Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
Üdv!
Itt a nyár szeretnék építeni egy elektromos pumpát hogy ne kelljen mindig szájjal vagy ilyen sz@r pumpákkal fújogatni a matracokat,stb... Ehhez szeretnék ötleteket kérni. Lehetőleg elemről működjön és ne kerüljön sokba.
Tudom hogy lehet venni, nem is drága.
De kedvem van barkácsolni is meg lehet hogy tudok rajta spórolni egy kicsit.
Spórolni, azt biztosan nem tudsz. Viszont megoldás lehet még autós porszívó fordítva.
Sziasztok!
A kompresszor nyomócsövén látható hűtőborda szerű lemezspirált, lehet kapni valahol? Vagy mi ennek a pontos neve? Kép
Bordás vagy lamellás cső.
Nem hiszem, hogy külön árulnák, szerintem elég körülményes lehet házilag előállítani. Egyben maximum rendelni tudsz egyedileg gyártottat, sok pénzért.
Üdv!
Kicsit elhúzódott ugyan, de összeraktam a kompresszort. Sajnos elég sok olajat felhord, úgyhogy a forgattyúsház szellőztetését végül nem vezettem vissza a szívóoldalra, hanem ahogy itt a fórumon is láttam több helyen, egy kis tartályba vezettem, amiből a levegő szabadon tud ki és be áramlani, az olaj meg szépen visszafolyik. Valószínűleg kopott már a kompresszor, ezért nagy a kartergáza, de elmegy még így egy darabig szerintem. Köszönöm a segítséget!
Szia ! Mikor a hengerfej le volt véve, könnyen ellenőrizhető a kopás.
1. Látszik a henger falán. 2. Felső pozícióban a dugótetőt megmozgatva, ha kottyan akkor kopottak a gyűrűk.
sziasztok, segitséget szeretnék kérni ,kompreszorhoz Ifa egy hengeres, 380v motor 1.1 kw 2900 fordulat, meghajtás ügyében,kompreszoron van 27 cm tárcsa motor 5 cm , lasú a forgás, vagy gyári 15 cm mekkora tárcsák kellenek, pontos méretet szeretnék, 2000 fordulathoz, köszi,
Szia, A motoron nagyon kicsi lesz az 5cm-es tárcsa, az ékszíj ívének. A 15 cm-essel 27/16=1,6 az attétel, a kompi 1812F/p lesz. Az pont jó, de 13-as ékszíjat javaslok. Üdv: Mike
1,1 kW-os motor nem fogja elhajtani az IFA kompresszort 2000 fordulattal. Nem írtad, mekkora nyomást szeretnél.
Szia erbe,, most van rajta kompreszoron 27cm motoron 5cm tölti a tartályt 10 bar-nál kikapcsol-csak 7 perc alatt, feltettem az eredetit 15 cm kopm, motoron 12cm van 13-as ékszij kel mert az nincs holnap veszek talán jó lesz 9-10 bart szeretnék,
Szia chipmunk, most tettem rá kom,15cm gyárit motorra 12cm 13-as ékszij, nincs ékszijam holnap veszek bizom jó lesz--
Nem lesz jó. Amit elbír 27/5 áttétellel, azt nem fogja 15/12-vel. Korábban számolták neked a 27/15-öt, még az is szűk lett volna ezzel a teljesítménnyel. Akkor még arra gondolt Chipmunk1960, hogy a kompresszoron marad a 27 és a motorra kerül 15 cm. Emellett még 9-10 bart szeretnél. Ilyen áttétel mellett 3 kW 1450 fordulatú motor kellene.
erbe, mit mondasz milyen legyen, mert a 27 cm mosogép tárcsa 10-es ékszij, köszi a válaszod, várom-
Ha 15 cm átmérőjűt teszel a motorra, mehet a 10-es ékszíj.
Sziasztok! Sokszor próbálkoztam kompresszor építéssel már, több kevesebb sikerrel, a hűtő kompresszoron, és a vásárolt rába kompresszoron át, de hobbi célra legjobb az amit a barkács áruházakban kapni. De most éppen két ts gazdaságos autókompresszorból építettem kompresszort konkrét felhasználási célra. Tehát mindenkinek meg kell gondolnia, hogy mi az a légmennyiség , amire szüksége van percenként, nehogy ágyúval lőjjön verébre. Üdv:Laci!
Hááát! Azok el is mennek vagy húsz percig!
spetiál most is van egy, ami 10 éven át csak tömlőket töltött. a kritérium az olajmentesség volt szo gépek "kifuvatására". A légszállításuk pedig vetekszik a hütő kompresszorokkal, amik ugyebár nem olajmentesek, de hát kinek a pap, kinek a papné. Én annó festettem is két hütő kompresszorral. Persze kell tartály is.
Nekem is hűtőkomprim van,tokmányok,szerszámbefogók tisztításához tökéletes,de ezekről az autós komprikról csak negatíve tudok beszélni,zajosak,forrósodnak,egy hétnél tovább egyik sem bírta! A hűtőkomprit már 30-40 éve alkalmazom,ami most megy már tíz éve duruzsol,néha oda kell fülelnem,hogy megy-é,annyira halk. Persze állandó olaj után töltés,védő klixon stb.... Volt olyanom is,hogy két motorkompresszor volt egy 35 literes tartályon!
Igen.... tudom miről beszélsz... egyenlőre teszt üzem, de amikor a hütőkompresszorror beszéltem, annak akinek kell, elzárkózott, hogy neki olajmentes kell.
Hááát! Vannak spéci,és halk olajmentesek de annak elég húzós az ára.
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a kompresszorról? Mire lehetne használni? (jó áron hozzá tudnák jutni egy ilyenhez, azért kérdezem) Így néz ki mint ez, csak: 220v, 13kW-os motor, és a max nyomás 10BAR
Biztos megéri? "110Volt"
Amit en neztem az 220v.
De a kerdes tovabbra is az, hogy mire lehetne hasznalni egy ilyen kompresszort. Nem nekem kellene... Akinek kell: -neha kereket fuja (auto, esetleg traktor) -tisztitasra (laptop, szamitogep portalanitas) -esetleg festeni (persze csak otthon, 2-3m^2, vagy annyi sem...) Szoval csak otthon hasznalna. Amugy az ara 90€, lenne. Alig volt hasznalva. Vagy ennel jobban jarna egy 90€-100€-s barkacsbolti Einhell, B&D stb kompresszorral? A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2014
Szia, A 340€ az baromi drága. A Lidl-ben szokott lenni 1 Kw körüli, 20-25L es tartállyal olajos! 110€ ért, vagy a duplája 2,2Kw 50-es tartály 199€. A 6l es tartályból egy pillanat alatt elfogy a szufla, mintha ott sem lenne. Az egész kompresszor burkolt, biztosan nem olajos, lehet megéri a garancia végét. Én biztosan nem venném meg, még ha az árát ott találnám mellette sem. Üdv: Mike
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2014
Kicsi az árkülönbség a helyben vásárolható, és ez között. Garanciát tudna-e érvényesíteni? A 6 literes tartályt kicsinek tartom.
Mint irtam megkapnam 90€-ert...amugy olajos.
En is attol tartok, hogy nagyon keves a 6l. Amugy allitolag ugyanez a motor van a 25 es az 50l-es tartalyon is... |
Bejelentkezés
Hirdetés |