Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   566 / 1133
(#) Puppyduu válasza Puppyduu hozzászólására (») Szept 15, 2015 /
 
Működik!
(#) Szabi1 hozzászólása Szept 16, 2015 /
 
Sziasztok! Tudna valaki segíteni? Két különböző eszközzel van problémám:
1.iPAD air ---> a tulajdonos használtan vásárolta, és az előzö tulajdonos helytelenül lépett ki az Apple ID ból, és az előző felhasználó adatait kéri a rendszer, amit nem lehet tudni.
2. Lenovo T400 laptop. Bekapcsoláskor a képernyő fekete. Szétszedtem kihúztam a CMOS elemet, kivettem a RAMot fütyöl, visszarakom mukkja nincs. Ha hagyom bekapcsolva állandóan újraindul. Sok újraindulás után bejön a kép, kiirja hogy CMOS error, Date/Time-ot kéri beállítani, majd autómatikusan be lép a BIOS-ba. De sajnos nem supervisor módba, és a Security menüpontnál, pl Execution Prevention be van kapcsolva, és még több biztonsági beállítás be van kapcsolva amit nem enged kikapcsolni. (Megjegyzem 3-4 napja volt nállam telepíteni, de egy kisgyerek elzongorázta a BIOS-t) Azon csodálkozok hogy ha kiszedtem a CMOS elemet, miért nem resetálódik minden beállítás? A gyári beállítás visszahozását sem engedi, csak fütyöl egyet.
(#) KTobi válasza Szabi1 hozzászólására (») Szept 16, 2015 /
 
2. Szerinted egy üzleti szériás gép jelszavas védelmét cmos resettel ki lehet játszani? Lépj be a BIOSba a megfelelő jelszóval.
(#) Szabi1 válasza KTobi hozzászólására (») Szept 16, 2015 /
 
Nem kér jelszavat! Hanem nem enged bizonyos beállításokat... Bővebben: Link ezt találtam, így nem lehetne felírni a gyártó oldalán lévő tiszta BIOS-t?
(#) simley hozzászólása Szept 16, 2015 /
 
Frissitet a gepem es ujra indult de nem adta be a windowst. Ha entert nyomok akkor be adja hogy jelentkezzek be es fekete kepernyo. Az usb recoveryt honnan toltsem le.
(#) sastas01 válasza Szabi1 hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
1: Azt nemtudom, hogyan lehet helytelenül kilépni, de elvileg belépsz az appstore-ba legörgetsz legalulra és kijelentkezés. Utána ott lesz egy bejelentkezés gomb.
Illetve ha ez nem segít, ezt elvileg megoldja egy gyári beállítások visszaállítása is.
(#) Szabi1 válasza sastas01 hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
Gyári beállításokra lett hozva, és kéri az előző tulajdonos iCloud adatait.
(#) didyman válasza sastas01 hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
Gondolod, hogy a készülék lopásvédelmét ilyen egyszerű kijátszani?
(#) didyman válasza Szabi1 hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
Miért nem keresitek meg az előző tulajdonost? Hacsak nem maga is lopta a gépet, valószínűleg elérhető és készségesen segít.
(#) Szabi1 válasza didyman hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
Nem lopott, ha lopott volna, akkor úgy írná ki..... Az előző tulajdonost nem tudtuk elérni. Kapcsolatba kellene lépni az apple-el.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2015
(#) BEMcorp válasza Szabi1 hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
Előre bocsátanám, hogy nem értek az almákhoz, de...
Külsős szemmel nézve, én annyit látok, hogy van egy ismeretlen eredetű termék, akár lopott is lehet, az előző tulaj nélkül nehéz bizonyítani.
Ha én lennék a helpdesk, valószínűleg feltételezném, hogy nem a jogos tulajdonosa próbálja használni.
(#) didyman válasza Szabi1 hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
Nem feltétlenül írja ki, ha lopott, pláne, ha a tulajdonos maga sem emlékszik már apple ID-re, jelszóra.. Ha meg nem tudjátok elérni az előző tulajt, akkor ez bizony tégla.
(#) Szabi1 válasza Szabi1 hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
2. Lenovo T400 ---> bios flasht kellene végezni rajta, meg is találtam az EEPROM-ot P24S08 ami ekvivalens a 24RF08 IC vel. Bővebben: Link Az IC-t mindenképp ki kell forrasztani? Ha nem forrasztom ki akkor csak SDA SCL és GND-t kötöm be, és akkor írom fel a BIOS-t amikor a laptop be van kapcsolva vagy elég ha be van csatlakoztatva az adapter (az aksi ki van szedve)?
(#) Szabi1 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
Végre sikerült elérni az előző tulajdonost
(#) Ktulu válasza Szabi1 hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
Ezek nem sima EEPROM-ok, nem tudod csak úgy újra írni.
Bővebben: Link
(#) Szabi1 válasza Ktulu hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
Nem is flash-elném a BIOS-t ha valahogy gyári beállításra lehetne kényszeríteni. Láttam a neten egy videót, ahol rövidrezárt valamit, és kinyitva lépett be a BIOS beállításokba, és ott is ugyanúgy le voltak tiltva a gyári beállítás visszahozása (F9) stb opciók, míg rövidre nem zárta a chipet.
(#) Szabi1 válasza Szabi1 hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
Bővebben: Link Megtaláltam a videót!
(#) sastas01 válasza didyman hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
Láttam már talált Iphone-t(4S). Azt ennyi volt...
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2015
(#) Szabi1 válasza Szabi1 hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
Szóval megépítettem ezt az áramkört: Bővebben: Link Az EEPROM-ot tudom flash-elni anélkül hogy bekapcsolnám a laptopot, ha adok neki áramot?
(#) Ktulu válasza Szabi1 hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
Ha nem forrasztottad ki az EEPROM-ot, akkor a **-al jelölteket nem kell bekötni.
Az oldalon amit linkeltem, a 4. pontot kövesd.
(#) enree hozzászólása Szept 17, 2015 /
 
Sziasztok!
Mi okozhatja a következő problémát; Adott egy router, amiben be van állítva egy port forward, egy ip címhez. Ha külső hálózatról akarom megnyitni, tehát nem vagyok otthon, akkor jól működik. Ha viszont haza megyek, és fellép az otthoni wifire a telefonom, akkor nem működik... Ezt azóta csinálja, mióta kicseréltem a routert, előtte rendben volt. Milyen belállítást kell megváltoztatnom, hogy ez ne álljon fenn? (Utolért engem is a nagyon gyors net és nem tudta tartani a lépést a jó öreg WRTL54GL)
(#) eSDi válasza enree hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
Üdv!

Belső hálózatról ne a WAN címen keresztül próbáld elérni a gépet/eszközt. Lehet nem is lehet állítani semmit, aminek ehhez lenne köze. Az 54GL-t a nyílt Linux FW miatt sokkal jobban lehet állítgatni.
(#) Szabi1 válasza eSDi hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
Én a távoli hozzáférést máshogy oldottam meg: DD-WRT firmware a routeren, DDNS és VPN segítségével be tudok lépni a hálózatba távolról s bármihez hozzá tudok férni.
(#) SzervízMacska válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 18, 2015 /
 
Ha már érdeklődtem, megmutatom az eredményt is. Azt már írtam, melyiket rendeltem. Szerdán haza is hoztam gyalogszerrel a pólusból. Néhány perc alatt sikerült beüzemelni. A spórolás ott látszik, hogy usb kábelt és szoftvert sem adtak hozzá. A készülék egyébként csinos, kevesebb helyet foglal a réginél. Gyorsan letöltöttem a gyári szoftvert meg az aida64-et, hogy tudjam tesztelni. Hamar észre vettem, hogy az apc és a corsair szoftver által mutatott teljesítmény adatok köszönő viszonyban sincsenek egymással, de egy szoftverfrissítés ezt is megoldotta. Néhány óra alatt feltöltődött az akku, mivel eredetileg csak 58%-on volt. Ekkor kipróbáltam a szünetmentes üzemet, ami hibátlanul működik. Egy dolgot találtam furcsának, hogy a készülék teteje folyamatosan kézmeleg. Akkor is, mikor már teljesen feltöltődött. Nem tudom, mit csinálhat 24 órában, de valamit nagyon - a keletkező hő alapján. Ha valaki sejti, ne tartsa magában! Azt hittem, ha rákukkantok a jelalakra, okosabb leszek, de tévedtem... Azért megmutatom:
(#) enree válasza Szabi1 hozzászólására (») Szept 18, 2015 /
 
Köszönöm mindkettőtöknek a választ. Ha nem a WAN címen keresztül közelítek, akkor persze, hogy működik, de ennek pont az lenne az értelme, hogy akárhonnan menjen... Ha hazaérek és ki akarom nyitni a kaput, akkor írjam át a telómban a DDNS címet az eszköz belső címére? Na nem....
Eddig működött a WRT54GL-el. Ez meg egy sokkal újabb, sokkal jobban konfigolható router (dlink dir655).
(#) zoszka válasza enree hozzászólására (») Szept 18, 2015 /
 
Szerintem ne ugyan azt a portot használd a WAN felől. A külső ne ugyan az legyen mint a belső, és a ruther majd átirányítja. Így nem zavarodik össze, mikor bentrő kifele, aztán vissza is ugyan azt a portot nyitja.
Tehát mondjuk a saját belső portja 2244 akkor a külső 2255. Ezt a 2255-ös portot irányítsd át kintről a 2244-esre és a megfelelő ip-re. Bentről természetesen a 2244-est tudod majd továbbra is használni. De ha DNS-t használsz akkor ez annyira nem is lényeges.
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2015
(#) enree válasza zoszka hozzászólására (») Szept 18, 2015 /
 
Hú, ilyet még nem csináltam, ezt melyik menüpont alatt tehetem meg?
(#) zoszka válasza enree hozzászólására (») Szept 18, 2015 / 1
 
Ugyan ott van valahol, ahol beállítottad a forward-ot. A bejövő portot kell átirni és a telót is arra a portra írd át.
(#) enree válasza zoszka hozzászólására (») Szept 18, 2015 /
 
Na, írjál be magadnak egy nagy piros pontot!
Működik. De tudod, mi az érthetetlen? Az eredeti porton is!
Az a lényeg, hogy megy, nagyon hálás vagyok!
(#) Szabi1 hozzászólása Szept 18, 2015 /
 
Bővebben: Link Valaki nem tudja, hogy az I2C busz SDA és SCL lábait érinti össze, vagy az SDA és GND lábakat? Nem szeretném leégetni a laptop alaplapját.
Következő: »»   566 / 1133
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem