Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Szatmári Sándorral írtam, de még azokon felül kellene 1db HG1,9 8Ohm pille VIDEOTON AB1010-be és még kellene 1db 4,7µF 100V MEB import blokk kondenzátor is ha lehetséges..
A hangváltóhoz is meg lesznek a dolgok ?
A váltó dolgait leírtam neki, a többit intézd vele te. csak siess, mert kifutnak a postázási időből.
13-as Tannoy van még?
Ez lenne az? Alapból használható szélessávúként, vagy szükségem valami átalakítás? A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2014
Nálam még kell lennie mérésre kapott mintának. Egy pillant, megnézem. Kell rá magassugárzó tölcsér.
Elnézést de nem tudom hogy jön a képbe a beszerzési nehézségek. Én úgy vagyok vele hogy olyan csövet csinálok amilyet csak akarok (pl üvegszálból) A másik hogy a keresztmetszet nincs kőbe vésve, ahhoz meg lehet/kell igazítani a hosszot. Egyébként vannak itt haladó építők is, azoknak meg lehet súgni az összefüggéseket.
Sziasztok, segitség kellene pár dologban.
-1.) van egy mélysugarzom (szublada) RMS 300watt/ 4 ohm és beakarnám kötni egy 8ohmos erősitőbe. Vennnék melléje egy 4 ohmos 300watt szűrőt. A kérdés az hogy az independenciájuk összeadodik vagy csak marad 4 ohm. -2. A piezo csipogoknak van independenciájuk és ha igen mekkora? (pl mekkora kondikat kell rákötni hogy levágja az alacsony HZüket?
Én nem is súgok, már kiabálok... :O
Az lehet de akkor sem hallom a képletet! XD
Bár ha abból indulunk ki hogy a Helmholtz rezó képlete is "csak" egy közelítés, akkor nagyon kár küzdeni a pontos számításokért.
VAlaki?
Szia! 1., Bővebben: Link, Bővebben: Link, Bővebben: Link
2., Bővebben: Link A fenti témában sok hasznos tanácsot írtak le, nem férne bele egy rövid válaszba. A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2014
Szabályzat. IV. Ne követelőzzünk. Mindenki önszántából és szabadidejében fórumozik, így legyünk türelemmel és vegyük figyelembe, hogy kérdésünkre a választ mindenki puszta szívességből, saját idejét feláldozva ír.
Végeselem módszer, modellezés. De mire berajzolom a dobozt, addigra 5-ször megmértem. Egyszerű csöves vagy reflexnyílásos doboznál tényleg nem szoktam használni.
Sziasztok hangszóró vásárlás előtt álok az lenne a kérdésem hogy Eminence Omega vagy Beyma ? Mind a két pár 50-be kerülne használtan. Vélemény? Előre is köszönöm a válaszokat.
Érdemesebb az M1 magassal hasznáni.
Ha már M1 magasat vennék, akkor csinálnék egy olyat, mint a frontok, esetleg zártat.
Érdemes ebben az esetben, eredetileg is alapból szélessávú hangszorót beszerezni.
Sokmindent neveznek alapból szélessávúnak, aztán mégsem azok. Szerintem mindegy, mit írnak rá, a fontos az, hogyan működik, adott felhasználási területen.
A ráirás valóban mindegy, a megadott mérhető, és ellenőrizhető adatok viszont elég egyértelműek.
Naigen, de ebben a konkrét esetben még Semmi nincs megadva, ráadásul a külön magashangszóró és az M1 dóm ellen is több érv szól.
Szia sajnos mindkettő volt már javítva.
Akkor a beyma-t vennem.(Igaz semmilyen típust nem mondtál.)
Hát, igazából, én konkrét esetet sem olvasok, csak ismételt kérdéseket.
A felhasználási cél, valamint a keret összeg lehetne, az egyszerűsített kiindulási alap.
Szerintem a kiindulási alap az, hogy a front már megvan. Ahhoz kell értelmes center, amire más megoldás nem létezik. Nyitott kérdés nincs, már régen válaszoltam privátban annak, akit érdekelt.
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2014
Hogyan, mivel (kinél)? Kép van róla? Nekem sokat mond az is.
Szia
Megérkeztek a hangváltó cuccok és a hangszórók is. Hogyan is kell akkor összekötnöm a dolgokat ?
Hol akadtál el?
Ma megjöttek a dolgok a hangváltóhoz és most már össz szeretném szerelni ( már nem most majd nappal).
A hangváltóhoz a kapcsolási rajz hiányzik még. Ja és az induktivitáshoz a kis vas henger is kell mert a csomagban volt ?
Én egyébként most egy ilyen apróságon dolgozom. Egészen megszokható a hangja.
Adtam hozzá rajzot, csak szövegesen. Ott vannak a jelölések, a tapasztalt fórumozók segítenek megfejteni.
A kis ferritmag kell a tekercsek közepébe, úgy lesz megfelelő az érték. |
Bejelentkezés
Hirdetés |