Fórum témák
» Több friss téma |
Az a kondenzátor nagyon fontos. Anélkül nem fog működni a táp. Cseréld ki a másikra nyugodtan.
Szia!
Kicseréltem a kondit a 680 µF -osra, de így sem indul. 1. lábon továbbra is +12V a 2. lábon és 4. lábon semmi.
szia! jó hír! az eszköz nincs meghalva, csak az a step down konverter. adtam neki kivülről 5 voltot és elkezdett sípolni. Valószínű azért sípolt mert kevés volt neki a villany. Holnap beszerzem a step down-t és elvileg jó lesz Köszi a segítséget.
Üdv
Tiszteletem!
Adott egy feladatom, amihez támogatást kérek. Van egy váltógomb összeszerelési folyamatom, amibe időnként hiba csúszik be. A képen látható gombon a plakett (vagy lencse, amin a számozás látható) elfordulási szöge max 1,5 fok lehet mindkét irányban a gomb vázának merőleges síkmetszetéhez képest (remélem érthetően magyarázom). Sajnos a jelenlegi rendszerrel ez nem valósítható meg biztosan. Ezért szeretném kamerával megfigyelni a plakett szöghelyzetét. A kamera képét ccd vagy cmos dolgozná fel. Visszacsatolásként elég lenne egy piros és egy zöld visszajelző led. Lehetőleg még a plakett felhelyezése előtt jeleznie kellene (megelőzvén ezzel a hibát), mivel a plakettet ragasztó köti fel. Milyen kamerát, milyen rendszert tudnátok ajánlani?
Szuper
Még elfogadható áron be is szerezhető.
Mit szólnál hozzá, ha azt mondanám vegyél egy fényképezőgépet? Méghozzá egy Canon point and shoot kellene neked, amit meg lehet támogatni CHDK-val. Ezután már csak rögzítened kell és írni egy kis basic programot hozzá, ami feldolgozza a képet, amit a fényképezőgép lát.
Gyakorlatilag egy fényképezőgéppel és a hozzá való külső áramforrással megoldhatod a dolgot (visszajelzésre meg használhatod a fényképező kijelzőjét is). Persze ha automatizálni akarod, akkor a szkript lefutását az usb remote funkcióval oldod meg, mikor a váltógomb beér a megfelelő pozícióba. Az egyenes vonalak felismeréséhez (ami alapján elfordulást tudsz számolni) keresgélj a Hough transzformáció témakörben guglibarátunknál! (Hogy érezd a dolgoban rejlő lehetőségeket nézd meg ezt az oldalt!)
Sziasztok!
Van egy AVTECH 4 csatornás rögzítőm amin van 4 db analóg kamera. A kamerák nappal megfelelő képet adnak, viszont este, amikor bekapcsol az infra az egyik kamerán akkor a kép eléggé szürke, a többihez képest. A kamera típusa AXICS23HF. Próbáltam már a kamera előtt lévő üveget megtisztítani kívülről belülről, de az nem oldotta meg. Kamera hibája lehet? Vagy az üvegen keresztül nem akar át szűrődni az infra? Csatoltam egy képet róla: Kép
Ez olyan mintha belevilágítana valami, vagy visszatükröződik.
Igen olyan mintha a kamera előtt lévő üvegen keresztül nem jutna át az infra.
Szépen visszatükröződik az infra világítás.
Felső védőlemez nem tükröz? Fal vagy egyéb nincs mellette? Vágj egy kerek vastag fekete papírt és takard le vele az infrákut úgy , hogy a kamera kilásson ( kerek anyag, közepén kivágással). Rakj fel egy képet róla.
Fal csak a kamera mögött van. Ma megcsinálom majd az általad javasoltat, de azt is kipróbálom, hogy leveszem a kamera elől az üveget.
Letakartam az infrát, kíváncsi vagyok az eredményre. Majd este rakok képet.
Nos így néz ki a kamerakép sötétben a letakart infrákkal(bal oldali kép). Tehát ebből kiderült, hogy a kamerának nincs baja, vagyis az infra előtt lévő üveg lehet a bibi...
Bővebben: Link
Nos leszedtem a kamera előtt lévő üveget és így már tökéletes a kép éjszaka is, nincs ,,szürkeség,,. A kérdésem az hogy így működtethető-e tovább a kamera? Így tulajdonképpen védtelen az infra és a kamera. Maga az eszköz fedett rész alatt van szóval eső, hó nem éri.
Éppen üzemelhet(ne), hiszen ahogy írtad nem éri eső. Azonban a "nedvesség" nem csupán abból áll, hogy ráesik az eső vagy nem. A levegő páratartalma ilyen esetben belejut az eszközbe, és problémákat okoz.
Rövidtávon a nedvesség átvezet és működési zavart okoz. Hosszútávon pedig károsítja az elektronikát. Próbálj meg valamit rakni elé mindenképpen, ami üveg. Meg tömítetten kerüljön rá értelemszerűen.
Megpróbálok üveget szerezni bele, csak nem olyan egyszerű. Van ennek valami speciális neve? Lehet esetleg külön kapni? Még azt meg próbálom, hogy az üveget megfordítom, hátha látni némi javulást.
A kamera előtti üvegen más szögben nézzen át, hogy ne tükrözze vissza az infrát. Ha ez nem kivitelezhető, akkor is van egy egyszerű megoldás: a kamerát a lehető legközelebb teszed az üveghez, az optikájának pedig kartonból csövet készítesz az üvegig. Így az infra nem tud a kamera lencséjébe világítani, de az üvegen kivilágítani igen. Sok sikert!
(Ha kell csatolok képet.) A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2014
Van egy kis gumi henger ami ráül magára a kamerára és ez a gumi hozzátapad az üveglapra, akkor nem értem hogy jut infra fény bele a kamerába.
Akkor valószínűleg így: Link
Azt viszont nem tudom, miféle üveg reagálhat az infra fényre így, ilyen problémával még nem találkoztam. Legrosszabb esetben egy külön automata infra fényforrás megoldás lehet, ami kültéri és nem kell a kamerát védő üveglap mögé pakolnod.
Ezeket az infra vetőket hogyan kell elhelyezni? Azt tudom, hogy a kamerával egy vonalba, de mehet egy síkba is vele? Tehát mehet a kamera mellé egyből?
Ha a "kamera mellől" már annak szigetelt dobozán kívül lenne, akkor tökéletes. A fő, hogy a kamera előtti üveglap ne legyen közvetlenül megvilágítva általa.
Még egyszer letekertem az üveget a kamera elől, megtisztítottam, majd jó erősen visszatekertem, úgy hogy a kamera körül lévő üveg(ami megakadályozza, hogy az infra átszűrődjön a kamerába) rátapadjon. Így tökéletes lett.
Sziasztok.
Szeretnék vásárolni egy 8 kamerás megfigyelő rendszert.Segítsetek már hogy mit nézzek,mert minden eladó a saját termékét dicséri.Egy családi ház külső megfigyelésére kellene,max távolság 20méter. Előre is köszönöm ha tud valaki segíteni.
Szia.
Mit szeretnél vele nézni? Milyen távolságra? Minden kamera kint lenne? Mennyit szánsz az egészre?
Szia
Minden kamera kint lenne.Csak akkor szeretnék képrögzítést ha mozgást érzékel a kamera.A távolság 5 métertől 40 méterig lenne. Bővebben: Link. Ezt a rendszert néztem ki,ha van jobb ötleted szívesen elfogadom. A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2014
Szia.
Megnéztem a linket. Bár nem sok ismeretem van ezzel a típussal, nem mondhatnám rossznak. Jónak írja magát. Bár ugyebár nem ellenőrizhető, hogy: -Kamera valós felbontása mennyi (ezért a pénzért határeset a nagy felbontás) -Ha valóban 2,8-12mm az objektív állíthatósága, az nagyon megfelelő -DVR esetében fontos, hogy D1-ben tudja a 200 fps-t. Nem látom egyértelműen írva. A csomaghoz járnak tápegységek a kamerákhoz. Ez jó. Tudni kell, hogy egy ilyen kamera éjszaka akár 5-700mA-t is felvesz az IR LED-ek miatt. 8-700=5600mA. Tehát alaphangon több mint 5A kell a 8 kamerának. Ebből kifolyólag nem ajánlott egyetlen 5A-es tápegységről járatni őket. A csomaghoz nem tudom, hogy mi jár pontosan. Az igazi 2db 5A (min: 3A) tápegység lenne. Azokra kétfelé osztatóak a kamerák tápellátása. Így egyik tápegység sem lenne túlterhelve. A képen úgy látom, hogy UTP kábelt mellékelnek a csomaghoz. Egyszerűen kábelezhető a rendszer. FONTOS: ennek a megoldásnak vannak hátrányai is! Valamint vannak szerelési irányelvek! A DVR-ről találtam némi leírást. A képek alapján a jobbik felépítésű menürendszere van. Nem a legprofibb, de ilyennel már volt dolgom. Úgy egészében nem mondható rossznak, ha valóban tudja a leírt paramétereket.
Szia
Először is köszönöm az eddigi segítségedet.Ma fölhívtam a céget és megkérdeztem hogy valójában mit is szeretnék vásárolni.Nagyon segítőkészek voltak.A 200fps-t tudja a dvr.Esetleg bővebben tudnál írni a hátrányairól,meg valami szerelési irányelvet amit föltétlenül tartsunk be.
Ami hátrányt említettem, az a kábelezési megoldásból fakad. Az UTP kábellel való szerelésnek (amit ők is mellékelnek) vannak előnyei is. Egy kábelen akár 4db kamera jele is elvihető (a 4 db sodrott érpár miatt), vagy 1 db kamera jele és annak tápfeszültsége (12VDC korlátozott távolságra). A hátránya abban nyilvánul meg, hogy kevésbé tud szép lenni a kép az UTP kábelen keresztül, mint koaxon. Persze nem feltétlenül látszik ez a számodra, de egymás mellé téve a két kábelen jövő képet, azért látszik.
Viszont UTP-n messzebbre elvihető (~400 m távolságra a színes kép). Magam is használom a megoldást. Van ahol ~300 m távolságra megy el egyetlen CAT5 törzskábelen (ebben 25 érpár van) 23 kamera képe, valamint az RS-485 a vezérléshez. Alapvetően tehát kezelhető és használható az UTP kábeles megoldás, csak az összeszerelésnél kell odafigyelni. De ha kell, erről írok szívesen pár mondatban majd. |
Bejelentkezés
Hirdetés |