Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sajnos nem ez a helyzet. Ha egy autó a neveden van véglegesen kivonni a forgalomból csak bontási igazolással lehet, amit a bontóban kapsz, ha leadod az autót. Ha olyan fajta akkor fizetnek érte egy jelképes összeget, ha nem akkor még a leadásért is fizetsz. Egyébként csak ideiglenes forgalomból kivonásra van lehetőség, ami maximum fél év. Kétezer egy-kétszáz Forint. Amikor lejár személyesen meghosszabbíthatod újabb fél évre. Ha nem teszed, automatikusan visszahelyezik forgalomba és jön a kötelező biztosítás, meg a súlyadó. Ha nem fizeted napi több száz Forintos büntető biztosítást kell fizetni. Sajnos a pontos összegre nem emlékszem. Szóval otthon donornak csak külföldi autót használhatsz, ha úgy hozod be az országba, hogy nincs az itteni hivatalokban nyoma és titokban lapul a kertben.
Sziasztok! Bár nem vagyok a topik oszlopos tagja, most mégis adok magamról egy helyzetjelentést.
Hétfőn volt életem eddig legnagyobb napja, ugyanis akkor csináltam az érettségi vizsga szóbeli részét. Egész jól sikerült, a fizika 5-ös lett, a töri sajnos elég gyenge lett, a többi 4-es. Jelentkeztem a Széchenyi István egyetem Villamosmérnök szakára, elég jó esélyeim vannak, hogy felvegyenek. Csütörtökön volt a bankettünk, ilyen jól talán soha nem éreztem magam ebben a közösségben, pedig a négy év sem volt rossz, de a bankett nagyon jól sikerült. Másnap első busszal jöttem haza, egyetlen dolgot bánok, ami egy rosszul elsült telefon elővétel a zsebemből, így most arra szorultam, hogy rendelhetek új üveglapot a telefonomra, hálisten elég olcsón megúsztam. Végre van végzettségem is, nem csak a 8 általános, ennek bizonyos okokból kifolyólag nagyon örülök. Bármi lesz is, egy nagyon jó alapom van, bár önmagában az érettségi konkrétan semmit sem ér. De most öröm van, és boldogság, nekem is elkezdődött a nyári szünet, egészen jövő hét keddig, mert a telekomhoz megyek melózni, egy hónapra. Legalább nyaralásra meglesz a költőpénzem. Az elég jól jött ki, bár én szüleimmel leszek, a szomszéd nyaralóban pont azon a héten lesznek lenn a barátaim is. De ez még odébb van, július utolsó hetére még várni kell.
Gratulálok az érettségihez (én 20 éve tettem le...
Én is gratulálok! Jövőre lesz 30 éve, de ha lehetne, onnantól szinte mindent másképpen csinálnék...
Hello mindenki ez kifejezettebben az idősebbeknek szólnak akik foglalkoztak pc alatt Amiga emulálással vagy használték fénykorukban , mert odáig eljutottam hogy játékokat tudok használni de sajnos programokat már nem találok illetve nem tudom hogy honnét és mi módon juthatnék az Amiga rendszerrel kapcsolatos alapokhoz mint pl a programozás szeretnék minél többet megtudni/megtanulni de sajnos a magyar Amiga oldalak és a külföldi oldalak is megálltak végleg ezúton kérnék segítséget az Amigákkal kapcsolatban minden információ morzsát elfogadok szívesen és megköszönöm.
Használj írásjeleket, mert így elég macera olvasni. Én ennyit tudok hozzátenni: Amiga ROMs.
A saját témája:
Számítógép történelem
Szia! Itt nézelődj, szoktak lenni könyvek, és egyebek:amiga.hu
/www.amigaspirit.hu, ők kiadnak papír magazint is. FB-n is akadnak amigás oldalak pl.:Bővebben: Link Only Amiga Makes It Possible A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2015
Halóka!
A figyelő beragadt nálam a "Hibás FUJITSU-SIEMENS laptop" hirdetésnél, mindig jelez, de gondolom időközben törölve lett a hirdetés, és ezért nem tűnik el..
Néztem ott is, de kiderült, hogy figyelmetlenül. Megtaláltam, töröltem, és már oké.
Nekem most 42 év. Mindent másképpen csinálnék!
Bár én lehetnék olyan fiatal, mint az itt szólók összeadva.
Csak az (előttem szóló)utolsó 2, az 108; már teknőcben sem ifi.
Irigylem is a teknőst, bár inkább varjú lennék. Az nem olyan bamba mint a teknős, és tud repülni is, állítólag 200 évig.
Szia!
Köszönöm a válaszod és a többiekét is! Az a helyzet, hogy jó dolognak látok egy donor autót itthon tartani, mert pl.: egy diesel adagoló ami az enyémbe kell 300000 forint, egy turbó 200000 egy donor pedig 500000 és sok egyéb más is van tartaléknak például egy komplett blokk. Egy volt kollégám járt úgy ugyanilyen autóval, hogy beesett a szeleptányér az égéstérbe és dobhatta ki az egész motort és több mint 500000 forintot költött rá míg rendbe rakta. Ne adj isten megtörténne velem is akkor áldanám az eget ha tudnám, hogy ott lapul a kertben egy másik működő motor... Üdv
Mondjuk azért nem hiszem, hogy az ilyesmi olyan túl sűrűn előforduló probléma, hogy ilyen módon kellene felkészülni rá.
Szerintem inkább a rendszeres karbantartást kell megfelelően (időben és minőségben) végezni, illetve az apró jelenségekre, furcsa zörejekre hamar felfigyelni és kivizsgáltatni. Persze ez csak az én véleményem. zolika60-at interjúvold meg, hátha neki mások a tapasztalatai ilyesmiről. A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
Üdv. Nem találtam kérdésemhez topicot, itt megejtem.
Olyan ingyenes videokonvertáló progit keresek Winxp vagy Win7-re, amelyik egy kijelölt területen (meghajtón) az összes videót -mov, mp4- automatikusan konvertálja. Ne kelljen egyenként megnyitni, konvertálni, elmenteni. Van rengeteg rövid HD és fullHD video, amiket kisebbre kellene konvertálni, pld. 640x480 mp4-re. Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2015
Én ezt használom, gyors és eddig még mindent megnyitott.
Bővebben: Link
Picit villanyos a téma. Bocs!
Hogy hivjak? - . a villamosszék nagytestvérét? - Elek-trón. - És a kistestvérét? - Elektromos kisülés.
köbzoli kala1982a köszönöm, kipróbálom.
Kicsit szókimondó és durva a szövege a videónak de bepusztultam rajta csak sajnos én is javítottam ilyen gyári hibákat Bővebben: Link
Teljesértékű valóságalapja ugyan nemtudom mennyi bár nekem a kondi tetején lévő nyomok gyanúsak.
Az tény és való .
Bár ha én így így kapnám meg egy csomagban nekem se lenne hirtelen sokkal több. Persze utánna lehet én is nyomnék egy félórás "imát" csak levezetésképpen.
Lesznek szavak, amiket máshogy írunk: http://index.hu/tudomany/2015/06/26/az_uj_helyesirasi_szabalyzat_cs...solas/
Szerintem az ifjak jelentős részének teljesen mindegy. Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |