Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Thomson TV javítás

Témaindító: robi1962, idő: Feb 6, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   18 / 22
(#) ligyakeli válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Onnansem kapcsolbe csak villog apirosled
(#) alexkoxos hozzászólása Jan 19, 2014 /

Helló volna egy Thomson-tv-m az a baja ,hogy mikor adjuk rá hangot távirányító val, az ikont ki teszi de viszont nem ad rá hangot nullán van.A gombokat már ki vettem .hogy nem -e valamelyik összezár és az veszi le a hangot.Gombbal is ezt csinálta. Várom a tippeket .Köszönöm
(#) zolika60 válasza alexkoxos hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

Némítás nincs bekapcsolva?
(#) zakar24 hozzászólása Jan 20, 2014 /

Hello
Van egy Thomson 52BW612tipusú tvm nem kapcsol be tud valaki ebbe segiteni nekem hogy mi lehet a baj meg mennyibe kerülhet?
KÖSZÖNÖM!
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2014
(#) kadarist válasza zakar24 hozzászólására (») Jan 20, 2014 /

Szia!
Van műszered és forrasztópákád?
(#) zakar24 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

Szia
Sajna nincs de tudok kérni
(#) zakar24 válasza zakar24 hozzászólására (») Jan 27, 2014 /

Tudod mi lehet a baja?
(#) kadarist válasza zakar24 hozzászólására (») Jan 27, 2014 /

A készenléti LED sem világít? Hálózati biztosíték jó?
(#) zakar24 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 27, 2014 /

A led világit
(#) zakar24 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 27, 2014 /

Hálózati biztosíték jó
(#) kadarist válasza zakar24 hozzászólására (») Jan 27, 2014 /

Távirányító jó? Előlapi gombokra történik valamilyen reakció?
(#) zakar24 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 28, 2014 /

Távirányitó jó az előlapi gombra sem reagál csak zölden bevillan és ennyi
(#) kadarist válasza zakar24 hozzászólására (») Jan 28, 2014 /

Tehát reagál, mert a zöld LED bevillan. A forrasztásokat kellene átnézni az alaplapon, mert lehet, hogy csak az áram nem képes A-pontból B-pontba eljutni.
(#) ligyakeli hozzászólása Ápr 27, 2014 /

Thomson 21DG170 g hangvan kép nincs Mere keresem a hibát? Üdv ligyakeli
(#) suhanc92 hozzászólása Okt 17, 2014 /

Sziasztok!Adott egy Thomson televízió javításra,amelyet mai nap össze is hoztam,de valahogyan ki kellene próbálni és nincs még egyszer kedvem megvenni az alkatrészt.Szóval arra gondoltam hogy a 230V bemenő feszültség egyik ágára rákötnék egy 100W-os izzót és úgy próbálnám ki,de van bennem egy kérdés,hogy honnét tudnám hogy jó-e a televízió?
Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza suhanc92 hozzászólására (») Okt 17, 2014 /

Szia!
Melyik részét javítottad?

Sziasztok ismét én vagyok.Az mit jelent hogyha bekapcsolásnál egy darabig ég az égő majd éppen mikor bezizzen a televízió,azaz bekapcsolna akkor ugyebár elalszik az égő,majd ezt ismételgetné ha hagynám,de inkább kikapcsolom.
(#) suhanc92 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 17, 2014 /

Szia!A táp részét teljesen.

Először bekapcsol a vörös led,az világít folyamatosan,majd utána a zöld led is felkapcsol és a képernyőn is látszódik hogy indulna csak szerintem az égő nem hagyja.

Nem merem levenni az égőt,azért kérdezem meg itt inkább.
(#) kadarist válasza suhanc92 hozzászólására (») Okt 17, 2014 /

Tápláld meg az izzóról. Ha hirtelen felvillan majd később csak parázslik, vagy esetleg lüktetve világít és közben hallod, hogy indulna a tévé, akkor nagyon valószínű, hogy jó lett a tápegység. Viszont ha folyamatosan erős fénnyel világít, akkor maradt a túláramos helyzet.
(#) suhanc92 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 17, 2014 /

Igen,hirtelen felvillan,aztán majd csak parázslik,lüktetve világít és közben hallom hogy indulna a televízió.Ez a jelenség játszódik le.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2014

Működik,köszönöm szépen az információt,kadarist!
(#) zakar24 hozzászólása Nov 2, 2014 /

Hello
Thomson 52BW612 tipusú tv nem kapcsol be csak a piros led világit tudja valaki esetleg mi lehet a baja?
(#) kadarist válasza zakar24 hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Szia!
Sajnos ennyi információból lehetetlen kideríteni az okot.
(#) frici.hu hozzászólása Nov 3, 2014 /

Sziasztok! Adott egy Thomson 28DF172 ITC008-as. A hiba, hangbeállítás menüje eltűnt, hang nincs scarton, végfoka jó, némításkor - csatornaváltáskor hallani, hogy büffent egyet. Hangerőszabályozó csúszkája megy. Csak AV-ról tudom próbálni. Javítva volt a következőkkel, infracsere (jó lett), gyerekzárban volt (csak az infracsere után tudtam feloldani), EEPROM ki lett véve úgy beindult, előttem már cserélték benne. EEPROM-ot írni nem tudok. Ment a tv rendesen, de EW eltérítés hordós képet ad. EEPROM visszatéve, TV indult gyerekzárfeloldással, ment egy órát és utána egy hangszóróban hallható pattanás után hangmenü meglépett belőle. Az EEPROM megjegyzi kikapcsolás után is a beállításokat. Szervizmenübe nem enged belépni (lehet én csináltam rosszul). HA kap egy másik EEPROM-ot azt újraírja magától? (Üresem sajna nincs). Ami még történt vele, a hangbemeneti panelt átkötöttem, külső hangszórók csatlakoztatása végett, de így ment egy órát. Válaszokat előre is köszönöm! Üdv: Frici
(#) kadarist válasza frici.hu hozzászólására (») Nov 3, 2014 /

Mindenképpen üres EEPROM-ot kellene beletenni.
(#) frici.hu hozzászólása Nov 3, 2014 /

Tehát az EEPROM gajdúlt volna meg? Mint írtam sajna nincs üresem, de még hozzávaló bontott sem.
(#) kadarist válasza frici.hu hozzászólására (») Nov 3, 2014 /

Akkor vegyél egy marék EEPROM-ot, többféle kapacitásút, mert azért jó, ha van kéznél.
(#) frici.hu válasza kadarist hozzászólására (») Nov 3, 2014 /

Nem okozhatta az, hogy átalakítottam a fülhallgató kimenetét és hibaként észlelte a műveletet és ezért "némította" a menüt?
Következő: »»   18 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem