Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVR-es alkatrész (tranzisztor) teszter
Lapozás: OK   56 / 84
(#) eyess válasza MATA hozzászólására (») Szept 13, 2015 /

Na jó , de az usb ről azt pc ről kapja ?
De ez az atmega kell hozzá.
Csináltál egy egyszerűbb programozót vagy nem ?
(#) MATA válasza eyess hozzászólására (») Szept 13, 2015 /

A jövő héten kapok kölcsön egy másik programozót azzal majd megpróbálom addig nem akarok még csinálni.Köszi!
(#) Kovidivi válasza MATA hozzászólására (») Szept 14, 2015 /

Gondolom feszültség osztónak kellene lennie valahol, ahol nincs, és az 5V-ból és a feszültség osztó értékeiből kijön neki a 25.5V-os érték. De ha megmérnéd, hogy valós-e, akkor már tudnánk, hogy a hiba merre van, vagy merre nincs.
(#) Allf válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 14, 2015 /

Tudtommal a feszültségosztó nem növeli a feszültséget. A mért érték nem 2,55V?
(#) MATA hozzászólása Szept 16, 2015 /

Üdv mesterek!
Tegnap este egy AVRISP-mkII-klónnal minden gond nélkül felprogramoztam az AVR-t akkor gondolom hogy az én programozómmal lehet a gond pedig új.Köszönöm!
(#) eyess válasza MATA hozzászólására (») Szept 16, 2015 /

Valószínű .És hogy muzsikál a teszter ?
(#) MATA válasza eyess hozzászólására (») Szept 17, 2015 /

Nem semmi ez a kis műszer nagyon jól dolgozik és gyorsan meg pontos is.Köszönöm a segítséget mindenkinek!Egy kép a műszerről.

P917.png

(#) draco31 hozzászólása Szept 29, 2015 /

Hello!

Az ebay-es 3-4-5000Ft-os ESR mérőkről mi a véleményetek? Használhatóak, vagy inkább felejtős kategória?
(#) Mócsing hozzászólása Szept 29, 2015 /

Szervusztok !
Ezt a tesztert vettem a napokban ,pontosabban az újabb SMD-vel szerelt változatát . Van valakinek leírása hozzá ?
Így a menüjébe nem nagyon akarok turkálni ,nehogy elállítsak valamit .
Az eladó tesztelve ,kalibrálva küldte .
Eddig tökéletesen működik .
(#) morgo válasza Mócsing hozzászólására (») Szept 29, 2015 /

Szia! Nyugodtan használd a menüt, azzal tudsz váltani különböző funkciók között. (jó eséllyel) Elállítani nem tudod, de a self test opciót csak akkor használd, ha nagyon pontatlanok a mérési eredmények. Hogy a ZIF foglalat melyik kivezetésére van kötve a frekimérés, melyik az 1-2-3 mérőpont, azt neked kell kisakkozni, ha nincs leírása. Ha van benne frekvenciagenerátor, meg PWM, akkor azok a 2-3 mérőpontokon érhetők el, a 3 lesz a kimenet GND-je.
(#) Mócsing válasza morgo hozzászólására (») Szept 29, 2015 1 /

Köszönöm morgo !
Tényleg semmi gond a menüvel . Korrekt volt az eladó ,küldött hozzá kapcsolási rajzot , a frekvenciaméréshez védő rajzot , inverter kapcsolást amivel 50 V-ig lehet zénert mérni , ESR táblázatot . Leírta a self testet is ,már kezd derengeni .
(#) pipi válasza Mócsing hozzászólására (») Szept 29, 2015 /

adsz egy linket, melyiket/kitől vetted?
(#) Mócsing válasza pipi hozzászólására (») Szept 30, 2015 /

Vaterán vettem ,de most nem látom az eladónál ezt a fajtát /ami a képen szerepel / .
Ha gondolod megkérdezem van e még neki .
9100 az ára szállítással . Nekem 9250 ,mivel kértem plexi előlapot hozzá .
(#) pipi válasza Mócsing hozzászólására (») Okt 1, 2015 /

Hali!
azt hittem ebayon/ali-n vetted
Köszi
(#) Kera_Will válasza Mócsing hozzászólására (») Okt 1, 2015 /

Valszín Ő meg onnan (e-bay) rendelte
(#) eyess válasza Kera_Will hozzászólására (») Okt 1, 2015 /

És jó kis haszonnal meg tovább is adja .
(#) vargaf válasza Kera_Will hozzászólására (») Okt 1, 2015 /

Szia!
Biztosan így van:
E-bay tranzisztor teszter
Az ára 5000 Ft.

Üdv.: Feri
(#) Mócsing hozzászólása Okt 1, 2015 /

Nekem maradnak a hazai eladók ,onnan még sosem vásároltam .
(#) papus51 válasza Mócsing hozzászólására (») Okt 1, 2015 /

Szia!
Ajánlom, hogy nézz körül Kínában. A Vaterán egy rakás viszonteladó kínál ebay-ről beszerzett terméket jelentős árréssel. Ezt Te is meg tudod tenni, mármint rendelni. Nem kell hozzá több mint egy bankszámla és egy Paypal regisztráció (+ pici angol nyelvismeret).
A másik az Aliexpress, ahol időnként az ebay-nél is jóval olcsóbban lehet megvenni ezt, azt.
Üdv.
(#) soskajoska válasza papus51 hozzászólására (») Okt 3, 2015 /

Egyet kell értenem papus51-el
(#) Mócsing válasza papus51 hozzászólására (») Okt 3, 2015 /

Ezzel kb. tisztában voltam én is . Meg azzal is hogy ha regisztrálnom kel ,egyhamar nem lesz teszterem .
(#) eyess válasza Mócsing hozzászólására (») Okt 3, 2015 /

Az még mindig nem került volna semmibe .
(#) Mócsing válasza eyess hozzászólására (») Okt 4, 2015 / 1

Ez igaz .
Viszont ,a hangváltó kísérletekhez kellett az L-C mérő .
(#) hadrp hozzászólása Okt 6, 2015 /

Sziasztok!

Akadt egy kis gondom, remélem tudtok segíteni.
Elkészítettem az 1.11k verziót. Látszólag rendben is van, kivéve azt, hogy a 8.9 voltos elemekre is 6.2-6.4 voltot ír ki és még a kalibráció közepén kikapcsolt.

Rámértem közben és tényleg annyira viszi le kb. a multiméter szerint az elem feszültségét.
Amúgy kb. 30mA körül fogyaszt. (megvilágított 16x2-es kijelzővel és LT1004 helyett TL431-el használom)

Gondoltam nem gond és rögtönöztem neki 7809-ből 9V-os tápot.
Viszont erre is azt írja ki, hogy 5.2-5-6, mikor mit?!?!?! majd kikapcsol.

Már egy csomó firmware-t kipróbáltam, többek között morgo két stabil változatát is az ajánlott Fuse beállításokkal, de ugyanaz az eredmény.

Nagyon hálás lennék, ha megtudnátok mondani milyen irányba induljak el!

Előre is köszönöm!
(#) Szammer válasza hadrp hozzászólására (») Okt 6, 2015 /

Szia!
Ellenőrizd le, hogy a +9V és a GND között lévő 10K/3,3K osztón az osztó értékének megfelelő feszültség van-e (Atmega PC.5 bemenet). Ha ez stimmel valami nem jó a nyákon, főként hogy többféle szoftverrel ellenőrizted és mindig alacsonyabbat mér.
(#) Szammer válasza Szammer hozzászólására (») Okt 6, 2015 /

Ja és elsősorban mérd meg a két ellenállás értékét, és a +5V-ot is nem árt ellenőrizni.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2015
(#) hadrp válasza Szammer hozzászólására (») Okt 6, 2015 /

Szia!

Köszönöm a gyors válaszod!

Ellenőriztem a feszültségosztót, amikor bekapcsolom és 6.5 voltig merül, akkor kb. 1.5V jelenik meg PC5 felé, ez elméletileg így rendben van.
Stab is rendben van: 5.1 voltot mérek a 78l05 kimenet lábon bekapcsolt állapotban.

Most vagy én használok valami nagyon ótvar elemet, vagy tényleg valami nem ok a nyákon, pedig többször is ellenőriztem.
(#) morgo válasza hadrp hozzászólására (») Okt 6, 2015 /

Szia! Ellenőrizd a 7809 táppal, hogy mekkora a feszültség. Ha így is leesik 6,5-7 V környékére, akkor valószínűleg zárlatod van, vagy egy fordított elkó, vagy más hibás alkatrész. 9V-os telephez való szoftver 7,5 V környékén letilt, mert az 5V stabnak általában ez a minimum szükséges feszültség. Vacak telep esetén is ez lehet a problémád.
(#) hadrp válasza morgo hozzászólására (») Okt 6, 2015 /

Szia!

Köszönöm!

Most hoztam egy új energizert. Ezzel 9.5-ről leesik 9.4-re. Végig rajta volt a DVM.
Az LCD viszont a nagyobb fesz hatására sokkal kontrasztosabb lett, de alacsony szögben nézve éppen olvasható: 6.02V - low battery...bye.
Ez még előbb kikapcsolt, mint simán.

TL431 esetleg? Szerintetek megprobáljam?
(#) hadrp válasza hadrp hozzászólására (») Okt 6, 2015 /

elfelejtettem: osztó végén 2.27 V amikor 9.38 a telepen bekapcsolás után.
Következő: »»   56 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem