Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   531 / 1171
(#) whitedrago válasza laszlo raduj hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

Nem lehet, hogy 9 lába van? Akkor lehetne TA7358
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2013
(#) laszlo raduj válasza whitedrago hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

Biztos hogy 8 láb SMD , SO-8 tokozás.

Netán EZ
A kép az nem tudom, hogy helyes-e, de SO-8 tokozású és benne van a 7358 a nevében.

A pontos neve Toshiba TA7358F
Nem tudom, hogy ez az az IC ami neked van, akár ez is lehet.
A nem SMD változatot amit az először linkeltem azt a leírása szerint FM rádiókban és magnókban használják, lehet hogy az SMD kivitelűt is és akkor illik is a képbe.
(#) laszlo raduj válasza whitedrago hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

Koszi de Nem , a kép csak illusztratív .
(#) resystance hozzászólása Dec 8, 2013 /

Sziasztok! Vettem egy csomag ilyen oszcilloszkóp kábelt: Bővebben: Link
Van a csomagban 4 db 2 fajta kupak szerű valami, amiknek a végükön van kis lyuk (a képen a két szürke bigyó). Az egyiken a lyuk két oldalán kis kiálló pöckök vannak, a másikon nincsenek. Nem tudjátok, mik lehetnek ezek? A termékleírásból nem jöttem rá, nem megy rá a mérőfejre sehova, se a csatlakozóra. Sajnos most nem tudom közelebbről lefényképezni.
(#) resystance válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Szia, köszönöm. Örülök, hogy jóminőségű, de nem a bnc-re gondoltam. A linkelt képen a színes gyűrűk feletti két szürke pöcökről van szó.
(#) qvasz2 válasza resystance hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

A mérőfejen a képen egy csipesz van. Ha azt lehúzod, akkor egy hegyes, hosszú tüske marad, na arra megy rá a kétféle pöcök, ezzel picit szigetelve a hosszú tüskét.
(#) resystance hozzászólása Dec 8, 2013 /

Arra gondoltam én is, amit qvasz2 írt, csakhogy eleve vastagabb a mérőfej kampója, mint a kupakon a lyuk, amin ki bírna a kampó bújni.
köbzoli: nem a mérőkábel testén lévő dologról beszélek, hanem a képen a felcsévélt kábelen belül lévő 4 db színes gyűrű fölötti két szürke kupakról. Sajnos nem tudom most lefényképezni közelről, pedig az kéne.
(#) qvasz2 válasza resystance hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

A kampó egy csipesz. Azt le kell venni, és a helyére megy a pöcök.
Ahogy már egyszer leírtam
(#) crapgame hozzászólása Dec 8, 2013 /

Sziasztok.
Felismeri valaki, hogy pontosan milyen cső ez?
(#) erdgab válasza resystance hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Azt a két szürke bigyót a mérővezeték hegyére lehet ráhúzni,ha jól emlékszem az egyik olyan V alakú végű,és IC-k lábán vagy hasonló helyzetekben,ellenállás láb,kondenzátor láb,lehet vele mérni.Azért ilyen a vége,hogy könnyebb legyen ott tartani azon a bizonyos mérőponton,ne ugorjon el és ne okozzon egy esetleges zárlatot pl: IC lábaknál.Talán így érthető.
(#) crapgame hozzászólása Dec 8, 2013 /

Üdv Megint.
Szóval erre keresem a választ.
Kérem szépen az admint, hogy ne tegye át, mert tudom milyen alkatrész ez: elektroncső, stabilizátor cső. Arra lennék kíváncsi, hogy mekkora a stabilizált feszültsége, gyújtófesz, kivezetések, esetleg adatlap, stb.
Köszönöm.
(#) justice válasza crapgame hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Szia !

Szerintem ez egy ősrégi glimmlámpa.

Üdv! Justice
(#) Sebi válasza crapgame hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Ha jól látom - és csak a két henger meg egy kis hajlított elektróda van kivezetve - akkor ez egy ősi stabilizátorcső.
(#) crapgame válasza justice hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Köszönöm a választ, de ezt én is tudtam. A pontos típusa kellene.
(#) MrBrown válasza crapgame hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Szia, ilyenem van, ez stv 210/20.
210V/20mA
Többet én sem tudok róla sajnos.
(#) crapgame válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Köszönet, azaz.
Köbzoli, teljesen igazad van.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2013
(#) resystance válasza erdgab hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Köszönöm, így már leesett. Nem tudtam, hogy a szkóp kábel feje lejön. qvasz2 is jól írta, csak azt hittem, a kampót hívja tüskének. Nem tanácsos a fejet túl sűrűn lehúzgálni, jól gondolom?
(#) pjg hozzászólása Dec 9, 2013 /

Azt tudom mi ez az alkatrész, de ki a gyártó? Köszi. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2013
(#) efraim válasza pjg hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

ez
(#) pjg válasza efraim hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Köszi. Sosem hallottam felőlük. Ki lehetett az elődjük? Vagy esetleg új kínai cég?

Megtaláltam a választ: Alapítva: 2006 (korábban a részlege Philips)
50 + éves tapasztalattal rendelkezik a félvezetők
Székhely: Eindhoven, Hollandia
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2013
(#) Sebi válasza pjg hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Így van, ez igazából Philips. Amikor a CAN-bust fejlesztették kb akkor nevezték át a félvezetőgyárukat NXP-re, mert az első darabok a prociból még a hagyományos emblémával jöttek, aztán már NXP-ként.
(#) lajos1969 hozzászólása Dec 10, 2013 /

Sziasztok!
Van egy BC516 PNP darlington tranzisztorom ami rossz, mivel tudnám helyettesíteni?
Köszönöm.
(#) 0sasa0 hozzászólása Dec 10, 2013 /

Sziasztok!Egy spec. tranzisztor(annak gondolom)beazonosításában kérném a segítségeteket.Az alkatrész egy elektromos biciklitöltő szekunder oldalán van optóra csatlakozik. PJ431A tipus http://www.digchip.com/datasheets/parts/datasheet/640/PJ431A-pdf.php
Arra lennék kíváncsi,hogy mi is ez tulajdonképpen,mit csinál, és hogyan tudnám multiméterrel kimérni.A segítségeteket előre is köszönöm.
(#) Sebi válasza 0sasa0 hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Ez egy programozható (beállítható) referenciafeszültség-forrás (felfogható úgyis, mint zener).
Azonos a TL431 típussal. Adatlapon látható a 2,5V-os beállítás, ekkor egy soros munkaellenállással pár mA-t beállítva mérhető.
(#) 0sasa0 válasza Sebi hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Köszönöm a gyors választ!Nekem a TO-92 van beépítve,akkor ezt nem lehet úgy kimérni dióda vizsgáló módban mint egy tranzisztort vagy diódát?
(#) resystance válasza 0sasa0 hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Ez egy IC TO-92 tokban. Gondolom nem mérsz IC-ket tranzisztorként vagy diódaként.
(#) Sebi válasza 0sasa0 hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Nem.
(#) 0sasa0 válasza Sebi hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

köszönöm a segítséget.
Következő: »»   531 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem