Fórum témák
» Több friss téma |
Az ha lecsapja valószínűleg nem a gép hibája.(nekem is ha egyszerre megy a ruhaszárító meg a mosogép pláne hosszabb progin akkor lecsapja)Nem birja a villamos rendszered a terhelést.szerintem a tablettatartó irányába kéne elindulni,megnézni hogy nem szakadt a tekercse és azért nem nyit ki.
Üdv!
Átmértem még egyszer mindent. A betét testzárlatra ne mutat semmit. A két vízszint szabályzó közül az egyik csak a szivattyút indítja túltöltés esetén, a másik pedig a vízszintet zárja el és a fűtést kapcsolja. Ezek rendben vannak. A fűtést továbbá egy relé kapcsolja a panelon. Nos a relét vezérlő tranzisztor B-E átmenete nem kap egyáltalán vezérlőfeszültséget. Ez lehet attól, hogy a processzor kimenete nem jó, vagy esetleg én még valamit elnéztem!? Akinek van még ötlete az kérem ossza meg velem. Előre is kössz. Üdv, Palkó.
Nincs más a fűtés körben?Nyomáskapcsoló nincs benne?(ami a motor víznyomására kapcsol)
Panelon a fűtéskört végignézted?Ha a prociból nem jön ki a jel akkor az nagy baj akkor panel csere.
Sziasztok.
Egy Electrolux ESL 64020 mosogatógéphez kérek segítséget. Mostanában sajnos nem melegíti a vizet és nem szárit. Az a kérdésem, hogy ez a hiba lehet áramingadozás miatt? vagy máshol kell keressem a megoldást? Végigmegy a program rendesen, de hideg vízzel csinálja végig és a végén sem szárit. Nagy gond lehet vajon? A használati utasításban nem találtam rá választ. Köszönöm és várom a mihamarabbi választ.
Sokminden okozhatja:Fűtőszál hőérzékelő vezérlés.
És az áramingadozás? mert sajnos elég gyakran előfordul , hogy nincs meg a 220 V.
Nem hinném.Bár lehet mert ugye 230 van és ha jól tudom +- 10% eltérés lehet.De nem hinném hogy attól lenne.
Szia!
Ha egy képet dobsz a panelról, akkor lehet tudok segíteni, mert nálam most van egy ZDF210 típusú gép. Elképzelhető, hogy ugyanaz a vezérlő van benne!. Üdv, Palkó.
Köszi!
Estére lefotózom,ha addig még nem késő. István
Szia Botesz,
Köszi a tippet. A Literszámláló merre van a gépben? Köszi, varka A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2013
S.O.S.
Az 5 éves Whirlpool ADG 9390/1 típusú, 8511 939 10820 szervízkódú mosogatógépem indítást követően 3 percre leáll és vígasztalanul sípol, amíg ki nem nyomom. (Épp csak előöblít és kipattintja a mosogatógéptablettát addig.) A víz lefolyik, szakszerűen ki van pucolva, dugulás nincs. Próbáltam üresen is, semelyik programon nem jut tovább úgy sem... Látatlanban, egy ismerősöm szerint meghalhatott a vízválasztó motor és egyéb baja is lehet, ami miatt a vízválasztó motor csere után sem fog feltámadni, nem érdemes javíttatni... Szerintetek is reménytelen?? Nagyon várom a szakmai válaszokat, előre is hálásan köszönöm!!
Ui.: A fent említett Whirlpool panele nem kijelzős, így hibakódot nem ír ki, úgy tudom ilyenkor a sípolást kell figyelni, mennyit sípol. Nos próbáltam számolni, 60-ig jutottam, gondoltam tovább nem érdemes , mert ez megállás nélkül sípol, azonos ütemben, mindenféle pici szünet nélkül.
Ez mit jelenthet? Kérem aki járatos ebben, segítsen! Köszönöm!
Elvileg azon az oldalon kel lennie ahol a víztartály van egy kis ventillátor szerűséget képzel el 2 vezetékkel.
Nem biztos.Lehet hogy a testzárlatos a fűtőbetét esetleg nem érzékeli a vízhőmérsékletet.Amiről az ismerősöd beszél az szerintem javítható feltéve ha az a rossz de ezt láttatlanba nem lehet megmondani.
Szia Botesz!
Köszönöm a bíztató válaszod, reméltem hogy nem kuka kategória még egy 5 éves gép. Szerdára kihívtam egy szerelőt, megírom majd a fórumra, mi volt a baja, hátha másnak is hasonló problémája van. Te a gyakorlatban is foglalkozol ilyesmivel, dolgozol szerelőként? Detti
Nem csak hobbiból csinálom abból viszont rendesen.
Az lenne a legkisebb baja h nem nyitja ki,de engem az zavar h most semmire nem reagál....egyik programot sem tudom elindítani rajta....
Az lehet hogy Téged nem zavar de őt lehet hogy mégis.
Sziasztok.
Hozzám került egy régebbi fajta Candy mosogatógép amit ki kelett takarítani alaposan hogy beinduljon, viszont nem megy rendesen. Ebbe még nincs panel, a hiba az, hogy nem enged be magába elég vizet és ezért a szintjelző nem kattan és a kapcsoló ami egyfolytában ketyerékel az megáll, viszont a cirkulációs pompa megy, valaki tudja hogy müködnek ezek? mert ahyogy elindítom kezdi engedni a vizet, a pr.kapcsoló lassan forog és ő kapcsolja is le a vizet a géptől, viszont még nem érkezett feltoltődni, ennek igy kell menni? Ha elzárom tőle a vizet akkor is ezt csinálja egyszóval nem érzi, hogy megy bele a víz. Létezik hogy van neki egy bizonyos idő adva és az alatt ha feltolti akkor megy ha nem akkor meg nem? Kösz a válaszokat.
A szintszabályzó légsűrítőjét is kipucoltad?A szintszabályzó kapcsol?Miele gépben láttam olyat hogy prk kapcsolta de ott csak akkor ha kapcsolt a szint szab.
Ugy van hogy kb 1 perc telik el az indítástól addig a pontig ahol a pr.kapcsoló lekapcsolja a vizet, de ennyi idő alatt kevés víz megy a gépbe, de ha visszarakom az elejére még kétszer ugy már van benne elég viz és kapcsol a szintérzékelő aztán a fütőszál is és megy minden.
Na! Másfél napi szenvedésem után megtaláltam hibát, a szintérzékelőn két vezeték meg volt cserélve és ugy amikor a progikapcsoló leált akkor a szelepre nem ment áram, amikor megált akkor várta a gép hogy feltöltődjön vizzel. Ezért érdemes megkérdezni a tulajt mielőtt hozzáfognánk a szereléshez, hogy valaki javította e már a gépet előttem.
Üdv.
Örülök hogy sikerült!Hát igen én is megszoktam és a legtöbbször bizony járt már előttem valaki.Persze ha nem mondják el akkor sem nagy gond mert az ember úgy is észreveszi hogy valami nem gyári.
Igen csak itt a három vezeték külön volt és igazából bármelyik bárhova dugható, semmi nem utal arra hogy melyik hova tartozik.
Remélem még nem késő a zanussi mosogatógép panel fotója.Ilyen az ,ha kisgyerek van...
Nos,a szétdurrant alkatrész is látható az egyik képen.Ha van használható infód ezekről,akkor kérlek ne tartsd vissza!
palko0125-nek dobj egy privátot mert ő kérte a képet.Én érdemben annyit tudok hozzászólni hogy nézd meg mi megy oda a perifériákból és azt ellenőrizd.
OK,közben kotorásztam a neten,és a tanyán találtam hozzá szervizleírást.Úgy nézem,a robbantott alkatrészek a tablettatartót vezérelték.ITT letölthető,ha valakinek kellene.
István
Szia!
Az elpukkant alkatrész ACS102-6TA. Meg kell nézni konkrétan mit működtet az eszköz, nehogy megint durranás legyen. Ha leellenőrizted, utána mehet a csere, és elvileg minden ok lesz. Üdv, Palkó. Mellékesen, nekem is ugyanez a gép van itt javításon és az a gond, hogy nem fűti a vizet. Javítson már ki valaki, vagy erősítsen meg, hogy a fűtésbe csak a vízszintszabályzó, és az elektronikán levő relé szól bele!? Mert nekem az van, hogy a relét működtető tranzisztor B-E átmenetére sem jön jel, vagyis nem indítja a fűtést, viszont a vízszintszabályzó az rendben. A sótartály nem játszik e szerepet ebben!? Ha valaki válaszol, megköszönöm, mert mást nem tudok elképzelni, csak, hogy a processzorból nem jön ki a jel a fűtésre. Üdv, Palkó. A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2013
A motortérről 2 oldalról dobj egy képet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |