Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor részben nyitva van a FET, vagy ellőtted beforrasztás közben. A bal oldalon mit mérsz? 3.3V megvan?
A 3v megvan termesztésen.
5v-ról 3v-ra jól dolgozik, de visszafelé nem. Azon gondolkodom, hogy kicsit módosítok majd a 10K-os ellenállás értékén visszafelé. Hátha javul a helyzet, vagy legrosszabb esetben növelem a feszültséget.
Egyenlőre 628A-val pórbálnám, annak nincs hw SPI-je, de ez csak kísérlet lenne, aztán ha megtanultam kezelni az lcd-t, a végleges alkalmazásra majd nézek másikat.
Ha az 5V és a 3V jó, és a FET is jó, és nincs a drain-re semmi sem rákapcsolva akkor tuti a source oldala a hibás. Az ellenállás változtatásával nem sokat érsz el, az csak felhúzó. Ha jól nézem az adatlapját ez a FET akkor nyit ha az Ugs nagyobb mint 1.3V. Mivel a gate fixen 3V-on van így a source nincs 3V-on, ha vezet. Ha ezt ahhoz a bizonyos kijelzőhöz készítetted akkor gondolom a source a PIC felől van a drain meg a kijelzőn. Ha meg a drainen lóg valami az is lejjebb húzhatja 5V-tól. Ha üresjáratban jó akkor segíthet a felhúzó ellenállás csökkentése.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2015
Kipróbáltam először mit cisnál egy gyűrűre tekert 3 menet, egy 1R ellenállás meg egy dióda. Megszűnt a gond. Kipróbáltam mti csinál magába csak egy 470µF 10µF meg egy soros tekerecs. (nem érszeltezem mit hova, jó helyen vannak), akkor is megszűnt a gond. Nade ha már benne vannak az elkók, elvér a ferrit gyűrű is. Igaz csak álló helyzetbe brüngettem, de szeirntem nem lesz hatással akkor se rá ha menet közbe fogok rajta majd menni
Sziasztok!
Kicsit elakadtam. Bővebben: Link itt található .c-fileokat szeretném ráprogramozni egy pic16f870-re. Akárhogy erőlködöm, nem sikerül lefordítani a filét. (MPLAB 8.40 és pickit 3 programozó) Segítségeket előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2015
Szerintem fordítva van a tranzisztor és a védődióda nyitófeszültsége plusz 3,3V mérhető a másik oldalon. Cseréld meg a 3,3V-os és 5V-os oldalt!
Ezt természetesen megtettem és ugyan az..
usane : valami biztos van, de még nem jöttem rá mi. 8 csatornásra építettem, de mindegyiken ezt mérem, szóval az alkatrészek biztos jók.
Na igen... túl egyszerű lett volna.
Milyen feszültséget mérsz a tranzisztor három lábán, ha megkapja a 3,3V-os és 5V-os tápot, és a bemenetre ill. kimenetre nem kötsz semmit?
Na várjunk csak! Csupán a bemenetek felcserélése nem segít, ha a tranzisztor fordítva van, mivel akkor a gate 5V-ot kap, ami miatt a tranzisztor vezetni fog mindig.
(Van egy képed a bekötött panelről? Ha látom hogy mi hova megy és milyen polaritású, akkor talán találok valamit. Vakon nehéz hibát keresni. Plussz a feszültségek...) Túl egyszerű ez a kapcsolás (3 alkatrész) hogy ekkora gondot okozzon.
Természetesen van képem róla.
Sajnos most nincs lehetőségem ismét kimérni a feszültségeket. 5v-ról 3-ra jól működik. 3-ról 5-re már nem.. Töltöttem fel egy képet a nyáktervről is.. A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2015
Nem a panelre voltam kíváncsi (mert azt ismerem), hanem a teljes bekötésre.
Bár már usane is feltette a kérdéseket, azért én is megkérdezem mégegyszer: - Melyik oldalra kötötted az 5V-os részt? (KI/BE oldal, ahol a logo is van?) - Terheletlenül is előjön a hiba, vagy csak ha valamit rákötsz (pl. LCD) az 5V-os kimenetre? - Ha terheletlenül is gond van, akkor a FET-tel van gond. (Talán nem is az.) - Ha csak terhelten jelentkezik a feszültségesés, akkor csökkentsd az 5V-os oldal felhúzó ellenállást! (Pl. 1kohm-ra. A pontos értéket a terhelésből lehet számolni.) - A két oldal földje (test, 0V) össze van kötve? A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2015
Biztos azért nem olvastad, mert ezt korábban válaszoltam meg.
Mind két oldalon kipróbáltam az 5v-ot és a 3v-ot is egyaránt, tehát cserélgettem, hogy esetleg... Ugyan az a helyzet, terhelve és terheletlenül is. És igen, ez egy FET, ami jónak kell legyen mert csont újonnan vettem és nem egy darabnál hanem mind a 8nál ugyan az a gond. Következő héten ismét előveszem és kimérem pontról pontra amit kértek, hogy tisztább képet kapjatok és megoldjuk a rejtélyt. Addig is köszi srácok, hogy foglalkoztok a dologgal.
Újabb kérdés PIC-eseknek! Lehetséges az I2C buszon, hogy a Masterrel ellenőrzöm az összes megadott Slave címhez tartozó eszközt, hogy tényleg csatlakozik-e a buszhoz? Pl.: 1 Master és 3 Slave PIC-em van összekapcsolva. A Master EEPROM-jában el van tárolva ez a 3 Slave cím. Mivel előfordul hogy ezeket teljesen lekapcsolják, majd vissza, ezért minden indulásnál szeretném ellenőrizni hogy mindegyik csatlakozik-e. Ha nem, akkor törölném azt a címet az EEPROM-ból. Első gondolatom, hogy mindegyik címre egymás után küldenék egy írás, és ha nem tudok írni bele, akkor azt törlöm. Szerintetek ez így jó, vagy valami egyszerűbb gondolat?
Előre is köszi!
Szia!
I2C kommunikációnál a címzés után van nyugtázás is ( Ack bit ! ), ha ez van, akkor van eszközöd, ha nincs, akkor ... !
Sziasztok! Egy olyan problémám lenne hogy van egy univerzális távirányítóm de nincsenek hozzá papírok,franciából hoztam!.És Így nem tudom hogyan kell be programozni.Ki próbáltam egy csomó mindent amit a cikkekről olvastam,de semmi.:/ Szeretnék kérni segítséget!!
Ezt nem Isti69-nek szántad?
Itt egy kis magyar leírás is, bár ez elég soványka: Bővebben: Link.
Itt nem fogsz választ kapni inkább itt kellene.Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2015
Sziasztok!
Vásároltam egy 2,2"-os színes TFT kijelzőt ami ILI9341 driver-el, és SPI-vel ellátva. A vezérlő adatlapját letöltöttem, azt hiszem értem is, de mégsem akar működni. Nincs valakinek egy kommersz 16F típusra íródott demo progija ehhez, hogy lássam legalább, hogy működik?
Sziasztok!
Az adatlap melyik részéből tudom meg, hogy az adott PIC beépített D/A Converter-je milyen sebességre képes? Sajnos nem találtam erre való utalást, talán rossz helyen kerestem. Pontosan meghatározott jelalakot kellene reprodukálnom. Köszönöm előre is a segítséget.
Igen, néztem már ezt a manuált.
Ezért is mertem megépíteni a korábban linkelt kapcsolást. 2.3-as bekezdés illetve a 2. ábrán látható felállást építettem meg. Annyi változással, hogy nekem a Gate nincs közösítve, minden csatorna külön van. Most nincs előttem a cucc, de mint jeleztem is az 5v-ról 3-ra történő illesztés megfelelően működik, mint ahogyan az ábra is mutatja, lejjebb pedig a grafikonok, de visszafelé ez már nem akar rendesen működni. Így az 5v-os kijelzőt sem tudom a 3v-os PIC-ről hajtani, egyelőre. Következő héten összerakom és mutatom a műszer adatait.
121 és 263 oldal teteje.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |