Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop LCD

Témaindító: ZLED, idő: Ápr 19, 2007
Lapozás: OK   12 / 15
(#) zoltan0801 hozzászólása Feb 11, 2013 /

Helo!
Remélem jó helyen teszem fel a kérdésemet. Tehát valaki meg tudná mondani, hogy az acer 3000 monitor, és az acer 3690 montitor kompatibilisek?
A válaszokat előre is köszönöm.
(#) Hilo hozzászólása Feb 22, 2013 /

A következőt szeretném megvalósítani, ha lehetséges egyáltalán, ehhez szeretnék segítséget kérni:
Egy videó lejátszót szeretnék csinálni ami pendriveról és/vagy memória kártyáról tud filmet lejátszani. Van egy régi laptopom ennek a monitorját szeretném ehhez felhasználni. Vagy venni, vagy ha lehetőség van rá csinálni egy vezérlőt hozzá.
Az akkumulátor a monitor mögött lenne egy bőr tokban (ezt meg tudom oldani) a vezérlő meg a monitor alján.
Minden segítséget előre is köszönök.
(#) tcs52 válasza Hilo hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

Ha viccesen akarnék válaszolni, akkor azt mondanám, hogy egyszerű ügy, már csak egy olyan monitor nélküli laptop kell hozzá, amely képes az általad birtokolt monitort vezérelni. Tehát a gomb már megvan a kabáthoz, már csak a kabátok közt a gomblyukak területén kell válogatni.

Ha pedig magad szeretnéd valamilyen mikrokontrolerrel megvalósítani (ha egyáltalán lehet), akkor tudni kell, hogy mind a monitor vezérlése, mind a memóriakártya, pláne az USB drive kezelése hobbi szinten, egy komply szakértelmet igénylő, embert megpróbáló feladat. Akár több éves munka is húzódhat mögötte. És akkor még nem beszéltem a videofájl formátumok végeláthatatlan tömkellegét lejátszani képes szoftverről.

Szerintem bármilyen olcsó, legolcsóbb megoldás ott kezdődik, hogy a laptop monitorodat félredobod. Vagy - de ez nem Hibbielektronikába tartozó megoldás - megpróbálod eladni, és ezzel csökkented a megvalósításra szánt költségedet.
(#) Ricsi89 válasza tcs52 hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

E-bay-en kapható olyan modul, amire rá lehet kötni az lcd kijelzőt és sima vga vagy kompozit jelet vár bemenetként. Ekkor már csak egy hordozható dvd lejátszó kell elé és kész. A modul ára sem vészes, 3-4000Ft körül van. Nekem is van egy lcd panelom, majd be akarok szerezni én is egy ilyen modult hozzá, hogy be tudjam üzemelni a panelt.
(#) Syn7h37ic válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

Esetleg nincs hozzá linked? Nem is rossz ötlet.
(#) Ricsi89 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

De van link. Ebben például vga és dvi bemenet van. Bővebben: Link
(#) Action2K válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

Elnézést, hogy bele vau, de ennyiért egy komplett vga monitort kapni.
(#) Ricsi89 válasza Action2K hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

Ez így igaz. De akkor hol marad az építés öröme. Nekem is van otthon egy 17"-os lcd monitor, aminek elszállt az elektronikája, azt a szép nagy kijelzőt meg sajnálom kidobni, gyári elektronikát meg úgyse lehet hozzá kapni. Egy ilyennel viszont fel lehet használni. Sőt ez csak egy link volt, ha jobban szétnéz az ember akkor talál olcsóbbat is.
(#) Hilo hozzászólása Feb 23, 2013 /

Megoldható hogy windows-os mobil vezéreljen egy LCD kijelzőt?
(#) titi válasza Hilo hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Én ilyesmiben gondolkodnék: Bővebben: Link
Hozzá pedig szereznék egy olyan DVD elektronikát, ami tud USB-ről lejátszani.
Az optikai olvasó részét kihagyva, csak maga az elektronika egész kis helyet foglal (kb.10*10cm).
(#) hg6dab hozzászólása Márc 6, 2013 /

Sziasztok! A csőnek mekkora fesz kell. Világításra akarom használni, de nincs meg az eredeti elektronikája.
(#) bbalazs_ válasza hg6dab hozzászólására (») Márc 6, 2013 / 1

Mekkora csorol van szo?
A hossz novekedesevel valtozik. De ezeket arammal hajtjak, nem fesszel.
Az elejen kell egy elegge magas, olyan 2000V koruli begyujtas, kesobb kb 10mA aramra szabalyoz.
Ha rovidebb a cso, kisebb a fesz, az aram meg azert kisebb, mert a regebbi csovek kisebb arammal mentek. A maiak jobban birjak, igy az aram is magasabb valamivel.

A masik problema, hogy ezeknek nagyfreki is kell, kb 40-70kHz.
(#) hg6dab válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 7, 2013 /

Köszi a választ. Ezek alapján LED fog bele kerülni.
(#) chipi hozzászólása Márc 21, 2013 /

Sziasztok!

Fuji Amilo pro 3525 típusú laptopom van.
Olyan kérdésem lenne, hogy a kijelző jobb oldalán a teljes kijelzőn függőlegesen (ez kb 4cm sárban) sötétebb egy árnyalattal a kép. Ez a fekete színű kijelzőn nagyon látható.
Mi okozhatja ezt?

lcd.jpg

(#) sooty hozzászólása Jún 17, 2013 /

Sziasztok, Samsung NP 200B laptopomnak betört a kijelzője, a típusa LTN156AT19-803 rendeltem egyet, de helyettesítő típusnak LTN156AT19-001 kijelzőt kaptam. Ezzel a kijelzővel a színek eltorzulnak, a karakterek szinte olvashatatlanok. Találkozott valaki már ilyen hibával, be lehet állítani valahogy, vagy a kijelző jó és a laptop display drivere is elszállt?
(#) Kovabe válasza sooty hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Szia
A szinbontás menyiségével van a baj és azt be lehet valahol állitani de hogy hol azt most passzolom. Az biztos hogy kevés a szinbontás és azért van ez igy. Win7 alatt jobbclick az asztalon ott képernyöfelbontás, ott speciális beállitások és ott a monitor fül alján van a szinmélység.
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2013
(#) sooty válasza Kovabe hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Az az érdekes, hogy amikor stanby teszem a gépet egy tizedmásodpercre látható a helyes színű kép... Ezért gondolnám, hogy nem színmélység hiba, próbálgattam állítgatni, de nem használt...

kijelző.wmv

(#) Kovabe válasza sooty hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Probálj egy driver frissitést
(#) sooty válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Na jó, de a BIOS-ban is ugyanilyen torzak a karakterek, ott még nem aktív a windowsos driver...

DSC02852.JPG

(#) interferi válasza sooty hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Szia!
A háttér egyszínű vagy mintás (valami kép)?
(#) sooty válasza interferi hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Win7-es mintázat windows logoval... Paintet megnyitottam a színek nem stimmelnek a neveikkel. indigókék->téglavörös , barna->sárgászöld , sárgászöld-> barna világos türkiz -> sötétkék stb. A színmélység és a felbontás állítása semmilyen változást nem okoz, standby-ba menetel közben ugyanúgy bevillan a helyes szín.

Próbáltad megmozgatni a kijelző csatlakozóját hátha nem jól érintkezik esetleg nem kábeltöréses?

Ez egy iszonyú szoros 40 pólusú lapos csatlakozó, mozgatásra sajnos nem változik semmi, ez már a második kijelző, két helyről rendeltem meg , az elsőt visszaküldtem, most a második is ezt küldte 803-végű kijelző helyett, sajnos ezt már külföldről, nagy bukta lesz visszaküldenem...

És mind a két kijelző ugyanaz a képhibát produkálta?
A másik kijelző mitől tört be?

Beleesett az egér az asztalról, külsérelmi nyom nincs rajta, de egy csillag alakú repedés lett az alsó középtájékán, ami akkor látszik, ha megy a háttérvilágítás. Mind a kettő LTN156AT19-001 ezt a hibát produkálta. Az eredeti törött -803 kijelzővel nincs értékelhető kép, össze vissza villog.

És az alaplap felőli végét is próbáltad a kábelnak megmozgatni?

Azt még nem, az a része még nem volt szétszedve... be van fűzve a kábel vagy 8 műanyag fül közé, mivel nem esett le a laptop, hanem az egér esett rá nem tudom mitől mozdulhatott volna meg...

Mivel a bios képernyőnél is látszik a hiba ezért gyanakszom a kábel hibájára csatlakozás, szakadás. Esetleg egy bios default próba.

Megmozgattam, biost defaultra állítottam, semmi eredmény. Az üdvözöljük képernyő és a kijelentkezés után effektnél is jó a kép egy tized másodpercre.
(#) matyusz válasza sooty hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Üdv.
Nem mondanak rossz dolgokat, de ha ezek nem jönnek össze, akkor csak a kijelzőben más valami. Nekem egy hordozható dvd lejátszónak volt tört kijelzője és A070FW03 V1 -es volt, rendeltem külföldről egyet, de V4-est küldtek és azt mondták ugyanaz, csak az a baj, hogy a kép fekete-fehér -.-
Következő: »»   12 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem