Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   163 / 281
(#) fakóló válasza cupika97 hozzászólására (») Júl 20, 2014 /

De miért megy folyamatosan az adapterről, miért kapcsol be mindig rólla, akksiról viszont nem? Az akksit tölti a ventilátort szabályozza, de még se jön be a gép.
(#) cupika97 válasza fakóló hozzászólására (») Júl 20, 2014 /

Ez már ténleg jó kérdés. Valahol zárlatnak kell lennie. Vagy a BIOS-ba bevan állitva hogyha bedugod a stekkerbe kapcsoljon ki, de BIOS reset után ez kikapcsolódik. Ez igaze nem pípeg?
(#) sny hozzászólása Júl 20, 2014 /

Szerintem ez az alaplap már a törött kijelzős gépben sem működött. Én inkább megnézném az eredeti alaplap tápáramköreit, mert szerintem abba hamarabb életet lehet lehelni...
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2014
(#) cupika97 hozzászólása Júl 20, 2014 /

Eggyetértek sny-vel.
(#) hammer88 hozzászólása Júl 21, 2014 /

Sziasztok!

Hp pavilion G6(1201eh) notebook, caps lock villogási problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni!

Egyes ütemben villog ,ami elvileg cpu hiba!

A cpu üzemmeleg, a ram is!

Ennyi hiba látható az alaplapon, de elvileg ez csak égett flux nyoma,bár a donorlapon kicsit jobban fest

Próbáltam hard resetet tolni rá , de az sem segít, Kormos talán fet?

Előre is köszi!!!
(#) niedziela válasza hammer88 hozzászólására (») Júl 21, 2014 /

Szia !

Nem csak elvileg gyakorlatilag is CPU hiba.
Kép nem elég homályos, igy nehéz értelmezni.
(#) hammer88 válasza niedziela hozzászólására (») Júl 21, 2014 /

Szia!

Készítettem két makrós képet , szerintem ezen látható a helyzet

De a cpu halál azért nem egy olyan egyszerű eset, én még eddig kettővel találkoztam az egyik egy pentium d 930 volt , ventillátor tápcsati off, a másik meg egy kalapáccsal összetört prescott

Szóval nekem ez elég hihetetlen, mivel egy halott cpu nem szokott melegedni...

Sajna nincs rendes nagyítóm , de gyanakodhatom hogy ha ez egy fet, akkor ez a cpu fesz szabályzásában talán bekavarhat?kép1
kép közeli2x

Megnézem a donorlapot és készítek képet arról is
(#) hammer88 hozzászólása Júl 21, 2014 /

Az ígért Fet kép, nem megégett állapotban!
Fet
(#) tomipap válasza hammer88 hozzászólására (») Júl 21, 2014 /

AMD CPU-k doglenek mint a fene. Es attol meg melegedik is.
(#) hammer88 válasza tomipap hozzászólására (») Júl 21, 2014 /

Ha lenne egy kapcsolási rajzom, akkor rájöhetnék mit vezérel, mert igazság szerint köze lehet a cpu-hoz,de így sötétben tapizok

Alaplap tipusa? A FET tuti eldurrant. Nem kerdes. A szuro kondikkal egyutt. FET leszed aztan indulhat a meres. Ellenorizni, hogy elotte utana maradt e zarlat. Aztan szepen a kapott adatokbol kiindulva tovabb nezelodni a lapon.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014

Daor23mb6d0
Hp g6 variáns...
A szűrőkondihoz sajna nincs eszközöm:S

Most komolyan ehhez nem talalsz rajzot? En mindig szivesen segitek de ez mindenhol fent van. Szo szerint mindenhol. Este belinkelem mert a melos notebookon van. Az meg nincs nalam.

Ezt nem ertem. Ha a FET-et letudod szedni akkor a kondikat is. Vagy meresre gondoltal? Az nem erdekes. Ledobni aztan ujat fel helyettuk.

Block diagramot találtam...

Érdekes móka lesz
De a zöldes lángot és bűzt nem jelentettek, ezért is érdekes hogy meghalt a fet, elég komoly jelekkel "megy " el, ilyen csendes halált még életemben nem halottam

Nem jelentik a tulajok szinte soha.... Napi szinten talalkozom ilyen FET-ekkel. Nem mindig veszik eszre, hogy elfustol.

Ha leműtöm ,és felrakom az újat, jelentem a fejleményeket

En eloszor ellenoriznem a FET elott es utan a helyzetet. Es a FET vezerleset is. Nem hiszem, hogy csak ugy eldurrant.
(#) fakóló válasza cupika97 hozzászólására (») Júl 21, 2014 /

Most a régi alaplapból áttettem a bios chipet a másikba (ami tápról mindig magától elindult) most ez az alaplap sem csinál semmit se kép se hang se felvillanó led, abszolult semmit nem csinál.
(#) cupika97 válasza fakóló hozzászólására (») Júl 21, 2014 /

És az új alaplapról ha ráteszed a régire?

A régi továbbra se csinál semmit.

Kiolvastam a bios chip tartalmát (amit az "új" alaplapról vettem le) ami 4mb, de sajna nem találok eredetit a neten, hogy összehasonlítsam a tartalmat. Tud esetleg valaki bois chip tartalmat asus k53sv laptophoz?
(#) cupika97 válasza fakóló hozzászólására (») Júl 21, 2014 /

Szerintem nem BIOS-al lesz ott a gond.
(#) sny válasza fakóló hozzászólására (») Júl 21, 2014 /

Miért nem kezded el kimérni, hogy egyáltalán kap-e tápot az alaplap?!?! Maaargit...

Nem kötelező megfogadni a javasolt tanácsokat, de akkor minek kérsz segítséget ha jobban tudod?
(#) hammer88 válasza sny hozzászólására (») Júl 21, 2014 /

A két chipset ugyanaz egyébként?

Egyébként egy asus dekstop lapon ugyanezen hiba volt ott a chipset volt meghalva, ugyanilyen tünetes volt egy fesszabályzó hibás asus lap is,a 3.meg vrm zárlatos volt , és az is ezt csinálta szóval tényleg mérni kell , haladni a lapon, ellenőrizni a foglalatokat, ellenőrizni a lapot és a rajta lévő fém rögzítőkereteket, mert ezek hajlamosak kissé megfeszült állapotban nem működni.....
(#) fakóló válasza sny hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

Szó sincs róla, hogy jobban tudom (kezdő vagyok), de nincs hozzá rajzom és így nem tudom, hogy hol mit mérjek.
(#) hammer88 válasza tomipap hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

szia!

Ellenőriztem a bekapcs gombot , r.zárlatban volt két ér összeért......

Ez okozhatta, azért nem tűnt fel mert új palmrestet kapott felülről,amiben új bekapcs is volt....

Szerintetek?
(#) fakóló hozzászólása Júl 22, 2014 /

Köszönet mindenkinek a segítségért. A BIOS chip újraírásával elindult a gép és működik minden rajta
(#) cupika97 válasza fakóló hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

Gratulálok! Bocsánat amit írtam.
Következő: »»   163 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem