok meg próbálom majd kösziszépen
Az említett tranzisztorok cseréje után tökéletesen beálllt a 0 V a kimenetre és tökéletesen szól, nagyon meg vagyok elégedve a hangjával! Köszönöm mindenkinek aki segített a válaszokkal! Szerintem nem ez lesz az utolsó amit építettem!
Közben rájössz, hogy nem fér be a kellő menetszám az MCu-val.
150menet kell a 60volthoz rá, közben középen le ágaztatni35voltnál 75menetnél. Ha kb 3mm vastag az mcu műanyag szigeteléssel akkor a csévéjén 1 sorban 13 menet fér el mivel a cséve40mm . 150 menetnél volna tehát egymás tetején 12 sor tekercselés . Ha a huzal 3mm vastag 12szer3mmhuzal átmérőjét nézve 36-40mm hely kell, van is rajta annyi. És működik is vele a trafó mert a szigetelés az nem be folyásos de max 60fokot birna a műanyag . Szerintem ide az is elég volna. Gond az hogy ez kell nekem mert egy aku töltő . Aku töltőn már lehet 60foknál nagyob melegedés is, attól füg hogy használod és mire. későb fogom meg tudni hogy jó e amit most össze raktam , vagy megpróbálom az előbi tanácsot egy utas táppal.
Szia! A trafónak van külön téma!
Valakinek esetleg van otthon 4db 2n3442 vagy ehhez hasonló tranzisztor ami jó? Quadba kéne,mert tegnap egy zárlat során ezek mentek ki. Viszont szilveszterre meg működnie kéne... Fontos lenne. Bp. és környékére érte megyek.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
Semmivel sem lesz jobb. De az 5200-essel lehet helyettesíteni egyébként.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2013
Amit össze raktam egység csomagot a quad405ös c1-es470nf kondiához egy ilyen jelzésűt forrasztottam be 47j63. Erről azt halottam 47pf os. Tehát az urbán elektronikából rosszat küldtek volna nekem ? Ez a c1es kondi a bemenetnél van urbán féle quad, és a c3ashoz egy ilyen jelzésűt küldtek 47k. Az összes kondi egy értelmű stimel csak ezt a ketőt nem értem. Megnéznétek it a képen ? Ki nagyítva látható. Ot van az ic melett.Bővebben: Link
Amit össze raktam egység csomagot a quad405ös c1-es470nf kondiához egy ilyen jelzésűt forrasztottam be 47j63. Erről azt halottam 47pf os. Tehát az urbán elektronikából rosszat küldtek volna nekem ? Ez a c1es kondi a bemenetnél van urbán féle quad, és a c3ashoz egy ilyen jelzésűt küldtek 47k. Az összes kondi egy értelmű stimel csak ezt a ketőt nem értem. Megnéznétek it a képen ? Ki nagyítva látható. Ot van az ic melett.Bővebben: Link
A nem .47 63V akar lenni? Szóval 0,47µF ami=470nF A 47k jelű lesz a 47 piko. A k ez esetben 10% tűrést jelöl.
47nk úgy van rá írva. Ez ugye 47nf?
A .47J63 fel íratúnak 470 nfnek kelene lenie , a47nk fel íratú kondinak 47nf nek. Akkor volna jó
Valakinek valami tipp...?
Olyan problémám van,hogy a pc-m eléggé zavaros jelet ad az erősítőnek. Nagy az alapzaj. Ha kihúzom megszűnik. Kipróbáltam egy laptopon,és ott semmi alapzaj nem volt. Ez ellen mit tudok tenni? RCA-Jack 3,5-es csatlakozóval van összekötve a kettő. Esetleg egy ilyet (LINK) beiktatnék...? A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2013
Dobd ki a hangkártyádat és tegyél bele egy minőségit. Mást nem tehetsz. Nem az erősítő hibája.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2013
Még mindíg nem találtam trafót hogy ki próbáljam a quadomat . Van ithon olyan ami 2szer 24voltot ad ez a puffer kondik után fel ugrik 31,5voltra. szerintetek elegendő volna ? És tudnák még szerezni egy használt Orion erősítőből meg maradt trafót ez tud 2szer 28voltot . Ez a kondik után pont úgy 35volt lenne . Azt meg vehetem hozzá szerintetek ? Tápfesznek legkiseb 35+és35- kér rajz szerint legtöbbet +45és-45 voltot.
A 24v-os trafó biztosan kevés, a +-35v sikítva, szerintem inkább 40v kellene neki, ott már jól érzi magát, 100w-hoz pedig +-50v kellene 8ohm ra.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2013
Akor marad a várakozás mire kapok ilyet. Ha jól számolom2szer 30voltos toroidnak a feszültsége elegendő a 40volt+ -nak . Valahol olvastam 1.4 a szorzó .
Ahhoz hogy elindítsd +/-28V is elég, csak tegyél kisebb előtéteket az IC tápágaiba.
Szerintem is.
Most mértem meg a próba trafókat, amiről tavaly élesztettem. Először a pákatrafó volt, ami egy kibelezett fénymásolónak volt a trafója, ez 21V-ot ad váltóba, egyutas egyenirányítással próbáltam, és elindult, csak tényleg egy kicsit kevés volt az IC-nek, de elindult róla. A másik trafó 25V-ot ad, és most mértem +/- 35 körül van üresben a kondin. Főleg ezzel próbálgattam az elkészült példányokat.
Szerintem meg, ha jól látom, vásárolni akar, még próbára is, akkor inkább belevalót vegyen, és azzal használni is tudja, nem csak próbálgatni. Nem mellesleg semmivel se kerül többe, egy bele való trafó.
Trafóm van ithon 1db 250VAes lead 2szer12voltot és,2szer24 voltot, továbbá 42,és48 voltot. Egyik sem olyan fesz. mint amilyen ehez kell. A primer oldalon van 2szer190volt ami sorba kötve 380volt. És van rajta 2szer 30volt még a primer oldalon ,amit ha egyenként hozzá kapcsolok a 190voltos tekercshez 190+30=220v. a kettő db 190+30voltos tekercs párhuzamosítva 220volton üzemmel. ( Ez van meg a primeren kétszer.) Gondolkoztam olyanon is ha a szekunder 12voltját én meg táplálnám , egy másik ilyen 250vaes trafó 12voltjával akkor a primeren a 2db 30voltos tekercsen ez fel transzformálva meg jelenne nekem , és le tudnám mérni ott a 2szer 30és a 60voltot. Ez működő képes az tuti a trafó szemszögéből nézve, de ebbe sem merek bele vágni, abszolút nem látom át ezeken az erősítőkön mikor miért gerjed vagy le halkításkor brum van a hangszórón.
Szerintetek próbára működő képes meg oldás így?
Trafóm van ithon 1db 250VAes lead 2szer12voltot és,2szer24 voltot, továbbá 42,és48 voltot. Egyik sem olyan fesz. mint amilyen ehez kell. A primer oldalon van 2szer190volt ami sorba kötve 380volt. És van rajta 2szer 30volt még a primer oldalon ,amit ha egyenként hozzá kapcsolok a 190voltos tekercshez 190+30=220v. a kettő db 190+30voltos tekercs párhuzamosítva 220volton üzemmel. ( Ez van meg a primeren kétszer.) Gondolkoztam olyanon is ha a szekunder 12voltját én meg táplálnám , egy másik ilyen 250vaes trafó 12voltjával akkor a primeren a 2db 30voltos tekercsen ez fel transzformálva meg jelenne nekem , és le tudnám mérni ott a 2szer 30és a 60voltot. Ez működő képes az tuti a trafó szemszögéből nézve, de ebbe sem merek bele vágni, abszolút nem látom át ezeken az erősítőkön mikor miért gerjed vagy le halkításkor brum van a hangszórón.
Szerintetek próbára működő képes meg oldás így?
Sziasztok! Én szeretném megépíteni a Skori féle Quad405 erősítőjét. Ha a tápom +/-50V akkor 4 Ω -on le e adja a 200W-ot ? És milyen tranzisztorokat javasolnátok bele ha 4 Ω -os hangdobozt akarnak vele hajtani?Ti hogy oldottátok meg a 0,091 Ω ellenállást ? A válaszokat előre is köszönöm szépen
Szia! Skori kapcsolása nem lesz 4 ohm-on 200W-os, az áramkorlát nem engedi.
A téma képei között találsz 200W-ot megcélzó változatokat. A 0,091 ohm amúgy - mint már sokszor leírták ebben a témában - 0,1 ohm és 1 ohm párhuzamos eredője
Hát nem tudom, hogy az jó-e. Szerintem az a kiegészítő 30V-os tekercs primer oldalon, nem biztos, hogy megfelelő keresztmetszettel rendelkezne. Mondjuk próbára még elmegy, ha nem hajtod meg. De mint lentebb írtuk a 2*24-ről is ki lehet próbálni, baja nem lesz tőle, és a gubancok azzal is kijönnek, ha vannak. Nekem is, ha baj volt füstölt, ha nem, akkor meg szépen szólt. Tehát próbálkozni lehet vele. Mivel egyik fele sem stimmel teljesen a véglegesítéshez, akkor úgyis másik kell hozzá.
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2013
Keresgéltem olvasgattam és ezt talaltam. Ez mar le tudná adni a 200W 4 ohm -on ha jol selytem
|
Bejelentkezés
Hirdetés |