Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » GPS GSM modulok programozása
Témaindító: Moris Grant, idő: Aug 20, 2008
Témakörök:
Miért is küldene egy 30 Ft -os SMS -t 17 ért?
Idézet: „[quote] Mit jelent a PS?” Valami hasonlót: Bővebben: Bővebben: Link [/quote] PS Busy = Protocol Stack Busy A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2012
Sziasztok!
Használt már valaki SIM900D GSM modult? Ha van itt olyan, tudna nekem segíteni? Van egy modulom és egy PICkit2-es égetőm, amivel RX/TX kommunikációt szeretnék csinálni. Kell hozzá MAX232-es ic szintillesztéshez? Válaszokat előre is köszönöm. Üdv.
Szia pucuka!
Mellékelten csatoltam a képet. A többieknek is szól a segítségkérésem! Nem működik a SIM900D GSM modulom, mert a TXD lábon 2,87V-ot mérek. Nincs soros kommunikációm. Mi a megoldás? Üdv.: Kornél
Lehet, hogy tönkrement. Jó lenne egy másikkal összehasonlítani.
Igen. Ez jó gondolat lenne, ha 5Ft-ba kerülne egy ilyen modul.
Mi a biztosíték arra, hogy a másik modul jó lesz? Üdv.: K
Az a helyzet, hogy belenézni a hasába nemigen lehet, javítani talán nehezebb.
Bővebben: Link
Szerinted biztos, hogy tönkre ment a modul?
Helló!
3,3V-ról járatod? (Elnézést ha alap dolgot kérdeztem) Üdv. A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013
Szia!
3,88V van pontosan rákapcsolva. Az adatlap szerint 4V a maximum. A modult ki-be tudom kapcsolni, megtalálja a hálózatot és a státusz LED-em is megfelelően világít. Üdv.K A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013
Helló!
3,1-4,8V a feszültség tartománya. Én betennék egy 3,3V-os stabilizátort. A TX és RX vonalak fel vannak cserélve? Ilyen műszerrel nem tudod megnézni hogy mi zajlik az adatvonalon, túl lassú hozzá. Ezért mérsz furcsaságot. Üdv. A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013
Szia!
Az adat vonalat megcseréltem és egy PICkit2-es égető egységgel szerettem volna kommunikálni a modullal, de semmi nem történt. Elküldtem a modulnak az "AT" parancsot és semmi. A 2,87V-t, pedig stabilan tartja a feszültség szintjét ingadozás nélkül. Arra gondoltam, hogy esetleg le RESET-elem a modult, de nincsen saját RESET áramköre. Vagy csak én nem találtam meg. Üdv.:K A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013
Helló!
Meg kell nézni az adatlapját hogy milyen parancsot kell küldeni neki hogy használható legyen. Tuti hogy van egy indítási procedúra. Üdv. A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013
Szia!
Sikerült elindítanom a modul kommunikációs portját. A parancsokat ismerem. A probléma a feszültség szinttel volt. Köszönöm a segítségedet! Üdv.K A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013
Helló!
Szívesen! Úton van nekem is egy ilyen chip egy modulra szerelve, kíváncsi vagyok hogy muzsikál majd. Üdv. A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013
Persze!
Üzenj, ha megkaptad és kipróbáltad. Szerintem lesz még miről beszélgetni. Üdv.K
Szia!
Megérkezett a SIM900-as chip. A szint illesztést hogyan oldottad meg? Üdv.
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy gps modul megvan jól működik is, most gondolkozok egy gsm modul beszerzésén. A feladat egy webszerverrel való kommunikáció. Egyenlőre csak egyirányú ---> gps adatokat egy adatbázisba betenni. Keresgettem a neten, de nem sok minden találtam, hogy ezt hogyan lehetne megoldani. Ezt nagyon bonyolult és nehéz megoldani? Köszi a válaszokat! Üdv.: atrav
Gondlom tudod, hogy két GSM modul kétirányú adatátvitelhez adatelőfizetést kell vásárolnod, mindkét végére a GSM összeköttetésnek. Ez nem azonos az internet hozzáféréssel.
Ha interneten keresztül szeretnéd megoldani, akkor vedd figyelembe, hogy a GSM modem az csak egy "buta modem". Az internet kezelését még előtte meg kell oldanod. Ha interneten keresztül szeretnéd megoldani, akkor inkább valamilyen okostelefonra írjál alkalmazást.
Igen, sejtettem, hogy nem lehet csak simán egy sql partancsot adni neki
De nézegettem és vannak ilyen modulok: pl ez Ha jól értelmeztem itt az internet kapcsolat már megvan valósítva. Hogy pl van e ilyen ami olcsóbb, vagy hogy egyáltalán mennyire bonyolult egy sima gsm modul-t internet elérésre beírni. pl van e már kész program amit csak be kell égetnem. stb
Én csak arra szerettem volna felhívni a figyelmedet, hogy a GSM rendszerben más úton mennek az adatok, és más úton a hang. Hogy melyik útvonalat kívánod használni, azt tudatni kell a hálózattal. Az sem mindegy, hogy kinek a szerverére kívánsz csatlakozni, a szolgáltatóéra (internet előfizetés) vagy éppenséggel a sajátodéra (adatátviteli előfizetés).
Hogy ezt milyen programmal teszed, ahhoz már (bár van fogalmam róla) igazából nem értek. Idézet: „vedd figyelembe, hogy a GSM modem az csak egy "buta modem"” Ez egyáltalán nem igaz! A legtöbben teljes TCP stack van implementálva, akár transzparens módon. Az okostelefonok meg nem erre valók. A kérdező által kitalált adatkapcsolatot meg lehet oldani a gsm modemmel, mert a modem ismeri a tcp kliens módot. A szerveren nyit egy socketet a gsm modemmel oda tud kapcsolódni. Ha nincs tapasztalat érdemes egy terminálprogrammal tesztelnib és beadni a modemnek a parancsokat. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2013
Így van mert már sokszor csináltam ilyet. Mielőtt gsm modult választ az ember érdemes az AT parancs és hw integration adatlapját tanulmányozni. A képen egyik munkám.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2013
Szia!
Ezek a nyomkövetős magyar cégek hogyan oldják meg az adatfogadást? Adott egy GPS-GSM modul, pl az autóban. GPRS adatforgalom van, de hogyan? Milyen formában jut el az adat a szerverükre?
A legbiztosabb módszer, ha a saját szerveren is van egy GSM modem. Ekkor az adaforgalom két GSM előfizető között történik, hasonlóan a hanghívásokhoz, csak ilyenkor a modemekre adatelőfizetést kell vásárolni, és akkor egy speciális, direkt erre a célra való számmezőből kapnak telefonszámot.
A másik módszer, a mobil állomások internetre kapcsolódnak, és akkor azon keresztül lesz a kapcsolat. (erre nézve nincsenek ismereteim)
A cégek igen komoly szerverparkkal rendelkeznek.
Az adatok, mint mondtam tcp socketen keresztül jutnak el a szerverhez. A protokoll az egyedi ezt neked kell kitalálni. Szóval röviden, a szerveren nyitsz egy portot, a gsm modullal ide kapcsolódsz és küldheted az adatokat oda-vissza. Pucuka megoldása nem jó, mert fölösleges a hoszt oldalra gsm modem, ráadásul az adathívás a legdrágább átviteli mód, és adatmennyiség alapú. Ja és irdatlan lassú és elavult dolog. Mindenképp gprs a minimum átvitel, amivel érdemes foglalkozni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |