Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Ha a két arcszolit nem nézed (azt különben sem én építettem ) csak a vákuum keretet.. Két fa keret zsanérral összefogva 2 db békazár egy üveglap egy átlátszó fólia vagy polikarbonát lemez és egy bontott hűtőkompresszor az anyag szükséglet , veszettül bonyolult projekt . Nem az egész szekrényről beszéltünk csak a keretről .........
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2014
Az otthoni gyártás nagy előnye, hogy bármikor azonnal van panel. És az elkészült mű tartalmazhat hibát, vagy ilyenkor látni, mit lehet javítani rajta, és hamar kész a módosított jobb nyákterv, vagy konstrukció. Meg szerintem olcsóbb, mint az egy darabos gyártatás.
Nekem nem kell magyarázni az előnyöket
![]()
Miért sok szeméttel? Nem tudom milyen technikával, de fotózva igen jó a hibaarány. Mondjuk 10-ből 1 rossz.
Az rendbe van, csak feljebb írtam, hogy a levilágitással még vannak gondok. De nem olyan vészesen néz ki a dolog. Annyi, hogy vagy 2 vezetősáv összeér mindig. Ha százalékban kellene kifejeznem akkor olyan 90% ot mondanák, hogy jó. De szeretném minnél tökéletesebb szintre emelni, hogy az időm nagyrésze ne a nyákgyártással menjen el. Na meg a pénzem sem, az is fontos...
Egy kis nyák gyártás:részletek itt
Te időmilliomos
![]()
Ja, hát ehhez meg kell érni a nyugdíjas kort
![]() Sikerült szerezned 25%-os szalmiákot? Ha nem itt kapható és a József krt.-on is. A Bogdáni úton van 30%-os ipari sósav, 5 literesben nagyon olcsón. Üdv.
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy az ilyen kapcsolónak Bővebben: Link milyen forr-szemet terveznétek és hogyan fúrnátok ki. Előre is kösz!
Szia! Arra készülj, hogy ez a kapcsoló hőre lágyuló műanyagból készült. Nagyon rosszul tűri a forrasztást. Azt javaslom, hogy forrasztás előtt kapcsold közép állásba, hogy a rugó ne feszítse egyik oldalra sem az érintkezőket és így forraszd meg a lehető leggyorsabban.
Sziasztok!
Watt vezérlőjében egy KTY84-130 kontrollálja a fűtést. Szeretném egy hőmérő kapcsolással a hőmérsékletet is kijelezni. Azonban a KTY karakterisztikája nem lineáris és a neten nem igazán találtam hozzá kompenzációs kapcsolást. Ha már egyszer ott csücsül a KTY a gumihengeren, nem szeretnék mellé még egy k-szondát is odaaplikálni. Igaz k-szondás kapcsolásra számtalan találatot ad a google. Tudtok valamilyen kapcsolást a KTY-hoz javasolni?
Más kérdés:
qvasz2 PIC-es megoldásának a forráskódját fel tudnátok tenni?
Kicsit pontosíthatnád a linket......
![]()
Ha Pic-el lehet ilyet számolni...
Csak hogy visszakanyarodjunk az eredeti témához:
Van már ilyenetek?
Itt a nagy lehetőség!
![]()
Furatgalvános. Ezt csinálja valaki utána.
Szia,
Semmilyet, és sehogy. Ez nem NYÁK-ba forrasztáshoz készült, hanem vezetékeket kell a ráforrasztani a forrfülekre.
Bocsánat:
Ez az.
Excel grafikonkészítőjével extrapoláltál?
Csak a google találta valahol...
Néztem a fóliákat és van olyan, amelyik lézeres levilágításhoz való
![]() Elgondolkoztam, hogy lehetne megoldani valami jó gyors lézerrel végigpásztázni és mikor rákerestem, lám, másnak is eszébe jutott már alternatív megoldás. Das Gerät ![]()
Hát Az első gondolatom az volt, hogy ennek a felbontása nem lesz olyan finom ami elvárható, és hát a maratás után látszott hogy valóban összeértek a vezetősávok, tehát az ötlet hamvába hullt.
Egy ekkor a mini nyáknak a levilágítása 6 perc volt. Most vetístd ez le egy fél A4-re, az akkor mennyi? 1 óra? (Ha befér egyáltalán alá.)
A végén mutatott egy másikat is, ami jobb lett. El is mondja, hogy még játszani kell a beállításokkal. Meg ha megnézed, többször végigtapizta a nyákot..., szóval lehet ezen még javítani.
Egyébként azért gondolkodom a lézeres megoldáson, mert hiába van 2 nyomtatóm (1 lézer és 1 tintás), fóliára egyik sem tud jól nyomtatni. Papírra jól nyomtat, fóliára nem. Ha pedig a filmet nem tudom itthon megcsinálni, és rendelnem kell nyomdából, vagy kocsikáznom kell, stb., akkor már az a 6-10-20 perc lézeres levilágítás nem is olyan sok idő. Egyébként első körben a fókuszálható lézerpointert fogom feltenni a CNC-re, azzal várhatóan jobb eredményt lehet elérni, csak az még lassabb, de nekem az időtényező nem érdekes. Van 3D nyomtatóm is, annál lassabb a világon nincs ![]() ![]()
Sziasztok!
Szeretném elkészíteni az első kétoldalas nyákomat! Ehhez kérnék segítséget, hogy hogyan illesszem a két oldalt egymáshoz? Vasalásos módszerrel készülne.
Kell négy jelölési pont általában a nyáknak a sarkain szokták elhelyezni ezeket.Majd a jelölő pontokat átszúrod gombostűvel mindkét oldali rajzolat jelölő pontjait .Aztán a jelölő pontokat átjelölőd a nyák lemezre .Ezt a négy jelölő pontot átfúrod mondjuk 1mm es fúróval .Amikor ez megvan ráteszed az egyik oldali rajzot a nyákra fogsz 4db gombos tűt és a rajzolattal együtt a nyákon keresztül fűzöd .Amikor meg van mind a négy jöhet a másik oldali rajzolat is .Ezzel szépen összefűzted a nyák mindkét oldalát a rajzokkal együtt .Ezután rögzíted a papírokat a nyákhoz mind a két oldalon.Ragasztó szalaggal , vagy hasonló , hogy már a rajzok egymáshoz képest ne tudjanak elmozdulni vasalás közben.Ezután lehet vasalni.Persze a gombostűket vedd ki azért.
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2014
Semmiféle lyukat nem kell fúrni a nyákon. A printelt átvasalandó fóliákon kell azonos helyeken lyukat szúrni gombostűvel, a kétfóéiát printelt oldalával szembefordítva felfűzni a gombostűkre. Ezután a két fóliát tűzőgéppel össze kell fűzni az egyik oldalán. Kihúzni a gombostűket, a fóliák közé csúsztatni a csiszolt és portalanított nyáklemezt és mehet a laminátorba, vagy a vasaló alá. Azért kétoldalas lemeznél a laminátor célravezetőbb!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |