Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Minden, ami modell
Ja és mindenkinek nagyon boldog békés karácsonyt!Sok ajándékot a fa alá!B.U.É.K.
tudom h elöbb beleírtam már egy topicba de lehet h ide jobban illik modiktól bocs
nekem aksi problémim vannak! a modelboltokban található akkukat drágának találtam ezért vettem 6 db 1750 mA-es 1.2 voltos ni-mh akkut és sorba kötöttem!ez így pont 7.2 volt ami kell a meghajtó motorhoz!(ez egy slowflyer repülőgép)problémám az h feltöltöm és amikor rákötötm a fesszabályzóra egyből sípol h alacsony akkufeszültség! a szervók működnek de amikor nagyobb gázt adok sípol és leállítja a motort! de olyan fél gázig működik.8 voltal 300Ma rel töltöm az akkut!a szabályzó és a vevő is vadi új...az aksit kimértem a müszer azt jelzi h tele van...akkor miért sípol az a bánat szabályzó ?? és miért nem enged full gázt?
Szia.
Most nem tudom,lehet hogy hülyeséget írok de hasonló problémám már volt nekem is!Az én véleményem az hogy nem tudja olyan gyorsan leadni a töltést az ni-mh-s akku.Én úgy orvosoltam ezt a bibit,(próbáltam mindent)hogy vettem egy 20-30C-s 3cellás 2500mA Li-Po akkut,és eltünt a probléma.Még annyi hogy milyen motorod van a gépen?Mert kefés mocival,szabályzóval műkszik rendben!Most kipróbáltam!!!!!!
Szia.
A modellboltban álltalában ellenőrzött jó minőségü akkut vehetsz.Nekem ellenörizetlen helyről sikerült olcso gagyi akkukat venni, amik pont a tizedét vették fel a ráirtnak,2600-helyett 260 Mah. formázás után. Előszöris formázd meg őket. Mérd meg terhelve mennyire esnek le. A szabályzó lekapcsolási feszét ,ha lehet állitani ,állitsd be 0,8 ,vagy inkább egy volt/cellára. A szabi egyik feladata, hogy védje a pakkot, ugyanis LI-po nál végzetes a túlmerités. Részletes leirás kellene az összeállitásrol.Hidegben kevesebbet teljesitenek az akkuk. Üdv:pittyu
valszeg az lesz a gond amit mondasz...mert piacon vettem az akkukat mindegy egy próbát megért...veszek LI-pot ha lesz pénzem..köszi a válaszokat
Szia.
Li-po akksinál még fontosabb hogy jól töltsd és nehogy túlsüsd.Súj -ár viszonylatban verhetetlen.Én mist kezdek áttérni az A123 tip. Li-ion cellákra.Igaz ,hogy nehezebbek de --iszonyatos árammal tölhetők,és kisüthetők --nem sérülékenyek mint a lipok. Üdv ,:pittyu
Ja csak mocsok drágák!!!!!!!!!!
De nem volna rossz!
Mihez képest? 11.1 Vos Li-po KB.8000 Ft.
Ha ugyanaz a feszkó kell 10DB ceruza akksi ,vagy AAA akksi mennyibe kerül.Járulékos kölség a töltő, balancer. Üdv:pittyu
Vágül is tényleg nézőpont kérdése!!!
A123 2300mAh 3,3Volt 4200 Ft 1db cella. Li-Po Rc-Sys 1700mAh 11,1Volt 20C 10400Ft/pack 3cella. Tény hogy árban talán picit magasabb de ha azt vesszük hogy akinek megvan mindene a Li-Po hoz,(töltő stb.)annak kicsit nagyobb befektetés az egész.De aki most akar venni mindent az vegye az új generációs akksikat.Amúgy van már pakkban is 10,000 pénzért,csak 7.2v-os. Üdv.
hát ezaz h most veszek lipot ahoz nem jó akármilyen töltő...akkor azt is kell vennem az még legalább 1 ötös sztem! de mondjuk mind1 mer akku miatt összetörtem már egy gépet...jó mondjuk saját gyártmány volt ( and now fuhur leírása alapján lehet vk ismeri) nagyon olcsóból összelehet hozni és nagyon stabil kis gép és ráadásul lehet vele"vadulni...
Vannak már töltők amikkel már lehet tölteni a Li-Ion-t is,bár ezek azért 15-20ezernél kezdődnek,de csak egyszeri befektetés,és már ezek töltenek mindent.
Pl:IMAX B6 balancer töltő 24,990.Na ez már tölti a létező összes új akksit.Bővebben: Zenn Hát a gép az ciki.
Szia.
Nemrég vttem A123 akksikat (1100 mAh--2900/db)azaz8700Ft.A vitorlás amibe tettem 1.8 méteres,igen könnyü saját épitésü. 4 db akksitól kicsit füstölt a moci ezért hármat épitettem be.Li-po val ellentétben beépitettem,benne töltöm és tárolom.A töltést ugy oldottam meg, hogy csináltam egy 11,1 voltnál lekapcsolo fesz. érzékelöt ami egy autosrelét kapcsol.Ezzel direktre kötöm a pakkot ,gépkocsi akkura ,egy darab kantán huzal van még a körben,ami kb 6 A áramot enged kialakulni.Senkinek nem ajánlom ,hogy igy töltsön én most kisérletezek ha leszz tapasztalatom megirom.Üdv:pittyu
Stia.
Ha a töltés kisérletei befejeződnek akkor szólj mert érdekelne!!! Amúgy milyen motor füstölt a vitorlásba??? Amiket én láttam abba momentán nem volt motor hanem két szervó!Egy vitorla meg egy kormány szervó.De úgy döntöttem hogy megcsinálom a vitorlásomat!!!!!!Most valamiért kedvet adtál hozzá!Köszke Ui.:Na jó tudom meglehet csinálni a vitorla bum mozgatást motorral is.Csak macerásabb.Nem???
hy
készül a rc elektromos roller ha minden jól megy akkor jövőre megrendelem a vezérléshez szügséges szervókat meg tolórudakat talán negyedikére megjönnek a szervók jó erősek lesznek: kormány:TowerPro 805bb (20kg) fék:TowerPro prof.speed mg 995 (11kg) gáz:ugyanaz mint a fék valahogy így lesz képet teszek fel
Kérésre töröltem a nem oda tartozó 003.jpg fájlt.
nagyon köszi
nem is tudom mi lenne az oldallal modik nélkül
hy skacok
buék kéne egy kis segítség hogyan lehet megoldani a rádióvevő áramellátását ha a vevőről csak 4 szervó üzemel? mert az elektromos modelleknél a szab.-ból kapja az áramot de itt nincs szabályzó segítsetek léci
A vevő szabad csatornájára vagy a battery csatlakozóhoz kötsz egy szervókábelt amin a három kábel helyett csak a tápra (fekete, piros általában) kötsz 4 vagy 5 cella Ni-Mh vagy Ni-Cd akksikat.
Sziasztok!
Egy pici, talán nem is teljesen ide illő kérdés, de mégis az: Maradt egy 7.2 voltos 1600 mah-ás NiCd sub-c akkupakkom, amivel nemigen tudok mit kezdeni és azt találtam ki, hogy csinálok belőle egy led-es elemlámpát... Van esetleg valami ötletetek 7.2 volt-hoz, mert a Conrad-nál csak 12 voltosakat találtam, persze abból van sok, de félek, hogy a 12-es led 7.2 volttal nem fog rendesen világítani. Vagy maradjak a sima izzónál? De úgy látom, hogy abból sem nagyon van 7.2 voltos. Üdv.: Árpi
köszi már minden világos
BUÉK.
Nem kattan be melyik vitorlásról beszélsz, nekem nincs hajom.(csak két elektromotoros ,és két robbanomotoros.)Semmi bum csak ha ütközök. A töltésről:::Csakis a A123 tip.Li-fe akkut szabad ezzel a modszerrel tölteni ( 6--7 amper)és salyna keveset tudok mostanság repülni az idő miatt.Majd a századik töltés kisütés után lehet tudni ,hogy jó e.
Szia .A LED nél tipustól függ hány volnál kezd világitani, és hány mA folyhat át rajta.Én azt csinálnám ,hogy két ledet sorbakötnék és egy áramkorlátozó ellenállással beállitanám a megfelelő áramot .PL:két led+47---100 ohm.Ebből az egységből párhuzamosan annyit ,ami elhelyezhető a lámpafejben vagy a pénztárca megenged. Az akkud jó sokat elbir szerintem.Nagy fényerejü ledek már nem drágák, és kis árammal nagy fényt produkálnak.A betáplált energia szinte teljesen fénnyé alakul ellentétben az izzó 5--10% hatásfokával.
Üdv:pittyu
Köszi, megpróbálom!
Ez lesz a modell-elemlámpa!!! Üdv.: Árpi
Üdv minden modell mániásnak!
Van egy problémám ami sajna pénzügyi még pedig, eddig csak olyan modelleket találtam amik nem éppen a legolcsóbbak. A kérdésem az lenne hogy van-e valakinek egy feleslegessé vált elektromos repülő vagy helikopter modellje amit szivesen eladna lehetőleg olcsón mindennel eggyütt (esetleg az akku ha hiányzik vagy a motor az nem probléma) BUÉK! Idézet: „A betáplált energia szinte teljesen fénnyé alakul” Igen, jó esetben akár a 25 %-a is!
Szia .
Na jó, legyen 30% ,de tovább nem alkudok.Mégiscsak jobb a hagyományos izzó 5--6 % hoz képest. Az sem mellékes, högy ütésre nem olyan érzékeny, kb.50000 óra az üzemidő, ha jol tudom . Én mindenesetre repülésre,sátrazáshoz, horgászathoz mindent átállitottam ledre.
Szia.
Már bocsesz,de miért nem építesz magadnak egyet? Biztosan olcsóbban jössz ki mint ha megveszed akár még használtan is.És megvan az alkotás szépsége is!Na persze ez privát vélemény!!!!! :integet2: Én kb.itt tartok!!!
már építettem párat de csak bottörzsű gumimotoros volt
amit te építesz az táviránítós? mert hatávirányítós akkr megkösönném ha elküldenéd a tervrajzot (meg a listáthogy miből mi, mennyi,mekkora, és miből kell) mélben Üdv!
Szia
OK!!! Amúgy ez a jó hozzá állás,mert nincs jobb a saját építésű modellnél!!!Elektromos RC modell lessz ha egyszer elkészül! Természetesen küldök minden leírást ami segít a modell építésében! Amúgy nem a legfrissebb képet raktam fel,mert picit előrébb vagyok,báár nem sokkal!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |