Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autódiagnosztika és adapter
Akkor a kerdes szoftveroldalra terelodve megnyugtatoan rendezodott.
Ingyenprogramok ennyit tudnak/engednek. Nincs mas megoldas, mint turni a netet.
error: 99002 lost connection milyen hibára utalhat?
peugeot 806-nál megtalálja az interface, majd ez a felirat jön fel.
Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy Renault Megane II 2003, milyen interface kell hozzá, és melyik programmal tudok kommunikálni vele? Köszi a választ.
Sziasztok!
Tud-e valaki segíteni abban, hogy van egy AUTOCOM CDP+ 2011 RELEASE 3 UNIVERZÁLIS AUTODIAGNOSZTIKAI kütyüm ,csak tönkrement az interface része így nézki mint a képen látható, hogy ezt helyettesíthetem-e valami mással, mer ilyet nem találok sehol ha meg van az komplett van az meg túl drága.
K-line interface, DDT2000.
Vagy persze a CLIP.
ELM327 interfészhez milyen progit ajánlotok Opelhez? Astra H-hoz kéne, ami tudja olvasni a gyártóspecifikus hibakódokat is. Az Easyobd2 csak a sima kódokat olvassa ki. (0xxx formátumú)
Ami most benne van, az 1xxx kód, tehát nem az univerzális kódok valamelyike, hanem Opel sajátja. A sima OBD progik azt mondják, hogy nincs tárolt hiba, tehát nem olvassák be. (noha a kocsi kiírja, valós a hiba) Próbáltam ScanMasterELM progival is, az sem látja ezeket a hibákat.
Ahogy nézem a Vauxcheck-nél is a verzióval lesz gondom.
Találkozott már valaki a 3.01-el? Ez kellene az Astra H normális kiolvasásához, ha jól olvasom a honlapjukon.
Üdv mindenkinek,egy kis segitséget kérnék van egy opcom interfacem ehez tudna valaki kapcsolási rajzót,vagy alkatrész listát esetleg a belsejéről fényképet.Az enyémbe elszált két alatrész és nem lehet leolvasni a tipusát.
Elöre is köszönöm a segitséget.
Sziasztok!
Nem olyan régen vettem egy ELM 327-es interfészt, aminek az árával sikeresen "kiraboltak"... Nem is ez a lényeg hanem nem találtam még hozzá olyan programot amivel komolyabban bele tudnák mászni a Mazda 3 1.6 MZ CD jószágunk lelki világába! Hiba kódot csak is a PCM scan- nevű programmal tudok belőle kiolvasni, de még ez se ismeri ezt a dízel motort.(vagy is a Mazda 3-as 1,6-os cd motorját) Jó lenne ha lenne olyan programom amivel esetleg a szervíz beállításokba is bele tudnék mászni, múltkor pl az EGR szelepet kellet volna kézzel vezérelni, hogy működik e vagy mért ír rá hiba kódot. Esetleg tud valaki olyan programot ami működik ezzel az ELM interfésszel és komolyabban is használható Mazda 3-as hoz ??? Köszönöm!
De nem a ScanMaster demo progival próbáltad ugye? (az nem jó semmire)
Ha kiírja az autó hibakódot az autó, akkor minek hibakód kiolvasás? Sok esetben a hibakódok csak utalnak bizonyos alkatrész hibákra, de valójában nem is ezek okozzák a hibát.
Sziasztok!
Van egy elm327-es 1.5-ös verziójú hibakód kiolvasóm.Azt szeretném megvalósítani, hogy nem csatlakoztatom autóhoz, csak egy 0-1 V egyenfeszültséget szeretnék megfigyelni vele, és grafikusan kijelezni.Kivitelezhető-ez?Vannak programjaim is a hibakód olvasóhoz.Arra gondolok, hogy mondjuk a műszer obd csatlakozóján 2 vezetéket kötném mondjuk a mért feszültség 2 vezetékére, és valahogyan valamelyik programmal meg tudnám figyelni grafikusan, kiértékelhetően a feszültség változásokat idő szerint?Járható út ez szerintetek?Minden választ köszi előre is!üdv Tuttyer
sziasztok ,érdeklődnék hogy ezek a 15 ezer ft környéki op-com ok működnek rendesen ,nincs velük gond???kezelik az összes vezérlőt??köszönöm
Üdv!
Teljesen új vagyok a témában,egyetlen kérdésem lenne:Legális e a következő termék beszerzése mondjuk ebayről?,nem ütközik e valamilyen magyar jogszabályba?: USB OBD-II-2 KKL 409.1 OBD2 Cable VAG-COM for VW/AUDI
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy régebbi Opel Astra "F" kocsiból milyen diagnosztikai adapaterrel lehetne a ECU hibakódot kiolvasni, illetve az aktuális hibát kitörölni? Üdv
Villogtasd ki.Bővebben: Link
sziasztok!
Tud valaki esetleg olyan dologról hogy okozhat-e kárt az ECU-ban az ELM327 kiolvasó?? Nem szállhat el tőle semmi?Laptoppal töltőről használlva Köszi a segítséget
Elvileg nem lesz baja az autónak. A vezérlők védettek ilyen téren.
Sziasztok!
Egy olyan gondom van hogy vettem egy ELM327 OBDII OBD2 Bluetooth Auto Car Diagnostic Interface V1.5-ös hibakód olvasót, de nem olvas a 99-es 1.6-os sr motoros 4-es golfomból semmit sem, kiírja, hogy nincs protocol, próbáltam már több programot is de ugyan az a hibajelenség. Valakinek valami ötlete??
Visszavinni, elado fejehez vagdosni.
Elöszőr probáld ki egy újabb autón müködik-e?
Mivel elég régi (2003 elötti) az autód, így nem biztos hogy müködni fog. (állítsd be manuálisan a PWM vagy VWM protokollt hátha úgy olvassa) Demo verziók nem jó sok mindenre.
Ilyen protokoll sajna nincs egyik progiban sem
Mivel lehetne olvasni ezeket az autókat?
Scanmaster-ben kell hogy legyen (SAE J1850 PWM és VPW) bocs de elirtam.
Scanmaster Ha így sem müködik K-line olvasó kell hozzá (ez kellene nekem is, mert amit csináltam eddig az egyik sem működött) pedig az ELM-nek is ismernie kellene ezt a protokollt. A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2013
E-bay-on találam elég olcsón K-line olvasót nézz körbe pár ezer-ért te is találsz.
Sziasztok,
Van egy 2004-es Peugeot 206 1.4HDI gepkocsim. Szeretnem futtatni a Bosch ESI [tronic] 2012-es alkalmazast. Bővebben: Link Az tudom, hogy a progi mukodik az alabbi Bosch KTS diagnostic eszkozokkel: KTS510F, KTS520, KTS530, KTS540, KTS550, KTS570, de ezek kicsit dragak A gepkocsi es a PC koze milyen olcso interface-t ajanlotok, amivel tudok informaciokat olvasni a gepkocsi diagnosztikai portjarol es egyutt tud mukodni a BOSH programjaval????
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek az amatőr kérdésekért,de laikus vagyok a témában. Hobbim az autó és motorszerelés,ezért legalább amatőr szinten szeretnék megismerkedni az oszcilloszkópos autódiagnosztikával. Az oszcilloszkóp használatával kapcsolatban még vannak emlékeim középiskolából. Az alábbi két dso oszcilloszkópot néztem ki eddig: http://bluedso.com/?lang=hu http://www.ebay.com/itm/DSO201-ARM-Nano-Mini-Portable-Pocket-Sized-...2b301b Paramétereiket (sávszélesség,mintavételi sebesség) tekintve elegendőek lennének hobbi szintű autódiagnosztikai mérésekhez? Ha igen,a hozzájuk adott mérőfejek használhatóak ilyen célokra? Köszönöm a segítségeteket!
Ki lehet-e olvasni a megtett km-ek számát ill. lehet törölni a szervizciklust az elm327-es adapter segítségével . Én csak olyat találtam, hogy a hibakódtörlés óta megtett km száma.
Sziasztok.
Lenne egy két kérdésem hozzátok ilyen témában mert még amatőr vagyok benne. Ha veszek egy ILYEN VAGCOM kábelt akkor azzal és a hozzá mellékelt cd-n lévő programmal kifogom tudni olvasni a Skoda Felicia 1.3 MPI autómból a hibakódokat? Esetleg egyéb értékeket mint pl a szenzorok értékeit? Változtatni tehát felprogramozni lehet esetleg vele valamit? Nekem főként csak hibakód kiolvasására kellene egy nagyon olcsó megoldás, hogy ne szaladgáljak már a szervizbe alkalmanként 3000Ft-ért egy kiolvasásért.. Ha ez nem jó akkor melyik lenne jó Ebayről? Mire kell odafigyelni mien szabványt kell nézni? Stb.. Előre is köszönöm!
Hali.
Megjött a kábelom ebayről, tud valaki szoftveres részen segíteni? Ezt a kábelt vettem.. Akkor elmesélném a történetet.. Lejött rádugtam laptopra win8 felismerte húzott magának hozzá drivert VCP-t is és kiírta használatra kész. Cd-n volt egy alap VAG-COM program azt telepítettem. Beállítottam neki a com portot 2-esre az eszközkezelőben. Lementem az autóba rádugtam kulcsot elfordítottam vagcom progi megnyit beállítás, ott com2, test és azt írja port OK de interface not found. Próbáltam passaton és felicián is ugyanazt írta ki. Scantool program se boldogul vele. Aztán töltöttem az FTDI oldalról VCP drivert majd felraktam és akkor is ugyanaz a hibajelenség, majd próbáltam időzítést 1-2ms-re puffereket 128-ra rakni az eszközkezelőben de semmi. Valakinek még esetleg valami ötlete? Annyi csak a tervem, hogy ezzel a kábellal kiolvassam valahogy a hibakódokat semmi más extra. Van esetleg valamelyikőtöknek pontosan ez az FT232RL kábelja? Ha pontosan összehasonlítanánk a beállításokat stb.. akkor elvileg mennie kellene vagy az is lehet, hogy kitudja.
Töltsd le a Windows XP mode nevű programot, csatlakoztatsd a gépre, fent középen az USB fülnél csatlakoztatás,driver telepítés majd próbáld a 409.1-es vagcom-mal.
A com portot előtte állítsd be az eszközkezelőben 1 vagy 2-re. |
Bejelentkezés
Hirdetés |