Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Multiméter - miért, milyet?
Lapozás: OK   61 / 129
(#) Robi85 válasza uniman hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

Na de gondolon az ilyen 1500 meg 2000Ft-os multiktól azért jobb. És mi a helyzet Naxwellel?
(#) Orbán József válasza Robi85 hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

Azért a kínaiak tudnak professzionális műszaki dolgokat is gyártani, ne legyünk előítéletesek, elég, ha óvatosak...
(#) Ge Lee válasza Robi85 hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

A hőmérő szonda nagyon jól jön ha alkatrész vagy hűtőborda melegedést kell mérni, esetleg egy pákaszabályozót beállítani. Egyébként meg teljesen mindegy. Előbbi pedig itt is olcsóbb.
(#) NooooP válasza Robi85 hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

Estleg UNI-T 70A, ebben van hőmérö is...
(#) Orbán József hozzászólása Szept 15, 2015 /

Végül is ez lett az...
Hogy miért ezt választottam? Mert megérdemlem.
Viszont minden várakozásom ellenére a mérések kitapasztalásáig az ICM7216 alapú frekv/periód/számláló/stb. épített műszeremet továbbra is meg kell tartanom.

P1160589.JPG

(#) ktamas66 válasza Orbán József hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Sok sikert hozzá! Ezeknél egy a lényeg: legyen elég hely az asztalodon, hogy mindig kéznél legyen (nekem nincs, így legtöbbször lusta vagyok elővenni).
(#) Orbán József válasza ktamas66 hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Köszönöm! Mindenképp karos tartót, polcot csinálok a falra hozzá. Nem is olyan kicsi....
(#) attika hozzászólása Szept 17, 2015 /

Szerintetek ez a műszer jó választás lehet,egyszerű hobbi célra?
(#) Bakman válasza attika hozzászólására (») Szept 17, 2015 /

Ha csak egy picivel többet rászánsz, akkor ajánlom figyelmedbe a HEStore oldalon éppen akciós műszert: MX-25306. Ennyiért ingyen házhoz is viszik és "kicsit" biztosabb a garancia. Igaz, ez a műszer nem automata méréshatárváltós de cserébe induktivitást is tud mérni.
(#) Brian88 hozzászólása Szept 17, 2015 /

Nemek van Maxwell és UNI-T műszerem is, de nem vennék már Maxwell, szép is jó is, csak 4 év alatt elkopott a mérésváltó tekerője. Pedig Auto méréshatár váltós, nem sokat tekergettem. Recseg ropog a háza, plusz lassan mér. Vettem egy UT-71B és tökéletes. Mindent tud amit egy multiméternek kell, masszív jó a fogása, pontos és gyors. Ez mellé csak egy szkóp, egy ebay-es 2eFt Logikai analizátor és egy AVR tranzisztor taszter kell, és kb mindent megtudsz mérni
Még annyit hozzá tennék, szerintem multiba nem lényeges a hőmérséklet mérés. Célszerűbb egy pár ezer forintos infrás hőmérőt venni. Jobban használható.
(#) Doky586 válasza attika hozzászólására (») Szept 17, 2015 /

Utána kéne nézni hogy igaz-e a True-RMS, mert legalább 2-3x drágábbak azok ennél újonnan..
(#) attika válasza Doky586 hozzászólására (») Szept 17, 2015 /

sajnos a TRU RMS nekem nem mond semmit,ez 30MHz-ig mér a többi meg csak 10-ig
(#) keki76 válasza Robi85 hozzászólására (») Szept 20, 2015 /

Szia robi85.Nekem lenne egy eladó multiméter FLUKE márkájú.
(#) SzervízMacska válasza keki76 hozzászólására (») Szept 20, 2015 /

Kiváló. Van apróhirdetési rovatunk...
(#) K Norbi hozzászólása Szept 20, 2015 /

Sziasztok! A héten vásároltam egy Maxwell MX-25201 multimétert, az ismerősömnek is ilyen van, viszont amit én vásároltam hiába azonos típusú, még is másabb. Az lenne a kérdésem hogy az Auto Power Off funkciót hogyan kell kikapcsolni? hiába tartom nyomva ahogy írja a használati útmutatóba, csak a világítást kapcsolja. Meg egy másik idegesítő funkció minden kapcsoláskor ha állítom a műszert pittyeg! a haveromé meg csak akkor ha bekapcsolja. Nekem meg állandóan és ha tekertem kicsit idegesítő. ezt valahogy kilehet kapcsolni? ugyan ilyen van küldök egy képet róla.
(#) Orbán József hozzászólása Szept 26, 2015 /

Üdv! Dolgozott, dolgozik ilyennel valaki? Vélemények miatt...
(#) MocisPisti válasza Orbán József hozzászólására (») Szept 26, 2015 /

Nekem van egy dettó ilyen csak más néven szerintem nagyon jó kis műszer. de-5000 a neve, neten rákereshetsz. Viszont mérési elvét nem nagyon értem mert ugye a frekit állíthatod 100-1k-10k-100k hertz között és vannak olyan tekercsek ami szinte állandó és van olyan ami értéke változik ellenben a maxvel L-C MX műszerrel ott állandó négyszög a freki. Ennek meg szinusz. Lehet vele 0.001R ellenállástól mérni és a kondenzátorokat is gyorsan mér nagyobb kindinál 100
hz kisebb kondinál nagyobb frekit kell választani. Kicsit drága de aki több mérést végez egy nap annak megéri aki meg pár alkatrészt akar megmérni annak ez drága és felesleges.
(#) MocisPisti válasza K Norbi hozzászólására (») Szept 26, 2015 /

Select Hold gombot hosszan nyomd ha nem csinál semmit akkor nem kapcsolható ki a power off. Viszont van egy 10µF kondi körüli a kapcsoló mellett ha jól tudom, azt megnöveled 100µF vagy nagyobbra akkor tovább bírja és csak órák után kapcsol ki.
(#) Orbán József válasza MocisPisti hozzászólására (») Szept 26, 2015 /

Én is láttam ugyanezt a fazont, de egyéb márkanévvel. A variálható frekvencia és színusz az jobb lehetőség az induktivitás, kondenzátor értékének behatárolásához. A négyszöggel történő mérés már nem is lehet igazán jó, szerintem, tekercseknél legalább is.
Mindig szerettem volna egyes mérésekre egy megbízható műszert, remélem ez is köztük lesz.
(#) MocisPisti válasza Orbán József hozzászólására (») Szept 26, 2015 /

Hát én pl sönt ellenállást ellenőrzök vele ami milliohm nagyságrendű. Először kalibrálni kell utána pontosan mér viszont a zsinór 10cm legyen ne hosszabb és lehetőleg 1-es vagy nagyobb vezetékből. Kondit meg süsd ki előtte mert dárga a műszer
(#) zenetom válasza K Norbi hozzászólására (») Szept 26, 2015 /

Szia!
Nekem is MX-25 201 van, de az enyém még másabb. Pl. nincs Hold funkció, sem világítás, sem True RMS. Én anno mikor vettem (kb. 7 éve), már akkor is mást kaptam, mint amit a netem láttam. Szóval ezek szerint legalább 3-4 generációja/verziója van...
(#) lóri válasza Orbán József hozzászólására (») Szept 27, 2015 /

Szép műszer. Megnéztem az árát, és könny szökött a szemembe.
(#) K Norbi válasza zenetom hozzászólására (») Szept 27, 2015 /

Helló! Már sikerült megoldani az egyik problémát, írtam egy e-mailt a hivatalos forgalmazónak http://www.globiz.hu/index.php?page=product&product_id=25201 Auto Power Off kikapcsolás>> Kikapcsolt állapotba nyomva kell tartani a Hold/világítás gombot, és bekapcsolni. Ha ismét elforgatom OFF állásba majd bekapcsolom akkor ismét aktív lesz az APO. a pittyegést sehogy nem lehet kikapcsolni azt írták. Ez már a 4-ik generációja, Szeretem nagyon sok mindent tud, amire én használom... bőven elég.
(#) Orbán József válasza K Norbi hozzászólására (») Szept 27, 2015 /

A pittyegés nem véletlen. Ez a generáció így kommunikál és nem sokára öntudatra ébrednek, akkor nekünk annyi...Vedd ki az elemet azonnal!
(#) Rakeem85 hozzászólása Okt 14, 2015 /

Sziasztok!
Esedékessé vált, hogy kézi multimétert vegyek. Nem tudom tovább nélkülözni, mert már ég a pofám a sok kölcsönkéregetéstől.
Több kiszemeltem is van. Fő szempont nagyon nincs, csak annyi, hogy védje magát a műszer "hülyeség" ellen, mint ahogy egy Fluke. (Sípol és nem mér.) Ez azért fontos, mert sokszor fesz alatt kell mérnem és egy réges-régi Maxwell-t megöltem már ellenállás mérés közben. (Fluke-ra nincs keretem.)
Max kijelzés nem baj ha +/-3999, hőmérséklet mérés nem szükséges, de jó ha van. Ki tudja, hátha egyszer jól jönne.
Összeg amit rá tudok fordítani: 60000. (Tudom, hogy használtan ennyiért már csodákat lehet kapni, de én nem szeretem más levetett holmijait hordani. )

1. jelölt
2. jelölt
3. jelölt

Természetesen szívesen fogadok más márkákról is ajánlatot.

Köszönöm a segítséget!
(#) Jáger László válasza Rakeem85 hozzászólására (») Okt 14, 2015 /

Szia! A két Voltcraft szerintem más néven is van, mivel csak gyártatnak és nem gyártanak. Érdemes megnézni az UNI-T honlapját, mert olyan műszerek is vannak amiről itthon nem is hallottak.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2015
(#) abcdabcd válasza Rakeem85 hozzászólására (») Okt 15, 2015 /

Egy Brymen-hez mit szólsz? Bővebben: Link

Tesztvideó pl itt: Bővebben: Link

De ha keresgélsz, akkor van teszt több is róluk... a belsejükben láthatók bőven a túlfeszvédelmi alkatrészek a bemenetek környékén... amik hasonlók pl a Fluke-okban láthatókhoz is... szóval valószínű tudják is a rájuk írt "CAT" besorolást...
Valahol mintha olyan videó is lett volna valahol, ahol ténylegesen valaki ki is próbálta szigetelésvizsgálóval a bemenetet, hogy bírja-e

Ja de amúgy az Uni-T ut50-e műszerem az lett már véletlenül "sípoló" állásban a konnektorba dugva (a feliratozás érdekes az elején, eltévesztettem a mellette lévő frekimérést akartam volna) és kibírta...

De amúgy pl "kis Fluke"-ot ebay-ről vehetsz olyat, kb 30ezerért, amit, ha minden igaz a kínai belőpiacra terveztek, és máshol nem lehetne árusítani elvileg, de az ebay-en kapható volt, aki össze is hasonlította a "nemzetközi" modellel, és úgy tűnik tényleg az is igazi Fluek, lehet a háttérvilágítást, vagy hasonlót spóroltak ki belőle... bár az is lehet a TRMS mérést is, nem tudom, de pl, megkerestem, pl itt: Bővebben: Link meg lehet nézni, Fluke 17B...

mod: vagy van még pl Agilent is (újabb nevén Keysight), pl ilyen: Bővebben: Link erre CATIII 600V van írva, valószínű ez is tudja, azt ami rá van írva...
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2015
(#) Rakeem85 hozzászólása Okt 15, 2015 /

Köszönöm a válaszokat.

Kicsit szélesedett a látóköröm, amiért nem tudok nektek elég hálás lenni.
Így viszont változott a felállás.

1. jelölt
2. jelölt
3. jelölt
4. jelölt
5. jelölt.

Igazából a lélektani összeghatárba bele férnek, de igen nehezen tudnék dönteni. Nem mellesleg a családtól kapnám ajándékba karácsonyra. Éppen ezért egy kérése volt mindenkinek, több műszert is nevezzek meg, hogy úgymond legyen meglepetés faktor, hogy mégis melyik lesz.
Szóval ebből az ötből kellene kiválasztani párat (vagy akár mindet), amivel tuti nem lőnek mellé a rokonok, ha jót akarnak nekem. (Azért az is érdekelne, hogy melyiknek örüljek a legjobban.)

A korábbi hozzászólásodban lévő árat nem írtad mondjuk, hogy nettó vagy bruttó, de nem tudom láttad-e, hogy a TME-s árak, nettó árak...

Meg egyébként még csak véletlenül se beleszólva abba, hogy mit akarnál venni, vagy mit nem, de nekem most úgy tűnik, hogy "majdnem mindegy csak drága legyen", pedig a "hülyeség ellen nem véd" még az se amelyik jó, ahogy a híres mondás tartja de az, amelyik drága, az meg még csak nem is biztos, hogy jó...

Amúgy a HoldPeak-re ha itt asszem ebben a témában rákeresel, valamelyiknek van kép a belsejéről... pl pont védelmi szempontból kb az 1000Ft-os kategória... Aztán lehet az, amit linkeltél 30eFt-ért lehet jobb attól, mint amit ide a témába rakott be valaki (belső képekkel), de pl ha más nem külsőleg, így ránézésre olyan kifejezetten törékeny műanyagból lévőnek tűnik, legalábbis nekem... aztán kitudja...

Meg, hogy tovább vezessem az eredeti gondolatom, szóval, ha másra akarod bízni, hogy helyetted döntse el, ráadásul nekem az a tippem, hogy olyanokra, akik a témához egyébként nem értenek, akkor nem tudom, hogy mik az elvárásaid a műszerrel kapcsolatban...

Szóval, ha elmondod, hogy mit, miket akarsz mérni vele pontosan, akkor lehet, hogy jobban lehetne tippet adni, hogy milyet vegyél...
Aztán a maradékból meg úgyis te tudod eldönteni, hogy külsőre melyik tetszik jobban...

De amúgy ha más nem, pl alapvető szempont lehet, hogy kisebb, vagy nagyobb méretű műszert akarsz, terepre akarod-e vinni, vagy sem;
Mert pl az Agilent, a listádról, úgy tűnik, egészen kisméretű, amíg pl a Brymen 869S meg egész nagy darab...(meg halkan jegyzem meg, hogy az S nélküli változat minimális különbséggel, de ugyanaz a műszer, viszont árban, ha jól emlékszem, viszonylag nagy a különbség, kérdés megéri-e...)

Meg pl az Uni-T UT71-E nem biztos, hogy egyáltalán szerencsés választás, vagy legalábbis, annyiért, amennyiért itthon adják... abban sima üvegbiztosítékok vannak, a pl a Brymenekben lévő homoktöltetű műszerbiztosítékok helyett.... Meg elvileg az attól is függ, hogy ilyen "védelmi" szempontból mennyire "felszerelt", hogy éppen milyet fogsz ki belőle, ha megnézed itt: Bővebben: Link pl pont ez a típus kerül szétszedésre, és az adott nyák-változatba még egy olyan baki is belekerült, hogy a nyák a házhoz úgy van hozzácsavarozva, hogy a csavarhoz a lyuk a 10A-es aljzathoz menő vezetősáv közepére van fúrva... de amúgy pl a Voltcraft-ok, amiket meg az első hozzászólásodban linkeltél, valószínű az Uni-T gyártmányai, a youtube-on, ha keresel hozzájuk videót, én láttam egyet valahol, ahol szét is szedtek egy valamilyen típusú UT71 szerű Voltcraft-logós műszert, és abban pl ugyanúgy a nagyméretű ultragyors homoktöltetű biztik voltak, tehát az valószínű "teljes felszereltségű" modell volt, aztán ha meg a vevő úgy kéri az Uni-T-től, akkor meg lehet, hogy ugyanazt gyártják kis biztikkel, meg lehet egy két dolgot még kispórolva belőle...

Meg amúgy azért "csodát" ezek se tudnak tehát lehet tényleg, ha leírod, hogy mit akarnál mérni vele, akkor többet lehetne írni...

De amúgy, hogy konkrétumot is írjak, pl ha az ebay-ről rendelsz egy Uni-T ut61-e -t, a konnektorba dugást elvileg minden méréshatárban kibírja, a gyakorlatban láttam is, hogy ki is bírja (bár nem módszeresen végigtesztelve minden méréshatárban ), de szóval pl ár-érték arányban az egy egész jó műszer...
De szóval még mindig nem tudjuk, hogy neked mire is kell pontosan, szóval inkább írd meg

De amúgy, ha pl visszaolvasol a témában (bár az utóbbi 1-2-3 oldal másról szólt, de előtte kb 10 oldalon keresztül többféle ár/érték arányban kifejezetten jó műszerről volt szó... persze, ha valamiért jól jöhet a 0,05% körüli pontosság meg stb, akkor nyilván olyan műszert kell venni, vagy ha pl a szabványosítottan jelenleg elérhető legnagyobb túlfeszültségvédelem kell (CAT IV 1000V), akkor meg persze olyat )
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2015
Következő: »»   61 / 129
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem