Fórum témák
» Több friss téma |
Na jó , de az usb ről azt pc ről kapja ?
De ez az atmega kell hozzá. Csináltál egy egyszerűbb programozót vagy nem ?
A jövő héten kapok kölcsön egy másik programozót azzal majd megpróbálom addig nem akarok még csinálni.Köszi!
Gondolom feszültség osztónak kellene lennie valahol, ahol nincs, és az 5V-ból és a feszültség osztó értékeiből kijön neki a 25.5V-os érték. De ha megmérnéd, hogy valós-e, akkor már tudnánk, hogy a hiba merre van, vagy merre nincs.
Tudtommal a feszültségosztó nem növeli a feszültséget. A mért érték nem 2,55V?
Üdv mesterek!
Tegnap este egy AVRISP-mkII-klónnal minden gond nélkül felprogramoztam az AVR-t akkor gondolom hogy az én programozómmal lehet a gond pedig új.Köszönöm!
Nem semmi ez a kis műszer nagyon jól dolgozik és gyorsan meg pontos is.Köszönöm a segítséget mindenkinek!Egy kép a műszerről.
Hello!
Az ebay-es 3-4-5000Ft-os ESR mérőkről mi a véleményetek? Használhatóak, vagy inkább felejtős kategória?
Szervusztok !
Ezt a tesztert vettem a napokban ,pontosabban az újabb SMD-vel szerelt változatát . Van valakinek leírása hozzá ? Így a menüjébe nem nagyon akarok turkálni ,nehogy elállítsak valamit . Az eladó tesztelve ,kalibrálva küldte . Eddig tökéletesen működik .
Szia! Nyugodtan használd a menüt, azzal tudsz váltani különböző funkciók között. (jó eséllyel) Elállítani nem tudod, de a self test opciót csak akkor használd, ha nagyon pontatlanok a mérési eredmények. Hogy a ZIF foglalat melyik kivezetésére van kötve a frekimérés, melyik az 1-2-3 mérőpont, azt neked kell kisakkozni, ha nincs leírása. Ha van benne frekvenciagenerátor, meg PWM, akkor azok a 2-3 mérőpontokon érhetők el, a 3 lesz a kimenet GND-je.
Köszönöm morgo !
Tényleg semmi gond a menüvel . Korrekt volt az eladó ,küldött hozzá kapcsolási rajzot , a frekvenciaméréshez védő rajzot , inverter kapcsolást amivel 50 V-ig lehet zénert mérni , ESR táblázatot . Leírta a self testet is ,már kezd derengeni .
adsz egy linket, melyiket/kitől vetted?
Vaterán vettem ,de most nem látom az eladónál ezt a fajtát /ami a képen szerepel / .
Ha gondolod megkérdezem van e még neki . 9100 az ára szállítással . Nekem 9250 ,mivel kértem plexi előlapot hozzá .
Hali!
azt hittem ebayon/ali-n vetted Köszi
És jó kis haszonnal meg tovább is adja .
Szia!
Ajánlom, hogy nézz körül Kínában. A Vaterán egy rakás viszonteladó kínál ebay-ről beszerzett terméket jelentős árréssel. Ezt Te is meg tudod tenni, mármint rendelni. Nem kell hozzá több mint egy bankszámla és egy Paypal regisztráció (+ pici angol nyelvismeret). A másik az Aliexpress, ahol időnként az ebay-nél is jóval olcsóbban lehet megvenni ezt, azt. Üdv.
Egyet kell értenem papus51-el
Ezzel kb. tisztában voltam én is . Meg azzal is hogy ha regisztrálnom kel ,egyhamar nem lesz teszterem .
Ez igaz .
Viszont ,a hangváltó kísérletekhez kellett az L-C mérő .
Sziasztok!
Akadt egy kis gondom, remélem tudtok segíteni. Elkészítettem az 1.11k verziót. Látszólag rendben is van, kivéve azt, hogy a 8.9 voltos elemekre is 6.2-6.4 voltot ír ki és még a kalibráció közepén kikapcsolt. Rámértem közben és tényleg annyira viszi le kb. a multiméter szerint az elem feszültségét. Amúgy kb. 30mA körül fogyaszt. (megvilágított 16x2-es kijelzővel és LT1004 helyett TL431-el használom) Gondoltam nem gond és rögtönöztem neki 7809-ből 9V-os tápot. Viszont erre is azt írja ki, hogy 5.2-5-6, mikor mit?!?!?! majd kikapcsol. Már egy csomó firmware-t kipróbáltam, többek között morgo két stabil változatát is az ajánlott Fuse beállításokkal, de ugyanaz az eredmény. Nagyon hálás lennék, ha megtudnátok mondani milyen irányba induljak el! Előre is köszönöm!
Szia!
Ellenőrizd le, hogy a +9V és a GND között lévő 10K/3,3K osztón az osztó értékének megfelelő feszültség van-e (Atmega PC.5 bemenet). Ha ez stimmel valami nem jó a nyákon, főként hogy többféle szoftverrel ellenőrizted és mindig alacsonyabbat mér.
Ja és elsősorban mérd meg a két ellenállás értékét, és a +5V-ot is nem árt ellenőrizni.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2015
Szia!
Köszönöm a gyors válaszod! Ellenőriztem a feszültségosztót, amikor bekapcsolom és 6.5 voltig merül, akkor kb. 1.5V jelenik meg PC5 felé, ez elméletileg így rendben van. Stab is rendben van: 5.1 voltot mérek a 78l05 kimenet lábon bekapcsolt állapotban. Most vagy én használok valami nagyon ótvar elemet, vagy tényleg valami nem ok a nyákon, pedig többször is ellenőriztem.
Szia! Ellenőrizd a 7809 táppal, hogy mekkora a feszültség. Ha így is leesik 6,5-7 V környékére, akkor valószínűleg zárlatod van, vagy egy fordított elkó, vagy más hibás alkatrész. 9V-os telephez való szoftver 7,5 V környékén letilt, mert az 5V stabnak általában ez a minimum szükséges feszültség. Vacak telep esetén is ez lehet a problémád.
Szia!
Köszönöm! Most hoztam egy új energizert. Ezzel 9.5-ről leesik 9.4-re. Végig rajta volt a DVM. Az LCD viszont a nagyobb fesz hatására sokkal kontrasztosabb lett, de alacsony szögben nézve éppen olvasható: 6.02V - low battery...bye. Ez még előbb kikapcsolt, mint simán. TL431 esetleg? Szerintetek megprobáljam?
elfelejtettem: osztó végén 2.27 V amikor 9.38 a telepen bekapcsolás után.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |