Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Vajon az állomás teljesítménye is kisebb a 210-es pákatartóból kiindulva, vagy annak semmi köze ehhez? Lehet szerezni hozzá 245-ös pákatartót vajon, vagy meg kellene emelni egy kicsit?
Amúgy mi számít jó árnak egy ilyen állomás esetében?
Az allomas tipusa ha az amit mondtal akkor az biztos, hogy nem csak 210-hez jo. Az szerintem ugyan olyan 75W-os allomas ami nekem is van csak regebii verzio. Nezzel korul rendszeresen ezen a linken es talalsz hozza idovel mindent. En is ugy szoktam bovitgetni a JBC keszletet ha valami nem surgos akkor ebay-en nezelodom es mindig akad valami. Igy vettem olcson 210-es pakat is nem is olyan regen. Hat olcsonak az szamit szerintem ha 200€ alatt vetted. De igy, hogy nem jo a pakatarto, hibas a nyel kabele szerintem maximum 150€-t adtam volna erte. De ez nagyon relativ dolog. Kinek mi a jo vetel ahhoz kepest, hogy ujonnan 600-800€ az allomasok ara.
Akkor jól jártam még így is 5 számjeggyel és kettessel kezdődő árral.
Annyiert nem kerdes, hogy jol jartal.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2015
Ilyet használ esetleg valaki? Tapasztalatokra lennék kíváncsi, alternatívaként gondolok rá a solomon helyett.
Nekem van, szerintem jobb mint a Solomon. Most nincs időm, holnap majd bővebben írok róla.
Köszi előre is. Ami szimpatikus benne az ára mellett a vékonyabb markolat, meg a szokatlan fűtőbetét-hegy megoldás, miszerint nem a betét veszi körül a hegyet hanem fordítva. Mondjuk a csatlakozó bekötésre nem jöttem rá, mert némelyik képen pont ugyanolyannak tűnik, a másikon meg fordítottnak mint a solomon.
Gondolom a hőeleme illeszkedik a solomon szabályozójához, vagy legalábbis nincs köztük nagy eltérés. Viszont hegyeket külön nem találtam hozzá csak 10db-os készletben.
A Solomon hőelemes, ez meg termisztoros. Kb 50 ohm páros a termisztor, a 2 ohm körüli a fűtőbetét kivezetése.
Úgy van, ahogy sector99 kolléga írta. Kb. fél éve használom, pontosan a Solomon helyett. Kapható hozzá külön 1db-os kiszerelésben is többféle hegy. Szerintem jobban használható, mint a Solomon.
Értem, akkor a solomon szabályozója nem jó hozzá. Árulnak készen szabályozót is hozzá, de kíváncsi lennék a rajzára mert inkább megépíteném magam. Viszont ahogy látom a csatlakozó is más, nem kompatibilis az 5 pólusú tuchellal.
A forrasztóállomásos topikban találsz több rajzot is hozzá. A csatlakozó a HEStoréban kapható mikrofoncsatlakozóval használható.
No itt vagyok...De jó a Solomon szabályzó is minimális átalakítással. Én a vzoole féle analóg szabályzót építettem meg először. Amint látod csupán egy-két ellenállást kell módosítani. De természetesen az is jó amit IMi linkelt. Így is tökéletesen használható volt a páka, könnyebb is mint a Solomon, meg a nyele is vékonyabb jobban kézhez álló. Bevallom én nem méricskéltem C fokra a pákahegy végét, úgy állítom be a hőfokot, hogy szép legyen a forrasztás, de ne is "égessem" szürkére az ónt. A hegy választék nekem teljesen megfelelő ezt vettem meg, mert szerintem gazdaságosabb mint egyenként. Igaz, hogy nem napi 8 órát használom, de még nem kopott el egyik sem a 2 év alatt. Egyedül a vezetéke lehetne kicsit rugalmasabb, de még annyira nem zavart, hogy lecseréljem. (azt se tudom, hogy hol lehetne ilyen lágy szilikonos 4 eres vezetéket kapni )
Kb. egy éve úgy döntöttem, hogy "full extrás" állomást építek, ezt választottam. (néha nem működik a link, de ha érdekel akkor majd összeszedem az anyagot) 3 programozható hőfok, beállítható készenléti idő és hőfok meg még sok mindent tud, jó kis programot írtak hozzá az oroszok, az én igényeimnek maximálisan megfelel. Nagy vonalakban ennyi. Jaaa igen a csatlakozót én is lecseréltem a régi 5 pólusú DIN-esre, olcsón beszerezhető az aljzattal együtt. (ami gyárilag van rajta, ahhoz majdnem annyi lenne az aljzat, mint a páka ára...)
Köszi mindkettőtöknek a választ meg a rajzokat. A beállítás nem gond, van hőmérőm a solomont is azzal állítottam be, 4-5 fok eltéréssel annyi a valós amennyit a potin beállítok.
Látszik hogy eddig nem nagyon érdekelt a téma, azért nem is találtam ilyesmit a topikban. Csak most kaptam észbe az ebay-en nézelődve, hogy jobb pákát is használhatnék ami ráadásul fele annyiba kerül...
Üdvözlök mindenkit!
Bár a topik jó részét átnéztem nem találtam választ a következőre: A Fahrenheit 28003 állomásra kapcsolt már valaki másfajta pákát * parlagi egyszerűt v. akár Solomont? Az érzékelése igen érdekes és szokatlan. Pedzegetik ,hogy a hozzávaló páka(28103) * speciális hőfokfüggésű fűtőbetéttel rendelkezhet.Vki mérte már a 28103-nak a hideg és felfűtött ellenállását? Már csak az állomás és a páka árából sem gondolnám.hogy ebben * hiper-szuper világszabadalom csoda-ötvözet lenne(amihez egy speciális vezérlést is ki kellett találni) A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2015
Köszi, ilyen van nekem is, csak abban a 2. OPA visszacsatolása nem elkó hanem egy soros 330k-1uF, meg a bemenő rész is eltér picit. A lényeg hogy jó lesz hozzá, nem kell másikat építeni, csak csatlakozót kell hozzá venni.
Nincs abban semmi csoda. A Solomonban K érzékelő van, a 28103-as meg valószínűleg J típus. Pl. ha Solomont rakok bele, kb. 220 fokra kell beállítani az állomást a 300 fokos pákahőmérséklethez. Táblázatban megnéztem és reális az elképzelés. A J típusú érzékelő elég szokványos típus ahhoz, hogy beférjen egy olcsó pákába. Még könnyebb is szabályozni vele, mert magasabb feszültséget ad.
(hacsak nincs belőle többféle) én Itt a Fahrenheit 28003-nak arra a kapcsolási rajzára gondolok,ahol
a páka fűtőbetétével (meg a TRIAC-kal) sorba kötött R3 0,33ohm-al történik vmiféle érzékelés és hogy valaki próbált-e erre egy nem a kifejezetten hozzá tartozó (28103) pákát csatlakoztatni? Tehát az érdekelne hogy ezt a kapcsolást lehetne-e egy bármilyen(PTK vagy hőelem nélküli) pákának a szabályozhatóvá alakítására használni(persze hozzálőve az adott páka adataihoz)
Igazad van, én néztem el a típust.
Egy kis kiigazítás Bővebben: Link.
Üdv!
Mértem neked két értéket. Szobahőmérsékleten 3.5 ohm, 350 fokon 45 ohm.
Sziasztok. Van egy forrasztó állomásom, de pákám már nincs hozzá. A típusa ST 501. Ajánlanátok hozzá valót ami kitart sokáig. És lehet forrasztani vele normálisan?
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2015
Kérdezz rá a HEStore forgalmaz-e hozzávaló pákát, vagy tudnak-e külön beszerezni hozzá esetleg.
Szlovákiából vagyok, HEStore-bol nem szeretnék rendelni. Íbéj ről tudnék rendelni.
köszönöm szépen!
gondolom ez van az 1-2 pontokon és a 4-5-n meg (hidegen) 45-55ohm akkor ez PTC érzékelős páka kell hogy legyen!? ez a (hiányos) rajz kicsit megtréfált-orcika70 belinkelte a korábbi helyet ahol a javított rajzot meg a nyákrajzot is megtaláltam Sokat tisztult a helyzet mert találtam egy pdf-et az Aoyue936-ról.Ebben két külsőre ugyanolyan páka található bekötéssel teljesítmény és ellenállás adatokkal.Az egyik hőelemes a másik PTC-s.
köszi!
hülyére bámultam magam-biztos átsiklottam rajta |
Bejelentkezés
Hirdetés |