Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Sziasztok, hogyan lehet építeni egy olyat hogy érintő kijelzővel vezérlővel vezérelni egy 12v szívattyút (5w) és egy 12v 57w peltier elemet?
Nem megy.
Nem a 2.2 es a 2.4 -esrol van szo, azok jol mennek a 9341-essel, hanem a 2.8-asrol, errol. Most probalva a 9340-essel is. A szintilleszto az meg van epitve hozza es jo mert a kissebbek mukodnek vele. Ir az egyik sarkaba egy ilyesmit: 2812C-SZ. A 2.4 -esnek pedig 2408-SZ -t ir. Ezek a szamok mit akarnak jelenteni ? A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2015
Szia!
3.3V-os panelel fog működni! Én pl. Arduino Pro Minivel tudom vezérelni, ha csak 3.3V-ról működtetem az egész áramkört! 5V-al hiába szint illesztettem csak fehér képernyő fogadott! Vagy ARM-el szerelt panelekkel tudod még használni.
A feladat nagy valoszinuseggel visszavezetheto ket rele be- illetve kikapcsolasara.
Hát akkor tényleg tul lőttem a célon, mert ha leeresztem a tápot 3,3v-ra akkor csak 8 MHz-em marad. Engem is csak fehér képernyő fogadott. Kösz.
Ti mit neveztek szint illesztésnek? Rendes szint ilesztés után nincs különbség, hogy 5V-on vagy 3V3-on megy a uC.
Sziasztok! Az sprintf() utasítást hogyan tudom float változóra használni? Illetve a másik, hogy egy byte típusú változót hogyan tudok vele hex formátumban kezelni?
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2015
Nagyon kezdő vagyok az arduino terén, tudsz segíteni lépésről lépésre megcsiálni?
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2015
Ezt én is tudom, de ha nem akarom kiiratni?
Köszi!
A standard C-ben a sprintf() függvény használatakor %f a float paraméter, azonban az arduinoban megvalósított sprintf() nem kezeli a lebegőpontos változókat. Amúgy a legtöbb mikrovezérlő esetén cészerü elkerülni a lebegőpontos változók használatát (ha lehetséges, és a legtöbb esetben lehetséges is), mert nincs matematikai processzor, így ezek a műveletek lassúak, és sok erőforrást foglalnak. Feszültségmérésnél pl. a mért érték 10x-esével, vagy 100x-osával dolgozom, attól függően, hogy 0,1v-os vagy 0,01V-os felbontást szeretnék, ehez meg sima int, esetleg long változó kell csak.
TAVIR.HU oldalon Arudino 60 napos tanfolyama sokat segíthet rajtad!
Jogos a kérdés/ feltevés, de a tapasztalat az verhetetlen.
De mégis mi lehet a különbség a szintillesztett 3,3v és ar eredeti/ igazi 3,3v -os vezérlés/ panel között ? Vagyis, a 4050 IC -vel végzett szintillesztesnek mi a hianyossaga amit érez ez az LCD ?
Az, hogy sima CD4050-t használsz. Az pedig lassú a 8MHz-es SPI-hoz (bár ki lehet fogni olyat, ami még épp elmegy ott). Ilyenkor jön jól a szkóp, azon látnád mi történik. A megoldás, hogy pl. 74HC4050-t használsz, ami sokkal gyorsabb ezen a feszültségen (fontos, hogy ne a HCT sorozatból legyen, hanem sima HC, a HCT ugyanis pont a fordítottjára jó 2V+-ból lehet vele 5V-os jelet csinálni).
Hat nem sima CD tipust hasznalok hanem HC-t, de megsem mukszi, csak a 2.2-s es a 2.4-es.
Mindemellett visszaterek ahhoz a kerdesemhez hogy: Mit jelent az a 2812C-SZ felirat az LCD-n ?
Nekünk semmit, a gyártónak mindent. Nincs semmiféle szabvány arra, hogy miként kell elnevezni a berendezések típusait (a csavarok és egyéb keráruk nem berendezések).
Csak azert kerdem mert a 2.2-s LCD-n
Idézet: van irva. Az a 12 es a 08 zavar. Anelkul hogy rendes hozzaerto lennem, venetlenul nem a mukodesi adatsurusegre vonatkozik? „2408-Sz”
Nem valószínű. Ha az lenne, akkor a 08-ast se lehetne 4MHz-el vagy 2MHz-el hajtani, márpedig tökéletesen megy úgy is.
Idézet: „Sziasztok! Egy kis szakértést szeretnék kérni. Ezt a magasságmérő ketyerét szeretném megépíteni, már meg is is jött hozzá minden, de rögtön az elején elakadtam: Bővebben: Link A programot beraktam ugyan az arduinoba, de az ellenőrzéskor azt írja ki: Hiba a fordítás során. Kérdésem, hogy a progival van gond, vagy én vagyok láma a dologhoz??? ” Sajnos még mindig itt tartok-vagyis sehol. Arduinoforever kolléga ugyan próbált segíteni - amit ezúton is köszönök neki - de nem jutottam előrébb. Arduino 1.6.5-öt használnék.Vagy evvel van gond, vagy a progival, de lehet hogy velem. Ha valaki betöltené az Arduinoba és sikerülne lefordítani, valamint egy-két mondatban kiokosítana, azt megköszönném.A hardveres része talán már rugalmasabb lenne. Köszönöm.
Sziasztok
email küldését tesztelgetem, az eredeti kód innen van link
az email küldést egy nyomógombbal szeretném megoldani, tehát azt a részt ahol az „e” karaktert várja módosítanám, hogy a gomb megnyomásakor küldje a mailt. a setup() részben ezeket írnám be: int gomb = 2; int gomb_allapot = LOW; int val = 0 pinMode(gomb, INPUT) a loop() részbe meg ezt: val = digitalRead(gomb_allapot) ; if (val == HIGH) { sendEmail(); } Működne ez így? Nem világos, hogy az eredeti kódban mi az a byte sendEmail() rész miért van a byte típusú változó? A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2015
Mert a „byte sendEmail()” egy byten vissza adja a hibajelzést:
return 0; ha Error! return 1; ha OK!
Én ezt használom, főleg kijelzőkkel! Gyors (72MHz) és nem kell szintillesztés!
A byte sendEmail() függvénynek mindig van visszatérési értéke, amivel vissza lehet jelezni a meghívó függvénynek, hogy milyen eredménnyel hajtódott végre a függvény, hibát is jelezhet.
Pl: int eredmeny; eredmeny=sendMail(váltózók, ha kellenek); if (eredmeny==-1) Serial.println("HIBA!!!"); if (eredmeny==1) Serial.println("Elküldve."); Persze meg kell nézni, hogy mit ad vissza a függvény, én most csak példát írtam. Ajánlott egy Programozzunk C nyelven könyv elolvasása! Netről könnyen letölthető.
Elég csábító ez a készülék!
Te találtál hozzá rendes adatlapot? Én kb. 6-ot átnéztem, mind 105 oldalas, és pl. a Timer-ek nincsenek benne. Arduinoval programozod?
Nézegettem en is ezt. Az en kerdesem is a progamozassal lenne kapcsolatba, Arduino IDE alatt programozhato ? Kompatibilis ?
Nem használok adatlapot! Egyszerűen Arduinoval programozom. Nincs bootloader, egy jumperrel lehet állítani, hogy programozni akarom vagy futtatni a programot. Soros porton programozható!
ARM Cortex M3 processzor. Flash: STM32F103C8T6 = 64Kb / STM32F103CBT6 = 128Kb SRAM: 20Kb Működési frekvencia: 72MHz 3 Serial port 2 SPI port 2 I2C port 9 analóg bemenet (12bites felbontásban) 12 PWM (16 bites felbontásban) Beépített RTC. Arduino kompatibilis. 3.3V-os működés. Nem mellesleg olcsó is! Nálam nyert! Kezdőknek nagy falat, de haladóknak kifejezetten ajánlom! |
Bejelentkezés
Hirdetés |