Fórum témák
» Több friss téma |
Nincsen jumper a programozón 3v, illetve 5v os állás ?
De igen. Csak tudni kell mit hova, mivel 12V-t is tud adni ATtiny-nek, ha használtad a RESET lábat. Nem egy idióta biztos megoldás, engem halálra bosszantana, ha használnom kellene.
Így van. Meg van még rajta ISP PDI és TPI állás is.
És ha a programozandó avr t nem csatlakoztatod a programozóhoz , akkor meg van az 5 volt ?
Igen. Ez az összes leírás hozzá: Bővebben: Link
Látod, amit alul bejelöltél pirossal, na az az ami miatt egy nem átgondolt design "életveszélyes". Persze ettől még biztos jó csak figyelni kell.
A jumperek jó helyen vannak. Kicsomagolás után alapból az 5v van juperelve és az ISP. Viszont az 5v pin mellett jobbra mi lehet?
Azzal mondod meg neki, hogy adja a kiválasztott tápot a céláramkörnek vagy sem.
Akkor ez is oké. De mégsincs 5v az ic lábánál.
És mi van akkor ha külső tápot használok és nem az égetőét?
Nyugodtan, sőt az Atmel szerint úgy is kell.
Ennek a hibaokát derítsd fel! Nem elfedni kell - esetleg nagyobb kárt okozva.
- szakadásmérés - fordítva bekötött AVR - szakadt kábel - rövidzár - stb
Ez a fajta programozó nem tud feszt mérni, ezért AVR Studio-ban hiába nézed, nem adja.
Egy előre beállított fix értékkel tér vissza, ezért a programozó szoftver nem sír miatta. Régebbi verzióknál ez 5.0V, újabbakon(kb. 1.5 éve) 3.3V, mert a túl nagy fesz is baj(lásd:ATXMega). Egyrészt nézd át a jumperelést az alábbiakra: - ISP mód - 5V tápellátás Másrészt: AVR Studio látja, de nem programoz. Tipikus eset: LIBUSB driver van benne. Telepíts egy Arduino IDE-t, és nézd meg azzal, tudja-e programozni! Ha igen, akkor JUNGO driveres fw-t kell betöltened a programozóba. Sok sikert!
ISP és az 5V van kiválasztva, Arduino nem észleli. Viszont a programozóról hiányzik a JP3-as jelölésű tüske. Elvileg az a boot módot aktiválná.
Az eszközkezelőben milyen driver van hozzárendelve? (Ha lehúzod/felrakod, akkor melyik tűnik el?)
A kimeneten mérhető az 5V? Az ISP10 2. és 4. lába közt?
Jungo van és ez tűnik el,mert csak ez van. 6 pólust használok,de azon tudom mérni az 5V-t.
Látok a képen egy szintillesztő IC-t. Ez kétfajta lehet: MAX3002 vagy GTL2003.
Utóbbi a jó, de ha MAX akkor lehet hogy az egész konstrukció kuka. A LED felvillan? Jobb kivitelezésnél nem tüske, hanem nyomógomb adja a BOOT-ot is. Csak bele kell gondolni, mi van ha valaki egyszerre használ Studio-t és Arduino-t. Ott húzogatja a jumpert míg frissít. Persze tudom: ha bedugom és a BOOT be van nyomva, még nem aktiválódik, csak ha RESET is van. A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2013
Akkor az AVR-ed +5V-ja vagy GND-je nincs bekötve vagy a kábeled szakadt...
A rádugás utáni alacsonyabb fesz azt jelzi, hogy az AVR belső diódáin át van csak táplálva az adatvonalakról... A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2013
Megnéztem a szintillesztôt de egyiksem az felirat alapján. Amikor rádugom pc-re elôször felvillan a piros led aztán a sárga villan egyet és utána világít folyamatosan.
Tegnap arra jutottam hogy összeforrasztottam egy adaptert az avr-nek. Nincs kábel szakadás, 4.9V van. A hiba ugyan az még mindig. Forrasztottam 2pint az égetôre jumper rárak, belépett boot üzemmódba. Próbáltam frissíteni a gyári frissítôvel de a legfrissebb van rajta. Még azt furcsálom hogy studioban amiután csatlakoztam az égetôre a serial-hoz csak nullákat ír.
Azt hiszem feladom a próbálkozást nem jutottam semmire Tudtok ajánlani másik égetőt ami működik is?
De van: EZ....
Bocs ezt nem tudtam kihagyni No de nem akarom elviccelni a kérésedet. Ha programozni akarsz és nem bosszankodni, akkor válaszd ezt a nagyon sokak által megépített kapcsolást. Nem olyan bonyolult az... Egy kis "bíztatást" találsz, itt , képet pedig - nem az enyémről ugyan de - itt A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2013
Köszönöm az infót Akkor megpróbálkozok vele
Sziasztok!
Erről az avr programozóról mit gondoltok az a lényeg, hogy működjön az Atmel Avr studióval és kompatibilis legyen az atmega1280-nal? |
Bejelentkezés
Hirdetés |