Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csatlakozók

Témaindító: 5cmarzo, idő: Ápr 11, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 7
(#) digitalkep hozzászólása Dec 16, 2012 /

Az a helyzet, hogy az RGB szálak átfűzése scart-ról a vga-ra önmagában biztos, hogy kevés és nem is az a feladat. (ahhoz nem kell fórumozni sem) A problémát a szinkronjelek különbséget okozza, de állítólag megoldható dolog. Láttam is több megoldást az interneten, de működni még egyiket sem.

Az érdekelne engem, hogy melyik a jó áramkör, mert sokan a "scart to vga" alatt a videókártya rákötését értik a tv-re. Ezért szeretnék egy szakembertől hallani valamit.

Köszi előre is.

(#) Gafly válasza digitalkep hozzászólására (») Dec 16, 2012 /

Nagyon jól összefoglaltad a lényeget
Idézet:
„Láttam is több megoldást az interneten, de működni még egyiket sem.”
(#) digitalkep válasza Gafly hozzászólására (») Dec 16, 2012 /

Na igen, akarom mondani, hogy egy kapcsolási rajznál sincs odaírva, hogy én ezt használom. Egyébként már kipróbáltam többet is, innen a zavaros meghatározás.
(#) _vl_ válasza digitalkep hozzászólására (») Dec 16, 2012 /

Ennek az LM1881-nek még akár van is esélye rá, hogy működjön... de puding próbája az evés
(#) jocsoo hozzászólása Jan 20, 2013 /

Új telefont vettem, de a régi, Sony Erricson K770i /HPM-88/ fülesemet szeretném használni hozzá. Próbáltam megoldani az átalakítását 3,5-ös jack csatlakozóvá, de nem sikerült. Valaki tipp?
(#) Leadtek hozzászólása Jan 26, 2013 /

Sziasztok!
Szükségem lenne pár ilyen tápcsatlakozóra. Hosszas keresgélés után arra jutottam, hogy talán Power DIP 4PIN a csatlakozó neve. Nem, hogy ilyet, de még hasonlót sem találtam sehol a neten ahol lehetne ilyet kapni. Ami a legjobban megközelíti az a sima 4 pólusú DIP csatlakozó bár ez szerintem nem jó helyette. Valaki találkozott már ilyennel? Ha igen, hol lehet kapni (belföldön)?
(#) _vl_ válasza Leadtek hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Ezt keresed. Hogy hol lehet ilyet kapni, azt passzolom. Szerintem idehaza boltban nemigen fogsz ilyet kapni.
(#) Leadtek válasza _vl_ hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Ezt néztem én is. Neten is jó lenne, nem muszáj igazi bolt. TV-hez lenne, hogy ne csak 230-as adapterről menjen hanem autóba is 12V-ról.
(#) z3r0 hozzászólása Júl 15, 2013 /

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
A képen látható 16 pólusú csatlakozó beszerzési lehetősége érdekelne (ha egyáltalán kapni valahol). Ez egy Hesston 5670 bálázó vezérlő monitorjának a csatlakozója. Ötletet is szívesen vennék, milyen másik csatlakozópárral lehetne helyettesíteni.
Sajnos az anya eltört rajta, így az aljzaton elnyalódott a menet, a pólusokból pedig kettő a kontakt hiba miatt elégett.
A segítséget előre is köszönöm!

csatl.jpg

(#) pucuka válasza z3r0 hozzászólására (») Júl 15, 2013 /

Jobban jársz, ha a gyártótól megrendeled tartalék alkatrészként.
Nem hiszem, hogy ilyen MIL specifikációjú csatlakozót könnyen be lehetne szerezni. Van benne nagyáramú, és kisáramú érintkező is.
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2013
(#) kadarist válasza pucuka hozzászólására (») Júl 15, 2013 /

Maradjunk annyiban, hogy ez egy gagyi-specifikációjú hulladék. Már volt dolgom ilyennel.
(#) z3r0 válasza pucuka hozzászólására (») Júl 15, 2013 /

Sajnos ez egy '91-es gép, azóta a Fiatagri aki gyártotta megszűnt/beolvadt egyéb vállalatba. Idehaza a viszonteladó annyit mondott, hogy tud adni monitort és kábelköteget, külön csatlakozót nem. Mindezt potom 480e pénzért.
Ha más nem marad inkább fixre forrasztom a vezetékeket. Ugyanakkor jó lenne rendesen megjavítani és nem kókányolni.
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Júl 15, 2013 /

Nekem még nem, de ránézésre nem tűnt gagyinak. Használtam ilyen fajta csatlakozókat, azok kellőképpen stabilak voltak, nem gondoltam hogy ilyen strapás helyre be mernek tenni valami gagyit. Különösen nagyáramút is, komplett tűzveszély.
(#) z3r0 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 15, 2013 /

Beszerezhetőségére, alternatívára tudsz valami ötletet?
(#) _vl_ válasza z3r0 hozzászólására (») Júl 15, 2013 /

Jó pénzért lehet kapni minőségi csatlakozókat. Persze nem 480 rugóért... De 5-10 ezerre simán számítsál a párért. Esetleg nézelődhetsz apróhirdetési rovatokban, vaterán, hátha árul valaki ilyesmit használtként. Egy Harting gyártmányú csatlakozó pl. 20 évesen se rossz választás.
(#) pucuka válasza z3r0 hozzászólására (») Júl 15, 2013 /

Egyetértek, de gondolom nem sok választásod marad. Kösd fixre, ez ugyan kókányolás, de azután lázasan keresgél a csatlakozó gyártóknál megfelelő csatlakozók után. Te tudod, hogy hány, és mekkora áramú érintkezőjének kell lenni. Főleg katonai gyártók között keress, nem lesz egyszerű.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2013
(#) kadarist válasza z3r0 hozzászólására (») Júl 15, 2013 /

Ha a monitor könnyen kibújtatható például az ablakon, akkor a fixre kötés sem rossz megoldás, persze ha a traktor nyílásai, nyílászárói engedik ezt. Én lakókocsi aljzat és villa felszerelésével oldottam meg a pótlást.
(#) z3r0 válasza _vl_ hozzászólására (») Júl 15, 2013 /

5-10e nem lenne pénz érte, még a duplája is belefér ha működik és jó a gép. Itt fontos, hogy jók legyenek a kontaktusok, mert a bálázón minden elektronikusan működik, a hidraulikán át a kötözésig minden. Egy valag mikrokapcsoló van rajta amin keresztül érzékeli a munkafolyamatokat.

Sajnos csak csillaggarázs van és jobb szeretném ha a monitort nem kellene kint hagynom a gépen. A ki-bebújtatás még megoldható lenne, mert a hátsó ablak alatt be tudom vezetni. Ezt a lakókocsi csatlakozót már én is néztem, de ez csak 13-as, nekem 16 pólusú van rajta.

A 4db nagy csatlakozó az 25A-ra van biztosítva, ezek a kötözőmotor vezetékei, az összes többi 5A, 4db az elektrohidraulikus szelepekhez megy a maradék pedig a bejövő mikrokapcsolóké.
(#) kadarist válasza z3r0 hozzászólására (») Júl 15, 2013 /

Én úgy emlékszem, hogy nem használja az összes pólust a szerkezet vagy vannak közösítettek is. Bár lehet, hogy én más verziójúval foglalkoztam anno. A kötözőmotorok pedig igencsak szakaszos üzeműek, ezért ez az aljzat lazán elvisel ekkora terhelést.

Sajnos itt be van kötve minden pólus.

Jó lenne tudni milyen típus vagy gyártótól való, de a csatin a pólusok számozásán kívül nincs semmi írás.
(#) _vl_ válasza z3r0 hozzászólására (») Júl 15, 2013 /

Idézet:
„Ezt a lakókocsi csatlakozót már én is néztem, de ez csak 13-as, nekem 16 pólusú van rajta.”

Akkor rakjál rá két csatlakozót. Az egyikre mehetnek mondjuk a nagyobb áramúak, a többinek meg valószínűleg elég az a 13-as csatlakozó.
Ránézésre ezek az érintkezők 25A-t biztosan nem viselnek el, érdemes a meglevő érintkezők méretéből, keresztmetszetéből kiindulni (ill. picit nagyobbat választani).
(#) z3r0 hozzászólása Júl 15, 2013 /

Köszönöm mindenkinek a segítséget, ötleteket!
Sikerült megtalálnom az eredeti csatlakozót ami benne van.
Link
Van belőle fém kivitel is, kemény 8000Ft kompletten, postával együtt. Meg is rendeltem.
(#) janikukac hozzászólása Aug 22, 2013 /

Sziasztok!
Vásároltam sok szalagkábel csatlakozót (fehéret) és ahhoz a dugót. A dugó felével kaptam azt a bizonyos fémet, amit nekem kell beledugni, miután a drótot hozzá rögzítettem. Tud valaki adni egy útmutatót(képet), hogy a fémet melyik felével kell beledugni a műanyagba?
üdv!
(#) Prome hozzászólása Ápr 14, 2014 /

Olyan csatlakozót tudtok, amiből ha kihuzod a dugót, rövidre zár?
(#) lokátoros válasza Prome hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Például ez:Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2014
(#) Medve válasza Prome hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Bizony tudok, meg is szívatott, mert azt hittem zárlatos a táp. Végül is az volt, de csak a csatlakozó miatt.
(#) Emberke hozzászólása Jún 15, 2014 /

Hali!

Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok hogy ma vettem egy sztereó headsetet.Viszont Láttam a csomagolásban a füles dugóját ami méretben oké lett volna a telóhoz.Mikor haza értem és kibontottam akkor láttam meg hogy ami viszont a telóba menne az valami mini jack dugó 6 vezetékkel.Találtam itthon egy kínai headsetet és lekaptam a dugót de rá kellett hogy döbbenjek hogy az pedig csak 4 vezetékből áll.Este nekiálltam fabrikálni de sehogy nem tudom összehozni.Igazából nem értem,mert az én elgondolásom szerint kell egy test (vagy a pozitív) a mikrofonnak és a jobb ill bal oldalhoz (ez eddig 3).Végül kell egy maradék pozitív (vagy test) ami megy vissza a telóhoz.De akkor mi az a plusz 2 vezeték??

Köszi!
(#) holex válasza Emberke hozzászólására (») Nov 10, 2014 /

Milyen csatlakozót tudnátok javasolni, ami könnyen és gyorsan kihúzható-bedugható, jó párás helyre (nagyon párás, kb. mint egy gőzszauna) és 3 pólusú? RCA-hoz hasonlóra gondoltam, abban talán nem nagyon tud rövidzárat csinálni a pára, de az sajnos csak 2 pólusú. Jacknél meg közel vannak egymáshoz a pólusok, ott ha odakerül egy vízcsepp, kész a zárlat. Van valakinek ötlete?
(#) Inhouse válasza holex hozzászólására (») Nov 11, 2014 /

Neutrik és Speakon csatlakozókból van 3-4-5-6... pólusú és vízmentes változat is. Nem lehet a bontható kötést a párás helységen kívül megoldani?
Következő: »»   4 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem