Fórum témák
» Több friss téma |
lapozgass vissza a multkor ugyanezt szívtam egy PK3-al és sikerült megoldani valahogy. Azóta mukodik használom is mindennap.
Ha új a próbapaneled mérd végig, megvan-e a táp, a ICSP csati nem zárlatos valahova...
Valami gebasz van az ADC körül. Nem tudom mi lehet a hiba. Ha azokba a változókba ahová az ADRESH érték kerülne, egy fix értéket töltök és kilövöm a mellékelt részt, akkor tök jól működik. Próbáltam már növelni az időt, lentebb venni az A/D órajelét, de sehogy sem akar normálisan működni. Mi lehet a gubanc?
Szia!
Nem látok ANSEL előtt bankváltást, ill. azt sem látom, hol indítod el a konverziót ( csak teszteled a GO bitet /azt is jobb lenne a nevén nevezni ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2015
Idézet: „csak mintha be akarnál tölteni egy értéket” Késő van már ![]() ![]()
Az 5-ös és a 13-as sorban W-be töltessz értéket. De azután nem csinálsz vele semmit. három sorral lejebb átírod W-t. Nem hagytál ki valamit?
Ráadásul vizsgálog a GO bitet, csak épp nem kapcsolod be. A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2015
Bakker! Tényleg késő volt már este! Kimaradt az ADCON0-ba töltés!
Ja, mintha ezt írtam volna Neked 0:37, ill. 01:12-kor
![]() A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2015
Annyi probléma van, hogy fel sem érdemes sorolni.
Ebben a pic leírásban nem részletezik ki teljesen a működést, de azért egy oldalt szentelnek az akvizíciós időnek (amit nem a mérés befejeztével kell kivárni ![]()
Jó eséllyel így sem fog működni!
Nekem legalábbis 12F1840-esen nem működött, csak így: MOVLW B'00000101' MOVWF ADCON0 NOP BSF ADCON0,1 BTFSC ADCON0,1 GOTO $-1 Ugyanis a bemeneti csatorna váltásával egyidőben nem indult el a konverzió.
Kapisgálom! A példaprogi szerint a csatorna kiválasztás után kell a várakozást beiktatni. Tehát csak az van rossz helyen. Ez nem is olyan sok probléma.
![]()
Ok akkor próbálkozok a pk2 vel. Ahoz mi kell hogy hex file-be tudjam égetni a pic-be? ami van cd-n Mplab az jó?
És a firmware-val mit csináljak és hogy? Ne haragudjatok abszolút kezdő vagyok pic terén.
Initializing PICkit 2 version 0.0.3.63
Found PICkit 2 - Operating System Version 2.32.0 PICkit 2 Unit ID = OlHoss Target power not detected - Powering from PICkit 2 ( 5.00V) PKWarn0003: Unexpected device ID: Please verify that a PIC16F628A is correctly installed in the application. (Expected ID = 0x1060, ID Read = 0x0) PICkit 2 Ready Jelenleg az mplab-ban ezt írja ki Idézet: „Unexpected device ID: Please verify that a PIC16F628A is correctly installed in the application. (Expected ID = 0x1060, ID Read = 0x0)” Nem találja a programozandó 16F628A -t. Hozzá volt csatlakoztatva?
Ellenőrizd a vezetékek bekötését. Meg lehet próbálni a PGM lábat a földre húzni egy ellenállással, de általában megy nélküle is. Volt más programozva a 16F628A? Ha belső oszcillátor volt kiválaszva vagy áramkörön belüli programozáskor a panelen ki van épitve az oszcillátor és a MCLR funkció le van tiltva és a program legelején a PGC és/vagy PGD lába kimenetnem (egyes títusokon T1 oszcillátornak) van beállítva, a program elindul és megakadályozza a programozóval való kommunikációt. Ekkor a "Use Vpp First programming Entry" módot kellene megpróbálni.
Legtöbbször valamilyen nem helyes bekötés miatt van ez a hiba, ha jó a PIC. Helyes bekötés: PICKIT 1. lába > PIC 4. lába
2. > 14. 3. > 5. 4. > 13. 5. > 12. Jobb ha először egy breadboard-on próbálkozol.
Initializing PICkit 2 version 0.0.3.63
Found PICkit 2 - Operating System Version 2.32.0 PICkit 2 Unit ID = OlHoss Target power not detected - Powering from PICkit 2 ( 5.00V) PIC16F628A found (Rev 0x8) PICkit 2 Ready Ezek szerint megtalálta... Hogy töltsem bele a hex file-t???
http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/digitalis_ora_homerovel.html?pg=4
Ezt csináltam meg de már a hex file-t se tudom letölteni mert nem is ajánl fel olyat hogy mentés másként...
Köszönöm szépen! Már csak az kell hogy hogy töltsem bele
![]()
File / Import : kiválasztod a beprogramozandó hex állományt.
Programmer / Program.
ezaaaaz!!!! Mindenkinek köszönöm! Végre sikerült! Örülök hogy a Hobbielektronikán mindig vannak segítőkész emberek!!! Nemsoká belerakom és kiderül minden stimmel-e!
Hát ha minden igaz mindent beállítottam ahogy kell, mégsem akarja az igazat. Elég hosszú várakozást iktattam be a csatorna választás után, az indítást is külön parancsba tettem.
Az AD modult min. be kellene kapcsolni, különben nem fog dolgozni
![]()
Basszus! Már annyit néztem ezt a kódot, hogy nekem fel sem tűnik! Köszi!
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |