Fórum témák
» Több friss téma |
Sajnos a meglévő tápegységet vagy a tápegységre ható rossz részt kell megjavítani.
Annyiban segítenél hogy hol keressem a tápegységet? És mit nézzek rajta? Mert a szervizes igen távol található.
Az a tápegység, amibe a hálózati vezeték belemegy.
Sziasztok!
Van egy Thomson 21mh182 típusú crt tv-m. A scart képpel van gond, a hibajelenség a következő: Scart-on vagy oldalt az rca képbemeneten rádugok valamit, akkor fut a kép lassan vagy remeg és vízszintesen elcsúszik itt-ott. Scarton néha kiírja, hogy "signal=0". Kábel ok biztosan. RCA bemeneten pedig fekete-fehér a kép, de ugyanezeket csinálja. Próbáltam házimozit és dvd lejátszót rádugni, de mindegyikkel ugyanez a hiba. Egy másik tv-n ugyanezzel a scart kábellel és lejátszókkal tökéletes a scart kép. Ezenkívül minden egyéb dolog működik rajta rendesen, de így nem lehet semmit rádugni AV-n, mert élvezhetetlen. Szerintetek mi lehet a gond? Előre is köszi! Üdv
Szia!
Esetleg nem az a baj, hogy NTSC-re van konfigurálva az AV-bemenet?
Szia!
Köszi a gyors választ! A tv menüjében nincs ilyen beállítási lehetőség.
Hello. Lenne egy olyan gondom a tv-vel, hogy rovidzar van benne. Amint bekapcsolom a taviranyitoval elcsattan a biztositek. Ez a nagyfeszultsegu aramkorbe van benne. Amint bekapcsolaskor a rele behuz, puff. Segitsegeteket elolre is koszonom
A TV tipusa: Thomson 40PW8DG
Szia!
Ez egy Toshiba tévé, ezért rossz helyre írtál. Rajz: A letöltéshez kattints a kis idő múlva megjelenő "Get Manual"-ra.
Na, meg van a rajz és a relé helye a rajzon?
Sziasztok!
Szerintetek mi lehet a hiba oka? Thomson 21MH182...Scart kép ugrál, az RCA képbemeneten pedig ugyanez a hiba, csak fekete-fehérben. A panelen forrasztási hibát nem találok, sérült, égett alkatrész nincs. PAL/NTSC beállítási lehetőség nincs a tv-n. Valakinek van ehhez a tv-hez service manual?
DVD lejátszó, házimozi, dvb-t vevő. Ezeket mindet kipróbáltam. Mindegyiknél ua. a hiba.
Az első bekapcsolás pillanatában ok a scart kép, például egy dvd lejátszóval.
Megnyomom a távszabályzón a menü gombot, ekkor ugye némi változás lesz a képen, na ekkor kezd el ugrálni a kép össze-vissza. De ha csak bekapcsolom és nem nyúlok hozzá, egy félperc után amúgyis elkezd ugrálni a kép. CVBS bemenet mondjuk ekkor is fekete fehér.
Ha a jelforrás RGB-re van állítva, akkor is fut a kép?
A panelen az összes forrszemet átforrasztottam most. Régebben volt olyan tv-m, ami ezután jött helyre, ott sem volt látható hiba. A hiba viszont most maradt :/
Antennabemenetről próbáltad? Van analóg jelforrásod?
Antennabemenet tökéletes. Kép-hang kiváló róla.
A proci körüli kis SMD kondik valamelyike fog vacakolni.Azokat nézd át.Valami rémlik,hogy ezeket elég sokat cseréltük.Melyik sassza van ebben.TX 807 vagy az ETC... ?
István
nekem is van egy ilyen tv-m úgy oldottam meg hogy egy svhs videokazetta lejátszót tettem közbe
dvb-t --> (scart kábel) be a videokazetta lejátszóba aztán meg az antenna bemenetét rákötöttem a tv-re és lám megszűnt az idegesítő zúgás és a kép ugrálás ,még jó hogy elraktam pedig már húzta a szalagot, de erre a célra tökéletes.
Még mindig keresek 36m61nf42-höz firmware-t vagy ötleteket a 7et villanó tápled hibakódra.Esetleg valakinek törött kijelzős eladón?
Üdv! Van egy Thomson Scenium 52RW77W S típusú projektoros televízióm. Előző este ki lett kapcsolva a főkapcsolóval, és ma reggel már nem kapcsolt be. Csak a Stand-by led villan fel ütemesen egyet. Nem találtam, hozzá rendelhető hibakódot. Esetleg tudna valaki segíteni, a hiba feltárásában? Nem kis készülékről van szó, tehát szerelőhöz sem egyszerű elszállítani. Köszönöm a segítséget!
Laci
Lehet nem kellett volna kikapcsolni.
A hiba az ön készülékében van . Táp kört nézd meg elsősorban.
Sziasztok!
Thomson TV 28DF172 kikapcsolás után elfelejti a beálitott programot,bekapcsoláskor ujra kell keresni a cstornákat!Mi lehet a hiba?Eprom,vagy tuner? |
Bejelentkezés
Hirdetés |