Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1581 / 2208
(#) mofesa válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Dec 6, 2013
Én eddig csak TV kimenőn láttam külön tekercset a fejhallgatónak. Attól még lehetett ilyen.
(#) küzmös Gergely válasza kristikoma hozzászólására (») Dec 6, 2013
No igen.. most megnéztem egy pár rajzot, s igazad van.
(#) küzmös Gergely válasza mofesa hozzászólására (») Dec 6, 2013
Mérget én se vennék rá.. Tévében láttam én is, de ott teljesen külön csévén az elválasztás biztosítása miatt.. biztonsági okok miatt.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2013
(#) mohinger válasza konyak6 hozzászólására (») Dec 6, 2013
Inkább az anódáram lesz neki határon, a fűtést vígan elbírja. Az én erősítőmben egy kb 65W-os trafó van és pár óra után kb 60 fokos a tekercs. A konnektorból felvett teljesítmény 48W. Az eredeti készülék 50W-ot evett a hátuljára írt info szerint. Weimar NDK masinából van. Abban meg 7db cső lakik EL84 végfokkal.

Ezt láttátok már? roncs BEAG AE-211
Mennyi lesz a vége? És még az sem biztos, hogy jók a trafók benne.
(#) küzmös Gergely válasza konyak6 hozzászólására (») Dec 6, 2013
Fűtést természetesen elbírja. Az anódfeszültséggel van a baj (265-275V).. eshet egy nagyot és ezzel együtt melegedni ,fortyogni is kezd a trafó.. ha ilyesmit észlelsz akkor bizony kevés neki.
(#) konyak6 válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Dec 6, 2013
Köszönöm világos. Akkor két hálózati trafó lesz. A kimenőből meg próbálok két egyformát szerezni.
(#) küzmös Gergely válasza mohinger hozzászólására (») Dec 6, 2013
"roncs" létére elég szép. Apám anno a 70-es évek elején ilyennel nyomta egyetemi bulikon. Állítólag nagyon szépen szól. Mindenesetre ismeretlen állapotára való tekintettel ,én ennyi pénzért sokallom..
(#) kristikoma válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Dec 6, 2013
Nekem sem kell ennyiért. Azért szól szépen, mert ebben még van anyag. Főleg a kimenőkben. Az akkori szakik tudtak trafót tervezni.
(#) konyak6 hozzászólása Dec 6, 2013
APT 100 kimenőjét nem lehet áttekerni ECL86-hoz? Vagy EL84-hez? Vagy bármihez? Viszonylag olcsón beszerezhető.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2013
(#) Szpisti válasza mohinger hozzászólására (») Dec 6, 2013
A legjobb az egyik licitáló hozzászólása : Azt írod, a legmagasabb licitáló viszi. Én 193 cm magas vagyok. De hogy derül ki az aukció végén többi licitáló testmagassága?
Fogadnék, hogy amilyen észér, a csöveket külön jópénzért eladogatja...
(#) szili83 válasza Szpisti hozzászólására (») Dec 7, 2013
Hát én nem adnék ennyit érte. Építeni is lehet ennyiért. Az új trafók ~30e, plusz a csövek(ami jelenleg nincs). Azt is ki lehet hozni annyiból...
(#) CIROKL válasza szili83 hozzászólására (») Dec 7, 2013
Ez csak vicc , ennyi pénzt három trafóért ami lehet nem is jó ?
(#) Orbán József válasza Szpisti hozzászólására (») Dec 7, 2013
Egyértelmű, látszik, hogy a csövek nemrég még a foglalatban voltak. Sokmindenre képesek az emberek kevés pénzért is... Több legyet üt egy csapásra, nem lehet azonnal kipróbálni - bár roncsként van hirdetve - és így van, majd el lehet adni a csöveket "doboza nincs meg, de szinte új" megjelöléssel. Ne legyen igazam.
(#) belaradio válasza kristikoma hozzászólására (») Dec 7, 2013
Például a Pacsirta rádióban és a Terta 422-ben is osztott primeres kimenőtrafó van.
(#) kristikoma válasza belaradio hozzászólására (») Dec 7, 2013
Igen, csak ezekben a készülékekben a fojtót egybeépítették a kimenővel. A fojtó rész általában vastagabb huzalból van, meg kevesebb a menetszáma. Az igazi osztott primerre gondoltam, hogy a két tekercs egyforma.
(#) szili83 hozzászólása Dec 7, 2013
Egy kis videó.
Bővebben: Link
Arról nem irtál hogy végül milyen meghajtás lett az EM84 -nek ?
(#) szili83 hozzászólása Dec 7, 2013
Egyenárammal való fűtés javít, vagy ront egy nagyobb teljesítményű csöves erősítő?

Igaz AC-vel például egy 12.6V eff értékű tekercset ha egyenirányítok, akkor abból lesz minimum 16V.... És azt a cső gondolom nem nagyon szereti.
(#) szili83 válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 7, 2013
Ez nem EM84 hanem 6n2p 6p1p SE.

EM84-et terveztem, de Imivel sokat konzultáltam és elvetettem. A következő egy GU50 PP lesz. Állítólag sokkal jobb, és úgy tudom a Te által készített is nagyon szépen szólt!
Imi az EM84 a kijelző cső amit itt a videón demonstráltál az imént , vagy netán 87 de az mindegy is a kérdésem ez irányban tevődött volna hogy milyen meghajtást eszközöltél ?
Idézet:
„Te által készített is nagyon szépen szólt!”

Ebben a formában ez nem helyes , hisz még most is szól és nagyon sok csodálója van mint külsőleg mind hangilag egy gyöngyszem .
Jaaaa Bocs, igen, EL84 ugrott be valamiért.

EM84 ami benne van. De jön Kínából 2db EM87 is. Kíváncsi vagyok a különbségre, szerinted van, Te már láttál olyat?

Semmi meghajtást nem csináltam neki, és így teljes hangerőn összeér a 'csík'. Igaz a bemenő poti maximálisan ráengedi a bemenetet a csőre. A rajz amit küldtem még régebben, annyi hogy a bemeneteről azt a 100-200K-s ellenállást is kivettem.
Bocs hogy múlt időben írtam. Nem tudtam, hogy az még meg van-e, vagy eladtad-e.

Szóval akkor nem hiszem, hogy mellé nyúlok. Imi65 tervei szerint építem meg én. De a végcső ugyanaz, úgyhogy az eredmény csak jó lehet.
Idézet:
„De a végcső ugyanaz, úgyhogy az eredmény csak jó lehet.”

Sajnos nem , a végcsövek csak egy - egy alkatrészek a sok közül ... számtalanszor leírtam már nem a cső a lényeg a csöves erősítőnél , az is számít természetesen , nem az a lényeg a gondos tervezés , helyes kivitelezés , nagyon szuper kimenők és még sorolhatnám amik sokkal fontosabbak mint sem egy - egy végcső .
Persze a kimenő is új, és Imi tervei szerint lesz.
(#) bakos13gab válasza mohinger hozzászólására (») Dec 9, 2013
Barátomnak van ilyen erősítője, mondhatni a gyártósorról most került le állapotban. Szerintem semmi extra nincs benne. Szépen szól természetesen, de szar az illesztése (persze e felett el lehet siklani, de engem akkor is zavar). Az ő megoldása, hogy sorosan köt rá két hangsugárzót. Inkább kuriózum, de szerintem ésszerűtlenül magas ára van ezeknek, csak akkor éri meg, ha azért veszed, mert gyűjtő vagy ennyiért.
(#) adamka199 hozzászólása Dec 10, 2013
Sziasztok! Van kettő működőképes Videoton R4900 és R3101 csöves rádióm.
Ezek a csövek állnak rendelkezésemre: ecl86 2db, em87 2db, ebf89, ech81 2db, ecc86, eaf801, ecc85. A kimenőtrafó, és a transzformátor ránézésre ugyanaz mindkettőben, de még nem töltöttem le a kapcsolási rajzát, gondoltam előbb rákérdezek tőletek, hogy van-e egy "jó" kapcsolási rajzotok amiből az ember szívesen megépít egy sztereó erősítőt. Szép estét!
(#) spirik hozzászólása Dec 11, 2013
Szia mindenki.
A monaliza tv kimenője hány ws se kimenőnek jó lesz, e 5-6 w ra.
Köszönöm a segítséget.
(#) granpa válasza adamka199 hozzászólására (») Dec 11, 2013
A téma képei közt körülnézel, és találsz (az első 10-20 oldalon főleg); 2x3-4w kapcsolásokat (ne tévesszen meg, ha PCL-el van; secko-jedno). Némi átszervezéssel, kiegészítéssel.
(#) varttina válasza adamka199 hozzászólására (») Dec 11, 2013
Szia!
A 2db ECL86 lehet akár egy sztereó SE erősítő komplett csőkészlete. Rengeteg kapcsolás található hozzá. A PCL86-tól csak a fűtésében különbözik.
Következő: »»   1581 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem