Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sziréna
A képeket nézve sajnos azt kell mondjam, hogy ez a tölcsér nem lesz jó horn-nak. Ennek az az oka, hogy magas frekire van hangolva. Az egész nem lehet több 10W-nál, de még az is lehet, hogy ez is túlzás. Persze magas frekin jó illesztéssel nagyon hangos, de ahogy a freki csökkenne egyre inkább halkulna, és egyre inkább leégne.
Szia!
Ennek még kellene lennie egy tölcsér részének is, a képen csak a tölcsér belső része van. Ez egy sima 12V-os riasztó sziréna, nekem is van egy ilyen idehaza, 4 ohm az ellenállása a sugárzónak. (ezzel tesztelem a watt féle pices áramkört az íróasztalon, persze 500 ohmos soros ell. beiktatásával) Sima horn-kürtnek valóban nem lesz elég hangos, a városi forgalomban biza kell a nagy tölcsér, kb. 50W-al. Amúgy a többieknek: kicsit átterveztem a szirénanyákot, most zajlik a dobozba rakás, külcsín elkészítése... ilyesmik. Képekkel jövök majd. Meg persze új hangokkal is
a tölcsér része is megvan, csak a fényképre nem fért rá (nem volt kedvem visszarakni rá)
Idézet: „...kicsit átterveztem a szirénanyákot...” Megtennéd, hogy felteszed ide a NYÁK terveket? Előre is köszi!
Persze, itt is van.
Annyi a változás, hogy a pic foglalat alá betettem a sok kicsi 100nF-os szűrőkondit smd kiadásban, valamint a fesz.osztók is smd-k lettek. Helytakarékosabb lett és a lomexben kapható műanyag dobozba pont belefér. A nyák egyik felére lehet a toroid kivezetéseit forrasztani (plusz az smd-ket), a másik felére pedig a normál alkatrészek kerültek. A nyák lesz a dobozban középen, egyik oldalon a trafó, túloldalon pedig a kapcsolók, stb. A fotó majd többet mond.
Eh, időközben kiderült, hogy a 4db 100µF-os kondit kicsit széjjelebb kell tenni egymástól, másképp csak nagyon szűkösen fér el, vagy hosszú keskenyet kell venni.
Lassan végére érek a sziréna dobozolásának, gondoltam rakok fel pár képet...
Watt méret minimalizálását persze nem lehet űberelni , de azért igyekeztem én is szűkre venni, hogy kevés helyet foglaljon. Pár smd beugrott az ic lábak közé A dobozon lesz egy összevont táp és hangsugárzócsati valamint ki-be kapcsoló és egy 12 állású forgókapcsoló is. Lehet ráteszek egy 15 pólusú canont is, amivel a hangok kapcsolását lehet messzebb vinni.
Váááó! Ez igen! Nagyon frankó lett, gratulálok!
Irulok-pirulok a sok dicsérettől
Lehet valaki furálja a fekete nyákot, de most valahogy kedvem volt kipróbálni, végülis megy a dobozhoz. Méregettem a trafót terhelés alatt (10 ohmos ellenállás) és az jött ki, hogy 1-2 volttal többet tud, mint az eriston150. Watt toroidjának más a vasa, lehet ezért rúg 32V-ra. Mondjuk én 12V-os akkuról néztem, autóban felmegy a betáp 14-14,4V-ra is, ott tuti kiadja ezt a feszt.
Az teljesen jó lesz, 1-2V hangerőben nem nagyon hallatszik. Jó tölcsérrel mindenképpen nagyot szól!
A fekete nyák gyári, vagy festetted?
Simán lefújtam matt fekete festékkel beültetés előtt...
Sejtettem! Jó megoldás, lehet kipróbálom(csak én beültetés után! )!
Áhh, ne, az nagyon Dart Waderes lesz már!
Tényleg Watt, mit gondolsz, merjek írni a Jézuskának 12 hangos pic keretprogi ügyében? Nem merek, mert a mohó embereknek csak virgácsot fog hozni karácsonyra Frankye-nek már tudom, mit fog hozni: -részecskegyorsítót! Hátha ő is összerakja a szirénaáramkört végre
Jajj bocsi, teljesen elszálltam más irányba(fényeffekteket gyártok az ünnepi fényfüggönyömbe!), de bepótolom!
Idézet: „Frankye-nek már tudom, mit fog hozni: -részecskegyorsítót! Hátha ő is összerakja a szirénaáramkört végre” Kösssz... Amúgy össze van rakva, csak a beüzemeléssel vannak gondok. A múltkor próbáltam élesztgetni, de nem sok sikerrel... Lehet, hogy a jómúltkori dupla tápfesz kicsapta szegény PIC-et is?! Vagy a FET-ek mentek az örök elektron-mezőkre szilíciumra vadászni? :rinya:
Azt könnyű kideríteni... elég egy kis hangszórót érinteni a fetek gate-jére egy párszáz ohmos ellenálláson keresztül. Ha szól, akkor a pic jó
Jövő héten megyek Chipcadezni, hozok szívesen, ha kell! Ez az a fényfüggöny, ami az egyik topicban is szerepel? Ilyen mátrixos-pices verzió? Mert már azt is kiszemeltem természetesen
Na, majd kipróbálom, most otthon leszek pár napot, remélem, ez is belefér majd... (Igaz, hogy minden napra legalább 2-3 napnyi tennivaló gyűlt össze, de majd besuvasztom ezt is a tennivalók közé! )
Az a fényfüggöny nekem is nagyon tetszik, töröm is rajta a fejem, hogy meg kellene valósítani, otthonra!
Persze, nézz fel az oldalamra!
Karácsonyra meg szeretném végre kiváltani a 286-os PC-t ami a fán adja a fényjátékot. Kaptam egy csomó izzót(ledurrant piaci fényfüzér, másra nem is szabad használni, életveszélyes, de a legolcsóbb izzóforrás!!!), azzal gondoltam 8szál*10 izzóval. Jelenleg 6*8izzós van, de nem ér le a fán általában.. De bocsi az offért, ha érdekel a téma, nyithatsz egy topicot, ha gondolod....
Kész a prototípus, próbáld ki! Áramkört is rajzoltam a gombok bekötéséhez.
Nézd meg miket változtattam, hasonlítsd össze a régivel és rájössz, hogy milyen egyszerű a dolog. Akár több gombot is rákaszthatsz még, ha megérted a változtatások lényegét. Az EFFEKT_xx rutinok üresek, de a feltöltésükben már jártas van!
Hát nem tudom, egy PIC-es téma mindig nagyon elüt a "közember" érdeklődésétől. Ha komolyan érdekel a téma, akkor jobb egy új topic szerintem. Ebben csak PIC-es vezérlésről lenne szó, leginkább fénymátrix témában. De nem erőszak....
Hú, ez gyors volt, nagyon szépen köszönöm!
Most, hogy hirtelen belenéztem, az tűnt fel, hogy a portB-nél be vannak kapcsolva a felhúzó ellenállások a programon belül, míg a portA-nál nincsenek, tehát kívülről lesznek ráakasztva. Ennek valami trükkös oka van? Vagy csak egyszerűen ezt a portot nem lehet ilyen módon szoftveresen belőni? A másik, ami még feltűnt a progiban, hogy a megszakítás kezeléseknél a gombok ellenőrzése résznél csak az 1-6 effektgombig megy az ellenőrzés a programsorokban... az újabb 6-ot miért nem kell? Na egyenlőre nem kérdezek többet, inkább kinyomtatom és böngészgetem a változásokat, hadd szokjam a dolgot Addig még fényfüzérileg nem leszek aktív, ez a szirénás dolog most leköt nagyon... Idézet: „csak az 1-6 effektgombig megy az ellenőrzés a programsorokban... az újabb 6-ot miért nem kell” Azé, mert elbaxtam! folyt köv! Csak a B porton van lehetőség felhúzó ellenállás kapcsolásra, ezt jól gondoltad.
Lemaradt a szerkesztésből, hogy javítottam, csatoltam...
Ejnye, csak nem azt! Ez a jó állomány... (bocsi, kicsit elkapkodtam a csatolást, másik könyvtárból beszúrtam ugyanazt...) Mivel még nem értek hozzá, csak a józan paraszti ész alapján nézegetem a progit, meg logikázgatok... csomó dolognál bejön a favágó módszerrel kopizgatás, anélkül, hogy ismerném a parancs jelentését A regisztereknél viszont már végem... de szeretek kisérletezgetni Köszönöm szépen! |
Bejelentkezés
Hirdetés |