Fórum témák
» Több friss téma |
Onnansem kapcsolbe csak villog apirosled
Helló volna egy Thomson-tv-m az a baja ,hogy mikor adjuk rá hangot távirányító val, az ikont ki teszi de viszont nem ad rá hangot nullán van.A gombokat már ki vettem .hogy nem -e valamelyik összezár és az veszi le a hangot.Gombbal is ezt csinálta. Várom a tippeket .Köszönöm
Hello
Van egy Thomson 52BW612tipusú tvm nem kapcsol be tud valaki ebbe segiteni nekem hogy mi lehet a baj meg mennyibe kerülhet? KÖSZÖNÖM! A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2014
Szia!
Van műszered és forrasztópákád?
A készenléti LED sem világít? Hálózati biztosíték jó?
Távirányító jó? Előlapi gombokra történik valamilyen reakció?
Távirányitó jó az előlapi gombra sem reagál csak zölden bevillan és ennyi
Tehát reagál, mert a zöld LED bevillan. A forrasztásokat kellene átnézni az alaplapon, mert lehet, hogy csak az áram nem képes A-pontból B-pontba eljutni.
Thomson 21DG170 g hangvan kép nincs Mere keresem a hibát? Üdv ligyakeli
Sziasztok!Adott egy Thomson televízió javításra,amelyet mai nap össze is hoztam,de valahogyan ki kellene próbálni és nincs még egyszer kedvem megvenni az alkatrészt.Szóval arra gondoltam hogy a 230V bemenő feszültség egyik ágára rákötnék egy 100W-os izzót és úgy próbálnám ki,de van bennem egy kérdés,hogy honnét tudnám hogy jó-e a televízió?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Sziasztok ismét én vagyok.Az mit jelent hogyha bekapcsolásnál egy darabig ég az égő majd éppen mikor bezizzen a televízió,azaz bekapcsolna akkor ugyebár elalszik az égő,majd ezt ismételgetné ha hagynám,de inkább kikapcsolom.
Először bekapcsol a vörös led,az világít folyamatosan,majd utána a zöld led is felkapcsol és a képernyőn is látszódik hogy indulna csak szerintem az égő nem hagyja.
Tápláld meg az izzóról. Ha hirtelen felvillan majd később csak parázslik, vagy esetleg lüktetve világít és közben hallod, hogy indulna a tévé, akkor nagyon valószínű, hogy jó lett a tápegység. Viszont ha folyamatosan erős fénnyel világít, akkor maradt a túláramos helyzet.
Igen,hirtelen felvillan,aztán majd csak parázslik,lüktetve világít és közben hallom hogy indulna a televízió.Ez a jelenség játszódik le.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2014
Hello
Thomson 52BW612 tipusú tv nem kapcsol be csak a piros led világit tudja valaki esetleg mi lehet a baja?
Szia!
Sajnos ennyi információból lehetetlen kideríteni az okot.
Sziasztok! Adott egy Thomson 28DF172 ITC008-as. A hiba, hangbeállítás menüje eltűnt, hang nincs scarton, végfoka jó, némításkor - csatornaváltáskor hallani, hogy büffent egyet. Hangerőszabályozó csúszkája megy. Csak AV-ról tudom próbálni. Javítva volt a következőkkel, infracsere (jó lett), gyerekzárban volt (csak az infracsere után tudtam feloldani), EEPROM ki lett véve úgy beindult, előttem már cserélték benne. EEPROM-ot írni nem tudok. Ment a tv rendesen, de EW eltérítés hordós képet ad. EEPROM visszatéve, TV indult gyerekzárfeloldással, ment egy órát és utána egy hangszóróban hallható pattanás után hangmenü meglépett belőle. Az EEPROM megjegyzi kikapcsolás után is a beállításokat. Szervizmenübe nem enged belépni (lehet én csináltam rosszul). HA kap egy másik EEPROM-ot azt újraírja magától? (Üresem sajna nincs). Ami még történt vele, a hangbemeneti panelt átkötöttem, külső hangszórók csatlakoztatása végett, de így ment egy órát. Válaszokat előre is köszönöm! Üdv: Frici
Mindenképpen üres EEPROM-ot kellene beletenni.
Tehát az EEPROM gajdúlt volna meg? Mint írtam sajna nincs üresem, de még hozzávaló bontott sem.
Akkor vegyél egy marék EEPROM-ot, többféle kapacitásút, mert azért jó, ha van kéznél.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |