Fórum témák
» Több friss téma |
Ujjabb kérdés merült fel (visszább nem találtam) az ADC-n mit ért azalatt hogy "olvasás mint szöveg"? Illetve hogy tudok legalább két tizedes pontosan mérni az "olvasás mint feszöltség" definicióval? Egyszerüen csak kerek számot kapok pl 3V alatt 2V-ig 3-at mutat fölötte 4V-ig 4_et. Szoval ezt nemértem
Még nem csináltam semmit csak probálkozok elvben mielött füstjeleket csiholnék bármiböl, vagy a kisbaltával vernék szért bármit mert kezd kiborulni a bili, nem ugy müködik ahogy a logikám, pedig azzal álitolag nincs baj de ugy gondolom hogy az én procim más bitekkel müködik mit a PIC . Este nem lesz más programom mint a mühelyben küzdeni, ugyhogy teszek fel programot és lehet majd kritizálni hogy hova is vándoroltak el a bitjeim. Komolyan, csináltam egy töltésjelzöt és hihetettlen értékekkel kellett számolnom "310, 318, 371" ezeek az értékek és mindezt 11V és 13V-t között négy lépésben, tudom hogy ez csak 3 szám de csak viszonyitásalapnak irtam, majd berágtam mint a hatosanya ás kivágtam a kapcsolásirajzomat is de azt tudom hogy feszültségosztoval mértem a töltést és mellette 7805 volt a táp de az ellenállásértékét ne kérdezd az biztos hogy 20V-ot is birta.
Este még jelentkezek és tesztelek mert amikor probálkoztam akkor még nem volt LCD-m csak egy darab ami a változatosság kevéért füstölt SZÉPEN. Mert ugye a hülye tanulo azthiszi hogy minden lábkiosztás azonos, de legallább van egy LCD világitásom
Szia itt vagyok, most ismét probáltam a dolgot, és csak egész számot ir ki. Nem tudom miért kell igy bonyolitani.
Miért nem elég neked az int érték a változónál ? Egy számítással olyan értéket mérsz amilyet akarsz
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2012
Na itt vannak a problémák mert azt értem hogy mit kell csinálni de 1. miért kell még bonyolitani? 2. akkor ezt most hogyan?
Bármit csinálok csak egyjegyü egész számot ir ki.
Hát már én is itt tartok. A csoda X mindent megold. Egyszerü dolgot kérek ettöl a szerencsétlen PIC-töl és nem akarja amit én csak ugy önállóan dolgozgat. Már egyszer kiirt 3 jegyü számot is de akkor nem akart változni. Nem zavarlak benneteke akkoris rájövök ha velegebedek.
Köszönöm megoldodott. Igy már egyszerü ha valaki megoldja helyettem de ugyebárerre nem támaszkodhatok és nem is kérhetek csak tanácsot de ezzel most nagyot rugtál elörébb rajtam
Itt van egyszerű int változókkal
Igen valoban még a programot sem ismerem és ezért nem láttam hogy ilyen lehetöség is van csak nem tudtam erröl a funkciórol de potolok és tanulok folyamatosan köszönet.
Köszönet megoldottam a dolgot és még müködik is már csak maganak kell simogatnom a programot hogy azt csinálja amit szeretnék : LM134 höérzékelövel valo mérés relative pontosan.
Ezek a PIC-ek nem működnek 3,3V-ról. 4,2V kell nekik minimum. Az LF-ek pedig 3V-nál 16MHz max frekit tudnak.
Túl sok a bizonytalanság, nem tudok így mit mondani. Nem véletlenül vannak adatok az adatlapban...
Néhány ellenállással lehet illeszteni...
Igen, 2,5V felett biztosan 1 szintet érzékel.
De itt egy rajz: Bővebben: Link
Nem értek egyet, ennek(bekötés, rajz stb.) semmi köze a Flow-hoz. Van SD kártyás topic...
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
Ez ügyes! Hirtelen nem is tudom hogyan tudtad megoldani a wav kivitelét, csak sejtem(ellenállás létra?). Az illesztő egyébként ugyanaz lényegét tekintve.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
Érdekes megoldás. Én pár ellenállással oldottam volna meg 8 biten, és csak ki kellett volna pakolgatni a bájtokat a portra. Lehet, hogy még a hangja is jobb lenne, Na de mindegy, így is érdekes!
Üdv Mindenkinek! Elkezdtem írni egy programot, de miután beégettem az eszközbe elég furcsán viselkedik, az LCD-re a betűket karakterenként írja ki, tehát elég lassan. Valakinek van ötlete, mi lehet a gond? Cseréltem benne kvarcot is, de a helyzet ugyan az. A pic típusa 18f1320. Csatoltam a forrás fájlt, illetve egy videót is, mit művel a szerkezet. ( a videón a PIC egy másik panel PIC-je csak az LCD-t használtam róla!) Videó
Kikapcsoltam, de ebben az esetben annyit se csinál, mint eddig.
Két kristályt is próbáltam, a 15-16 lábra kötve 22pF-os kondenzátorral. Mind a kettővel ugyan azt csinálja. Feltöltöttem a NYÁK rajzot, hátha segít
Eredetileg HS-re állítottam utánna lett a PLL bekapcsolva. De jelenleg se működik. Viszont a PIC vadonat új, a feszültség az stabilan 4.8volt.
Ma már nem foglalkozok vele, köszönöm a segítséget, majd jelentkezem. A program egy lőszer sebességmerő lesz.
Jaj, ne haragudj, elfelejtettem, mert a melóhelyen olvastam!
Ezt kell használni, ha a 0 visszatérést szeretnéd:
Hali!
Sikerült leszednem a Flowecode-ot 5. x et *****, de nem magyar. Hogyan lehet beállíani a nyelvezetet, hogy az ,magyar legyen...? Nem találom sehol sem az opciót. Vagy magyar nyelven kell a progit letölteni, és önmagába nincs ilyen menüje, hogy magyar nyelvű beállítás? Előre is kös a választ! A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2013
View -> Global Options -> Applikation fül -> Override language.
Ott kel bepipálni , ha nyelvet akarsz választani és alatta kiválasztani.
Jó hír, hogy így működik a PIC a rossz az, hogy elég érdekesen, betölt a PIC kiír majdnem mindent, az elején az üdvözlő szöveget nem, a mérésnél meg
Idézet: ilyesmit ír ki a kijelző. „@|_.@”
Mert a főprogramban az lcd kezelés teljesen kaotikus 1ms es időzítésnél mit szeretnél látni ? A kurzorok egymás után más helyre irányítják a kiírást . Nézd át ezeket .
Az 1ms az át lett írva, előzőleg írtam, hogy elég lassan tölt be a PIC és 1 sec-re kb. fél perc kellett, hogy átváltson a kijelző, ezért vettem le 1mS-re kíváncsi voltam, hogy tovább lép-e, csak feltöltés előtt nem módosítottam vissza.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |