Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   165 / 281
(#) zafír válasza tomipap hozzászólására (») Aug 14, 2014 /

Ígyvan xw6600.

A ventik gyáriak, természetesen nem így volt indítva.
Táp csere volt, az sem hozott sikert. Úgy érzem innen szép nyerni
(#) tomipap válasza zafír hozzászólására (») Aug 14, 2014 /

Mondasz valamit. Meregesd vegig a lapon amit mondtam. Amig a tap aramkorokrol nem tudsz semmit addig csak az egesz egy szerencsejatek.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2014
(#) zafír válasza ThomAce hozzászólására (») Aug 14, 2014 /

Nem így lett. Természetesen működött. a led jelzés 2 rövid 1 másodperc szünet. Ez a HP szerint air flow error , amire azt írják, hogy ellenőrizzük hogy nincs-e letapadva a ventilátor.
(#) tomipap válasza zafír hozzászólására (») Aug 14, 2014 /

Akkor lehet az is, hogy a venti fordulat jeladojanak a bemenete pukkant meg. De en ezekben a hibakodokban nem hiszek. Nagyon sokszor megvezettek mar.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2014
(#) zafír válasza tomipap hozzászólására (») Aug 14, 2014 /

na és az melyik ?
(#) rockersrac hozzászólása Aug 15, 2014 /

Sziasztok! Tegnap kaptam javításra egy ismerőstől egy netbookot, és a szétszedés folyamán derült ki hogy ledes háttér világítása van, nem pedig ccfl csöves. A kérdésem a következő: mi szokott gyakrabban tönkremenni: a ledek, vagy a meghajtás?
(#) neocska válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 15, 2014 /

Szervusz!
Led-es világitásban csak vezetékhibásat kaptam eddig.
De ahogy mondtad, ledek is meg vezérlö is hibásodhat
Tipusszám?
(#) rockersrac válasza neocska hozzászólására (») Aug 15, 2014 /

Emachines em350 a típusa a netbooknak...
(#) rockersrac válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 16, 2014 /

Időközben kiderült hogy mindegy melyik a ludas, komplett kijelző csere lesz-ha lesz. Ugyanis mint szétszedés közben kiderült a lcd jobb alsó sarkából letört korábban egy darab, így ez a panel kuka, ugyanis vezetősávok is vannak rajta...
(#) rockersrac hozzászólása Aug 16, 2014 /

Ha jól emlékszem itt ebben a topicban kérdeztem belinea netbook billentyűzet ügyében. Nos, kiderült mi a hiba oka(ami azóta súlyosbodott sajnos): a szalagkábel végéről kopott le helyenként valahogy ez a vezető festék, ami a csatlakozóban a tüskékhez érne... Szóval egyenlőre agyalok hogy lenne legolcsóbb a javítása, ugyanis csak ezért nem szeretnék elektromosan vezető filcet venni, mert ennek árából új billentyűzetet kapok kb...
(#) tomipap válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 17, 2014 /

Vagd le a szalagkabel utolso 1-2mm-et olloval...
(#) peckus hozzászólása Aug 20, 2014 /

Sziasztok
Van egy Samsung N145P típusú laptopom. A led kijelzővel van gondom, mégpedig amikor bekapcsolom felvillan a háttérvilágítás aztán sötét marad a kijelző. Van egy billentyűkombináció FN+F5. Ezzel elvileg a (backlit) háttérvilágítást lehet ki és bekapcsolni de minden másodikra ugye amikor ON-on van akkor felvillan 1mp-re és annyi.
(#) Buvarruha válasza peckus hozzászólására (») Aug 20, 2014 /

Vagy hibás a ledek meghajtója, vagy egy led megszakadt és valamelyik sor nem megy. Amikor felvillan nem sötétebb a kijelző valamelyik része?
(#) peckus válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 20, 2014 /

Egyáltalán nem sötétebb egyik része sem egységesen felvillan.
Itt egy kép a kijelzőről. Itt melyik lenne a LED "meghajtó" ?KEP
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2014
(#) arion hozzászólása Aug 20, 2014 /

Üdv mindenki!

A feleségem laptopjával kapcsolatban kérek segitséget, ilyen hibát nem láttam még. Fujitsu Amilo M6450G.
Szépen bekapcsol, működik, kb 5 percig, majd egy kattanás és a gép kikapcsol. Sentinel szerint a HDD hibátlan vírus sincs a gépen. Számottevő melegedést sem tapasztalok sehol kivéve a kijelző kávájának közepén ahol vszinű az inverter van. Valaki találkozott hasonló hibával?
(#) zolika60 válasza arion hozzászólására (») Aug 20, 2014 /

Ha az akkut kiveszed nem változik a helyzet?
(#) arion válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 20, 2014 /

Nincs benne akku, tápegységről működik, abból 3-at is kipróbáltam, tehát sem akku sem táp.
(#) ufi hozzászólása Aug 21, 2014 /

Sziasztok!
Adott egy Dell Inspiron 1521-es laptop,és van egy "kis" gondja! Segítségeteket szeretném kérni,hogy lelket tudjak verni bele!
Tápra téve nincs töltés, akkuról bekapcsol 5 másodpercig világít a Power led,majd elalszik és se kép se hang! Mi lehet az oka, Ramot cseréltem,de semmi! Várom ötleteket!
Előre is köszönöm mindenkinek!
(#) Tom52 válasza ufi hozzászólására (») Aug 21, 2014 /

Kivett akkuval ?
(#) ufi válasza Tom52 hozzászólására (») Aug 21, 2014 /

Úgy semmit nem csinál!

Akkor az akkuban még valamennyi van de sztem próbáld megtáplálni a laptopot más tápról próbaként.Mivel ha a 3 érintkezős táp van-tehát hüvely külső,belső és közép,akkor ha az ellenőrzőjel a középsőn nem megfelelő-nem műkszik a táp.Lehet egy kis adaptrt kapni,amely PC felőli vége imitálja a dell csatlakozót,a másik vége az adapternek pedig egy 2 ös,normál csatlakozó-hüvely+közép-amilyen a normál tápegységeké.Igy azojkat is lehet ezzel használni hozzá,nem csak a speciális Dellest.Legalábbis igy a táphibát kiszűrni.

Hogyan tudnám megtáplálni másik tápról hogy kárt ne csináljak?

Más táppal csak az adapterrel felszereltekről tudnád.Mivel a 3 pontosnál a hüvely külső fele negatív,belső fele a hüvelynek a pozitív.Ilyet pedig normál tápoknál nem találsz.Vannak olyan vásárolható tápok,amelyek 5-10 fajta adaapterrel együtt vannak gyárilag árulva,csomagolva.Azokban van Dell adapter is sokban,multkor olyan 5 ezerért láttam.De legtisztább ha szerzel egy adaptert külön,vagy egy szervizbe beviszed csak megnézésre.

Rendben,megpróbálok szerezni egyet! És majd még jelentkezem!

mindjárt lefényképezem az adapteremet

A nagy buckaközepű a régi tápokhoz illeszkedik,a másikon pedig a másik vége a Dellhez-uaz mint a gyári.

Már kaptam is kölcsön egy tápot szintén Dell gép. Nos rádugtam,de ugyan az semmi változás.
(#) rockersrac válasza ufi hozzászólására (») Aug 21, 2014 /

Akkor lehet hogy a gépben a tápvezérlő adta meg magát...
(#) ufi válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 21, 2014 /

Egy kicsit előrébb jutottam! Az Fn bill + power gomb egyszerre lenyomva beindult a gép,de töltés még mindig nincs. Hogy néz ki a tápvezérlő?
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2014

Sajna akkor a gépben van a hiba.Szerelőhöz kell vinni sajna-másik akkuval nem tudod gondolom megpróbálni.Ha gallyra ment az akku,akkor a tápot az is letilthatja.Dellre van 3 év gari,nem fér bele?
Következő: »»   165 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem