Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
Lapozás: OK   37 / 182
(#) trickentrack hozzászólása Jún 11, 2014 /

Üdv!

Itt a nyár szeretnék építeni egy elektromos pumpát hogy ne kelljen mindig szájjal vagy ilyen sz@r pumpákkal fújogatni a matracokat,stb...
Ehhez szeretnék ötleteket kérni.
Lehetőleg elemről működjön és ne kerüljön sokba.
(#) kokozo válasza trickentrack hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

(#) trickentrack válasza kokozo hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Tudom hogy lehet venni, nem is drága.
De kedvem van barkácsolni is meg lehet hogy tudok rajta spórolni egy kicsit.
(#) pucuka válasza trickentrack hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Spórolni, azt biztosan nem tudsz. Viszont megoldás lehet még autós porszívó fordítva.
(#) Saca1gencrx hozzászólása Jún 13, 2014 /

Sziasztok!

A kompresszor nyomócsövén látható hűtőborda szerű lemezspirált, lehet kapni valahol? Vagy mi ennek a pontos neve? Kép
(#) BZS válasza Saca1gencrx hozzászólására (») Jún 13, 2014 /

Bordás vagy lamellás cső.
Nem hiszem, hogy külön árulnák, szerintem elég körülményes lehet házilag előállítani. Egyben maximum rendelni tudsz egyedileg gyártottat, sok pénzért.
(#) danodano válasza fongab hozzászólására (») Jún 22, 2014 /

Üdv!

Kicsit elhúzódott ugyan, de összeraktam a kompresszort. Sajnos elég sok olajat felhord, úgyhogy a forgattyúsház szellőztetését végül nem vezettem vissza a szívóoldalra, hanem ahogy itt a fórumon is láttam több helyen, egy kis tartályba vezettem, amiből a levegő szabadon tud ki és be áramlani, az olaj meg szépen visszafolyik.
Valószínűleg kopott már a kompresszor, ezért nagy a kartergáza, de elmegy még így egy darabig szerintem.

Köszönöm a segítséget!
(#) Chipmunk1960 válasza danodano hozzászólására (») Jún 23, 2014 /

Szia ! Mikor a hengerfej le volt véve, könnyen ellenőrizhető a kopás.
1. Látszik a henger falán.
2. Felső pozícióban a dugótetőt megmozgatva, ha kottyan akkor kopottak a gyűrűk.
(#) sevi hozzászólása Jún 24, 2014 /

sziasztok, segitséget szeretnék kérni ,kompreszorhoz Ifa egy hengeres, 380v motor 1.1 kw 2900 fordulat, meghajtás ügyében,kompreszoron van 27 cm tárcsa motor 5 cm , lasú a forgás, vagy gyári 15 cm mekkora tárcsák kellenek, pontos méretet szeretnék, 2000 fordulathoz, köszi,
(#) Chipmunk1960 válasza sevi hozzászólására (») Jún 24, 2014 /

Szia, A motoron nagyon kicsi lesz az 5cm-es tárcsa, az ékszíj ívének. A 15 cm-essel 27/16=1,6 az attétel, a kompi 1812F/p lesz. Az pont jó, de 13-as ékszíjat javaslok. Üdv: Mike
(#) erbe válasza sevi hozzászólására (») Jún 24, 2014 /

1,1 kW-os motor nem fogja elhajtani az IFA kompresszort 2000 fordulattal. Nem írtad, mekkora nyomást szeretnél.

Szia erbe,, most van rajta kompreszoron 27cm motoron 5cm tölti a tartályt 10 bar-nál kikapcsol-csak 7 perc alatt, feltettem az eredetit 15 cm kopm, motoron 12cm van 13-as ékszij kel mert az nincs holnap veszek talán jó lesz 9-10 bart szeretnék,

Szia chipmunk, most tettem rá kom,15cm gyárit motorra 12cm 13-as ékszij, nincs ékszijam holnap veszek bizom jó lesz--

Nem lesz jó. Amit elbír 27/5 áttétellel, azt nem fogja 15/12-vel. Korábban számolták neked a 27/15-öt, még az is szűk lett volna ezzel a teljesítménnyel. Akkor még arra gondolt Chipmunk1960, hogy a kompresszoron marad a 27 és a motorra kerül 15 cm. Emellett még 9-10 bart szeretnél. Ilyen áttétel mellett 3 kW 1450 fordulatú motor kellene.

erbe, mit mondasz milyen legyen, mert a 27 cm mosogép tárcsa 10-es ékszij, köszi a válaszod, várom-

Ha 15 cm átmérőjűt teszel a motorra, mehet a 10-es ékszíj.
(#) kallaci hozzászólása Jún 24, 2014 /

Sziasztok! Sokszor próbálkoztam kompresszor építéssel már, több kevesebb sikerrel, a hűtő kompresszoron, és a vásárolt rába kompresszoron át, de hobbi célra legjobb az amit a barkács áruházakban kapni. De most éppen két ts gazdaságos autókompresszorból építettem kompresszort konkrét felhasználási célra. Tehát mindenkinek meg kell gondolnia, hogy mi az a légmennyiség , amire szüksége van percenként, nehogy ágyúval lőjjön verébre. Üdv:Laci!
(#) yulo5310 válasza kallaci hozzászólására (») Jún 24, 2014 /

Hááát! Azok el is mennek vagy húsz percig!
(#) kallaci válasza yulo5310 hozzászólására (») Jún 24, 2014 /

spetiál most is van egy, ami 10 éven át csak tömlőket töltött. a kritérium az olajmentesség volt szo gépek "kifuvatására". A légszállításuk pedig vetekszik a hütő kompresszorokkal, amik ugyebár nem olajmentesek, de hát kinek a pap, kinek a papné. Én annó festettem is két hütő kompresszorral. Persze kell tartály is.

Nekem is hűtőkomprim van,tokmányok,szerszámbefogók tisztításához tökéletes,de ezekről az autós komprikról csak negatíve tudok beszélni,zajosak,forrósodnak,egy hétnél tovább egyik sem bírta! A hűtőkomprit már 30-40 éve alkalmazom,ami most megy már tíz éve duruzsol,néha oda kell fülelnem,hogy megy-é,annyira halk. Persze állandó olaj után töltés,védő klixon stb.... Volt olyanom is,hogy két motorkompresszor volt egy 35 literes tartályon!
(#) kallaci válasza yulo5310 hozzászólására (») Jún 24, 2014 /

Igen.... tudom miről beszélsz... egyenlőre teszt üzem, de amikor a hütőkompresszorror beszéltem, annak akinek kell, elzárkózott, hogy neki olajmentes kell.

Hááát! Vannak spéci,és halk olajmentesek de annak elég húzós az ára.
(#) matyi16 hozzászólása Jún 30, 2014 /

Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a kompresszorról? Mire lehetne használni? (jó áron hozzá tudnák jutni egy ilyenhez, azért kérdezem)
Így néz ki mint ez, csak: 220v, 13kW-os motor, és a max nyomás 10BAR
(#) zolika60 válasza matyi16 hozzászólására (») Júl 1, 2014 /

Gondolom csak 1,3kW-os.
(#) laszlokunstar válasza matyi16 hozzászólására (») Júl 1, 2014 /

Biztos megéri? "110Volt"
(#) matyi16 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 1, 2014 /

Igen 1,3 kW.
(#) matyi16 válasza laszlokunstar hozzászólására (») Júl 1, 2014 /

Amit en neztem az 220v.

De a kerdes tovabbra is az, hogy mire lehetne hasznalni egy ilyen kompresszort.
Nem nekem kellene...
Akinek kell:
-neha kereket fuja (auto, esetleg traktor)
-tisztitasra (laptop, szamitogep portalanitas)
-esetleg festeni (persze csak otthon, 2-3m^2, vagy annyi sem...)
Szoval csak otthon hasznalna.
Amugy az ara 90€, lenne. Alig volt hasznalva.
Vagy ennel jobban jarna egy 90€-100€-s barkacsbolti Einhell, B&D stb kompresszorral?
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2014
(#) Chipmunk1960 válasza matyi16 hozzászólására (») Júl 1, 2014 /

Szia, A 340€ az baromi drága. A Lidl-ben szokott lenni 1 Kw körüli, 20-25L es tartállyal olajos! 110€ ért, vagy a duplája 2,2Kw 50-es tartály 199€. A 6l es tartályból egy pillanat alatt elfogy a szufla, mintha ott sem lenne. Az egész kompresszor burkolt, biztosan nem olajos, lehet megéri a garancia végét. Én biztosan nem venném meg, még ha az árát ott találnám mellette sem. Üdv: Mike
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2014
(#) laszlokunstar válasza matyi16 hozzászólására (») Júl 1, 2014 /

Kicsi az árkülönbség a helyben vásárolható, és ez között. Garanciát tudna-e érvényesíteni? A 6 literes tartályt kicsinek tartom.
(#) matyi16 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Júl 1, 2014 /

Mint irtam megkapnam 90€-ert...amugy olajos.
En is attol tartok, hogy nagyon keves a 6l.
Amugy allitolag ugyanez a motor van a 25 es az 50l-es tartalyon is...
Következő: »»   37 / 182
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem