Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Minden, ami modell

Témaindító: H.Viktor, idő: Nov 28, 2007
Lapozás: OK   5 / 90
(#) gringos hozzászólása Dec 23, 2007 /

Ja és mindenkinek nagyon boldog békés karácsonyt!Sok ajándékot a fa alá!B.U.É.K.
(#) Istuuu hozzászólása Dec 26, 2007 /

tudom h elöbb beleírtam már egy topicba de lehet h ide jobban illik modiktól bocs
nekem aksi problémim vannak! a modelboltokban található akkukat drágának találtam ezért vettem 6 db 1750 mA-es 1.2 voltos ni-mh akkut és sorba kötöttem!ez így pont 7.2 volt ami kell a meghajtó motorhoz!(ez egy slowflyer repülőgép)problémám az h feltöltöm és amikor rákötötm a fesszabályzóra egyből sípol h alacsony akkufeszültség! a szervók működnek de amikor nagyobb gázt adok sípol és leállítja a motort! de olyan fél gázig működik.8 voltal 300Ma rel töltöm az akkut!a szabályzó és a vevő is vadi új...az aksit kimértem a müszer azt jelzi h tele van...akkor miért sípol az a bánat szabályzó ?? és miért nem enged full gázt?
(#) gringos válasza Istuuu hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

Szia.
Most nem tudom,lehet hogy hülyeséget írok de hasonló problémám már volt nekem is!Az én véleményem az hogy nem tudja olyan gyorsan leadni a töltést az ni-mh-s akku.Én úgy orvosoltam ezt a bibit,(próbáltam mindent)hogy vettem egy 20-30C-s 3cellás 2500mA Li-Po akkut,és eltünt a probléma.Még annyi hogy milyen motorod van a gépen?Mert kefés mocival,szabályzóval műkszik rendben!Most kipróbáltam!!!!!!
(#) pittyu válasza Istuuu hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

Szia.
A modellboltban álltalában ellenőrzött jó minőségü akkut vehetsz.Nekem ellenörizetlen helyről sikerült olcso gagyi akkukat venni, amik pont a tizedét vették fel a ráirtnak,2600-helyett 260 Mah. formázás után.
Előszöris formázd meg őket.
Mérd meg terhelve mennyire esnek le.
A szabályzó lekapcsolási feszét ,ha lehet állitani ,állitsd be 0,8 ,vagy inkább egy volt/cellára.
A szabi egyik feladata, hogy védje a pakkot, ugyanis LI-po nál végzetes a túlmerités.
Részletes leirás kellene az összeállitásrol.Hidegben kevesebbet teljesitenek az akkuk.
Üdv:pittyu

(#) Istuuu válasza gringos hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

kefés moci...
(#) Istuuu válasza pittyu hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

valszeg az lesz a gond amit mondasz...mert piacon vettem az akkukat mindegy egy próbát megért...veszek LI-pot ha lesz pénzem..köszi a válaszokat
(#) pittyu válasza Istuuu hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

Szia.
Li-po akksinál még fontosabb hogy jól töltsd és nehogy túlsüsd.Súj -ár viszonylatban verhetetlen.Én mist kezdek áttérni az A123 tip. Li-ion cellákra.Igaz ,hogy nehezebbek de
--iszonyatos árammal tölhetők,és kisüthetők
--nem sérülékenyek mint a lipok.
Üdv ,:pittyu

(#) gringos válasza pittyu hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

Ja csak mocsok drágák!!!!!!!!!!
De nem volna rossz!
(#) pittyu válasza gringos hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

Mihez képest? 11.1 Vos Li-po KB.8000 Ft.
Ha ugyanaz a feszkó kell 10DB ceruza akksi ,vagy AAA akksi mennyibe kerül.Járulékos kölség a töltő, balancer.
(#) gringos válasza pittyu hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

Vágül is tényleg nézőpont kérdése!!!
A123 2300mAh 3,3Volt 4200 Ft 1db cella.
Li-Po Rc-Sys 1700mAh 11,1Volt 20C 10400Ft/pack 3cella.
Tény hogy árban talán picit magasabb de ha azt vesszük hogy akinek megvan mindene a Li-Po hoz,(töltő stb.)annak kicsit nagyobb befektetés az egész.De aki most akar venni mindent az vegye az új generációs akksikat.Amúgy van már pakkban is 10,000 pénzért,csak 7.2v-os.
Üdv.
(#) Istuuu válasza gringos hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

hát ezaz h most veszek lipot ahoz nem jó akármilyen töltő...akkor azt is kell vennem az még legalább 1 ötös sztem! de mondjuk mind1 mer akku miatt összetörtem már egy gépet...jó mondjuk saját gyártmány volt ( and now fuhur leírása alapján lehet vk ismeri) nagyon olcsóból összelehet hozni és nagyon stabil kis gép és ráadásul lehet vele"vadulni...
(#) gringos válasza Istuuu hozzászólására (») Dec 27, 2007 /

Vannak már töltők amikkel már lehet tölteni a Li-Ion-t is,bár ezek azért 15-20ezernél kezdődnek,de csak egyszeri befektetés,és már ezek töltenek mindent.
Pl:IMAX B6 balancer töltő 24,990.Na ez már tölti a létező összes új akksit.Bővebben: Zenn
Hát a gép az ciki.
(#) pittyu válasza gringos hozzászólására (») Dec 28, 2007 /

Szia.
Nemrég vttem A123 akksikat (1100 mAh--2900/db)azaz8700Ft.A vitorlás amibe tettem 1.8 méteres,igen könnyü saját épitésü. 4 db akksitól kicsit füstölt a moci ezért hármat épitettem be.Li-po val ellentétben beépitettem,benne töltöm és tárolom.A töltést ugy oldottam meg, hogy csináltam egy 11,1 voltnál lekapcsolo fesz. érzékelöt ami egy autosrelét kapcsol.Ezzel direktre kötöm a pakkot ,gépkocsi akkura ,egy darab kantán huzal van még a körben,ami kb 6 A áramot enged kialakulni.Senkinek nem ajánlom ,hogy igy töltsön én most kisérletezek ha leszz tapasztalatom megirom.Üdv:pittyu
(#) gringos válasza pittyu hozzászólására (») Dec 28, 2007 /

Stia.
Ha a töltés kisérletei befejeződnek akkor szólj mert érdekelne!!!
Amúgy milyen motor füstölt a vitorlásba???
Amiket én láttam abba momentán nem volt motor hanem két szervó!Egy vitorla meg egy kormány szervó.De úgy döntöttem hogy megcsinálom a vitorlásomat!!!!!!Most valamiért kedvet adtál hozzá!Köszke

Ui.:Na jó tudom meglehet csinálni a vitorla bum mozgatást motorral is.Csak macerásabb.Nem???
(#) djtometkow hozzászólása Dec 29, 2007 /

hy

készül a rc elektromos roller
ha minden jól megy akkor jövőre megrendelem a
vezérléshez szügséges szervókat meg tolórudakat
talán negyedikére megjönnek

a szervók jó erősek lesznek:
kormány:TowerPro 805bb (20kg)
fék:TowerPro prof.speed mg 995 (11kg)
gáz:ugyanaz mint a fék

valahogy így lesz
képet teszek fel
(#) Moderátor hozzászólása djtometkow hozzászólására (») Dec 29, 2007

Kérésre töröltem a nem oda tartozó 003.jpg fájlt.
(#) djtometkow válasza (») Dec 29, 2007 /

nagyon köszi

nem is tudom mi lenne az oldallal modik nélkül
(#) djtometkow hozzászólása Jan 1, 2008 /

hy skacok
buék

kéne egy kis segítség
hogyan lehet megoldani a rádióvevő áramellátását
ha a vevőről csak 4 szervó üzemel?
mert az elektromos modelleknél a szab.-ból kapja az áramot de itt nincs szabályzó

segítsetek léci
(#) Brienter válasza djtometkow hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

A vevő szabad csatornájára vagy a battery csatlakozóhoz kötsz egy szervókábelt amin a három kábel helyett csak a tápra (fekete, piros általában) kötsz 4 vagy 5 cella Ni-Mh vagy Ni-Cd akksikat.
(#) low82 hozzászólása Jan 1, 2008 /

Sziasztok!
Egy pici, talán nem is teljesen ide illő kérdés, de mégis az:
Maradt egy 7.2 voltos 1600 mah-ás NiCd sub-c akkupakkom, amivel nemigen tudok mit kezdeni és azt találtam ki, hogy csinálok belőle egy led-es elemlámpát...

Van esetleg valami ötletetek 7.2 volt-hoz, mert a Conrad-nál csak 12 voltosakat találtam, persze abból van sok, de félek, hogy a 12-es led 7.2 volttal nem fog rendesen világítani.

Vagy maradjak a sima izzónál? De úgy látom, hogy abból sem nagyon van 7.2 voltos.

Üdv.: Árpi
(#) djtometkow válasza Brienter hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

köszi már minden világos
(#) pittyu válasza gringos hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

BUÉK.
Nem kattan be melyik vitorlásról beszélsz, nekem nincs hajom.(csak két elektromotoros ,és két robbanomotoros.)Semmi bum csak ha ütközök.
A töltésről:::Csakis a A123 tip.Li-fe akkut szabad ezzel a modszerrel tölteni ( 6--7 amper)és salyna keveset tudok mostanság repülni az idő miatt.Majd a századik töltés kisütés után lehet tudni ,hogy jó e.
(#) pittyu válasza low82 hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

Szia .A LED nél tipustól függ hány volnál kezd világitani, és hány mA folyhat át rajta.Én azt csinálnám ,hogy két ledet sorbakötnék és egy áramkorlátozó ellenállással beállitanám a megfelelő áramot .PL:két led+47---100 ohm.Ebből az egységből párhuzamosan annyit ,ami elhelyezhető a lámpafejben vagy a pénztárca megenged. Az akkud jó sokat elbir szerintem.Nagy fényerejü ledek már nem drágák, és kis árammal nagy fényt produkálnak.A betáplált energia szinte teljesen fénnyé alakul ellentétben az izzó 5--10% hatásfokával.
(#) low82 válasza pittyu hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

Köszi, megpróbálom!
Ez lesz a modell-elemlámpa!!!
Üdv.: Árpi
(#) Zenner hozzászólása Jan 2, 2008 /

Üdv minden modell mániásnak!

Van egy problémám ami sajna pénzügyi még pedig, eddig csak olyan modelleket találtam amik nem éppen a legolcsóbbak.
A kérdésem az lenne hogy van-e valakinek egy feleslegessé vált elektromos repülő vagy helikopter modellje amit szivesen eladna lehetőleg olcsón mindennel eggyütt (esetleg az akku ha hiányzik vagy a motor az nem probléma)

BUÉK!
(#) Pafi válasza pittyu hozzászólására (») Jan 2, 2008 /

Idézet:
„A betáplált energia szinte teljesen fénnyé alakul”

Igen, jó esetben akár a 25 %-a is!
(#) pittyu válasza Pafi hozzászólására (») Jan 2, 2008 /

Szia .
Na jó, legyen 30% ,de tovább nem alkudok.Mégiscsak jobb a hagyományos izzó 5--6 % hoz képest. Az sem mellékes, högy ütésre nem olyan érzékeny, kb.50000 óra az üzemidő, ha jol tudom . Én mindenesetre repülésre,sátrazáshoz, horgászathoz mindent átállitottam ledre.
(#) gringos válasza Zenner hozzászólására (») Jan 3, 2008 /

Szia.
Már bocsesz,de miért nem építesz magadnak egyet?
Biztosan olcsóbban jössz ki mint ha megveszed akár még használtan is.És megvan az alkotás szépsége is!Na persze ez privát vélemény!!!!! :integet2:
Én kb.itt tartok!!!

DSCF5434.JPG

(#) Zenner válasza gringos hozzászólására (») Jan 3, 2008 /

már építettem párat de csak bottörzsű gumimotoros volt

amit te építesz az táviránítós?
mert hatávirányítós akkr megkösönném ha elküldenéd a tervrajzot (meg a listáthogy miből mi, mennyi,mekkora, és miből kell) mélben

Üdv!
(#) gringos válasza Zenner hozzászólására (») Jan 3, 2008 /

Szia
OK!!!
Amúgy ez a jó hozzá állás,mert nincs jobb a saját építésű modellnél!!!Elektromos RC modell lessz ha egyszer elkészül!
Természetesen küldök minden leírást ami segít a modell építésében!
Amúgy nem a legfrissebb képet raktam fel,mert picit előrébb vagyok,báár nem sokkal!!
Következő: »»   5 / 90
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem