Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1170 / 1679
(#) vicsys válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /
 
Nagyon szép és a fényképek is művésziek! Jó látni az ilyesmit!
(#) saraha válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /
 
Tényleg nagyon jól sikerültek ezek a fényképek,a kézikerék se rossz.
(#) 187BodyGuard válasza Izeg. hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /
 
Ha nagy dinamikájú mint amivel teszteltem is (Flac 2048kb/s) akkor igen visszaadja.
Ami a hangfalakat illeti vannak nagy 30-as szélessávú philipsek is de túl nagyok nekem. Ezekkel a grundigokkal is jól elfér az erősítő mivel ezek is 90-91dB-es érzékenységűek. A hangfalakat is jól meg szoktam válogatni, mert csak jó érzékenységűvel szoktam tesztelni és használni az ilyesmit, legyen az gyári vagy saját gyártású... Elsősorban PC-re terveztem az erősítőt zenehallgatásra és játékhoz. Pici, kompakt és jól elfér! A térhatás miatt nagy előnyt élvez a játékokban is! Majd készül egy erősebb komolyabb változat is belőle ha lesz egy kis időm!
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2014
(#) Attila86 hozzászólása Ápr 18, 2014 / 5
 
Mérés-automatizálás, áramkördiagnosztika:
Bővebben: Youtube

Hosszú lenne elmesélni hogy mi ez a berendezés és mi célt szolgál, de a lényeg ami a videón látszik hogy az úgynevezett "meghajtópanelokat" melyeket lehet hozzá csatlakoztatni, leteszteli hogy rendben működnek-e. Ha nem akkor pedig megmondja hogy melyik panel és annak mely kimenete hibás (egy meghajtópanelnak 8db kimenete van) és milyen jellegű a hiba. A videón látható hogy az egyik panelt kicserélem egy hibásra, melyről hiányzik egy alkatrész és a berendezés észleli a hibát majd megmondja hogy hol a hiba. Összesen 39db ilyen meghajtópanel kell a berendezés működéséhez és ezek nagyon bonyolult kétoldalas panelok tele mindkét oldalán SMD-vel (korábban tettem fel róla képeket ide a topikba) szóval manuálisan ezeken hibát keresni nem egyszerű. Panelonként ez kb 20-30 percembe kerülne, ehelyett a berendezés kb 2-3 másodperc alatt leteszteli helyettem.

A projekt nagyon-nagyon komoly amúgy és rendkívül összetett, a berendezésnek a videón látható öndiagnosztikai funkciója csak egy nagyon pici mellékes szeglete az egésznek. A berendezés célja egészen más és sokkalta komplexebb ennél. De a fő funkciójáról sajnos még nincs videó.
(#) Szpisti válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 19, 2014 / 1
 
Látom tegnap óta mindenki ledöbbenten nézi a videódat, és meg sem tud szólalni senki
Csak gyanítom, hogy egy "bizber" (nálunk a vasúton így hívták) berendezés moduláris teszterét fejlesztetted szinte művészi szintre. Már csak azért is gondolom, mert a metró háttérzaját időnként ki lehet hallani a felvételből.
A dologban nyilván nem kis munka, és nem kevés beruházás van. A hobbi kategóriát minden estre bőven übereli.
Eszembe jutott erről, mikor nálunk a MÁV központi javítóban az újítási előadó (mert akkor még ilyen poszt is volt!) minden héten körbejárta a műhelyeket, és noszogatta a népet, hogy pattanjon már ki valaki fejéből valami hasznos újítani való
Akkoriban a '80-as években 200 Ft volt egy apróság ha elfogadták, de volt olyan bonyolultabb "projekt" is, amire 20ezret kifizettek. A Tiédet akkoriban utóbbiba sorolták volna, de ma ezért egy nagyságrenddel többet is el lehet nyilván kérni.

Reméljük hasznos lesz, és az utasok biztonságát nagyban fogja növelni.
(#) eyess válasza Szpisti hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /
 
Nehogy az hidd. A kmetti utcában egy egész EÉVB / EVM120/150 Javító bázis van , ami pár csatlakozó rá tétele után teszteli az egész rendszer működését , illetve a benne lévő kártyák helyes működését az utolsó alkatrészig bezárólag.
(#) Attila86 válasza Szpisti hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /
 
Kiváló meglátások! Igen, biztberről van szó (DOMINO67) és igen, a metró hangját hallod a videón. Valóban nem kis munka van benne; már kb fél éve foglalkozom vele és csak ezzel, semmi mással. Így kb 70%-ig van kész a berendezés. És igen, piszkosul vastagon fog fogni a tollam mikor megválok tőle...
Az utasok biztonságát (élet és vagyonbiztonság) nem fogja növelni mert azt maga a biztber biztosítja. Ez a teszter a hibakeresési időt csökkenti drasztikusan amiből az utazóközönség végeredményben csak annyit tapasztal hogy ritkábban lesznek pótlóbuszok. Legalábbis olyanok amikre az van írva hogy 3-as metró.
(#) Szpisti válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /
 
(#) sargarigo válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /
 
Ez azért nem kis dolog ahogy elnézem! Gratula!
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2014
(#) Baxi hozzászólása Ápr 20, 2014 /
 
Hi Mesterek!
Én Attila86 oldalán található ablakemelő modul építettem után. Annyi változtatással hogy nekem nem mennek az smd forrasztgatások, nincs hozzá motyóm. Ezért furat szerelt lapra került fel a projekt.
Köszönöm Attila86-nak hogy megosztotta a művét!
Jó kis ketyere.
A húszéves Opelomba volt, a 10 éves Fordba már nem jár ez a komfort. Megszoktam már ezt a funkciót hogy központi zár zárásakor felhúzza az ablakokat .
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2014

DSCN2243.JPG
    
(#) zsoltee0001 válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /
 
Hát ez nem piskóta!
Fél éves meló, nagy merészségre vall!
(#) Attila86 válasza Baxi hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /
 
Szia!
Akkor te vagy az aki a napokban e-mailt írt nekem (vagy valami hasonlót) hogy megépítetted az ablakemelőt furatszerelve. Hiába keresem az e-mailedet, nem találom. Ezért válaszolok most jobb híján itt: Írtad hogy az áramkörömben fel van cserélve a vezetőoldali kapcsoló meg a relé. Vagy valami ilyesmit írtál. Nos nem, nincs felcserélve semmi.
(#) Attila86 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /
 
A legutóbbi labortápomat egy évig fejlesztettem de a panelmérőim fejlesztési ideje is lassan az egy évet karcolgatja. Szerintem a fél év egyáltalán nem számít soknak. Sőt igazából ennél a projektnél nagyon is kevés, azért tartok itt vele mégis (kb 70%-nál) mert:
1.- Csak ezzel foglalkozom és semmi mással. (Legalábbis más elektronikai projekttel nem.)
2.- Szinte minden szabadidőmben ezzel foglalkozom.
3.- Nincs anyagi vagy erőforrásbeli hiány mert a cég fizet mindent.
4.- Nem egyedül csinálom hanem két kollégámmal és így én "csak" a fejlesztést csinálom de például a fent linkelt videómon is látható panelokat nem én ültetem be. Én csak áramkört és szoftvert fejlesztek, a többi feladatot amihez páka, csavarhúzó vagy ilyesmi kell megcsinálják helyettem.
5.- Élvezem.
(#) llaczo válasza Baxi hozzászólására (») Ápr 20, 2014 1 / 1
 
Szia.
Szép munka.
Idézet:
„nem mennek az smd forrasztgatások, nincs hozzá motyóm”

Biztatlak hogy bátran nézz szembe az SMD-vel, ugyanis csak egy kihegyezett pincetta és egy hegyesebbre reszelt páka kell hozzá. És furatozni sem kell. Persze néha jobb a hagyományos mód. Körülményektől függ
(#) guliver83 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /
 
Zoli, te ehhez nem értesz! Használni nem akarja azért lesz ilyen szép!
(#) Zoli_bácsi válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /
 
Köszönöm Vicsys!

Némi kiegészítést tennék a kézi kerékhez:

Amit korábban készítettem, - a PIC-es verziót - sajnos valamiért a debreceni cnc kiállításon nem volt hajlandó működni. Egyáltalán. A hely szelleme, vagy valamilyen más elektromos zavar miatt lehetett. Ezt onnan gondolom, hogy hazajövet összeraktam és azonnal - mindenféle változtatás és piszkálás nélkül - rögtön működött. Ezért döntöttem úgy, hogy készítek egy teljesen elektromechanikus kézikereket.
(#) pjg válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 22, 2014 /
 
Vagy inkább tudásra.
(#) davix95 hozzászólása Ápr 22, 2014 / 1
 
Üdvözletem.
Készítettem egy gitár erősítőt és az volt a kitűzött cél,hogy minél kevesebbet költsek rá azaz "szemétből" és bontott alkatrészekből hozzam össze. A doboza 3db számítógép tápegység dobozából készült. Bár külsőre egy kicsit csúnya de szépen szól.
(#) pjg válasza davix95 hozzászólására (») Ápr 22, 2014 /
 
Ötletes!
(#) Csupasz válasza davix95 hozzászólására (») Ápr 22, 2014 /
 
Nem csúnya, csak szokatlan....
(#) davix95 hozzászólása Ápr 22, 2014 /
 
Hát amit ki tudtam hozni a sok "szemétből" a kép a tetején pedig egy koponyát akar ábrázolni amit én rajzoltam csak egy kis egyszerű logó szerűség akart lenni,de meg kell hagyni hogy nem vagyok egy rajz művész .
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2014
(#) varttina válasza davix95 hozzászólására (») Ápr 22, 2014 /
 
A belsejéről raksz fel képet?
(#) qvasz2 válasza davix95 hozzászólására (») Ápr 22, 2014 /
 
Szerintem jó lett.
Engem az érdekelne, hogy hogyan fogattad össze a dobozokat egymáshoz?
(#) sargarigo válasza qvasz2 hozzászólására (») Ápr 22, 2014 /
 
Jogos a kérdés, én is éppen ilyen elvetemültségre készülök, szóval engem is érdekel. Amúgy nekem is tetszik!
(#) Alkotó válasza davix95 hozzászólására (») Ápr 22, 2014 / 1
 
A koponya mint logó nagyon szokatlan. Ilyen célra inkább barátságos dolgot szokás választani (kék csibe a maggitól), vagy szöveget (SONY), vagy semleges figurát (telenor kékforgója).
Attól tartok, egy benned lévő, vagy éppen hiányzó durvaságot, vadságot, agresszíót próbálsz így leképezni. Ha tényleg így van, akkor az semmiképpen sem örvendetes.
(#) davix95 hozzászólása Ápr 22, 2014 /
 
A 3db táp dobozt Úgy fogattam egymáshoz,hogy le vettem a tetejüket és az aljuknak van 2 oldala ezeket ki fúrtam és össze illesztettem a ventilátoros oldalán a ki álló ért el vágtam és meg igazítottam. nagyon szívesen teszek fel róla több képet.Bár a belső kialakítását nem szívesen mutogatom nem túl szép, amit láthatunk az egyik képen az a trafó ami fekete műanyag dobozban van az csak átmenetileg volt benne csak így készült róla kép. A végfokot pedig egy panel halmazban találtam ez 2x10w-os de készül már bele egy 120w-os csak nem sok időm van (nemsokára érettségizek). A logóról megjegyzem ,hogy én magam se értem hogy miért pont azt rajzoltam rá de nekem tetszik.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2014
(#) possim hozzászólása Ápr 23, 2014 /
 
Fejlesztés alatt...
Bővebben: Link
Bővebben: Link

Link javítva.
Használd a link gombot!
-moderátor-
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2014
(#) mindenes válasza davix95 hozzászólására (») Ápr 23, 2014 /
 
Azt hiszem épp egy ujfajta dobozolási módszert láthatunk. Nagyon ötletes, gratulálálok hozzá!
(#) kistee hozzászólása Ápr 23, 2014 / 1
 
Elkészült a kis függvénygenerátorom. Többet róla itt.

uzemben.jpg
    
(#) szili83 hozzászólása Ápr 24, 2014 / 4
 
Elkészült a labotápom.
A többi képet meg lehet itt nézni, ha valakit érdekel: Bővebben: Link
Következő: »»   1170 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem