Fórum témák
» Több friss téma |
De miért megy folyamatosan az adapterről, miért kapcsol be mindig rólla, akksiról viszont nem? Az akksit tölti a ventilátort szabályozza, de még se jön be a gép.
Ez már ténleg jó kérdés. Valahol zárlatnak kell lennie. Vagy a BIOS-ba bevan állitva hogyha bedugod a stekkerbe kapcsoljon ki, de BIOS reset után ez kikapcsolódik. Ez igaze nem pípeg?
Szerintem ez az alaplap már a törött kijelzős gépben sem működött. Én inkább megnézném az eredeti alaplap tápáramköreit, mert szerintem abba hamarabb életet lehet lehelni...
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2014
Sziasztok!
Hp pavilion G6(1201eh) notebook, caps lock villogási problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni! Egyes ütemben villog ,ami elvileg cpu hiba! A cpu üzemmeleg, a ram is! Ennyi hiba látható az alaplapon, de elvileg ez csak égett flux nyoma,bár a donorlapon kicsit jobban fest Próbáltam hard resetet tolni rá , de az sem segít, Kormos talán fet? Előre is köszi!!!
Szia !
Nem csak elvileg gyakorlatilag is CPU hiba. Kép nem elég homályos, igy nehéz értelmezni.
Szia!
Készítettem két makrós képet , szerintem ezen látható a helyzet De a cpu halál azért nem egy olyan egyszerű eset, én még eddig kettővel találkoztam az egyik egy pentium d 930 volt , ventillátor tápcsati off, a másik meg egy kalapáccsal összetört prescott Szóval nekem ez elég hihetetlen, mivel egy halott cpu nem szokott melegedni... Sajna nincs rendes nagyítóm , de gyanakodhatom hogy ha ez egy fet, akkor ez a cpu fesz szabályzásában talán bekavarhat?kép1 kép közeli2x Megnézem a donorlapot és készítek képet arról is
AMD CPU-k doglenek mint a fene. Es attol meg melegedik is.
Ha lenne egy kapcsolási rajzom, akkor rájöhetnék mit vezérel, mert igazság szerint köze lehet a cpu-hoz,de így sötétben tapizok
Alaplap tipusa? A FET tuti eldurrant. Nem kerdes. A szuro kondikkal egyutt. FET leszed aztan indulhat a meres. Ellenorizni, hogy elotte utana maradt e zarlat. Aztan szepen a kapott adatokbol kiindulva tovabb nezelodni a lapon.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
Daor23mb6d0
Hp g6 variáns... A szűrőkondihoz sajna nincs eszközöm:S A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
Most komolyan ehhez nem talalsz rajzot? En mindig szivesen segitek de ez mindenhol fent van. Szo szerint mindenhol. Este belinkelem mert a melos notebookon van. Az meg nincs nalam.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
Ezt nem ertem. Ha a FET-et letudod szedni akkor a kondikat is. Vagy meresre gondoltal? Az nem erdekes. Ledobni aztan ujat fel helyettuk.
Érdekes móka lesz
De a zöldes lángot és bűzt nem jelentettek, ezért is érdekes hogy meghalt a fet, elég komoly jelekkel "megy " el, ilyen csendes halált még életemben nem halottam
Nem jelentik a tulajok szinte soha.... Napi szinten talalkozom ilyen FET-ekkel. Nem mindig veszik eszre, hogy elfustol.
Ha leműtöm ,és felrakom az újat, jelentem a fejleményeket
En eloszor ellenoriznem a FET elott es utan a helyzetet. Es a FET vezerleset is. Nem hiszem, hogy csak ugy eldurrant.
Most a régi alaplapból áttettem a bios chipet a másikba (ami tápról mindig magától elindult) most ez az alaplap sem csinál semmit se kép se hang se felvillanó led, abszolult semmit nem csinál.
És az új alaplapról ha ráteszed a régire?
Kiolvastam a bios chip tartalmát (amit az "új" alaplapról vettem le) ami 4mb, de sajna nem találok eredetit a neten, hogy összehasonlítsam a tartalmat. Tud esetleg valaki bois chip tartalmat asus k53sv laptophoz?
Szerintem nem BIOS-al lesz ott a gond.
Miért nem kezded el kimérni, hogy egyáltalán kap-e tápot az alaplap?!?! Maaargit...
Nem kötelező megfogadni a javasolt tanácsokat, de akkor minek kérsz segítséget ha jobban tudod? A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
A két chipset ugyanaz egyébként?
Egyébként egy asus dekstop lapon ugyanezen hiba volt ott a chipset volt meghalva, ugyanilyen tünetes volt egy fesszabályzó hibás asus lap is,a 3.meg vrm zárlatos volt , és az is ezt csinálta szóval tényleg mérni kell , haladni a lapon, ellenőrizni a foglalatokat, ellenőrizni a lapot és a rajta lévő fém rögzítőkereteket, mert ezek hajlamosak kissé megfeszült állapotban nem működni.....
Szó sincs róla, hogy jobban tudom (kezdő vagyok), de nincs hozzá rajzom és így nem tudom, hogy hol mit mérjek.
szia!
Ellenőriztem a bekapcs gombot , r.zárlatban volt két ér összeért...... Ez okozhatta, azért nem tűnt fel mert új palmrestet kapott felülről,amiben új bekapcs is volt.... Szerintetek?
Köszönet mindenkinek a segítségért. A BIOS chip újraírásával elindult a gép és működik minden rajta
|
Bejelentkezés
Hirdetés |