Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv
Problémám lenne meglévő Pioneer autórádiómmal. A lényeg hogy van egy iPodom, most transmitterrel üzemeltetem, de idegesít a generátorzaj. Hallottam, hogy rca kábellel rálehet kötni és úgy is működne. Rákötöttem rca-val a rádióra és csak a két hátsó hangszóróból jött a hang, az elsők némák voltam. Ha valaki tudna segíteni akkor meghálálnám. Előre is köszönöm.
Elvileg a generátorzajt is el lehet kerülni, megfelelő kondenzátor beiktatásával a generátor kimenetére.
18david18: különösebb átalakítást nem akarok, meg ha gps-t akarok használni akkor ki kell hogy húzzam (bár nem törvényszerű navi közben zenélni )
egyébként Pioneer DEH-2700R
Mire csatlakoztattad az RCA kábelt? A hátulján lévő RCA csatlakozó az kimenet, autós erősítőnek. Nem láttam rajta előlapi AUX csatlakozót.
Szerintem neked lesz igazad, a hátulsóra csatlakoztattam.
szóval akkor nem lehet rákötni?! a transmitter még annyi a gond, hogy a vezeték ilyen 20 fok körüli időben nem is megolvad, inkább meglágyul, szóval az is rádob egy lapáttal- elkezd sisteregni- csak egyik oldali hangszórókból jön hang stb...
Valószínüleg nem lehet rákötni. Megoldás lehet a zajra, amit már említettem egy megfelelő zajszűrő kondenzátor beiktatása a generátorra. Ha a transmitter és a lejátszó közötti kábelre gondolsz akkor esetleg megoldás lehet, hogy kicseréled, egy strapabíróbb, masszívabb, drágább kábelre.
Hát igen valószínüleg ez lesz a megoldás, vagy megveszem a 20ezres dension kitet.
Megnéztem a géped user manualját. Nincs rajta bemenet, csak kimenet, erősítő számára. Ne akard így rákötni, cserélj fejegységet, vagy marad a rádiós transzmitter.
Van esetleg valami tipped, milyen paraméterű kondit és hogyan?
Az autórádiómon van 2db rca kimenet, erre rá tudok kötni valahogy pl. egy jack csatlakozó? Pl. , hogy a telefonomban lévő zene az autóban szóljon.
Tudom, hogy közvetlenül nem.
Szia!
Biztos vagy benne, hogy kimenet? Ellenőrizd, hogy nem bemenet-e és akkor talán vihetsz bele külső jelet.
Én eddig csak bemenetet láttam autórádión. (persze attól még lehet kimenet is)
Pár napja volt téma, ott is RCA volt és csak kimenet...
Ha az előlapon van, akkor valószínű bemenet. Ha viszont a hátoldalon található, akkor lehet alacsony szintű kimenet is, amelyhez különálló erősítőt csatlakoztathatsz.
Ha bemenetről van szó, kell lennie a készüléken egy funkciónak, amellyel a kölső műsorforrás kapcsolható.
Általában szokott lenni az autórádiókon AUX üzemmód, ha a tieden is van ilyen, akkor nyert ügyed van, mert akkor ár tudod kötni a telefonodat. Ha van ilyen elnevezésű üzemmód és más bemeneti csatlakozót nem látsz, akkor nyugodtan rákötheted.
Ha nincs rajta ilyen üzemmód, akkor az minden bizonnyal egy kimenet egy opcionális erősítőhöz. Idézet: „Ha bemenetről van szó, kell lennie a készüléken egy funkciónak, amellyel a kölső műsorforrás kapcsolható.” A mienken (gyári blaupunkt) úgy van, hogy ha a CD üzemmód van választva, s nincs benne lemez, akkor az AUX jelet fogadja.
Pontosan mi a tipusa? Pioneernek van rejtett menüje, előcsalom neked, és akkor lesz ki vagy bemenet, aminek használni akarod.
Üdv.
Kicsit más téma mint az előbbi. vettem egy fusion ca-ip500 fej egységet, van a hátulján egy pár aux bemenet arra rálehetne kötni egy pendrivet? rca/usb kábel kellene csinálnom ha lehetséges. ebben szeretnék segítséget kérni. az az aux az szerintetek is bemenet lehet? Azt hogy tudom megnézni hogy nem nyírom ki a gépet.
Az lenne a problémám , hogy a kocsiban az autórádión 1pár rca csatlakozó van , de az erősítőmön külön van 1-2 csatornának és a 3-4 csatornának is rca csatlakozója ! Gondoltam arra is , hogy elvágom és beletoldok még 1pár rcat ! De nem szívesen vágnám el az új rca kábelt ! Előre is köszi a segítséget !
Szia!
Szerintem két darab a képen lévő elosztóból maga lenne a tökéletesség.
Üdv.
Egy olyan problémám lenne h. egy Clatronic magnót szereztem aminek nem volt csatlakozója a bekötését megoldódtam egy bizonyos szintig, de az RCA kábelt nem tudom rákötni! 16 lábas a csatlakozó és 3 láb van bekarikázva h. arra kell az rca kábelt kötni. De én még sose kötöttem be ilyet. Van egy elképzelésem 1 lenne a föld a másik 2 a jobb és bal oldal ??? Ami képet találtam csatoltam.
Ebben a csatlakozóban nem szokott RCA lenni, biztos, hogy az lenne? Mérd meg, az egyiknek testnek kellene lenni. A másik kettőt ha megnézed, soros csatoló kondival kellene kezdődnie belül...
A jobb oldalon a zöld/zöld-fekete, a fehér/fehér-fekete, a kék/kék-fekete és a szürke/szürke-fekete a 4 hangszóró kimenetei. Azonos színűek egy hangszóró. A fekete a test, a piros és a sárga a +12V, az egyik gyújtás is lehet, akkor csak azzal megy. A kék pedig egy kapcsolt 12V-os kimenet, pl. erősítő remote lábára. Üdv Inhouse
A csatlakozóban nincs RCA kimenet csak a rajzon úgy van h. az első három az RCA. Az lenne még a kérdésem h. az RCA kábel az hány lábra lenne kötve??? Akkor erre erősítőt h. lehetne kötni mert a 12V az megvan de ha nem RCA kábeles akkor valamelyik hangszóróra ?
Köszönöm válaszod !!!
Ha nincs RCA kimenet, akkor a hangszórókhoz kell egy átalakító, ami a jelszintet illeszti.
Üdv Inhouse
Sziasztok!
Most vettem egy Pioneer TS-WX 10 LPA mélysugárzót 100Wattos beépített 2csatornás erősítővel. Lg lac6710r típusú fejegységet kötöttem rá RCA kábellal. Kb 10 percig működött is rendesen, de most olyan gond van vele, ha be vn dugva az RCA pár (fehér és piros is) akkor elkezd pumpálva dübögni, tehát egyáltalán nem a zene ritmusára sőőt néha akkor is ha nincs rajta jel tehát nem megy a rádió. DE ha kihúzom az egyiket vagy a fehéret vgy a pirosat akkor szól rendesen(kissé halkan) Először azt hittem, hogy az RCA kábel rossz mivel elég gagyi fajta volt, vettem egy komolyabbat de azzal is ugyanezt csinálja. Mi lehet a gond?, előre is köszönöm!
Sziasztok!
Blaupunkt Modena rd148-as autórádióra szeretnék hangbemenetet gyártani. A hangprocesszornak az 56, 54, 52-es lábáról a kondenzátorokat leforrasztva, oda hangjelet vezetve nem sikerült megszólalásra bírnom (gondolom a jel nem elég neki, kellene még egy további megmondás, hogy a vonatkozó bemenetre figyeljen az ic). Kérdésem, hogy 1) hogyan lehetne bemenetet kötni a rádióra 2) A kiforrasztott kondenzátorok teleportáltak egy alternatív dimenzióba - lehet gond abból, hogy nincsenek visszaépítve? A rádió kapcsolási rajza itt érhető el. A válaszokat előre is köszönöm A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2013
Hali!
Attól, hogy kötsz oda hangot, a proci nem fogja tudni, hogy van ott valami, ergo nem fog arra a bemenetre kapcsolni, mert ahogy nézem nincs jelenleg semmi rákötve, nincs bent a szoftverben sem szerintem, hogy tud lehessen aux-ot kapcsolni. A CD hangja is digitálisan megy be (DATA,LRCK,BCK), úgyhogy az helyett sem tudsz hangot belevezetni. Esetleg egy ADC-vel, és kézzel váltasz az új AUX és CD között ADC-k
Ennél azért valamivel egyszerűbb a kimeneteket váltani kézzel...,vagy egyszerűen valami soros ellenállással rápárhuzamosodni. (Hátrány ha nem hallgatod az auxot akkor ki kell húzni, ha az auxot akarod hallgatni,némileg beterhel a hangprocesszor kimenete.)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |