Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Nekem az alábbi problémám van Vaillant átfolyós kazánnal: padlófűtés van a teljes lakásban, hiába állítok be bármilyen kívánt szobahőmérsékletet, a kazán mindig ugyanígy működik: néhány perc fűtés, majd folyamatos cirkuláltatás és a padló "nem elég meleg". Gyári Vaillant termosztátom és külső hőmérséklet érzékelőm van. A kazán semmilyen hibakódot nem ír. Válaszokat előre is köszönöm!
Ha bátorkodnál egy pontos kazán típust írni.
A Vaillantnak közel 50 variációja van jelenleg is. Esetleg pár képet feltenni a rendszered osztó és kazán alatti csatlakozásáról.
Vaillant VU INT 256/3-3 a típusa. Kör1-en van a padlófűtés, 12 körös Uponor minitec. Kör2 nincs. Ha jól látom, 0.5 liter/perc mind a 12 körön az átáramló víz mennyisége.
Nekem is Vaillant átfolyós kazánom van szintén padlófütéssel.
Nekem sem folyamatosan füt hanem szakaszosan a padló nekem sem meleg hanem langyos de éppen elég .Simán tartja a beállitott hőmérsékletet,pl.24 fokot.Nem is kell melegnek lennie az a jó hogyha kevesebb fütéssel tartható a beállitot hőmérséklet.
Ha be lepek a diagnozis mod-ba es a d.76 i-t nyomok,ki irja P 31.Tude valaki valamit erol??
Vaillant vuw soe 322/2-5 R3 kombi kazanrol van szo!
Sziasztok!
Van egy Renova Star F 24 E BT típusu kazánom, kb 2 hete a normális 1,5-2,5 közötti bar nyomás fél nap működés után leesik és villog a piros lámpa. Után töltöm a kis csap megnyitásával a kazán alatt, utána megint működik kb 3-5 órát, majd ujra leesik a nyomás és megint kivillan a lámpa. Ujra tölteni kell? Nem tudja esetleg vki, h mi lehet a hiba? Kiegyenlitő tartály?
Szia! Ezt már sokszor megismételtük, remélem segíteni fog most is.
Ez nem jelent semmit. De mit szeretnél módosítani?
Tegyél fel pár képet a rendszeredről, hogy "okosabbak" legyünk. Köszi.
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2013
PVC csoves nyomas meroket nezegetem a neten,dragak....hazilag is meg csinalhatok csak hianyzik hoza a tablazat,vagyis a beosztas a milimetres tablan.
Probalkozot valaki evel?
Fogsz egy 2 méteres darab átlátszó csövet, a felénél csilsz egy270 fokos kanyart, felszegeled egy deszkára majd félig felengeded vízzel.
Ülj le és gondolkodj!
Minden háznak-, lakásnak egyéb objektumnak van hőigénye (ha fűteni akarják). Spórolni úgy tudsz, ha nem fűtesz. A Vaillant kazánod tud hőn tartást is produkálni. Ezt úgy tudod elérni, hogy +5 külső hőmérsékletnél beállítasz 45 fok előre menőt. Ahogy csökken a külső hőmérséklet, úgy emeled az előre menő hőmérsékletét. A beállított érték alatt 10%-al elkezd lassan vissza modulálni - azaz csökkenti a fúvókák nyomását. Egyébként erre találták ki az időjárás függő szabályzást.
A csovet megvetem..
most mar csak a tablazat hianyzik,vagyis hogy tudom a nyomast le merni? milimeterben vagy hogyan mbar kelene.....mijen beosztasu legyen???? Koszonom
Pontosaban hol es hogyan tudom ezt be alitani?
Hol es menyibe kerul az idojaras fuggo szabaljzas? kosz
A kazán fűtőkörét tudod a potméterrel, az előlapon.
Kazánja válogatja. Általában minden kazán gyártónak van a saját termékéhez. Az olcsóbb kazánokhoz nem valószínű.
Sziasztok!
Azt nem tudja valaki, hogy immergas kwx 24 kazán külső hőmérséklet érzékelőjét milyen érzékelőből és egyéb elemekből lehet házilag összerakni? Gondolom nem túl bonyolult szerkezet. Köszi a segitséget!
ok,ertem.
nem tudud hogy mijen kel es hova kotni a vallianton?
Az érzékelő egy NTK ellenállás, ami egy vízmentes kis tokban van. Az egész kijön náhány száz Ft-ból. Az ellenállás értékét valahonnan meg kell szerezni (adatlap, egy gyári példány megmérése). Még az is lehet, hogy itt valaki meg tudja mondani.
Az én kazánomhoz (Baxi) 1 kOhm-os érték (azaz 1000 Ohm) való. de ettől eltérhet más készülékeknél. Az érték fontos (sőt a pontossága is), mert ez határozza meg a fűtővíz hőmérsékletét.
Kell hozzá egy csatlakozó, amit a panelre lehet dugni és abba bekötni.
Üdv !
Beleszaladtam egy Isotwin f25 H módos gázszelep hibába F15 . A gázszelep tekercsek nincsenek megszakadva . Vagy lehet a motor hat vezetékéből is néz valamit az elektronika? Azt gondolom csak a kétvezetékes tekercseket nézi. Ugye abból van kettő + hat külön. A vezetékeket a panelig kimértem, nincs szakadás. Ha tud valaki okosat, hálás lennék. Nehéz eldönteni, hogy panel vagy gázszelep, vagy a kábelezés nem kerek. Köszi mindenkinek!
Szia! Én a multkor futottam bele egy Honeywell gázszelepbe. A panel müködött, a kábelek rendben voltak, a tekercs jó volt.Behuzott a kezemben, de csak egy pillanatra. Kilyukadt a nyomástartó-membrán a szelepben. De ezt csak akkor látod meg ha szétszeded a gázszelepet.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2013
Kedves fórumozók!
Radiant RBC 24 Elite kombi cirkóm van. Miért nem lehet a HMV-et állandó hőmérsékleten tartani? Zuhanyozáskor eléggé bosszantó, hogy folyton állítgatni kell a csapot.
Lehet!
Ha a kazánod tisztességesen van beszabályozva és nincsenek tele egyéb lerakodással a hőcserélők, ha jó a HMV NTC. Ez a kazán tudja a 11 l/perc HMV szolgáltatást. Azért a gond a bitermikus hőcserélő miatt is lehet. A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2013
Szia! Egy rendes nagytakaritás kell neki! Höcserélö-keveröszelep-stb...
Köszönöm a segítséget. A beállításokra gyanakodnék, mivel tavaly télen SOS lett cserélve, és azóta csinálja. Bár ettől egy takarítás nem árt neki. Ahol lakom, sajnos még nem találtam használható gázkészülék-szerelőt, a korábbi kazánunknál ötletszerű fődarab cserebere ment, amíg ki nem dobtam az illetőt. Meg tudom én ezt csinálni, vagy nagyon szerszámigényes?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |