Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Szia! Emlékszel, akkor is azt válaszoltam, hogy az első az nem első, hanem a 0, és le kell dugózni a lyukat. Ez segít abban, hogy nem tudod rosszul rádugni a tüskékre, ha ott is van egy hiány kialakítva. A többi megegyezik a gyári kiosztással. A dugó 7 pólusú.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2013
Szia!
Inkább arra gondolnék, hogy a vételi időzítésekből könnyen lehessen stimulus adatállományt faragni. A kommunikációt állományba kell íratni, az állományból a TX: sorokat kell csak törölni...
Igen ez így még sokkal használhatóbb !
Steve
Beleégettem a 18f2550-e ezt a nevű PK2V021000+BL.hex firmware-t, de ezzel se megy.
Az normális dolog hogy a pic langyos kb30-35°c között van ha csatlakoztatom a pc-hez. Mondjuk ez firmware már nem módosul a csatlakoztatás után.
És az jót jelent ha villog a busy led ha úgy csatlakoztatom a PK2-t hogy nyomom a gombot?
Idézet: „És az jót jelent ha villog a busy led ha úgy csatlakoztatom a PK2-t hogy nyomom a gombot?” Ahányszor lenyomott gombbal csatlakoztatod a PICKit2 -t az USB porthoz, annyiszor kényszeríted ki a firmware letöltést...
Vagyis az azt jelenti hogy a pic-ben fut a program?
De akkor a gép miért nem ismeri fel, ezt nem értem. Meg azt hogy egyik pillanatban még jó volt a PicKit2 majd a másikban meg már a gép sem ismeri fel. Akkor szerintem a PIC azon része hallott amin a pc-vel kommunikálna, lehet rendelek másik pic18f2550 és megpróbálom azzal, mert másra nem tudok gondolni. A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2013
Ha gomb nyomásával indítod, akkor a bootloadere indul el, várja a firmare betöltését a PK2 porgramjától. Persze, ha nem ismeri fel a gép, akkor ezt nem lehet elérni, mert a program sem látja. A bootloader nem tudja, hogy jó-e a kapcsolat, az elindul. Tehát a PIC ezen része jó.
Érdemes lenne átmérned az USB kábelt a PK2-höz csatlakoztatva, egészen a PIC USB lábaiig, megvan-e a folytonosság, nincs-e esetleg zárlat. Az SMD csatlakozó egyszer engem is megtréfált. Ha ez is jó és az Vusb lábon megvan a 3V körüli érték, akkor lehet, hogy a PIC D+ D- lábai tönkrementek. Mondjuk ilyet még nem láttam. A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2013
Szia!
Ha villog a Busy led, akkor fur a bootloader a PIC -ben. Mérd meg a 14. lábon a feszültséget. 3.3V körülinek kell lennie. Ha megvan, akkor a USB illesztőt is sikerült felprogramoznia. Egy megjegyzés. Miből gondolod, hogy a rendszer "nem ismeri fel"? Abból, hogy az USB nyilra nem tesz "Új hardver..." buborékot? Ha egyszer egy porton sikerült detektálnia, azonosítani a PICKit2 -t normál és bootloader konfigurációban, többet nem jelzi, hogy csatlakoztattad. Tedd át másik portba, vagy valahogy távolítsd el a megtalált példányt az USB eszközök közül. Az is elég, ha egy programmal nézed, milyen eszküzök vannak a gépben, melyek vannak csatlakoztatva. Pl. USBview, USBDevview, USB HID test, stb. A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2013
Az echo tiltásával a TX: sorokat nem írja a log -ba.
Gondolom, ha csatlakoztatod, nincs meg a csatlakozási hang?
Méregettem még és meglepő, de lehet hogy jó, az USB GND-hez képest a D- 3,98V van a D+ 2,9V van.
Ilyen van hogy mérhető feszültségszint van? És nincsen csatlakozási hang. A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2013
Nem sok hely maradt a PICKit2 firmware bővítéséhez - néhány 100 utasítás. De a bootloader -nek 8k helyet hagytak, pedig nincs 4k sem. Hogy ki lehessen használni ezt a 4k -t, át kell alakítani a memóriakiosztást, a linker script -et és még a PC -s oldali applikációban is kell faragni egy kicsit. Több helyen szerepel a módosítások felsorolásánál, hogyan csináltak helyet., de ez a 4k pedig üresen maradt (szerencsére). Így elférhetnek az UART formátum bővitéséhez szükséges programrésztek is.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2013
Sziasztok!
Van egy kis változás. Kicseréltem a pic 18f2550-t és annyiban javult a helyzet hogy most már megvan a csatlakozási hang, de a win ezt az üzenetet dobja "Az eszköz működésében hiba lépett fel ezért az eszközt leállította" és az usb porton "unknown device"-t jelez és ezt mindig ki írja ha csatlakoztatom. Gondoltam hogy azért állítja le mert túl nagy az áramfelvétel, de nem, jó formán csak a power led áramát veszi fel, a Vusb lábon 3,31V van. És már máskor is kérdeztem, de nem jött válasz, normális dolog-e hogy a pic melegszik nem tudom hogy hány fokos, de kéz melegtől egy picikét melegebb. Zárlat nincs a panelen, de most már lehet hogy csinálok egy másik panelt, mert f.....m ki van vele hogy még mindig nem működik, pedig először működött rendesen.
Szia!
Ha egy picit melegszik, az normális, hisz 48 MHz-en működik, de ha már kézzel is érezhető, az általában rosszat jelent.
A Vusb kondi biztosan 470n? A 100n-s kondik biztosan 100nF-ok? Végigmérted a kábeltől a PIC D+D- lábáig a vezetékeket nincs zárlat, vagy szakadás?
Ha végképp nem megy szedd le a PIC-et, mosd meg a panelt toluolban(gumikesztyű!), majd forrazstd vissza a PIC-et és lakkozd újra.
A kondik tuti hogy jók mert ahogy írtam először működött, minden ellenőrzést megcsináltam és égetés előtt adta meg magát.
A kábelt már jó párszor megmértem de nem zárlatos és nem is szakadt. A panel még nincs lelakkozva, mert míg nem működik addig nem akartam, de most is forrasztás után letisztítottam. A D+, D- lábak között nincs zárlat és egészen az usb kábel végéig érintkeznek, csak azt furcsállom hogy a panel GND-z képest mind a két lábon 1.7K-t mérek ezt nem értem hogy hogy lehet.
Meglett a hiba nagy nehezen!
Most már jól működik! Valóban a Vusb résszel volt a gond először ráforrasztottam egy 220nf kondit a most rajta lévőre és pöccre el is indult és jól is megy, majd gondoltam leveszem a kondit, de rajtahagytam több forrasztó ónt és úgy is működik vagyis csak forrasztási hiba volt. Úgyhogy egy apróság jól meg sz....t!
Szia!
Megcsíptem a Chipcad mintadarabjai közül egy 16F1513-ast, illetve ha már ott voltam, vettem egy 32MX210F016B-t is. Ha ezek közül valamelyik nincs még tesztelve, akkor ki tudom próbálni.
Sziasztok!
Volt egy is problémám egy új pickit klón építésével és azóta a pickit programja így érzékeli a programozót: PICkit 2 connected. ID = IOHoss Mire utal az ID=IOHoss kifejezés?
A beállítás menüben adhatsz neki nevet , én PK2demo nak neveztem el ....
Szóval ez csak az eszköz azonosítására szolgál? Hibát, vagy rendellenes működésre akkor nem utal?
Amúgy pontosan hol is van a "beállítás menü"? Kösz a választ. A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2013
Szia!
A 32MX210F016B tesztelve, a 16F1513 -hoz "csak" a 16F1503 -at kell lemásolni és a következőket javítani a Pk2Devicefile.dat 1.62.14 verzióban:
és már megy is.
Addig nem okoz hibát, amig csak egy példányod van. Ha többre is szert tettél, adj nekik külön nevet.
DeviceID 0x1640 volt a helyes érték, amúgy írja-olvassa-törli, kösz.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2013
Szia!
Tényleg a 0x1640 a helyes érték, szerencsére csak a hozzászólásban gépeltem el.
Azoknak, akikkel előfordul néha, hogy bonyolultabb programot kell élesztegetni több napon keresztül:
Készítsünk egy cmd állományt:
Ha lefuttatjuk, a képen látható elrendezéshez hasonló jelenik meg (ahogyan kilépés előtt elrendeztük az ablakokat). Az ini állományokat nevesíthetjük, ekkor minden példányunk a sajátját kezeli... |
Bejelentkezés
Hirdetés |