Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1032 / 1385
(#) kaqkk válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 4, 2014 /
 
Ha a két arcszolit nem nézed (azt különben sem én építettem ) csak a vákuum keretet.. Két fa keret zsanérral összefogva 2 db békazár egy üveglap egy átlátszó fólia vagy polikarbonát lemez és egy bontott hűtőkompresszor az anyag szükséglet , veszettül bonyolult projekt . Nem az egész szekrényről beszéltünk csak a keretről .........
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2014
(#) nagym6 válasza elektros90 hozzászólására (») Jún 4, 2014 /
 
Az otthoni gyártás nagy előnye, hogy bármikor azonnal van panel. És az elkészült mű tartalmazhat hibát, vagy ilyenkor látni, mit lehet javítani rajta, és hamar kész a módosított jobb nyákterv, vagy konstrukció. Meg szerintem olcsóbb, mint az egy darabos gyártatás.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2014
(#) elektros90 válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 4, 2014 /
 
Nekem nem kell magyarázni az előnyöket Én magamnak gyártom, csak sok szeméttel. Viszont aki úgy van vele, hogy talált egy jól bevált nyákot és kell neki 1 az éven, az inkább gyártassa le. Olcsóbban kijön az az egy, mintha feleslegesen vesz mindent hozzá. Bár a vasalásos technika olcsóbb talán mint a fotós, de azzal nincs tapasztalatom.
(#) nagym6 válasza elektros90 hozzászólására (») Jún 4, 2014 /
 
Miért sok szeméttel? Nem tudom milyen technikával, de fotózva igen jó a hibaarány. Mondjuk 10-ből 1 rossz.
(#) elektros90 válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 4, 2014 /
 
Az rendbe van, csak feljebb írtam, hogy a levilágitással még vannak gondok. De nem olyan vészesen néz ki a dolog. Annyi, hogy vagy 2 vezetősáv összeér mindig. Ha százalékban kellene kifejeznem akkor olyan 90% ot mondanák, hogy jó. De szeretném minnél tökéletesebb szintre emelni, hogy az időm nagyrésze ne a nyákgyártással menjen el. Na meg a pénzem sem, az is fontos...
(#) papus51 hozzászólása Jún 4, 2014 /
 
Egy kis nyák gyártás:részletek itt
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2014
(#) gulasoft válasza papus51 hozzászólására (») Jún 5, 2014 /
 
Te időmilliomos Nekem még nem sikerült a furatgalvánt bekeverni, hétvégén tervezem.
(#) papus51 válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 5, 2014 /
 
Ja, hát ehhez meg kell érni a nyugdíjas kort
Sikerült szerezned 25%-os szalmiákot? Ha nem itt kapható és a József krt.-on is.
A Bogdáni úton van 30%-os ipari sósav, 5 literesben nagyon olcsón.
Üdv.
(#) pont hozzászólása Jún 5, 2014 /
 
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy az ilyen kapcsolónak Bővebben: Link milyen forr-szemet terveznétek és hogyan fúrnátok ki. Előre is kösz!
(#) papus51 válasza pont hozzászólására (») Jún 5, 2014 /
 
Szia! Arra készülj, hogy ez a kapcsoló hőre lágyuló műanyagból készült. Nagyon rosszul tűri a forrasztást. Azt javaslom, hogy forrasztás előtt kapcsold közép állásba, hogy a rugó ne feszítse egyik oldalra sem az érintkezőket és így forraszd meg a lehető leggyorsabban.
(#) soskajoska hozzászólása Jún 5, 2014 /
 
Sziasztok!
Watt vezérlőjében egy KTY84-130 kontrollálja a fűtést. Szeretném egy hőmérő kapcsolással a hőmérsékletet is kijelezni. Azonban a KTY karakterisztikája nem lineáris és a neten nem igazán találtam hozzá kompenzációs kapcsolást. Ha már egyszer ott csücsül a KTY a gumihengeren, nem szeretnék mellé még egy k-szondát is odaaplikálni. Igaz k-szondás kapcsolásra számtalan találatot ad a google.
Tudtok valamilyen kapcsolást a KTY-hoz javasolni?
(#) soskajoska hozzászólása Jún 5, 2014 /
 
Más kérdés:
qvasz2 PIC-es megoldásának a forráskódját fel tudnátok tenni?
(#) kaqkk válasza soskajoska hozzászólására (») Jún 5, 2014 /
 
Kicsit pontosíthatnád a linket......
(#) pont válasza soskajoska hozzászólására (») Jún 5, 2014 /
 
Ha Pic-el lehet ilyet számolni...

KTY81-210.PNG
    
(#) Szpisti hozzászólása Jún 5, 2014 /
 
Csak hogy visszakanyarodjunk az eredeti témához:
Van már ilyenetek?
(#) kirally válasza Szpisti hozzászólására (») Jún 5, 2014 /
 
Itt a nagy lehetőség! Bővebben: Link
(#) pjg válasza kirally hozzászólására (») Jún 5, 2014 /
 
10ezer Ft. Én kihagyom.
(#) kirally válasza pjg hozzászólására (») Jún 5, 2014 /
 
Azt hiszem én is kihagyom.
(#) nagym6 válasza Szpisti hozzászólására (») Jún 5, 2014 /
 
Furatgalvános. Ezt csinálja valaki utána.
(#) elektrorudi válasza pont hozzászólására (») Jún 5, 2014 /
 
Szia,
Semmilyet, és sehogy.
Ez nem NYÁK-ba forrasztáshoz készült, hanem vezetékeket kell a ráforrasztani a forrfülekre.
(#) soskajoska válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 6, 2014 /
 
Bocsánat:
Ez az.
(#) soskajoska válasza pont hozzászólására (») Jún 6, 2014 /
 
Excel grafikonkészítőjével extrapoláltál?
(#) pont válasza soskajoska hozzászólására (») Jún 6, 2014 /
 
Csak a google találta valahol...
(#) NickE hozzászólása Jún 7, 2014 /
 
Néztem a fóliákat és van olyan, amelyik lézeres levilágításhoz való (gondolom, galvo lézerhez)
Elgondolkoztam, hogy lehetne megoldani valami jó gyors lézerrel végigpásztázni és mikor rákerestem, lám, másnak is eszébe jutott már alternatív megoldás.

Das Gerät
(#) gulasoft válasza NickE hozzászólására (») Jún 7, 2014 /
 
Hát Az első gondolatom az volt, hogy ennek a felbontása nem lesz olyan finom ami elvárható, és hát a maratás után látszott hogy valóban összeértek a vezetősávok, tehát az ötlet hamvába hullt.
Egy ekkor a mini nyáknak a levilágítása 6 perc volt. Most vetístd ez le egy fél A4-re, az akkor mennyi? 1 óra? (Ha befér egyáltalán alá.)
(#) zenetom válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 7, 2014 /
 
Ami a minőséget illeti: Bővebben: Link
Bár valóban lassú, de valamit valamiért...
(#) NickE válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
A végén mutatott egy másikat is, ami jobb lett. El is mondja, hogy még játszani kell a beállításokkal. Meg ha megnézed, többször végigtapizta a nyákot..., szóval lehet ezen még javítani.

Egyébként azért gondolkodom a lézeres megoldáson, mert hiába van 2 nyomtatóm (1 lézer és 1 tintás), fóliára egyik sem tud jól nyomtatni. Papírra jól nyomtat, fóliára nem.

Ha pedig a filmet nem tudom itthon megcsinálni, és rendelnem kell nyomdából, vagy kocsikáznom kell, stb., akkor már az a 6-10-20 perc lézeres levilágítás nem is olyan sok idő.

Egyébként első körben a fókuszálható lézerpointert fogom feltenni a CNC-re, azzal várhatóan jobb eredményt lehet elérni, csak az még lassabb, de nekem az időtényező nem érdekes. Van 3D nyomtatóm is, annál lassabb a világon nincs 5-6 órát elpöcsöl egy Rubik kocka méretű tárgy kinyomtatásával, szóval ehhez képest a 6 perc semmiség
(#) Mircsof hozzászólása Jún 10, 2014 /
 
Sziasztok!
Szeretném elkészíteni az első kétoldalas nyákomat! Ehhez kérnék segítséget, hogy hogyan illesszem a két oldalt egymáshoz?
Vasalásos módszerrel készülne.
(#) eyess válasza Mircsof hozzászólására (») Jún 10, 2014 /
 
Kell négy jelölési pont általában a nyáknak a sarkain szokták elhelyezni ezeket.Majd a jelölő pontokat átszúrod gombostűvel mindkét oldali rajzolat jelölő pontjait .Aztán a jelölő pontokat átjelölőd a nyák lemezre .Ezt a négy jelölő pontot átfúrod mondjuk 1mm es fúróval .Amikor ez megvan ráteszed az egyik oldali rajzot a nyákra fogsz 4db gombos tűt és a rajzolattal együtt a nyákon keresztül fűzöd .Amikor meg van mind a négy jöhet a másik oldali rajzolat is .Ezzel szépen összefűzted a nyák mindkét oldalát a rajzokkal együtt .Ezután rögzíted a papírokat a nyákhoz mind a két oldalon.Ragasztó szalaggal , vagy hasonló , hogy már a rajzok egymáshoz képest ne tudjanak elmozdulni vasalás közben.Ezután lehet vasalni.Persze a gombostűket vedd ki azért.
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2014
(#) efraim válasza eyess hozzászólására (») Jún 10, 2014 /
 
Semmiféle lyukat nem kell fúrni a nyákon. A printelt átvasalandó fóliákon kell azonos helyeken lyukat szúrni gombostűvel, a kétfóéiát printelt oldalával szembefordítva felfűzni a gombostűkre. Ezután a két fóliát tűzőgéppel össze kell fűzni az egyik oldalán. Kihúzni a gombostűket, a fóliák közé csúsztatni a csiszolt és portalanított nyáklemezt és mehet a laminátorba, vagy a vasaló alá. Azért kétoldalas lemeznél a laminátor célravezetőbb!
Következő: »»   1032 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem