Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! A nyomáskapcsoló jó? Melyik is ez az SD? (....a bitermikust cserélted?)
Lehet hogy igazad van, nekem ez bevált egy agyonázott peugeot206 autónál,az biztos! Beleesett a dunába,összeraktam a wd40-el az összes csatit, és a mai napig megy.
Sziasztok!
Nagyon szeretném, ha segítenétek! Van egy Buderus Logamax U012-24 K kombi kazánunk. A fűtési oldallal egyenlőre nincs probléma,de a meleg vizes rendszerrel gond van. Fürdés közben a meleg víz sokszor langyosra vált. Ha fürdés után elzárjuk a csapot,a kazán kattog,zörög ,csörög,a nyomásmérő fel-le ugrál és a vízhőfok felkúszik 120 fokra. A kazán hibát jelez. Amíg a víz nem hűl vissza, égnek a vészlámpák. Ha elzárás után újra kinyitom a csapot, leforrázom magam!!! Az áramlásszelep ki lett cserélve,mert eltörött!A hő korlátozó vagy hőcserélő ( géppel bemérték) rendben van! A vízszűrő fura módon elolvadt!!!!! A szerelők, (nem egy, nem kettő) tanácstalanul csóválják a fejüket, a hibát nem találják! Szívesen vennék minden ötletet, ami esetleg megoldás lehetne!Köszönöm!!!!
Pedig a dolog egyszerű!
Koszos a kazánod fűtőköre. S mivel a lelkem a közkedvelt és olcsó bitermikus hőcserélővel rendelkezik, a fűtőkörön keresztül adja át a hőt!
Azért elgondolkodtató, hogy üzem közben tönkre megy a HMV tömítés!
Őszintén, én még nem találkoztam vele. Ha megbabrálják, lehet gond, de a gyári biztos, hogy nem megy tönkre! Idézet: „Azért elgondolkodtató, hogy üzem közben tönkre megy a HMV tömítés!” Bocs, de ilyesmiről én nem írtam. Egy másik hozzászólásra válaszolhattál.
pontos tipus:
Saunier Duval Renova C24E kéményes
Bocsi, akkor nem Te vagy a címzett!
Lala88-nak szólt! A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2013
Nem alakult ki a láng.
Több esélyes a kérdésed. Küldök egy gépkönyvet! A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2013
Sziasztok!
A Termomax gimax 24k kazánom végleg elhalálozott. Kb. (nem túlzás) 15. alkalommal kezdett folyni a keringető szivattyú hollanderénél. Új szivattyút már tudok és már nem is akarok bele venni. 9 év alatt, átlag évi 3 alkalommal javíttattam-javítottam. Panel javítás 3X, feltöltő csap folyás, a már említett keringető folyás stb. Tehát ezt nem szeretném még egyszer átélni. Ez a 9 év megtanított arra, hogy a szerviztapasztalatok után válasszak kazánt. Tehát a kérdésem: milyen kazánt vegyek? Kombi, turbós, 72nm-es társasházi lakásba kellene. 6 db. radiátor van a lakásban. Sorba vannak kötve, tehát nagyon kevés víz van a rendszerben. Ja és kb.150e Ft-ot szánnék a kazánra.
Kedves Toro!
Nagyon köszönöm a gyors válaszodat és nagyon örülök, hogy Szerinted sincs komoly problémája a kazánnak! A takarítása ugyan megtörtént, de úgy látszik a fűtőkör kimaradt! Üzenetedet továbbítom a szerelő felé. Remélem, a fűtőkör takarítása már nem ütközik majd nehézségekbe!Szomorú,hogy kb hárman próbáltak meg rábeszélni egy új kombi kazán vásárlására! Még egyszer nagyon köszönöm!!!
Szia! Gondolom, hogy Neked is megvan EZ a leírás amiben az 56. oldalon részletesen le van írva a kijelzőn lévő ledek jelentései üzemzavar alkalmával. Nem mindegy, hogy melyik led mit jelez és hogyan. Ha pontosabban elmondanád a történteket és a kijelző jelzéseit, talán előbbre lehetne jutni. Az pedig érdekes lesz ha Te a fórumon szerzett információval akarod traktálni a szerelőt.
Köszönöm.
Elsőre az F1 hogy nincs láng ezt én is észre vettem.......................... majd még tovább olvasom
Kedves VIM!
Aranyos az utolsó mondatod, de az biztos, hogy az információ eredetét nem fogom megosztani a szerelővel. Csak megkérem, vagy valahogy megpróbálom rávezetni, hogy nézze meg, mert ezt és ezt hallottam stb.stb Kérdésedre a válasz: Ha fürdés után elzárjuk a csapot, a kazán kattog, zörög, csörög, a nyomásmérő fel-le ugrál, és a vízhőfok felkúszik 120 fokra, akkor a kazán a 4.10.5 előremenő hőmérséklet érzékelő hibajelzést mutatja. ( Ég az üzemjel is.) Ha a víz hőmérséklete lecsökken, (pár perc) akkor a kijelző visszaáll alapállásba. Tehát csak az üzemjel világít. Ezt felgyorsíthatom azzal, ha elzárás után újra kinyitom a csapot és kiengedem a forró vizet. Ilyenkor szoktam leforrázni magam. Viszont, ami nagyon gyakran előfordul: A meleg víz egyáltalán nem indul el. Ilyenkor a kijelzőn a 4.10.1 kikapcsolás hibát írja ki. Itt is ég az üzemjel. Úgy oldom meg, hogy reset gombbal törlöm, és megint van meleg víz! Nagyon köszönöm, hogy megpróbálsz segíteni!
Részvétem "kedvenced" halálához.
Javaslatom Wolf CGG 1 k24 vagy Vaillant VUW242. A jövőben ezekkel nem lesz gondod, természetesen az éves karbantartáson kívül. Azért megérne egy bővebb értekezést, az új építésű lakások kazánjainak beszerzéseit is. A 15 perces üzembehelyezésekről nem is szólva, ami a papír kitöltésével ki is merül. Utána jön egy másik kolléga, aki megméri - mert vannak műszerei - a gáznyomásokat-, elmagyarázza a takarékos fűtés szabályozást-, füstgáz elemzést végez! A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2013
Elküldtem a leírását a kazánnak.
Több hiba lehet ennek az oka. Idézet: „Javaslatom Wolf CGG 1 k24 vagy Vaillant VUW242. A jövőben ezekkel nem lesz gondod, természetesen az éves karbantartáson kívül.” A karbantartással a garanciaidőt is meghosszabítod.
Köszönöm válaszod.
Mind két kazán, jóval a 150.000Ft-os lélek és anyagi határ felett van. Tudom, nem 50-60e Fttal jobbak, de korlátoltak az anyagiak. Ha jól tudom minden kazánhoz venni kell még egy "szerelvény csomagot", plusz a "15 perces" felszerelés. Ezért nem fér bele egy 200 ezres kazán. Megkérdeztem 2 ismerős szakit is. Az egyik a SAUNIER DUVAL Semia F24E kazánt ajánlotta, a másik meg a WESTEN PULSAR D 240 Fi -t. Autószerelő szemmel, látom nem egy liga a Wolf meg a Westen, a Duval már egy jobb kategóriának látszik. Lehet túlspirázom a dolgot... Nagyanyáméknál 23 éve megy, egy kombi Westen, bármiféle javítás nélkül. Nehéz döntés, de mihamarabb döntenem kell. (nincs sok kedvem lavórba "fürdeni" tovább
Most kaptam egy 50-60e Ft-os hozzávetőleges munkadíj ajánlatot egy Wolf kazán felszerelésére.
Ilyen összeg, mennyire reális egy kazán felszerelésért? Autós szakmában ezért a pénzért elég sok mindent elkövetek egy autón. Bár lehet én gondolom rosszul és eltart a felszerelés 8-10 órát. Akkor természetesen érthető az 50-60e Ft. Pofám leszakad... A kedvenc storym: Kazán "karbantartásra" jött a szervizes, 10 perc alatt burkolatok le, drótkefével sika-mika a hőcserélőn majd kért (volna) egy porszívót tőlem, hogy kiszívja a kormot trugyit a kazánból. Mondtam hogy, ezt a sajátjával kell megoldania (pont nem volt nála). Kiseperte, szájjal kifújta a szervizelés végtermékét, Majd 45perc munka után elkérte a 10.000Ft-ot a "szervizelésért". Ez 2006-ban történt. Félre ne értsetek, nem a pénzt sajnálom a szakemberektől, de van egy határ, amit úgy néz ki ebben a szakmában hamar megugranak a szerelők.
Szia! Én Toroval egyetemben a Vaillant-ot javasolnám. Van olyan kazánom,ami közel 20 éve megy,hiba nélkül,persze minden évben takaritás,átnézés! Tudom hogy soknak tünik az ár,de ha nem kell 4-6 évente hozzányulni...? Ha gyüjtesz még hozzá, akkor tudok neked segiteni hogy termomax-al kihuzd addig!
Szia! Pontosan ezért kérdeztem, mert amit leírtál az azt hiszem egyértelmű. Akkor talán a 4.10.5 szerint leírtakat kellene komolyan venni és kicserélni az érzékelőt. Azért csinálja ezt a kazán, mert a HMV és a fűtési hőfokérzékelők különbségéből képez jelet a lángmodulációhoz. Szerintem első körben ezt kellene megpróbálni a javítás érdekében és ha ez nem hozna eredményt akkor jöhet a hőcserélő tisztítása ha még nem volt.
Nézz körül Vaterán, 45-50 körül van Vaillant 5-6 éves kazán, 30-40-ért felrakják általában.
Ha karban volt tartva, illetve felrakás elött ki van takarítva, akkor még ennyi évet el kell menjen. Szerintem megéri, a végük általában az elektronika hibája szokott lenni, más is csak akkor, ha nagyon koszos a fűtési kör, stb.
Kedves "szervíz", "toro" és azok még segítettek.
Valamelyik nap kérdezősködtem a Quasar kazánomról, ami azóta sem működik.. Meg tudnátok mondani hogy a panelon lévő 3 relé közül melyik-melyik? Van 2db egymás mellett (egy kisebb és egy nagyobb), valamint 1db külön tőlük.
Hát ez egy jó kérdés!
Az egyik a szivattyú-, a másik a ventillátor-, a harmadik a gázszelep. De látnom kellene a vezetékek csatlakozását (is). A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2013
Hát...
Azért a tisztességnek is vannak határai! Keress másik szervízt! |
Bejelentkezés
Hirdetés |