Fórum témák
» Több friss téma |
lapozgass vissza a multkor ugyanezt szívtam egy PK3-al és sikerült megoldani valahogy. Azóta mukodik használom is mindennap.
Ha új a próbapaneled mérd végig, megvan-e a táp, a ICSP csati nem zárlatos valahova...
Valami gebasz van az ADC körül. Nem tudom mi lehet a hiba. Ha azokba a változókba ahová az ADRESH érték kerülne, egy fix értéket töltök és kilövöm a mellékelt részt, akkor tök jól működik. Próbáltam már növelni az időt, lentebb venni az A/D órajelét, de sehogy sem akar normálisan működni. Mi lehet a gubanc?
Szia!
Nem látok ANSEL előtt bankváltást, ill. azt sem látom, hol indítod el a konverziót ( csak teszteled a GO bitet /azt is jobb lenne a nevén nevezni ! / ), csak mintha be akarnál tölteni egy értéket ! A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2015
Idézet: „csak mintha be akarnál tölteni egy értéket” Késő van már , úgy értettem, hogy az ADCON0-ba !
Az 5-ös és a 13-as sorban W-be töltessz értéket. De azután nem csinálsz vele semmit. három sorral lejebb átírod W-t. Nem hagytál ki valamit?
Ráadásul vizsgálog a GO bitet, csak épp nem kapcsolod be. A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2015
Bakker! Tényleg késő volt már este! Kimaradt az ADCON0-ba töltés!
Ja, mintha ezt írtam volna Neked 0:37, ill. 01:12-kor !
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2015
Annyi probléma van, hogy fel sem érdemes sorolni.
Ebben a pic leírásban nem részletezik ki teljesen a működést, de azért egy oldalt szentelnek az akvizíciós időnek (amit nem a mérés befejeztével kell kivárni ). Szerintem olvass el egy másik adatlapot, pl. a 16f887-nél még példaprogram is van.
Jó eséllyel így sem fog működni!
Nekem legalábbis 12F1840-esen nem működött, csak így: MOVLW B'00000101' MOVWF ADCON0 NOP BSF ADCON0,1 BTFSC ADCON0,1 GOTO $-1 Ugyanis a bemeneti csatorna váltásával egyidőben nem indult el a konverzió.
Kapisgálom! A példaprogi szerint a csatorna kiválasztás után kell a várakozást beiktatni. Tehát csak az van rossz helyen. Ez nem is olyan sok probléma. Olyasmi amit János is ír csak tartok tőle, hogy egy NOP kevés lesz, de ezek szerint ez lesz a megoldás.
Ok akkor próbálkozok a pk2 vel. Ahoz mi kell hogy hex file-be tudjam égetni a pic-be? ami van cd-n Mplab az jó?
És a firmware-val mit csináljak és hogy? Ne haragudjatok abszolút kezdő vagyok pic terén.
Initializing PICkit 2 version 0.0.3.63
Found PICkit 2 - Operating System Version 2.32.0 PICkit 2 Unit ID = OlHoss Target power not detected - Powering from PICkit 2 ( 5.00V) PKWarn0003: Unexpected device ID: Please verify that a PIC16F628A is correctly installed in the application. (Expected ID = 0x1060, ID Read = 0x0) PICkit 2 Ready Jelenleg az mplab-ban ezt írja ki Idézet: „Unexpected device ID: Please verify that a PIC16F628A is correctly installed in the application. (Expected ID = 0x1060, ID Read = 0x0)” Nem találja a programozandó 16F628A -t. Hozzá volt csatlakoztatva?
Ellenőrizd a vezetékek bekötését. Meg lehet próbálni a PGM lábat a földre húzni egy ellenállással, de általában megy nélküle is. Volt más programozva a 16F628A? Ha belső oszcillátor volt kiválaszva vagy áramkörön belüli programozáskor a panelen ki van épitve az oszcillátor és a MCLR funkció le van tiltva és a program legelején a PGC és/vagy PGD lába kimenetnem (egyes títusokon T1 oszcillátornak) van beállítva, a program elindul és megakadályozza a programozóval való kommunikációt. Ekkor a "Use Vpp First programming Entry" módot kellene megpróbálni.
Legtöbbször valamilyen nem helyes bekötés miatt van ez a hiba, ha jó a PIC. Helyes bekötés: PICKIT 1. lába > PIC 4. lába
2. > 14. 3. > 5. 4. > 13. 5. > 12. Jobb ha először egy breadboard-on próbálkozol.
Initializing PICkit 2 version 0.0.3.63
Found PICkit 2 - Operating System Version 2.32.0 PICkit 2 Unit ID = OlHoss Target power not detected - Powering from PICkit 2 ( 5.00V) PIC16F628A found (Rev 0x8) PICkit 2 Ready Ezek szerint megtalálta... Hogy töltsem bele a hex file-t???
http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/digitalis_ora_homerovel.html?pg=4
Ezt csináltam meg de már a hex file-t se tudom letölteni mert nem is ajánl fel olyat hogy mentés másként...
Köszönöm szépen! Már csak az kell hogy hogy töltsem bele
File / Import : kiválasztod a beprogramozandó hex állományt.
Programmer / Program.
ezaaaaz!!!! Mindenkinek köszönöm! Végre sikerült! Örülök hogy a Hobbielektronikán mindig vannak segítőkész emberek!!! Nemsoká belerakom és kiderül minden stimmel-e!
Hát ha minden igaz mindent beállítottam ahogy kell, mégsem akarja az igazat. Elég hosszú várakozást iktattam be a csatorna választás után, az indítást is külön parancsba tettem.
Az AD modult min. be kellene kapcsolni, különben nem fog dolgozni !
Basszus! Már annyit néztem ezt a kódot, hogy nekem fel sem tűnik! Köszi!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |