Fórum témák
» Több friss téma |
Nem tudtam javítani már, ezét ideírom.
A foglalat már nem divat, ezért van az ICSP, avagy az az 5 vezeték a mit Hp41C kolléga leírt előttem, adatlapban ez is benne van, vagy olvasgasd a microchip ide vonatkozó adatlapjait. pl: ICSP. A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2014
Köszönöm a helyreigazítást! E hozzászólásomban a 4 ötnek, az 5 hatnak olvasandó...
Legelőször is javaslom megszívlelni eSDI korábbi, neked szóló válaszát. Én is MPLAB-ot használok, nálam a CBLOCK nem okoz problémát. Itt érdemes odafigyelni Hp41C válaszára. Az adatlapra is hasznos infót ad cross51-gyel egyetemben, de ha még így sem találod: PIC16F630 adatlapja
Más, bármelyik regiszter 255 után átfordul 0-ba. (a kezdeti értéktől függetlenül.) Ez az egyik szépsége az assembler programozásnak. Magas szintű nyelvek futás közben is hisztiznének, hogy a változó "overflow" (túlcsordult). Assemblyben teljes a szabadságod. Persze, épp ezért neked kell mindenre felügyelned.
Sziasztok!
Olyan problémám van hogy a pickit 2 bele égeti a programot egy 16f628 picbe nem ír semmi hibát mikor readeltetem akkor 0000-t ír hogy az van benne. Mi lehet a probléma?
Nem tudják lemásolni a programot, mert nem lehet kiolvasni a PIC-ből. Olvasási védelem.
De attól még ugye jól bele írja a programot?
Minden bizonnyal. Ha tutira meg akarsz győződni a dologról, kapcsold ki a kódvédelmet.
Ez attól függ, ha nem ír errort akkor valószínű, de a legbiztosabb ha teszteled. Nem tudom asm vagy hex fáj e a programod, ha asm akkor a CONFIG biteknél a CP mint code protect hivatkozik erre azt OFF ra és onnantól olvasható a pic.
Hogy tudom kikapcsolni? Hex formátumról van szó.
Hát ott többnyire sehogy bár, ha valaki tudja, hogy a hex-be melyik tartományba fordulnak a CONIFG bitek akkor ő tud segíteni.
Értem akkor elméletileg jó lesz holnap kipróbálom hogy jó-e majd írok ha nem jó. Köszi mindenkinek
File menü -> Import Hex
Tools menü -> Enable Code Protect (kikapcsolod) Ezután mehet az írás a PIC-be. Indítsd újra a programot (PicKit) és olvasd vissza a PIC-ből a hex fájlt. Ha vissza tudja olvasni, akkor exportálni is tudod: File menü -> Export Hex. Az így kapott fájlban már nem lesz bekapcsolva a kódvédelem.
Ezt ki is tudod kapcsolni, a config biteket át kell állítani égetés előtt.
Nem tudom lehet-e ide ilyet szerintetek jó lehet ez? Bővebben: Link
Üdv!
Kezdőként PWM-mel ismerkedek. Segítenétek, hogy 0%-on miért világít kicsit a LEDem?
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2014
Pont az a lényege! Ha 0% a kitöltés a kimeneten mindig alacsony szint lesz! Ha elkezded növelni a kitöltést úgy fog egyre erősebben világítani.
De világít pedig nem kellene neki.
Az adatlapból: Idézet: „When TMR2 is equal to PR2, the following three events occur on the next increment cycle: - ... - The CCP1 pin is set. (Exception: If the PWM duty cycle = 0%, the pin will not be set.) - ...” A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2014
Ja, bocsi én értettem félre! Esetleg ha van szkópod azzal kéne ellenőrizni a kimenetet.
Vagy még a CCPR1L részét tedd bele a LOOP címkébe is, hogy többször végrehajtódjon.
Úgy is ugyanaz a helyzet.
Sajnos még nincsen oszcilloszkópom, lehet felprogramozok egy másik uC-t figyelni a CCP1 kimenetet. A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2014
Ja nem is kell másikat felprogramozni, ugyanezzel is lehet figyelni... x)
Nem a CCPx kimenetével van a baj hanem a PR2 0xFF így egy kicsit feszültség mérhető a PWM kimeneten ha a PR2-őt mondjuk 250 állítod akkor már nem szabad világítani a lednek.
Azt is próbáltam, de úgy is világít.
Üdv itt találsz segítséget.
Hogyan van bekötve a LED?
Egy ellenálláson keresztül a földre.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2014
Átírtam 628A-ra (a megjegyzéseket nem):
Teljesen jól működik! Az áramköröd tuti jó? A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2014
Szia! CCPxCON, DCxB1 és DCxB0 bitjei adják a 10bites felbontás 0 és 1 bitjét ne hagyd figyelmen kívül!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |