Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   372 / 1149
(#) sastas01 válasza Gabó hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /

Nekem egy gagyi, 6 éves(6 éve üzemelő) 350W-os táp viszi a rendszeremet, stabilitási problémám eddig nem volt. i5 2500k, 4 GB corsair vengance, Sapphire HD5750, és egy mezei hdd...
(#) Buvarruha válasza rcrajmund hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /

Ennek bőven elég egy 350W táp...
(#) pika75 válasza mugab hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /

Nos, 3 napi szaritgatas utan vegre bekapcsoltam, a tap elindul, felporognek a ventik, de utana semmi, meg egyetlen csippantas sincs. A memoria es a videokari egy masik gepben kiprobalva, mukodnek. A proci-alaplap parosbol melyik betegeskedik vajon? Sajnos sem a procit mas gepben, sem az alaplapot mas procival nincs lehetosegem kiprobalni.
(#) Mengyán válasza rcrajmund hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /

A videokártyától függ elsősorban. Ha kell külön plusz táp neki, akkor sanszos, hogy nem bírja, de ez úgyis csak játék alatt fog jelentkezni. Ha nincs neki külön tápja, akkor eddig is valószínűleg feleslegesen volt benne az 500-as. Persze nem tudunk semmit a konfigról, tehát azt is csak találgathatjuk, hogy mennyit fogyaszthat a rendszered. Egy számítógépes portál fórumáról elhajtanának ennyi infóval.
(#) Mengyán válasza Gabó hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /

Egyesíteni kell a két fiókot. Bejelentkezel az MSN fiók azonosítóddal, de vigyázz, mert először azt kell kiválasztanod, hogy MSN azonosítóval akarsz bejelentkezni. Utána egyesíted a két fiókot, ezt ha jól emlékszem, mindjárt bejelentkezés után felkínálja. Ezután figyelmeztet, hogy ha mindkét fiókod partner listáját el akarod érni, akkor az MSN címedet kell használnod belépésre. Én inkább megbeszéltem azzal az egy emberrel, aki még MSN-t használt, hogy felveszem skype-ra.
(#) mugab válasza pika75 hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /

A processzort én kizárnám. Nem tudom mekkora volt a kosz előtte gépedben, de ha nagy volt akkor még az segíthet, hogy az egészet lemosod tiszta vízzel (zuhany), és úgy szárítod, hogy a lap és egyebek elérjék az 50-60 fokos hőmérsékletet.
(Ha viszont az elázás bekapcsolt állapotban történt akkor kicsi az esély)
(#) vladcepes hozzászólása Ápr 3, 2013 /

Sziasztok! Adott egy asztali gép,van benne egy DVD író, az ikonja nem jelenik meg a Saját gépbe, az Eszközkezelőben sem látszik áramot kap fiók kinyílik ,írni olvasni nem tud. Ha van valami a cd-dvd-n és nyitok egy Daemon Tools-t az látja. Mi lehet a probléma hogy másképp nem látja,mert így nem lehet róla telepíteni sem. A válaszokat előre is köszönöm. Üdv.
UI:Windows 7 van rajta.
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2013
(#) bbb válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

Szia!
BIOS látja az eszközt? Master/Slave jól van beállítva? Nem erőltetted rá véletlenül fordítva a szalagkábelt? (Sajnos láttam már ilyet is, nem megbántásból kérdezem.)
(#) sean hozzászólása Ápr 3, 2013 /

Üdv! Olyan gondom van hogy bármilyen vírusirtót teszek a gépre az pár napig megy aztán kikapcsol. Próbáltam avast-ot, avg-t nod-ot de mind kikapcsolnak pár nap után és vissza sem lehet őket kapcsolni (hiába megyek rá a bekapcsolásra nem történik semmi). Ez mitől lehet? Az avg víruseltávolítóját lefuttattam csökkentett módban (netkábel nélkül) és teljes vizsgálatot is futtattam mindegyik vírusirtóval de semmit nem találtak. Az automatikus frissítés nincs engedélyezve. Gép adatai: Win7, 3.4GHz Intel P4 HT, 4x1GB Ram, 250GB western digital merevlemez (sata)
(#) Gabó válasza sean hozzászólására (») Ápr 3, 2013 / 1

Szerintem már beszívtál valami vírust.
(#) coyote55 válasza sean hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

Ez alapján: "hiába megyek rá a bekapcsolásra nem történik semmi" szerintem is valami féreg garázdálkodik.
Egy tipp: a vírusirtó indító fájljának mérete nem "0"?
Ha igen, akkor Format c:
(#) bbb válasza sean hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

Szia!

Egy még működő gépen írd ki az alábbi víruskergető lemezt! Erről indítsd el a gépet és így futtasd le a víruskergetést. Ha így se sikerül megtalálnod a gubancot, akkor peched van és egy teljes formázás után telepítheted újra a rendszered...
(#) Mengyán válasza bbb hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

Vagy a Kaspersky Rescue Disk-et. Ennek jól jön a net, mert lefrissíti magát.
(#) Hollowdrums hozzászólása Ápr 5, 2013 /

Sziasztok!

Elég sok pc és laptop járt már nálam különböző hibákkal, de ilyennel, mint amit az én gépem produkál, még nem találkoztam, ezért fordultam hozzátok számítva a segítségetekre.

A hibajelenség a következő:
A pc random kikapcsol. Volt olyan, hogy hónapokig nem történt ilyen, van, hogy kikapcsol és utána folyamatosan ezt csinálja, aztán egyszer csak megint jó egy darabig.

2 képet és egy videót tudok mutatni nektek. A videón elég rosszul látszik, de azért szerintem kivehető a lényeg, az AIDA-val próbálok egy rendszerstabilitás "tesztet" elvégezni.
Amint rákattintok a startra, elindul a teszt és pár másodperc után úgy kapcsol ki a gép, mint ha kirántanám a betáp kábelt belőle.
VIDEÓ
Az első kép még teszt előtt AIDA-val:
KÉP1
Teszt után BIOS-ban:
KÉP2

Remélem pénztárca kímélő megoldást sikerül találnunk

Előre is köszönöm!
(#) kokozo válasza Hollowdrums hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /

Szia! Így elsőre 3 dolgot kellene megnézni.
1. Tápcserével is ezt csinálja e.
2. Alaplapon nincsenek e véletlen kifolyt vagy púpos kondik.
3. Másik vga-val esetleg?
(#) eSDi válasza Hollowdrums hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /

Üdv!

Én is csak a táp és az alaplap átvizsgálását tudom javasolni. Ezek a feszültségek eléggé határértéken mozognak, főleg a 3.3V. Terhelve valószínű még lejjebb esik és emiatt kapcsol le a gép.
(#) Gabó válasza Hollowdrums hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /

Régen nálam is voltak ilyen "szép" fesz értékek, bár stabil volt a gép. Ismerősnek ugyan az a konfig ugyan azzal a táppal nem. Szerintem a tápot cseréld első nekifutásra és teszteld, ha folytatja alaplap csere.
(#) Hollowdrums hozzászólása Ápr 5, 2013 /

kokozo, eSDi, Gabó!

Nagyon szépen köszönöm, hogy időt számtatok rám és megpróbáltok segíteni!

Jelenleg nincs lehetőségem alkatrészeket cserélni, így addig marad a vizsgálódás.

Akkor először a táppal fogom kezdeni, nekem is gyanús, mindenképpen meg fogom írni, hogy mi a helyzet táp csere után!

Még egyszer köszönöm!
(#) zsompi válasza Hollowdrums hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Esetleg a tápod burkolatát le vehetnéd és meg nézhetnéd ott a kondik állapotát nincs e köztük púpos, mert azokat nagy valószínűséggel cserélni kell akkor.
(#) PetAd hozzászólása Ápr 6, 2013 /

Üdv
Ha az ISA busz nem érzékeli a bedugott pnp-s kártyákat, akkor az lehet attól, hogy hiányoznak az ISA csatik mellől, az ellenálláshálók? Keresgéltem a neten, de nem jöttem rá, hogy szükségesek-e a busz működéséhez.
(#) _vl_ válasza PetAd hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Milyen ellenálláshálókról beszélsz? Ha nem tudod, hogy kellenek-e, akkor honnan veszed, hogy ott lehetnének?
(#) PetAd válasza _vl_ hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Minden alaplapon van 4-5 fekete ellenállásháló az ISA slotok közt, ezek talán felhúzó ellenállások lennének, de nincs előttem ilyen lap, a net meg nem dobott ki még érdemleges infót.
(#) coyote55 válasza PetAd hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

ISA busz, ISA kártyahely? Miféle alaplapról van szó?
(#) PetAd válasza coyote55 hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Egy ISA riserről amit backplane-nek használok egy single board computerhez, csak épp nem ismer fel semmit, ezért gyanakszom arra hogy valamelyik, vagy az összes ISA kivezetésre kell valamilyen felhúzó ellenállás. Hosszú netes keresgélés után ráakadtam talán a megfelelő információra, 67. oldalon írja, hogy tényleg van olyan kivezetés amihez kell felhúzó ell., de ír soros ellenállásokat is, gondolom azokat a sbc és az ISA portok közé kell kötni.
(#) mezei dávid hozzászólása Ápr 7, 2013 /

Sziasztok.
Kérésem lenne PC ram probléma. 3 dim foglalat közül a középső felmondott.Lehetséges még valami javítás ,ha igen kérem válaszoljatok.
üdv :md
(#) Hollowdrums hozzászólása Ápr 7, 2013 /

Sziasztok!

Előző hozzászólásom óta történt valami.
Gondoltam, teljesen átnézem a tápot, alaplapot. Alaplapon semmi. Tápot szétszedve hibának külső jele nem volt, gondolok itt pl. a púpos kondenzátorra, égés nyomra stb. Sajnos nincs ESR mérőm, így a kondikat csak külsőleg tudtam vizsgálni... Teljes portalanítás után gép összerak, indítanám, de meg sem mukkan. Minden tápvezetéket lehúztam az alaplapról és winyókról, így méregettem rá az alaplapra menő 20-as csatlakozóra. 14-es PSON csatlakozásnál 5,13V, 8-as PG csatlakozásnál is 5,13V van, a többi 0. PSON kábelt GND-vel összekötve sem történik semmi, egy pillanatra sem jelenik meg semmilyen más feszülség.

Valami kontakt hibára gondolnék, de ez csak találgatás. A tápot újra szétszedtem, és a "gyanús" forrasztási pontokat átforrasztottam, a kábelköteget is átmozgattam, hátha elindul, de nem.

Hogyan tovább?

Ui: Kb 2-3 hetes lehetett a táp, amikor nagy durranás jött a gépből, de mintha mi sem történt volna, ment tovább. Ekkor szerelőhöz vittem a tápot, aki elmondta, hogy volt pár alulméretezett alkatrész (ha jól emlékszem) és ez miatt adta meg magát. Megcsinálta, azóta ez a táp ketyegett benne. Ennek már vagy 5 éve.

Ui2: HKC USP5565 tápról van szó!
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
(#) Hollowdrums válasza Hollowdrums hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Elnézést kérek, elnéztem, a 8-as PG helyett a 9-es 5VSB-n van a fesz.
(#) mizsei.robi válasza Hollowdrums hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Azt a tápegységet Sűrgősen cseréld le! A HKC család néhány tagja hajlamos induláskor 5v helyett 11-et is kiküldeni akár, és amúgy sem stabil fajták.
Szerk: közben megtaláltam a tesztet róla Bővebben: Link .
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
(#) Hollowdrums válasza mizsei.robi hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Szia!

Tudom, hogy nem tartozik a jó tápok közé. ( Le is lesz cserélve hamarosan )
Azt a "tesztet" láttam én is, de nekem ilyesmi problémám soha nem volt, inkább mindig kevesebb volt a fesz, mint több. Ráméregettem időnként a tápra, érdekelt.
Szóval akkor ívjavítás?! Mindenki egyetért?
(#) mraulajos hozzászólása Ápr 7, 2013 /

Sziasztok!
Van egy háború előtti asztali gépem, ABIT BD-7ii alaplappal, és a képen látható procival. Egy éve volt utoljára bekapcsolva. A minap próbálkoztam elindítani, beadta szokásos táblázatokat, kiírta válasszak teljesítmény funkciót, de a választási lehetőségeket már nem adta, a le-fől nyílra nem reagált, visszaszámolt, és kiírta hogy valami szabálytalan. Szét bontottam. Kiszedtem a memória kártyákat a prcesszort, ki húztam a vinyókból a csatlakozásokat stb., majd vissza minden. Azt értem el, hogy most már egyáltalán nem mutat a monitor semmit. Ennek még elég zajos tápja van, és hallom a tápnak a hangján, mint ahogy addig is még jól működött, hogy valami munka folyik benne, mert a ventilátor zaja most is ugyan úgy változik. Esetleg a proci adta meg magát? Lehet e még ilyet szerezni? Várom a segítőkész válaszokat. Köszönöm!

100_2983.JPG

Következő: »»   372 / 1149
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem